Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ewet cnm aynen ilginnurun söylediği gibi bi hafta hergün sohbete falan katılcaksın işte kaptan ona göre seni gruba alcak bu arada bnde tokatlıyım hemşeriyiz

Yeni üyeler takıma alınmiyor mu?

Merhaba,
Takıma katılabilirsin. Tabii bir değil iki hafta deneme süren var.Yani iki hafta boyunca her gün günde en az 5 mesaj yazarsan. Katılımın güzel olursa sonuç listelerinde yer alabilirsin.
biraz kendinden bahsedebilirsen seviniirm. Ben takım kaptanıyım. İstanbuldayım, bankacıyım. 30 yaşındayım 10 yıllık evliyim 4 yaşında bir kızım var. Biraz da üzerime yapışmış kilolarım.

kızlar geldim gittim yoksunuz haftasonu etkisi heralde:))))
son öğünüm de trabzon hurması 1 adet ve bol suuuu

Canım hafta sonu takım biraz sessiz oluyor. Malum hafta sonu, kocalar, çocuklar falan derken genelde ne diyete, ne de takıma çooookkk fazla fırsat bulamıyoruz.

Babanın iyileşmesine çok sevindim canım. Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlar

Merhaba sezen teşekkür ederim beni aranıza kabul ettiğiniz için bende ıstanbul da yaşıyorum 25 yaşındayım 20 aylık oğlum var hala emziriyorum 2.5 yıldır evliyim şuan 68-69 arası gidip geliyor kilom 1.64 boy. Yarın diyete başlayıp neler yediğimi mi paylaşacagim?

kızlar geldim gittim yoksunuz haftasonu etkisi heralde:))))
son öğünüm de trabzon hurması 1 adet ve bol suuuu
evet evet haftasonu etkisi.

hoşgeldin. seninle beraber 3 emziren olduk.
emzikli kadın kardeşliği kuralım burda

evet bu akşam da diyet yalan oldu. misafirlikte ne varsa yedim. ye tabi sen emziriyosun dediler.
arkadaşın da 4 aylık oğlu vardı, 12 kilo almış hamilelikte geriye 5 kilosu kalmış şimdi. ben neymişim de 25+ kilo aldım acaba
25+ diyorum çünkü son 2 hafta falan tartılmadım.
neyse şu an 14 kilo kaldı geriye.
bu haftasonunu ödül haftasonu kabul ediyoruz yolumuza devam ediyoruz.
sezen ben kaçamak yaptım bugün, hoş kaçamak değildi yeme niyetiyle gittim direk.
ama yine de cezamı çekeyim.
yarın yürüyüş yapsam mesela

Hoşgeldin.
Cumartesi -pazar serbest günümüz, müsait olanlar paylaşımda bulun uyor tabii ama haftasonu zorunluluk yok.
Bu yüzden yarın belki giremeyebilir başkan diye yazayım dedim.
Yeni katılan her arkadaş için aslında kilo çizelgesi baştan zorunlu olmalı, hem kiloları gördükçe kim kimdi, neydi diye hatırlarız hem menüleri eleştirirken atıyorum 3 kilo fazlası olan biriyle 30 kilo fazlası olan kişinin yorumu değişirfalan filan.o yüzden çizelge ekleyebilirsen, ilk etapta şahane olur.

Pazartesiden cumaya günde 5 mesaj zorunlu.Gün içinde yediğimizi içtiğimizi, sporumuzu genelde gün sonunda tek mesajda yazıyoruz.Diğer 4 mesaj ve tabii ki gönül ister daha fazla mesaj, tartışılan konulan, duyulan diyet püf noktaları falan filanla doluyor.
2 haftalık denem süresinin mantığı da şu; yeni üye bize faydalı olur mu, sohbeti muhabbeti bizi canlandırır mı, motive eder mi, yaptığı sporla bizi şevke getiri mi.Yani eğer mesaj yazmazsa, doğru dügün diyet de yapmazsa ne kendine doğal olarak ne de gruba faydası oluyor.Bu sebeple her takım yeni üyeleri 1-2 hafta test ediyor.baktı güzel diyetine sarılmış, bol bol da mesaj atıyor, herkesi de gaza getiriyor, o zaman asıl üye olup yarışmalarda resmi katılımcı oluyor.Mesajlara gelince; yenilen, içilen, spor falan evet ama her konudan da yazabiliyoruz.Zaten biraz incelerseniz, buralar sırf kepek ekmeği ve pilates muhabbetiyle değil yeri gelir kaynana, yeri gelir kütük kocalar, erimiş 75 beden cinciklere kadar uzanan mesajlarla dolu, eğlencei bir gruptur

Se-zen (başkan), 3. grup kurallarını paylaşmıştı ama kaçıncı sayfada bilemedim şimdi.
Aktif olduğunda sana sayfa numarasını verir, oradan da bakarsın bacım tam hakim olmak adına.

İstersen yarından itibaren ne diyeti yapacağını, nasıl hazırlıklar yaptığını, önceki spor yaşantını, suyla, bitki çaylarıyla aranın nasıl olduğuyla giriş yapabilirsin, diyetine başlayabilir bizleri de bilgilendirebilirsin.ya da pazartesi daha kalabalık olur, herkes menüler yazar, sen de henüz başlamamışsan klasik pazartesi diyetine başlamış olursun.Seçim senin tabii.

Genel olarak gördüğünde şaşırma;

1-"Bacım" bizzat benim ulu düşünür Kuşum Aydın'dan kaptığım, yazma gafletinde bulunduğum, herkesin diline yapışmış bir hitaptır.Burada hepimiz bacıyız
2-Reçel ve kayısı yiyenlerden acayip kıl kapıyorum (Kişisel gıcıklık )
3-Grubun başkanı sıska se_zen,
işlenmiş gıda düşmanı ve nescafe boykotçusu, karataycı mattika,
s_a eski başkan kendisi yurtdışında, eskilerin dukancılarından,
yakar benim mekik kardeşim,
ilginnur maviş'in annesi ve koşu bandı araştırmacısı,
nidah misafir ağarlamaktan yorgun düşen bacımız,
gırgırına yeri gelir salar yeri gelir 3 elmayla gün bitirir,
ben; misafir dobiş, eskilerin mekikçisi şimdilerin çakma yeşil süzgeçli pilatesçisi

izinli olan, geri dönüş yapan arkadaşları da zaten listelere girdikçe görür tanırsın bacım.
Hoşgeldin tekrardan

vay be neymişiz biz
yeni üyelerimizden kalıcı olanlar olur umarım, renk hareket gelicek takıma. kilo verme konusunda da bereket gelirse tam olur.

bu akşam kaçamak yapmışken biraz da kayısı mı yeseydim acaba winston bacım
sonra menü listesinde görüp gıcık olma deyü

Son düzenleme:
Winstonlight çok teşekkür ederim bilgilendirdigin için benim hayatim diyetle geçiyor diyebilirim dönem dönem mutlaka diyet yapıyorum çünkü vücudum kilo almaya çok musait. Birbirinden farklı diyetler yaptim ama en etkili olan doğumdan sonra uyguladığım diyettı hamilelik döneminde 23 kilo aldım 64 ile hamile kaldım 87 ile doğuma gittim doğumdan sonra bana kalan 80 kiloydu. Doğumdan bir hafta sonra diyete başladım zaten bebek doktoru beni hastaneden çıkmadan önce uyardı asla yemek yiyerek tatlı yiyerek süt olmaz önemli olan hergün düzenli protein almak ve 4 lt su içmelisin dedi. Ben kendi kendime bir liste yaptim her sabah 3 kepekli grisini 2 haşlanmış yumurta 1 domates 1 salatalık ve bir kaç zeytin. Yumurtanın yerine bazen tavuk göğsünden yaptığım yağsız baharatlı sote tüketim en önemlisi bol su içmek! Bunu hiç ama hiç ihmal etmedim. Geri kalan öğünlerde çekirdek ve kola ictim en fazla iki bardak sağlıklı değil evet ama ne yapim çok seviyorum. Bunların yani sıra sabah ve akşam düzenli bir şekilde egzersiz yaptım ve tam 3 ayda 16 kilo verdim bu arada inanılmaz sütüm oldu düşünün hala emziriyorum bebeğimde de hiç gaz sıkıntısı yasamadik çünkü hiç bakliyat tükenmedim. 63.2 kg olmuştum diyeti biraktim 8 ay hiç kilo almadın ama şuan malesef 68-69 kiloyum ve mutsuzüm tekrar diyet yapmam için motivasyoa ihtiyacim var bu yüzden sizlerle birlikte olmak istedim bu süreçte birbirimize destek olacagimizi düşünüyorum bu arada ben 2 yıldır hiç ekmek tüketmiyorum benim diyet hikayem böyle

bende yeni katıldım yakamoz umarım kalıcı da oluruz bende emziriyorum kızım 2.5 aylık... tabi benim daha çok yolum var gitmem gereken...inşallah bitiririz şu problemi hepbirlikte...

Merhaba ekino cevaplarin için tsk çok küçükmüş bebeğin allah bagislasin (cümlemizinkini inşallah) emziren bir anne olarak sana tavsiyem bol bol su iç hem bebeğine süt olur hemde kilo verirsin protein tüketmeni de tavsiye ederim sütün kaliteli olması için ben 6 ay sadece anne sütü ile besledim oglumu ve düşün ayda iki kilo alıyordu oğlum (masallah). Bu arada emziren kadın hergün 500 kalori tüketiyormuş merak etme kısa zamanda verirsin kiloları tatlıdan uzak durmanı tavsiye ederim

Olur elbet bacım. yürüyüş olmaz mı hiç
Ahh ahh bende sanırım bugün bol kaçamak yapıcam. Kahvaltıyı hazırlamak için sabahın köründe kalktım bakalım.

3. TAKIM KURALLARI

1. Kilo bildirimleri her Perşembe en geç saat 16:00’ye kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır. Listeye kiloları herkes hesaplayarak yazar.

2. Takım Listesi Her hafta cuma günü en geç 13:00 da yayınlanmalıdır. 1. derece sorumlu takım kaptanıdır. Kaptan yardımcısı eğer liste 13:00 de yayınlanmadı ise listeyi genel paylaşım alanında yayınlar. O da yayınlanmadı ise müsait olan herhangi biri yayınlar ve yayınladığına dair takım topiğine bilgi verir.

3. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye, iki kere uyarılır, aynı davranışın üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

4. Her hafta takım sonuç listesi Cuma günü yayınlanır. Takım sonuncusu olan üye bir sonraki hafta başlangıcı olarak kabul edilen Cumartesi gününden itibaren takımdaki mesajların takibinden sorumludur.

5.Takıma yeni davet edilen üyenin 2 hafta deneme süresi vardır. 2 hafta mesaj paylaşımı yeterli olan üyenin takımda kalmasına takımın çoğunluk kararı ile karar verilir. bunun için anket düzenlenir ve yarıdan fazla oy alan yeni üye takım listesine alınır.

6. Her üye günlük en az 5 mesaj yazmalıdır. Herkes yazdığı mesajın üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2&#8230. 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala uymayan; yani mesajlarını saymayan ya da son 7 gün içinde 3 gün, günlük mesajlarını yazmamış olan üye iki kez uyarılır. Aynı durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

7. Mazereti olan üye önceden bilgi verdiği zaman mesaj kuralından istisna tutulur.

7. Her gün menü paylaşımı yapılır. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılabilir. Son 7 gün içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye iki kez uyarılır. Bu durumun üçüncü tekrarı halinde diskalifiye edilir.

8. 2 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.

9. Her üyenin haftada bir gün 1 öğün kaçamak yapma hakkı vardır. 1 öğünden fazla kaçamak yapan üye aşşağıdaki listeden herhangi bir eğzersizi yapar ve yaptığını bildirir. Eğzersiz yapılan kalori ile orantılı olmalıdır. Eğzersiz listesi takım çoğunluk kararı ile güncellenir.

EGZERSİZ LİSTESİ..................(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek..............................210
Bisiklete Binmek.......................200
Yüzmek....................................600
Voleybol...................................260
Yürüyüş....................................200
Rampalı yürüyüş.......................550*
Step/Aerobik............................400
Koşmak....................................550
Merdiven Çıkmak.......................400
Paten yapmak...........................120*
Eliptik bisiklet yürüyüşü.............400
Pilates......................................220

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…