bana sorarsan çok fazla işlenmiş gıda tüketiyosun. fabrikada işlem görmüş her ürün vücutta toksit birikmesine yol açıyo, raf ömrü için içine konulan kimyasallar yüzünden.
hem sağlık açısından uygun değil hem de gereksiz ödem tutmasına sebep oluyo toksitler.
yanlış anlama fikrimi söylüyorum, herkes istediğini yer benimki sadece yorum.
akşam ki yediklerim
4 kaşık menemen
5 kaşık bulgur pilavı
1 dilim ekmek
bide canım coookkkk tatlı istiyooo
regl günümdeyim 47 kalorilik bi tane dondurma yicemmm :26::26:
hurma da iyimiş. bende az önce mattika dan öğrendim. 1 tane yedim bütün tatlı isteğimi bastırdı.
doğru bacım hurma cok tatlı isteğini bastırıyo ama evde yoktu dondurmayı götürdüm valla cok canım istiyoduuu
canım benim geçen yıl gittiğim diyetisyen hurma veriyordu 3 tanesi 1 porsiyon meyve yapıyormuş ben yiyordum özellikle canım tatlı istediğinde faydalı olyordubayanlar, ara öğünlerde hurma yemek nasıldır sizce? şekerli e lifli olduğunu biliyorum. Hatta günde bir hurma vucudun günlük şeker ihtiyacını karşılıyormuş. çok uzattım yine aralarda hurma yemenin zararı var mı diyete? bilgisi olan var mı?
afiyet olsun bacım, yaramasın ama
anladım canım. şartlar zorluyo insanı ya. ben de spora fırsat bulamıyorum. eşim gelsin de 20 dk yürüyim diye bekliyorum sonra saat geç oluyo.canım tabi ki yorum yapıcaksın bu yüzden burdayız zaten:) çok haklısın ama benim sorunum ben ailemden uzakta tek başıma yaşıyorum yemek yapmayı da pek bilmiyorum ve derslerimden yemek yapmayı öğrenmeye de zaman ayıramıyorum o yüzden menülerim böyle oluyo. şu okul falan bitse bu işlere daha çok zaman ayırıcam:)
geçmiş olsun canım.selam kızlar,
dışarıdan anca geldim, deli gibi başağrısı saplandı, hemen bir ağrı kesici aldım, çok zorda kaldığım zamanlarda alırım, deli gibiydi zor araba kullandım valla.
2-3 tanede sunta yedim kendime geldim biraz.
mattikacım sağol genel olarak menülere yorumların çok güzel hepimize faydası oluyordur, teşekkürler
Bugünkü menümü baştan alıp yazıyım
SABAH
1 kase nesfit light süt ile birlikte
ara 5 adet etiform sunta
ÖĞLE
1 kase yayla çorba
4 yk türlü
ara 5 adet etiform sunta
1 bardak çay tek şekerli
3 lt su
AKŞAM
salata ile hafif bir yemek düşünüyorum
gerçekleşenleri yarın sizle paylaşırım
şimdilik iyi akşamlar birazdan çıkarım
hoşçakalın
menümü yazayım
sabah 8:00
4-5 kuru erik
canım sabah ve öğle arasında 5 saatlik zaman var ve sen 5 kuru erikle mi idare ettin....mattikacım canın mı istemiyor özellikle mi yaptın bence her durumda zor olurrrrr....:26:
bence kalori olarak gayet makul bir rakam ayrıca cevize ve kuru kayısıya sadece kalori gözüyle bakmak bence çok yanlış...ceviz muhteşem yağlar içeren bir kuruyemiş ayrıca kayısı da bağırsak ve karaciğer dostu tabi ki çok kaçırmamak lazım senin tek hatan kaçırmak olmuş...kafi miktarda yendiğinde gayet güzel bir ara öğün olmuş SABugün tam 1001 kalori almsiim.
Sekerden uzak durayim derken kuru kayisi ve ceviz yedim.. 6 kuru kayisi 5 ceviz 309 kalori etmis
canım gece gündüz birbirine girdi, sabah oğlan uyursa uyuyorum ben de onunla 9-10 gibi. o yüzden düzensiz oluyo böyle.
sen nerelerdesin? napıyo kızlar?
gırgırına alkali diyeti ben baya iyi okudum canım. hatta burda yazmıştım bi bakın diye. yiyeceklerin asitli alkali olma durumuna göre bi tablo var kitapta baktın mı ona?
hazır yoğurda göre ev yoğurdu daha alkali mesela. salatasız sofraya oturmamaya çalışıyorum ben de.
ama her an brokoli karnıbahar yiyebilirsiniz diyo ona aklım yatmadı. brokoli çok da faydalı değilmiş anlatıldığı kadar. özellikle antikanserojen diye bilinir hep, pek de değilmiş.
farklı açılardan şeyleri okuyunca neyi doğru kabul edeceğin de karışıyo bazen.
uygularsan baya faydasını görürsün kilo verme konusunda işe yarıyo. ama yine de arada dengelemeye çalış beslenmeni, tek yönlü gitmek iyi değil. hayat boyu uygulanabilir bi beslenme edinmek lazım yoksa bıkıp fena bozuyoruz diyeti.
smootie diye bişey var, sebzelerin suyunu sıkıp içiyolar, alkali diyeti öneriyo hem de. beslenme anlayışıma uymadı benim hiç, her zaman kendisini yemeyi tercih ederim sebze olsun meyve olsun. hele çiğ beslenme var alkali diyetin bi üst leveli sanırımbenim gibi et sever biri için imkansız
mattika plan yapıyorum ama pekte uyamıyorum. bugün uymak zorundayım karar aldım daha ilk günden bozmamam lazım
öğle arkadaşta 1 tabak ve bol marulla kısır yedim. yanına 1 bardak ayran.
sabahtan öğlene kadar arazide gezdim . spor sayılırmı :26:
Kizlar okuyorum ama fazla yazamiyorum. Esimin 20 lik disleri zorluyor, o da bizi zorluyor:) 30 yasinda mi cikar bu dis anlamadim gitti.
Menume gelince
Sabah 1 yum 3dil ekmek bal
Ogle az corba
Ara elma, 3 ks mskarna
Aksam
İzgara kofte.az pilav, yogurt
20dk yuruyus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?