haftasonu kaçamak yapmasak veririz belki de bu hafta yine kaçamaklı geçti of off
günaydın bayanlar,
h.sonu bende diyeti yarım gümlettim, c.tesi öğlen 1,5 lahmacun (misafirim geldi ani içini kendim hazırlayıp fırına verdim) ama kocamandı siz onu 3 sayın, pazar tehlikeli bir kahvaltı, akşam üzeride kızarmış bir dilim balık yedim. Tek iyi tarafı akşamları yemek yemedim, tatlı yemedim.
ama bluedenizcim ben de 1 kilo vermek istiyorum ama haftaya, yarın antalya ay gidiyorum, orda dikkat edicem elbet ama burdaki gibi olmaz sanırım. Tek avantajım otelin yemekleri iğreenç :)
ben spora başladım tekrar eski salonuma gidiyorum cumartesi akşamı 1,5 satt ful antreman yaptım gaza geldim yoksa zor koşuyodum
ve şuan bildiğiniz 80 lik nineler gibi yürüyorum nası hammalmışım bacaklarım kollarım sırtım karnım baldırlarım fenaaaa
elmamıda yedim yeşil çayım eksik onuda akşama alıcam kızlar ya kaban alıcamda renklii kabanalr çokmu itiic sizce mesela yeşill mor istiyodum am bi yeşili oldu bana oda teredütte kaldım almadım yeşil kaban için fikirleirniz albilirmiyim yada yine siyah en iyisimi dersiniz
aman yakar bacı en sondaki bulumia çok uzak görünmesin sana. böyle takıntı haline getirirsen bi bakarsan psikoloji de gitmiş.Yeme Krizleri
Diyet yapan herkesin başına gelen ara ara tekrarlayan bir yeme davranışıdır. Baskılanan yeme davranışları patlama tarzında bir dalgalanmayla sizi yeme davranışına itebilir. Her ne kadar bu davranışa engel olmaya çalışsanız da bazen engelleyemezsiniz.
Kendiniz psikolojik olarak diyete hazırlamamışsanız diyetiniz sırasında sık yeme krizlerine kapılırsınız. Bu krizleri engellemek için diyet başlangıcında psikolojik olarak iyi bir hazırlık yapmanız gerekir. Diyetinizi uygulama kararlığı bu krizleri kolay atlatmanızı sağlayacaktır.
Diyetinizde mutlaka sizin sevdiğiniz besinlerden oluşan ve tüketim oranları yüksek menülerden oluşmalıdır. Diyetiniz kendinizden parçalar taşımazsa zamanla diyeti uygulamakta zorluklar çekmeye başlayabilirsiniz.
Diyetiniz hazırlarken kendi kişisel özellikleriniz doğrultusunda, vazgeçemedikleriniz için diyetisyeninizle pazarlık yapınız. İstediğiniz besinleri diyetinize eklenmesiyle kendinizi psikolojik olarak daha rahat ve güvende hissedeceksinizdir.
Yeme krizlerini engellemek için mutlaka 6 öğünde sürekli bir yeme düzeni oluşturarak, kendiniz aç hissetmenizi engelleyebilirsiniz. 6 öğün beslenmeyle kan şekeriniz daha kolay düzenleyebilir, hızlı acıkmanızı engelleyebilirsiniz.
Koymuş olduğunuz hedeflere ulaşmak için diyetinize bağlı kaldığınızda ve konulan hedeflere yaklaştıkça diyetinize yemek istediğiniz bazı besinleri ekleyerek yeme krizlerini engelleyebilirsiniz. Diyetinize haftada bir tatlı, kek, pasta, börek ekleyerek kendinize güven verebilirsiniz.
Yaşamınızdaki günlük değişiklikleri diyetinize yansıtmanızı gerekir. Bir iş toplantısına katıldığınızda diyetiniz buna göre düzenleyerek hafif bir yemekle, bir kaç kadeh şaraba göre düzenleyebilirsiniz. Arkadaşlarla toplantılarınızda diyetinizde bulunmayan kek veya pastayı diyetinize ekleyerek günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.
Yapacağınız fiziksel aktivitelerinizin zamanı gün içerisinde diyetisyeninizle iyi planlamanız gerekir. Hatalı yapacağınız fiziksel aktivite kan şekerinizde hızlı değişikliklerle aktivite sonrasında kan şekerinizdeki düşmeler neden olur. Bu nedenle kendinizi halsiz hissedebilir yada aç hissetmeniz sağlayabilir. Bu tür hatalı davranışlar diyetiniz yapmanız engelleyebilir yada yaşam kalitenizde düşmelere neden olabilir.
Bulumia olarak adlandırılan bir yeme davranış bozukluğunda; kişiler yemeleri gereken miktarlardan çok daha fazla yemek yerler ve yemek sonrasında bu durumlarından pişman oldukları için yediklerini kusarlar. Diyet yapan kişilerde olduğu gibi belirli aralıklarla çok yeme dürtüleri görülse de diyet yapanlardaki davranışlarla bulumialardaki davranışlarda fark vardır. Diyet yapanlar monotonlaşmadan yada istediklerini yiyemedikleri için çok yerler ve sonradan diyetlerini bozdukları için pişman olurlar. Diyetlerini bozan kişiler ipin ucu kaçtığı için eski alışkanlıklarına dönerler yada diyetlerine devam ederler. Bulumialarda ise bu davranış psikolojik bir saplantı durumuna gelmiştir, psikolojik tedavi almaları gerekmektedir.
(Dyt. Gökmen Gök )alıntıdır.
işte benim en büyük sıkıntım.
aman yakar bacı en sondaki bulumia çok uzak görünmesin sana. böyle takıntı haline getirirsen bi bakarsan psikoloji de gitmiş.
yediysek yedik. sen 2 senedir burdasın istediğin kiloya inemedin ama baya iyi yerdesin. 70 olsan ne olurdu düşünsene.
en azından kilonu koruyosun, bu da zor bişey.
kendini bişey yapamıyorum diye ezip durma, psikolojini yüksek tut. olduğu kadar de.
ruh sağlığı herşeyden önemli.
ben de yedim haftasonu cuma günü 68.7 çıkmıştım bi daha göremedim 68 i. güya bu hafta 67 olcaktım. ama napalım 300-500 gram için kendimi paralayamam. demek ki yapabildiğim bu. olduğu kadar. geç olsun güç olmasın. kaldığım yerden devam bugün
ben spora başladım tekrar eski salonuma gidiyorum cumartesi akşamı 1,5 satt ful antreman yaptım gaza geldim yoksa zor koşuyodum
ve şuan bildiğiniz 80 lik nineler gibi yürüyorum nası hammalmışım bacaklarım kollarım sırtım karnım baldırlarım fenaaaa
elmamıda yedim yeşil çayım eksik onuda akşama alıcam kızlar ya kaban alıcamda renklii kabanalr çokmu itiic sizce mesela yeşill mor istiyodum am bi yeşili oldu bana oda teredütte kaldım almadım yeşil kaban için fikirleirniz albilirmiyim yada yine siyah en iyisimi dersiniz
spora başlamana sevindim. hiç olmazsa ağrıyan kaslar aklımıza geldikçe yemeyiz.
bende iş yerindeki kızları alıp 30 dk yürüdüm. onlarada iyi oldu banada
renkli kaban mevzusuna gelince bu sene bir çok kişide kırmızı ve ya bordo gördüm çokda hoşuma gitti. bende yeni kaban aldım ama kahverengi . ben biraz pintiyimdir.aldığım eskimesin giydiğim yırtılmasım derim.
uzun süre giyilecek şeylerde klasik renkler alırım . siyah kahverangi falan.
almazsam aklımda kalır diyorsan al kız derim . bir dahamı dünyaya gelecen sanki.
yok bende sen gibi azıcık pintiyim diyorsan klasik renklerden şaşma derim.
kız pinti ne kelime önde gideniiym şuanki kabanım kahve rengi 7.yıl olacak artık bıktım aynı kabanı giyi giy bu sene kesin alma lazım diye şartladım kendimi aslında siyah isityorumda 44 bedei kalmamışş bi yeşil iyidi oda alışklın deyilim böle renkelre alamdan geldim eve yine am şimdi iş çıkışı giidp mecbur iyce bakınıp alıcam yoksa seneye 8,yıl kutlamsı yapıcam montuma
ne güzel bi menü ya. sabahı öğleni düzenli. akşamı da yaz. böyle herşeyden az az yemek en iyisi.bu saate kadar yediklerimi yazayım
lütfen yorum veya eleştiri yapın yoksa benim bir hizaya gireceğim yok
sabah
1 bardak su
15 dk yürüyüş lesli ile
1,5 haş. yumurta
1/2 dilim ekmek
2 çatal peynir
1 ceviz
5 tane zeytin
öğle
4 çiçek karnabahar
4 yk z.yağlı pırasa
yarım kase yoğurt çorbası
1 tk sütlaç
sporumu yapıcam akşam eşim gelince o tamam. adamla anlaşma yaptık haftaiçi erken geliyo ki ben yemekten önce yürüyebileyim.
ama akşama dolma yaptım nasıl diyet olcak dolmayla bilmiyorum. öğlen yesem neyse.
pilates yapmam lazım, yürüyüş bacaklarımı toparladı ama göbek ayrı takılıyo resmen.
aman içim daraldı.
durup durup pasta börek tariflerine bakıyorum. güzel tarifler buldum deneyesim var. anladım ev hanımlarını ya. spora alan gitmeyince tek eğlence pişirip yemek evde.
damalı yaş pasta kesdirdim gözüme, tutun beni yapmayayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?