Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ÇİNLİLER NİYE SICAK SU İÇER?
Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su’dur. Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer? Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99′unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar.
Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su. Peki sıcak su bizim için neden iyi? İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor. Midemiz vücudumuzun için bir nevi “fırın” işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor. Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor.
Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir. Sıcak su sistemimizi temizler.
SICAK SUYUN Faydaları :
1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 – Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.
NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir. Denemeye ne dersiniz? Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin. Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz.

tanıyorum artık kendimi ,sabah yemessem o muzlu pastaya niyetlenir,yapar 4-5 dilim de yerim:))) iyisimi sabahtan yemek:)

o bitter ler de benim gözüme batıyo yaa 1 kare çikoyla kalıyosan süper bacım.ben olsam hüpletirim 3-5 kare.eve sokmuyom o yüzden.

Yakar ben yapamıyorum zaten şunun farkındayım büütn insnalr yaş pasta çikolata tatlı iskneder kzıartmalar yiyorlar ama tek farkal onlar az şişman insnalar çok yiyor yani ölçüü farkımız var bizim ben dietteyken bile 1 tabak çorbayla kalkamıyorum sofradan illa 2 tabak olcakk aslında tam pisikiyatristlik vakayım sanırım az yemeyi başaramıyorum misal elme kalorisi düşük istediğim kadar yiyebilirm diyorum bu mantık beni rahatlatıyorr şok dietler sınırsız tek gıda olduğu için yapabiliyorum

önceleri ne bir karesi bir paket yesem doymazdım ama birinin tadıda aynı bir paketin tadıda aynı diyorum. inan artık 1 tane yetiyor sadece nefsimi köreltiyor.

neyse bacım sen kendini daha iyi bilirsin.ama spora başlamana çok sevindim. baya insanı disipline ediyor.

günaydın kızlar

bugün uyuyakaldım derslerimi kaçırdım ve kahvaltı da bu saate kaldı:/ neyse güne biraz kötü bir başlangıç yaptım ama devamı böyle olmasın. neeyse kahvaltıda ne yediğimi yazayım:

2 dilim wasa + light süt

Valla bacım dolmalar küçüktü müçüktü iş değişmiyor 6 dolma nedir ya içi haşlanmış brokoliyle dolu değilki maaleseff senin yapman gereken 2-3 dolma yiyip yanına bolca yoğurt yemekti. ( canım dolma cekti oda ayrı mesele hain mattika )

selam kızlar
akşam ki menüm
bir kâse mercimek çorbası
yarım tabak pırasa
iki dilim ekmek

su aklıma geldikçe bir bardak
40 dk yürüyüş

Angry birds hee eşim hastası o oyunun ya hatta eşimmi bitek kardeşim babam ve tabiiki been

saat 11de neler yedim yaw kendimi spora vurdum 1500 tane hulahop çevirdim ve bi çok spor yaptım 35 dakka sürdü:)

Bacım sende yemeyi brakamadın ha bizim idda neoldu??

Spora başlamana çok sevindim canım

Benim demek istediklerimi yazmışsın katılıyorum sana.

he psikopata bağladım. bu kilolara acayip gıcık oldum . illa gidecek diyorum.

Çok güzel bir bilgi bu. Amcam cine gitmişti bir ara. Oda anlatmıştı bu sıcak su olayını. Ve etrafta gördüğüm insanlar hep zayıftı dedi. Gittiği yerde oturduğu koltuklar sandalyeler hep normalinden biraz daha kücükmüs meğer gerçekten zayıflara göre yapılmış gibiymiş yaa. Bu sıcak su yöntemi ordaki her restoranda uygulanıyormış.

Canım dukan yapsana.. Al kitabını dukanjn oku iyice. Başla sende dukan testinide yap. Dukandiyetitariflerim sitesinde acaip fazla seçenek de var.

Ve bu diyettede yazılan besinler sınırsız istediğin miktarda ye işte.

Ne dersin?

canım hiç dukan diyeti yaptın mı? burda yeni olduğum için diyet geçmişinizi pek bilmiyorum ama dukan diyetinde de istediğin kadar yiyebiliyorsun diye biliyorum sanki senin isteyebileceğin bir diyet gibi geldi ondan soruyorum

Dün gece eşimle eve girdik eşime biraz kahvaltılık hazırladım ve bilgisayarı aramaya başladım. Meğersem annemgilde unutmuşum

Şimdide evin işi ni bırakmış buraya yazıylrum.

Bugün izinliyim ama hem evin işi beni bekler hem dışardaki işler. Ama buraya telefondan giriyorum. Akşam işim bitsin pc le keyif yapacağım buradaaa

Hı bide günaydın bu arada

merhabaaaa

geldim geldim artık bu kadar ara vermem inşallah birdaha

hastalıklar olunca böyle bir dağıldık valla, Allahtan önemli bir şey yok ama. 3 gündür de işe gelmeyince

iyice işler de birikti neyseki anca anca toparlıyorum.

Amaaa çok fazla bir kaçamağım yok bildiriyim sevgili takımım.

Arayı kapatmam lazım biliyorum. Hemen başlıyorum şöyle bir geçmişe uzanmaya

Dün gece eşimle eve girdik eşime biraz kahvaltılık hazırladım ve bilgisayarı aramaya başladım. Meğersem annemgilde unutmuşum

Şimdide evin işi ni bırakmış buraya yazıylrum.

Bugün izinliyim ama hem evin işi beni bekler hem dışardaki işler. Ama buraya telefondan giriyorum. Akşam işim bitsin pc le keyif yapacağım buradaaa

Hı bide günaydın bu arada

Hanımlar deli kendi bildiğindne şşamaz hesabı dukanı denemdim aslımnda ama meyveye düşkün olmayan ben meyce yasak ya illa yiyesim gelmişti neyse ben şu elmayı bi deniyimde olmadı pes edicem artık kafama koydum spora başladım düzenli gidicem inşallah düşünün kıskanç sevgilim bile artık pes etti iyi bi işe yarıycaksa giti tama salona dedii bugüne kadar gitmemde etksi büyüktü salonda tek bayan ben olduğum için onada hak veriyordum neyse pazrtesiler ban herzman kötü gelir zaten salı diyelim yeni başlangıç

gırgırınacım hayırlı olsun, spora başlaman çok güzel. Özlemişsindir hem sporu.
Ben her salona gittiğimde, eskiden en formda olduğum zamanlar aklıma geliyor, ama birde aynalarda görüyorum kendimi eskiden eser yok

O günlere ulaşmak için çaba harcamak ta güzel

iyi yolculuklar canım,

inşallah iyi geçer çok yorulmazsın, aman yediklerine dikkat et. cuma bildirim yapabilecekmisin ?

selam kızlar....bugün hava çok güzelllll ve ben bunun keyfini çıkardım
sabah:1.15 dk yürüdüm+0.5 lt su
kahvaltı:1 dilim salçalı t.b.ekmeği
1yeşil+1siyah zeytin
2 şekersiz çay
1kk peynir
1 yudum reçel

Yokluğumda ne yedim ne içtim bildiriyim size.

Geçen cuma regl olmuştum, malum tatlı krizi benim de kapımı çaldı. Krize karşı biraz kaçamak yaptım maalesef

pazar sabahı çay kaşığı nutella kötü günler için dolabın arkasına sakladığım nutella gün ışığına çıktı ama hemen yine eski yerine karanlıklıklara karıştı
dün sabah çikolatalı kek

Tatlı krizi sona ermiştir.

DÜN
SABAH
1 dilim kepek ekmeği
yarım kk beyaz peynir
2 bardak çay
1 çikolatalı kek

ÖĞLEN
1 kase çorba
1 kase cacık

ARA
3-4 sunta

AKŞAM2 yk mercimek
3 yk sebzeli tavuk sote

GECE
tuzlu fıstık 1 avuç :18::18::18:
1 kutu light cola
2 kivi

survivor seyrederken iyi gitmişti napıyım

BUGÜN SABAH
1 paket sunta
2 üçgen peynir
1 bardak çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…