Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Ben çok beğendim arkadaşlar

Dr. Mehmet Öz’ün "Hayatı kilo vermesine bağlı olan hastalarımı Dr. “Joel Fuhrman’a yönlendiriyorum” dediği ünlü diyetisyen Joel Fuhrman ABD’de best-seller olan kitabı Yaşamak İçin Ye’de 6 haftada 9 kilo verdirmeyi iddia ve garanti ediyor.Ünlü ABD’li Doktor Joel Fuhrman, "Yaşamak İçin Ye" adlı kitabında hem kalp, tansiyon, şeker ve kanserle savaşan hem de 6 haftada 9 kilo verdiren diyet programını açıklıyor.

Bugün’ün haberine göre, çeşitli hastalıkları beslenme ve doğal yöntemlerle iyileştirme uzmanı olan Amerikalı doktor Joel Fuhrman, aşırı beslenmenin kalp, tansiyon, diyabet, kanser dahil pek çok hastalığa neden olduğunu vurgularken, sağlıklı beslenmek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere altı haftada en az 9 kilo zayıflamayı sağlayan beslenme programı öneriyor.

SAMANDAN EV MİSALİ

Uzun ömrün formülünü besinler ve lifler açısından zengin bir diyet olarak gösteren Fuhrman, sağlık için çok önemli olan lifin, meyve, sebze ve baklagil gibi bitkisel yiyeceklerle ve bol miktarda alınmasını tavsiye ediyor. Joel Fuhrman, aşırı beslendiğimiz halde yetersiz beslendiğimizi, yiyecekleri sonradan besinlerle zengilenleştirmenin ise yetersizliğe çare olmadığını belirterek, "Bu samandan ev yapmaya benzer" diyor.

Fuhrman, ekmek, makarna, pasta gibi karbonhidrat yönünden zengin besinlerin çok az tüketilmesinin, tatlı ihtiyacının meyvelerden karşılanmasının ve hayvansal besinler yerine de yeşil sebze yenmesinin önemine işaret ediyor. 280 gram brokolideki 100 kaloriye karşın, 28 gram hayvansal besinde 100 kalori olduğuna dikkat çeken Fuhrman, altı haftalık program sonucunda fazla kiloların yanısıra kandaki yağ oranlarının düşeceğini, baş ağrısı, gastrit, kabızlık, sindirim güçlüğü ve burun kanaması gibi birçok semptomun yok olacağını belirtiyor.

BAKLAGİL MUCİZESİ

Çalı fasulyesi, brokoli, enginar, kuşkonmaz, kabak, yeşil-kırmızı lahana, brüksel lahanası, bamya, pazı, şalgam, pancar, ıspanak, karnıbahar, patlıcan, biber kullanarak sebzelerde çeşitliliği sağlayın" uyarısı yapan Dr. Joel Fuhrman "Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek, soya fasulyesi, börülce... B aklagiller, dünyanın en mükemmel yiyeceklerinden. Kan şekerini sabitler, tatlı arzusunu köreltir ve akşamüstü acıkmaların engeller" diyor ve ekliyor: Altı haftalık programda günde en az bir su bardağı dolusu yiyin. Günde en az dört meyve tüketin."

SINIRSIZ YİYECEKLER

Fuhrman salata dahil bütün çiğ sebzelerden günde yarım kilo yenebileceğini belirtiyor... Bu, bir göbek salatanın, mevsim salatasının ya da kıvırcık salatanın tamamına denk geliyor. Bezelye, tatlı kırmızı biber, domates, salatalık... Yarım kiloluk bu yiyeceklerle alınacak kalori miktarı 100’den az. Ne kadar yerseniz o kadar kilo verirsiniz kuralı, sebzeler için de geçerli. Hedef yine yarım kilo. Fuhrman "Bu sebzeleri yerken porsiyon çok büyük olmalı" diyor.Süt ve hayvansal ürünler, meyve suyu, kurutulmuş meyve. 310 sayfalık kitap 10 bölümden oluşuyor.

YASAKLAR SINIRLI YİYECEKLER

Günde en fazla bir porsiyon pişmiş nişastalı sebze ya da tam tahıllar (Mısır, patates, pirinç, pişmiş havuç, ekmek, kahvaltılık gevrekler).

Çiğ kuru yemişler ve tohumlar (günde maksimum 30 gram).

Avakado (günde maksimum 60 gram). Ketentohumu (günde 1 yemek kaşığı).

ben menümü yazayımm

sabah: 1yum,zeytin,peynir,helva,ceviz,3dil ekmek.1dil kek.(sonunda kek bitti )

öğlen: 1kase çorba

ara:meyve

akşam:1kase çorba,salata

ara:meyve veya az leblebi.

Kızlar bende bugün ki menümü yazıcam..

Sabah : 1 yumurta 1 kk kadar peynir 3 zeytin + 2 dilim ekmek .. 1 yerim normalde hep ama bugün 2 yiyesim geldii

ara : 1 yeşil elma

Öğlen: 4 ufak köfte ( gerçekten ufaktı ) 2 yemek kaşığı kadar pilav + mor lahana ve havuçlu 2 kaşık salata yağsız. ekmek yok.

ara : şuan nescafe içesim var ve içicem sanırım.

Akşam: sadece yeşil elma yemek istiyorum fakat biraz bulgur pilavı ve yoğurt yerim sanırım. bugünlük bu

canım afiyet olsun, akşam için bulgur yerine çorba veya sulu sebze yemeği, ya da yeşil salata yoğurtlu da yiyebilirsin
böyle tamamlarsan daha iyi olur sanki

dünkü menümü şöyle tamamladım

AKŞAM
1 kase mercimek çorba
1 yk barbunya
1 yk pirinç pilavı

Dün böyle tamamlandı

BUGÜN

SABAH
1 dilim börek :18::18::18:
2 bardak çay

ÖĞLE
1 kase şehriyeli çorba

devamı gelecek......

canım afiyet olsun, akşam için bulgur yerine çorba veya sulu sebze yemeği, ya da yeşil salata yoğurtlu da yiyebilirsin
böyle tamamlarsan daha iyi olur sanki

mor lahana ve havuçlu salatanın bi zararı olur mu sence ? tavsiyene uyucam canım ozaman yoğurt ve salata yerim hafif olsun :)

Bugünkü kaçamağımı yaptım arkadaşlar yemedende duramadım 1 çikolatalı gofret indi mideye nescafe içmektende vazgeçtim şuan.. oof of

herkes catrı catır menüleri yazıyo ben nidem yaaaaaaa onu yedim yetmedi bunda yedim yetmedimi diyemm nidem utanımdan kaçemm ben en iyisii

bende menümü yazayım da belki şimdi den sonrası için durdururum kendimi;

sabah
yarım litre ılık su

tbekmeğine sandviç (dil peyniri, domates, salatalık, zeytin, dereotu)
2 madlen çukalata

öğlen
yarım kase çorba,
ızgara et ve köfte az bulgur pilavı,
yoğurt

ara
şekersiz türk kahvesi

ara muz yemeği düşünüyorum ne desiniz

akşam
yulaf kepeği ile yoğurt

3 lt su

var mı önerisi eleştirisi olan bayanlar

ben de yazayım menümü

sabah:
1 dilim beyaz ekmek
yarım yumurta
acuç içi kadar peynir
2 zeytin
baktım tatlı istiyo canım 1 muz 2 cevizi tarcınla yedim

öğle:
1 kase buğday
1 dilim börek
yarım ayva
1 hurma, 3 tane kuru üzüm

ne biçim yemekse bu yani bakalım akşama ne olcak

MENÜM

sabah
1 sandviç ekmeğine 5-6 parça sucuk ve 1 dilim kaşar peyniri

ara
1 sütlü nescafe

öğle
sabahı dengeleyeyim dedim

ara
1 muz

akşam
yeşil elma yoğurt ve yulaf kepeği yicem

bir de yeşil çay içerim
tabi 2 litre su şimdiye kadarrr

ayça kaya diyoki bir yiyeceğe zaafınız varsa almayın eve diyooo....ben kandırdım kendimi yok bitter yok yüzde 70 kakao falan...oturdum yedim yani cumartesi günü....bi daha eve sokmıcam en azından uzun müddet yok çiko....

aynen canım bende öyle yapıyorum. kafamı çevirip geçiyorum hatta markette

bugünkü yediklerim ve de yiyeceklerimmmm
sabah:1/2 lt su+15 dk yürüyüş
kahvaltı:1 dilim t.b. ekmeği+2şekersiz çay+1yeşil+1siyah zeytin+1domates+1kk peynir+1 yudum reçel
ara:----
öğlen:1 tabak kısır+1 bardak ayran
ara:*****3 mil leslie yürüdüm*****
1 kupa şekersiz sütlü nescafe+4 yulaflı bisküvi
akşam:1 tabak kısır+1 bardak ayran
ara:2 şekersiz çay+meyve+az çerez

2lt su 3 lt :????

mrb kızlar bugün gelinlik ve nişanlık bakmaya gittim cnm cıktı çok yoruldum kafam o kadar karıştıki diktircem gelinliğimi ve nişanlığımı

kabarık prenses model nişanlıklar çok hoşuma gitti hiç aklımda yoktu ama prenses model secçem galiba:26:

Düğün yakın mı canım

Kızlar dışardayım ben yine şimdiye kadar neler yediğimi yazayım eve gidince geçmişi okuyacağım
Sabah: 2 dilim wasa + şekersiz çikolata + light süt
ara: yeşil çay + etiform
Öğle: simit + light ayran
Ara: yeşil çay + light çikolata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…