Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ohhhh kahve gibisi yok kızlar:126:çok yoruldum yine ....şu işlerim bitsede bir rahatlasam....
orticanım
takımın cimcimeleri evlilik konusunda çoookkkkk acele etmeyin derim ben....evlenip yuva kurmak gerçekten çok güzel ama aylar yıllar geçtikçe sorumluluklarda artıyor bu sebeple ilk önce tahsilinizi tamamlayıp mesleğinizin başına geçip evliliği sonra düşünün derim ben....yaşlarınız daha çok küçük şu an için her şey toz pembe geliyordur size ama malum hayat şartları hiçte kolay değil....
naçizane abla tavsiyesi....hepinizin muradı kalbinize göre olsun inşlh

onca işin yorgunluğun üzerine gelelim yediklerime:26:
(ohamı desem acaba:84::125::103::86::89:)
sabah:2 dilim uno denge ekmek+3siyah,1yeşil zeytin+domates+salatalık+peynir+2 fincan şekersiz çay+reçel
ara:2 galeta+peynir+2 fincan şekersiz çay
öğle:1 dilim uno denge ekmek+
1 tabak tavuk suyuna çorba+2 kare bitter çiko
ara:elma+1 kupa kiraz saplı çay+1kupa şekersiz sütlü nescafe+4 yukaflı bisküvi
akşamatates salatası+ayran (yada çay)

su 2 lt'ye yaklaştı 3 olur sanırım....

gelelim menü müze
sabah
bir kâse lor
2 çatak yumurta

öğle yok
ara
dilim dukan kek
yarım kâse lor
akşam
et köftesi 4 tane ve ayran
akşam çok acıkırsam yoğurt
kapaktan sıkıldım lor a sardım şimdi

bende kabağa sardım ama lor a sarmam heralde böreklerde falan bile yiyemem

benim menüm
sabah 1 bardak bitki çayı,yarım tabak pirinç lapası,1 lt su
öğle 1 lt su, yarım tabak pirinç lapası
akşam 1 bardak bitki çayı, 1 tabak pirinç lapası,4 tane acı biber
ara 1lt su ile 1 avuç fındık, 1 avuç kuru üzüm

iyi aksamlar hatunlar sporumu da yaptım günü kapattım şimdi dusa gircm

@findikkurdu canım daha yaşın çok küçükmuş ya inşallah Allah gönlüne göre verir fıstık bende 20 yaşındayim nişanlıyim 1temmuzda nişanim 19 ağustosta da dugunum var

@yağmurum bilmemmi durumunu rabbim tez zamanda sevdiceginle kavuşturur inşallah

@pembemavi
canım pirinç lapasi yapiosn yine bu cuma bize büyük süpriz yapcan heralde bide spor yapiyosn masallah masallah sana ben pazartesiden beri tartılmiyorum valla cuma süpriz olsun yada belki yarın tartilirm çok merak ediyorum 64 oldum mu tekrar acaba

bende sporu yapıcam ama hala yapamadım, birini bekliyorum bi türlü gelmedi gelse yapıcam sporumu sonra

Menümm

sabah
1 litre su

öğle
1 kase ayran çorbasi
2 kasık tavuk sote
1 kepek ekmek dilimi kadar pide
1 tabak madimak yemeği

ara
2 avuç erik ağaçtan topladım küçüktü :))
1 avuç dolusu karışık kuru yemiş

akşam
7- 8 kasık kuru fasulye
5-6 kasık pirinç pilavı
haşlanmış tavuk
1 tabak yoğurt

akşami fazla kaçırmışim dimi

Menümm

sabah
1 litre su

öğle
1 kase ayran çorbasi
2 kasık tavuk sote
1 kepek ekmek dilimi kadar pide
1 tabak madimak yemeği

ara
2 avuç erik ağaçtan topladım küçüktü :))
1 avuç dolusu karışık kuru yemiş

akşam
7- 8 kasık kuru fasulye
5-6 kasık pirinç pilavı
haşlanmış tavuk
1 tabak yoğurt

akşami fazla kaçırmışim dimi

selam kızlar
benim menümde şu
sabah:
normal kahvaltı
ara:
erik
öğlen
et sote
1 dilim ekmek
salata
ara:
5 badem 5 erik

akşam
yine et yemeği
salata
acıkırsam süt içcem artık bakalım:)

evet hatunlaaar :) oncelikle yagmurcum orgunden okumak istiyorum :)
Evlilik konusunda hepiniz cok haklisiniz ama kader kismet meselesi :)

Spora gittim ama kalabalik oldugu icin pek bise yapamadik zaten ben gun icindede yaptigim icin pek halim kalmamisti
8 dk kosu bandi 70 kalori
5 dk bisiklet 30 kalori
400 tane ip atlama
100 mekik.

aksam yemegim: 2 kasik feslegenli makarna (ablam yapmis tadinida begenince yedim)
corba
2 tane biber
4 kasik aslikli fasulye yemegi ( memleketimin yemegi cok severim )
2 tanede kucuk kofte
yedim
3 lite su ictim gun boyu hala iciyorum susuyorum surekli

bu sular kilo yapmasin bana

haminne gibi otura otura bir saat yürüdüm
ne olur ya kurtulayım artık bu yüklerden

06/02/2013“Akşam Yemeğini Ne Kadar Az Yersem O Kadar İyi” Mİ?

Hepsi yemek konusunda olmasa da hayatımız boyunca doğru olmadığını bildiğimiz halde inandığımız ve bir türlü kurtulamadığımız pek çok yanlış inancımız olduğunu söylemek gerçekçi bir itiraf sayılabilir. Bunların bir kısmı toplumda süregelen rivayetlerden kaynaklansa da, kitle iletişimin günümüzde aldığı şekil bilgi kirliliğine ayrı bir boyut katmıştır.

Hepsi yemek konusunda olmasa da hayatımız boyunca doğru olmadığını bildiğimiz halde inandığımız ve bir türlü kurtulamadığımız pek çok yanlış inancımız olduğunu söylemek gerçekçi bir itiraf sayılabilir. Bunların bir kısmı toplumda süregelen rivayetlerden kaynaklansa da, kitle iletişimin günümüzde aldığı şekil bilgi kirliliğine ayrı bir boyut katmıştır. Medyanın ve online iletişim araçlarının yaydıkları hız ve ulaştırdıkları kitle sayısı arttıkça bilgi, bilir kişiler tarafından kontrol edilmesi imkansız hale gelmiştir. Bu nedenle hala, eksik bilgiden kaynaklanan pek çok önerme sosyal çevrede yankı bulmakta ve bir süre sonra kalıplaşıp kabul görmektedir. Özellikle dengeli beslenme gibi herkesi ilgilendiren bir çok konu başlığı da bu bilgi kirliliğinden payını düşeni almaktadır. Bizim bugün ele alacağımız konu ise, belki de dengeli beslenmeyle ilgili en yaygın yanlış düşünce olan akşam yemeğinin yenilmemesi ve 20.00’ dan sonra yenilecek besinlerin yağ olarak depolandığı düşüncesidir.

Alınan enerji, harcanan enerjiden az ise kişi kilo verir; tersi durumda ise kilo alır.
Oysa ki kilo verme mantığı çok basittir. Vücuttaki enerji dengesine göre alınan enerji, harcanan enerjiden az ise kişi kilo verir; tersi durumda ise kilo alır. Dolayısıyla ihtiyaçtan fazla kalori alındığı takdirde vücut bunu saate bakmadan depo edecektir. Gün içinde diyet yapmak adı altında alınması gereken besinler alınmadığında vücut, gece geç saatlerde ihtiyacı karşılamak amacıyla beyne acıkma sinyali gönderir. Böylece açlığın hızlıca giderilmesi için bireyler geç saatlerde tatlı ve abur cubur gibi besinlere yönelir. Kişinin kendini engelleyip aç yattığı durumlarda ise uyumada zorluk çekilerek sonraki güne yorgun başlanılmasına neden olur. Bu kısır döngü kişiyi fiziksel ve psikolojik olarak yorar ve disipline olarak süregelen diyetin bozulmasına, hatta enerji alımı için fazla kalorili besinlere yönelmesine neden olur. Bu nedenle öğünleri düzenli tüketmek ve bir öğünde ihtiyacın üstünde tüketim yapmamak kilo vermenin en kalıcı ve uzun süreli çözümüdür. Kısacası suçlu olan akşam yemeği değil öğünlerin dağılımındaki dengesizlik sonucu aşırı açlık durumu ve sonrasında yapılan yanlış tercihlerdir.

Akşam yemeği yatmadan 4 saat önce bitmiş olmalıdır

Akşam yemeği yatmadan 4 saat önce yani 19.00 gibi bitmiş olmalıdır. Protein ve yağ içeriği yüksek olan etlerin sindirimi uzun sürdüğünden akşam yemeğinde sebze yemeklerini tercih edilmesinde fayda var. Yatmadan 2 saat öncesine kadar da son ara öğün de atlanılmamalıdır. Meyve ve süt sindirim kolaylığı ve kolay sindirimi açısından bu öğünde tüketilmesi tavsiye edilen bir kombinasyondur.

Akşam yemeğini geçiştirmek veya hiç yapmamak, size daha fazla kilo kaybettirmez

Akşam yemeğini geçiştirmek veya hiç yapmamak, bilinenin aksine size daha fazla kilo kaybettirmez. Metabolizmanın yavaşlamasına, ihtiyaç duyulan besin ögelerinin alınamamasına ve gece geç saatlerde acıkılmasına sebep olur. Öğünlerinizi saatinde ve uygun miktarlarda yapmak kilo kaybının ve en önemlisi sağlıklı yaşamın tek uzun süreli ve kalıcı yoludur. Akşamları doğru zamanda, doğru yemek yemelisiniz.

-Alıntıdır-

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın kızzlaarrr... hala regl olamadım ve tartıda bunun dengesizliğini görüyorum canım sıkıldı bu işe.. bu hafta sabit kalıcam heralde

Biraz önce dukan diyetini biraz araştırdım, kitabını alıp dukan diyetine başlamayı düşünüyorum, bazı arkadaşlar 5günlük atak devresinde 2buçuk kilo vermiş, bende başlayacağııımmm

günaydın
yağmur 3 kilo için dukan yapılmaz bence atak ta zaten verirsin 3 kilo yu ama bıraktığın zaman hemen geri alırsın dukan daha çok kilolu insanlara göre
bence sen protein e ağırlık ver elbet bünye bir yerde ses edecek verecek o 3 kilo yu da

öyle mi dersin bilmiyorum ki bian heveslendim yaparım diye, ben 60 olup bırakmak istemiyorum en fazla 57de bırakıp kilo korumaya devam edicem, kendimi 70 kg ve üzeri sandığım için 60 demiştim hedefimi ama 68mişim hoş pekte fark yok ama bukadar çabuk hedefe yaklaşıcağmı hiç ummuyodum belki bende öyle atak benzeri bişey yapıp atarım bu kiloları belli olmaz

günaydın kızlar bugün spordan kalan agrilarim hafiflemis ohh bee bugun tartılmak istiyorum yaa acaba kaç kiloyum pazartesiden beri tartılmadim hiç mesaj ediyorum
ya kızlar bu şişlik niyee yaptığım spordan mi acaba hiç böyle olmazdim ama bi haftadir böyleyim sabah kalktigimda parmaklarim falan şişmiş oluyo :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…