Hm22 gerçekten çok iyi olur. Durumu paylaşım alanınada bildirebilirsib 3. Takım kaptanı hm22 oldu diye. Ve sen mezun olduğunda yerine mutlaka bîrisi bulunur
Sa dünkü menü:
Sabah: bir tost ve bir bardak portakal suyu
Ara: hiç
Öğlen: 1 tabak domatesli spagetti
Arada/ç: 1 donut çikolatalı
Akşam: salata, bulgur pilavı, fırında pişmiş tavuk bacağı bitane
Su: 1 litre civarı içtim.
Spor arayışındayım ya ben
Hm22 gerçekten çok iyi olur. Durumu paylaşım alanınada bildirebilirsib 3. Takım kaptanı hm22 oldu diye. Ve sen mezun olduğunda yerine mutlaka bîrisi bulunur
Sa dünkü menü:
birruya hoş geldin
sağlıkla büyüsün oğlun analı babalı...
kilonu ne kadar çabuk verirsen o kadar iyi özellikle karın kaslarını hemen çalıştırıp sıkılaştır yeniden yoksa hayatın boyunca göbekli oluyorsun birazcık...
ben belimi twist aleti var ya gittigidiyordan almıştım 10 lira mı ne onunla ve birde elimle ağırlıkla bir dizime kadar sonra öteki dizime kadar eğilme hareketi ile incelttim. yanların ezildiğini hissedecek kadar eğildim yana...
bir ayda fayda etti birde bir alet daha var akşamları da onu takıyorum yatmadan önce vippshere gibi adı titreşimli kemer onu da ordan almıştım
ABD’de en çok kullanılan, evde hiç bir ölçüm olmadan sadece kilonuzu bilerek yapılan en basit formülasyon ise size ortalama olarak diyette kaç kalori alabileceğinizi göstermektedir.
1. ABD kullanıldığı için öncelikle kilonuzu 2.2 ile çarparak ıbs değerine çevirin, örneğin 65 kg kadın için 143 ıbs değeridir.
2. Bu çıkan değeri kadınlar 10, erkekler 11 ile çarpmalıdır. Yine örneğimiz üzerinden gidersek 143 çarpı 10, 1430 kcal.
3. Bu değere gün içinde hareket ortalamanızı eklemeniz gerekmektedir. Yani gün içinde harcadığınız enerji durumuna göre;
%20 sedanter (hareketsiz-aktif egzersiz yapmayan)
%30 hafif ( sadece işe gidip gelme gibi)
%40 orta derece ( haftada 3 gün ortalama egzersiz yapan veya gün içinde yürüyüşü fazla olan)
%50 yüksek ( haftada ortalama 3-5 gün cardio ve ağırlık çalışımı veya ağır işlerde çalışma)
Örneğin 65 kg bayan olan sadece işe gidip geliyor ve gün içinde egzersiz yapmayan birisi olsun, 1430 kcal üzerine + %30 ekleme yapalım ve bu kişinin metabolizma hızını hesaplamış olalım. Bu kişi 1859 kcal gün içinde harcamaktadır.
4. Son olarak kilo vermek için bu kalori miktarından %30 azaltmanız gerekmektedir. Yani 1859 kcal harcayan bu kişi için 1300 kcal diyet yapması gerekmektedir.
tavsiyelerin için teşekkür ederim, sen de doğum sonrası kiloların için mi uğraşıyorsun? karnım için iki gündür başladım işte ufak tefek mekikler egzersizler, bakalım kurtulcaz inşallah hep birlikte =)
bende bu hafta 77 görmek istiyorum tartıda..sporuda ihmal etmiyorum çünkü.. suyu da..
:18::18: bugün tatlı isteğim feciiiiii...... galiba regl geliyor..
of yaa tam motive olmuşken bir tane tarçınlı süt içtim 5 tane hurma 2 tane kayısı bir kaşık pekmez hala kesmediii
ABDde en çok kullanılan, evde hiç bir ölçüm olmadan sadece kilonuzu bilerek yapılan en basit formülasyon ise size ortalama olarak diyette kaç kalori alabileceğinizi göstermektedir.
1. ABD kullanıldığı için öncelikle kilonuzu 2.2 ile çarparak ıbs değerine çevirin, örneğin 65 kg kadın için 143 ıbs değeridir.
2. Bu çıkan değeri kadınlar 10, erkekler 11 ile çarpmalıdır. Yine örneğimiz üzerinden gidersek 143 çarpı 10, 1430 kcal.
3. Bu değere gün içinde hareket ortalamanızı eklemeniz gerekmektedir. Yani gün içinde harcadığınız enerji durumuna göre;
%20 sedanter (hareketsiz-aktif egzersiz yapmayan)
%30 hafif ( sadece işe gidip gelme gibi)
%40 orta derece ( haftada 3 gün ortalama egzersiz yapan veya gün içinde yürüyüşü fazla olan)
%50 yüksek ( haftada ortalama 3-5 gün cardio ve ağırlık çalışımı veya ağır işlerde çalışma)
Örneğin 65 kg bayan olan sadece işe gidip geliyor ve gün içinde egzersiz yapmayan birisi olsun, 1430 kcal üzerine + %30 ekleme yapalım ve bu kişinin metabolizma hızını hesaplamış olalım. Bu kişi 1859 kcal gün içinde harcamaktadır.
4. Son olarak kilo vermek için bu kalori miktarından %30 azaltmanız gerekmektedir. Yani 1859 kcal harcayan bu kişi için 1300 kcal diyet yapması gerekmektedir.
ben doğum yapalı 22 yıl kadar oldu:)) ben grubun ablasıyım neredeyse sizler kadar kızım var... ama ben hamileyken 36 kilo aldım bir daha hamile kaldığım kiloya hayatım boyunca hiç dönemedim çaba da harcamadım gerçi. herkes balık eti halimi çok güzel bulduğu için hiç gerek duymadım. ama şu son 2 sene iş değişikliği yaptım daha hareketsiz bir işim var şimdi bu yüzden tam 10 kilo aldım bir yılda doğumdan sonraki halimin üstüne....
ve nihayet DUR diyorum kendime...
daha bir ay oluyor bakalım ne kadar sürecek??
ama bu kez hedefim hamile kaldığım kilolarda olmak... BAŞARACAĞIMMM...
insan internetten karşısındakini görmeden konuşunca yaşını başını kendi gibi sanıyo =) hiç düşünmemiştim açıkçası bu kadar görmüş geçirmiş bir yaşa sahip olacağını =)) hürmetler ablacığım, öyleyse azmine hayran kaldığımı söylemeliyim, çoluk çocuğa karışmışım diye kenara çekilmemek, kendinle ilgilenmek çok güzel bişey,
daha 22 yıl olmadı ama anne sıfatını almak biraz olgun hissettirdi bana kendimi =) o yüzden bebeğim var ama kendimle ilgilenebiliyorum demek bile gurur verici, insanın kendisine yaptığı en büyük güzellik
ay konuyu nerelere taşıdım ben =))
neyse ablacığım öpüyorum, eşim geldi şimdilik çıkmalıyım
görüşmek üzere hanımlar, akşama yediklerimi paylaşacağım
Günah çıkarıp kaçayım ben :18:
Bu hafta içime bir şey kaçtı ama ne olduğu konusunda fikrim yok
Ben yemiyorum yani, o istiyor.
Bugün 1 paket cips ve 2 tane topkek yedim :18:
4 fincan kahve içtim, su da tükettim arada ama 3 litre olmadı bir de dün gece 2 dilim baklava yedim ama tartıyı kontrollü gidiyorum sonuç olarak sabitim hala cumadan bu yana artı eksi çıksam da farklı günlerde.
BU haftayı böyle atlatayım regl dönemimle beraber, haftaya en az 1 kg ile devam edeceğim, bu tam kilomun yarısındaki dinlenme olsun.
merhaba arkadaşlar
hm22 adlı arkadaş sizin grubunuza davet etti
kim kimdir henüz bilmiyorum, eski paylaşımlarınızı okuyarak sizleri tanımaya çalışacağım
ben de kendimden bahsedeyim
27 yaşındayım, 2 ay önce doğum yaptım, şu an 65 kiloyum, hamile kalmadan 59 kiloydum, öncelikli hedefim doğum öncesi kiloma ulaşmak,asıl hedefim 55
boyum 1,64 , şimdiye kadar pek de kilo problemi yaşadım diyemem, genellikle 55-59 civarında gittim geldim, sınav stresleri yaz rahatlığı filan derken kısa süreli kilo alışlarım verişlerim oldu =)
öğretmenlik yapıyorum, eylüle kadar evdeyim, bebeğimle ilgileniyorum,
emzirirken zaten haftada 500 gr gidiyo, benim isteğim haftada 1 kilo verebilmek, şimdiye kadar özel bişey yapmadım , daha doğrusu yapamadım bebekten ötürü =)
sütümün iyi olması için düzenli yedim sadece, pek de kalorili şeyler yemedim, nadiren çikolata dondurma yedim
bol su tabiki, 16 kilo bebekti suyuydu ödemiydi derken gitti bile =) kaldı 6 kilo, şimdi spor zamanı diyorum ama kendi kendime yapasım da gelmiyor, evde yalnızken insanın pek canı istemiyor
burda sizlerle motivasyonumun artacağını düşünüyorum
ramazan bayramına kadar 60 kiloyu görmeyi ümit ediyorum =))
ağğy millet dün akşam eltime iftara davetliydik malum
yemekte
yüzük çorbası +et kapama (fırında etli pilav )tavuk ve yaprak sarma vardı
salata olarak
humus +çoban salata+ve patates salatası + yoğurt
vardı
ama ben
3 kaşık çorbadan aldım [yarım kepçe]
1 parca tavuk but (fırında ve derisiz bitiremedim zaten)
10 tane kadar yaprak sarma iiçinde hiç pirinci yoktu nerdeyse sanki hafiften yağlı gibiydi de
ve bolca humus yedim
sanırım hata ettim
bolca da çoban salata
ekmek yemedim hiç
ama sanırım 2 litreden fazla su içtim midem şişti ağrıdı falan o denli yanii
bu arada 3 4 kaşık ta yoğurt yedim evet
ayrıca yemekten 1 saat sonra 1 diilim şam tatlısı yedim
çok olmuş bak şimdi
yatmaddan önce de yeşil çay içtim işte
sahurda
3 dilim ekmek ve domates-biber sote
bolca cacık
bolca da su içtim
ve yatmadan jilliienle 30 shared level 1 . 2. günü de atlattım
bacaklarım çok ağrıyor ara vermemin bedelini hamlama ağrılarıyla ödüyorum
akşama ne yapıcam bilmiyorum
saat 11 ve ben hiç bi iş yapmadım gene
hepinizi öpüyorum
buldum buldummm
pump it up , youtube da var
epey yorucu ama zevkli
sakıncası olmaz diye düşünüyorum =) 2 ay oldu daha ne olsun
normal doğumdu zaten benim, dikişlerim 10 günlükken iyileşmişti zaten
karnım için bişey olur mu bilmiyorum , bakcaz artık, olursa söylerim
spagetti, donut fazla olmuş gibi, su da az olmuş bence, spor için leslie yapabilirsin 3 mil falan, pilates yapabilirsin 45 dk sürüyor ortalama, ya da oynamayı seviyorsan zumba dansları var onlara bak derimHm22 gerçekten çok iyi olur. Durumu paylaşım alanınada bildirebilirsib 3. Takım kaptanı hm22 oldu diye. Ve sen mezun olduğunda yerine mutlaka bîrisi bulunur
Sa dünkü menü:
:18::18: bugün tatlı isteğim feciiiiii...... galiba regl geliyor..
of yaa tam motive olmuşken bir tane tarçınlı süt içtim 5 tane hurma 2 tane kayısı bir kaşık pekmez hala kesmediii
aslında biliyor musunuz ben de kendimi sizler kadar hissediyorum. eskiden küçükken biri ölmüş 45 yaşında derlerdi yaşlıymış derdim içimden.. ben şu an bu yaştayım ama içim sanki 20. fiziğim de 30 . şu an kim yaşımı tahmin etse 30 diyor. kızımla kardeş olduğumuzu sanıyor herkes. çünkü ben kendimi severim kendime bakarım cilt bakımımı vücut bakımımı makyajımı maskelerimi saçlarımı bir gün bile ihmal etmem. bu hep böyleydi. doğuma bile giderken manikürümü pedikürümü fönümü herşeyimi yapıp gitmiştim hatta hemşire kızmıştı ameliyata (sezeryan) oje ile girilmez diye.:))
yani sizlere tavsiyem asla evlenince anne olunca kendinizi bırakmayın yaşıtlarınıza en az 10 yaş fark atarsınız böylelikle.. çünkü yaşlanmayı geciktirmek mümkün ama yaşlanınca geri dönmek çok zor...
abla tavsiyelerimle sizi sıkmayayım sonra beni istemezsin :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?