5. TAKIMA SAĞLIKLI VE KEYİFLİ KİLO VERMELER DİLERİM.
Kolay gelsin kızlar...
PÜSKÜÜT
3.TAKIM KAPTANI : S_A
3.TAKIM KURALLARI:
1) Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta kilosu ayni/bildirimde bulunmadi olarak gösterilir. 3. Defa Tekrarlamasi halinde uyarisiz diskalifiye olacaktir.
2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve o gün yaptığımız spor aktivitelerimizi yazarak hem kendimizin hem de arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.
3) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır. Bu kurala uyulmadığı taktirde ilk hafta uyarılarak sonraki hafta kilosu ayni yazilacaktir. Ayni sekilde 3 hafta üst üste mesaj kuralina uymayanlar diskalifiye olacaktir.
4) Takıma yeni gelecek üyelerimize 2 hafta deneme süresi verilir, paylaşımı iyiolursa 2 haftanın sonunda listeye alınır.
5) 3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.
6) Izinler: Bütün Takimlar icin gecerli olan kural su ki izine ayrilan üye en az 2 hafta izinli olmali. 3. Takim olarak izine ayrilmak isteyen yarismaci nekadar izine ayrilacagini takim kaptanina bildirmeli. Belirttigi sürede gelmedigi takdirde 2 hafta ek süre verilip gene gelmezse diskalifiye olacaktir.
Örn. Yarismaci 6 hafta sonra gelecegim dedi. Ama 6 hafta dolmasina ragmen gelmedi. Takim olarak bu yarismaciya 1 hafta daha süre verilecektir. Gene gelmezse diskalifiye olacaktir.
Yukarida belirtilen kurallar zorunludur.
Bikerecik takima ugramayayim kilom ayni yazilirsa yazilsin diye düsünmeyin, Kilonuzun ayni yazilmasi demek o hafta kilo verme adina yaptiginiz bütün emeklerin bosa gitmesi demektir. Buda isteyeceginiz en son seydir.
Her Aksam Mesajlar ve paylasilan menüler sayilacaktir.
Bu kurallari kabul etmeyen veya degistirilmesini isteyen yarismacimiz olursa bunu takim icinde oylamaya sunabilir.
Günaydın kızlarHerkes biliyordur zaten bu kuralları ama bunlara ek olarak, eklemek istedigimiz, şu kuralı degiştirelim dediginiz bi şey var mı? Ben bu kuraldan rahatsız oluyorum, şöyle bi kural da listeye eklenebilir diyor muyuz??
Şu ana kadar, S_A nın önerdigi ve benim aklıma gelenler:
O hafta en az kilo veren kişiye, ceza olarak haftalık mesaj sayılarını sayma görevi verelim mi?
Ya da mesaj sayılarımızı cuma kilo bildiri yaparken söyleyip, o hafta en az mesaj paylaşımı yapan ve en az kiloyu veren kişiye farklı bi ceza mı verelim?
Takımımız ilk üçe girdiginde takıma bi ödül verebiliriz? Benim bazı takımlarda gördüğüm kadarıyla ilk üçe girdiklerinde o hafta kendilerine ödül olarak bi kaçamak hakkı tanıyorlar, başka bi kaçamak yaptıklarında ceza alıyorlar. Biz böyle bi şey yapalım mı?
Aklınıza gelen başka bi şey var mı ya da bu yazılanlar hakkında ne düşünürsünüz??
Mercani kesin karaını verdiysen paylaşım alanına 3. Takımın yeni kaptanı olduğunu bildir canım.
--
Kızlar mesaj sayıları günlük sayılsa daha iyi. Cünkü cuma sayacaksak örneğin haftada 25 mesaj yazma zorunluluğu oluyor ( haftasonunu saymadım) e ben gelip o 25 mesajı bir gündede yazarım. Haftalık bildirmeyi bende düşünmğştüm aylar önce ama mattika bana bunları söylemişti hal vermiştim.
Hııı bide günaydııınnn :)
Mercani olur tabi nasıl istersen.
Yarınki kilo bildirimi için geçen haftanın listesini yaına göre hazırlamayı biliyorsun dimi? Herkes tek tek kilosunu yazsın diye.
S_A yarın internet bulunmayan bir yerdeyim ilk günden kaytarıyor gibi oldu ama yarın listeyi sen yapsan? :26:
Canım geçmiş olsun atlatmışsın gerçi gribi, menün çok güzel, arada kiloda durmalar oluyor. Spor yapabiliyorsan, spora, yürüyüşe agırlık ver istersen?:44:
Olabilir herkes kabul ederse böyle bi ceza yöntemi uygulanabilir olmadı cuma günleri kilo bildirimi yaparken toplam mesaj sayımızı söyleriz, o hafta en az kilo veren ve mesaj sayısı az olan kişilere ceza da verebiliriz?
Güzel canım bu kurallara eklemeler yapabiliriz zaman içinde, aklımıza gelenleri söyliyelim takım içinde kabul edilirse yeni kural olarak ekleriz.Yalnız şöyle bi sıkıntı var,
Bu sorum takımdaki herkese aslında. Mercani, ben kaptanlık yapabilirim dedikten sonra gelenler olmuş takıma ama mesajına yorum yapan S_A olmuş bi tek. Nasıl olsa sorun çözülmüş benim yorum yapmama gerek yok mu diyoruz? Herkesin yorumu önemli bence takım içinde, menülere yorum yaparken bile aynı şeyi söylicek olsak bile söyliyelim bana kalırsa çünkü bi zararı olmasından öte yararı olan bi şey bu. Demek ki herkes aynı fikirde takım içinde ya da takımdaki herkes mesajları dikkate alıyor diyebiliyoruz o zaman. Diger türlü kendi adımıza konuşuyor gibi oluyoruz.
Kızlar bugün Taylan kümeli, iştah açan ve tok tutan yiyeceklerle ilgili bilgi veriyordu televizyonda. Bi kaç bi şey not aldım, sizinle de paylaşmak için.
-Meyvenin yanında kuruyemiş, süt ya da yogurt yenebilir
-Baharatlar ve kalsiyum metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi yaratır.
-En önemli ögün kahvaltı. Çünkü kahvaltı başlangıç noktası. Kahvaltı eksik olunca diger ögünlerde eksik kalıyor.
-Şekerli besinler iştah açıyor. Şeker hücrenin içine giremediginden enerji vermiyormuş ve yag olarak depolanıyormuş.
-Bir parça çikolatanın bile iştah açıcı etkisi varmış.
-Porsiyon kontrolü yapın dedi. Yiyecekleri kendinize tamamen yasaklamayın. Haftada 1 gün kendinize izin verin ama porsiyonlarınızı küçültün.
-Spor öncesi karbonhidratla beslenin, spor sonrası süt,et gibi yiyecekler yenilebilir dedi.
-Çok az uyumakta iştahın açılmasıne sebep oluyormuş. Günde 8 saat uyuyamıyorsanız bile uyudugunuz süreyi kaliteli degerlendirin.
-Stres, ögün atlamak istahın açılmasına sebep oluyor
-Ögünlerden önce 2 bardak su içmek, kahvenin yanında su içmek, yemeklerin yanında hatta ara ögünlerde bile salata yemek tok durmayı saglıyor. Salata midede hem yer tutuyor hem de kalorisi çok düşük.
-İşe, okula gittiginizde üşenmeyin yanınıza evden bi şeyler götürün dedi.
-Yumurtayı her gün yemenin bir zararı olmuyormuş. Sadece yumurtanın çok fazla haşlanmadan tüketilmesi lazımmış.
Son olarak her besin bizim için. Eger dikkatli tüketirsek hiçbir zararı yoktur diyerek bitirdi. Umarım sizin işinize yarar tavsiyeleri.
Kilo çizelgesi de yapamıyorum hep aynayım
Kendimi çok ince hissediyorum 42 bol geliyor artık ama kilom yine aynı yarın eksik çıksın diye bu aksam yemek yemeyecegim
Karataş ve dukan aynı gibi değil mi
kızlar kuralları iyice belirledikten sonra bir liste halinde paylaşalım
iyice öğrenelim kuralları bilmeyen duymayan kalmasın..
yarın kaç kilo çıkıcam çok mera ediyorum
bugun yediklerimi yazayım yatmadan
sabah 6 da kalktım
kahvaltı:
yarım simit ve yarım kk peynir
sekersiz cay
arada 1 çay bardağı kadar neskafe (yarım kaldı)
1 serçe parmak kadarcık tuzlu kuru pasta
öğlen
1 porsiyon köfte patates yemeği
yarım kase yoğurt çorbası
1 dilim ekmek
3-4 çk. yoğurt
akşam
3-4 kaşık dondurma
1 türk kahvesi
yatarken karbonatlı su..
yarın inşallah tartılar yüzümüzü güldürür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?