- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
Keske sevseydim cörekotunu.Maalesef kokusu bile beni benden aliyor
ne kadarda faydaliymis
Yok cnm ben cesaret edemem,1 tane bile yanlislikla agzima girse mahfediyor beniBende sevmiyorum canım sabahları yutana kadar canım çıkıyor hemde çiğneyerek ama gerçekten çok faydalı sevgili Peygamberimiz
(S.A.V.) ölümden gayrı herşeye çare demiş çay kaşığı ile başlayabilirsin
bayildim cnm.tebrik ederim.Örnek olarak 3.takimin duvarina asayim ki herkes görsünMENÜM:
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu çiğnendi
KAHVALTI :
2 lop yumurta
3 ad gün kurusu kayısı
8 zeytin
2 dilim peynir
3 ceviz 8 fındık taze kırılmış
1 domates yarım salatalık 2 taze yeşil biber
Dereotu maydanoz ve tere
1 fincan tarçınlı taze zencefil çayı
ÖĞLE :
1 kase tarçınlı elmalı yoğurt
AKŞAM:
1 kase sebze çorbası
1 porsiyon kıymalı karnıbahar
1 kase yoğurt
SPOR:
45 dk lık karışık hızda yürüyüş
10 dk tiffany
Pilates **1.10 dk dayanabildim şarjım bitti tamamını bitiremedim videonun
SIVI:
2 lt tarçınlı limonlu su
1 fincan beyaz çay
1 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
Cnm 1 böreklemi gitti hevesin.Yapma lütfen,insaniz sonucta kacamakta yapacagiz,sporla telafi ederizçok sağol canım çok haklısın,o pişmanlık var ya bütün hevesimi alıp götürüyor, bazen çok iradesiz hissediyorum bazen battı balık yan gider diyesim geliyor, ama sanırım bu aralar kendi üzerime çok geldim:) yani sürekli bu kilo meselesi aklımda, vereceğim varsa da veremicem resmen takıntıya çevirdim
Slm cnm,ben kise yok diye yemek topigine bakiyordum,sende gelmissin görmedimselam kaptancım nasılsın kimseler yok bugun
Allah kabul etsin cnm.sahur az olmus:26:menümü yazayım bende napayım
bugun niyetliydim
gece: 1 bardak süt, tam buğday ekmekle ufacık tost,iki bardak su
iftarda: 1 tane karnıyarık, 3dlm tb ekmek,salata, yarım kase yoğurt
yatana kadar su ve belki bi nescafe içerim
Rica ederim cnmSeve seve paylaşırım kaptancım turşumu yoğurdumu zeytinlerimi sele zeytini ve yeşil zeytin olmak üzere pulbiberimi kışlık domateslerimi ve konservelerimi kendim yaparım aklıma şimdilik gelenler bunlar
Sen kızın için dene canım mutlaka faydası olur beni hatırla butonu için tşkler
Pirinç yerine bulguru tercih etsen kaptancım bide acık popişi kaldırıp spor yapsanda bizi de gaza getirsen fena olmazmı şeker kaptancıminş başlamışındır
Hos geldin cnmEvet okuyorum. Önce motive kitabımdan başladım çoçuklardan fırsat buldukça bakıyorum mutlalaka paylaşırım
Ben bu mesaji ceaplamamismiydim ya,bi bakayim:44:merhana nidah, ben 30 yaşındayım suudi arabistanda yaşıyorum 2 aydır:) çalışıyorum ben de, 28 aylık bir oğlum var, kilom ve hedefim çizelgede var
ben de geçen sene aralık ayında başladım diyete, 3 ayda 11 kilo vererek 52 kiloya düştüm.. 5 ay kadar korudum ama yazın taşınma ramazan vs derken saçmaladım ve tekrar 60a çıktımtamamen kendi kabahatimle oldu.. şimdi tekrar 52ye düşmek ve orada kalmak istiyorum kısmetse..
pegasus sen kaç kilosun? hedefin kaç? sana çizelge yapayım mı:))
bir de sen nerde yaşıyordun?
Çörek Otu Nasıl Zayıflatır?
Çörek otunun faydaları saymakla bitmez ancak bizi en çok ilgilendiren kısmı zayıflama yardımcı olmasıdır. Araştırmalara göre, kahvaltı ve yemeklerden yarım saat kadar önce 200 tane (ortalama 1 tatlı kaşığı) çörek otu tohumunu çiğneyerek yutmanın zayıflattığı belirlenmiştir.
Bunun dışında çörek otu yağının da zayıflatıyor olduğunu unutmamak lazım. Yine kahvaltı ve yemeklerden 1 saat kadar önce 1 çay kaşığı çörek otu yağını 1 bardak su ile yutmalısınız. Ancak çörekotu yağınızın %100 saf, ilk sıkım ve soğuk sıkım olmasına dikkat etmelisiniz.
Çörek otu fazla kiloya sahip kişilerin iştahını da azaltabilmektedir. Daha hızlı doyduğunuzu hissedersiniz. Bu sayede zayıflamanıza yardımcı olur. Tabi çörek otu yağınızla birlikte içtiğiniz 1 bardak suyun da iştahınızı kapatmakta büyük rol oynamaktadır.
Bu bahsettiğimiz kürü uygulayanlardan alınan sonuçlara göre ayda 4-6 kilo kaybettikleri gözlemlenmiştir.
Çörek otunun zayıflatma etkisini şu şekilde gösterdiği düşünülmektedir.
İştahı kapatarak,
Karaciğeri temizleyerek sindirimi hızlandırarak.
Lubricant (yağlayıcı) özelliği ile bağırsakları kaygan hale getirerek, yani müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlayarak.
Çiğnenmeden yutulan çörek otunun midede açılması, şişmesi ve tok tutması mümkün olmayabilir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatacak diye yediklerinizin miktarını arttırmamalısınız.
Çörek otunun anti obezite ve müshil etkileri gösterdiğine dair bilimsel çalışmalar ve laboratuvar verileri mevcuttur. Yedikleriniz bağırsaklarınızdan 28 saatte geçmektedir. Çörek otunun müshil etkisi ile bağırsak duvarlarınızı kayganlaştırarak, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla besinler daha kısa sürede dışarı atıldığından, vücudunuzun bu besinlerden faydalanma oranı düşecektir. Tıpkı ishal olduğunuz zamanlarda kilo kaybınız olduğunu fark ettiğiniz gibi. Ancak yine de uyarıyoruz, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatacak diye düşünerek yediklerinize dikkat etmemek gibi bir hataya düşmeyin. %100 saf, ilk sıkım ve soğuk sıkım çörek otu yağının tadı diğerlerine göre daha güzeldir. Bunu da hatırlatalım.
Çörek Otunun Faydaları:
Çörek otunda bulunan kimyasal maddelerden sadece timokinonun etkilerini inceleyecek olursak; artrite, astıma, bakterilere, bronşite, alerjiye, romatizmaya ve kansere karşı olduğunu görürüz. Ayrıca çörek otu bir antioksidandır. Safra yollarını boşaltır, bununla birlikte siklooksijenaz enzimi inhibitörü, lipooksijenaz enzimi inhibitörü, ürik asidi azaltıcı etki gösterir. Ayrıca dikkat çekicidir ki, çörekotu Dünya sağlık Örgütünün önerdiği OMEGA yağ asitlerinin birbirine olan oranlarını dahi korumaktadır.
Alıntıdır
Yok cnm ben cesaret edemem,1 tane bile yanlislikla agzima girse mahfediyor beni
bayildim cnm.tebrik ederim.Örnek olarak 3.takimin duvarina asayim ki herkes görsün
Cnm 1 böreklemi gitti hevesin.Yapma lütfen,insaniz sonucta kacamakta yapacagiz,sporla telafi ederiz
Slm cnm,ben kise yok diye yemek topigine bakiyordum,sende gelmissin görmedim
Allah kabul etsin cnm.sahur az olmus:26:
Spor nerde,ben yaptim bu gün
Rica ederim cnm
Basladim cnm,bisikletle gezdik ve yürüdüm biraz..
cnm esimin midesine gelmiyor bulgur,o yüzden bulguru cocuklarinda cok sevmesine ragmen her zaman yapamiyorum:26:
Hos geldin cnm
Ben bu mesaji ceaplamamismiydim ya,bi bakayim:44:
boyum 160.. boyuma göre ideal olan 52.. hatta aslında 50ye falan düşüp 2 kilo esneklik yapyı bırakmak en mantıklısı..ama 52de kendimi gayet iyi hissediyordum ve gözüme hiç kilolu görünmüyordum.
riyaddayız, başkentteyiz yani.. siz ciddeye gelmişsinizdir muhtemelen:)
Bu güzel menüye şu tutkular yakışıyomu şekercim meyveli yoğurt ye hiç olmazsa tutkulara devam edersen kilolara tutuklu kalıcaz ona göre hem ilk 3 e giremezseniz ben de küsücem size
günaydın arkadaşlar
kaptann kilom 62.
boyum da 1.64
işyerinde oturunca kilolar alıp başını gidiyor dur demem lazım
gunaydın kısceler bugun tatılayım dedım ucundan cok mutlu oldum :))
menüm:
sahur:
kepeklı peynırlı dıomateslı sandviç
öğle yok
akşam:
1 kase tarhana corbası
7-8 adet küçük lahana dolması esmer prıncten (cok sevıyorum )
patates köftesi 1 adet
ara
yarım ayva
yarım elma
su : 1lt anca olmuştur yatana kadar
spor 45 dakıka 4 km yuruyus koşma 300 kalori ,10 dakıka kalca bacak hareketleri
Allah kabul etsin. spor da var süper
menümü yazayım bende napayım
bugun niyetliydim
gece: 1 bardak süt, tam buğday ekmekle ufacık tost,iki bardak su
iftarda: 1 tane karnıyarık, 3dlm tb ekmek,salata, yarım kase yoğurt
yatana kadar su ve belki bi nescafe içerim
Sen günaydın ben iyi akşamlar diyeyim
canımcım Karataymı yapıyosun ekmekler hariç karataya benzettim biraz
sporda güzel inş bugün başlamışsındır pilatese ben geberdim resmen yanaklar heidi gibi oldu:13::13:
Kardeşin başlasın canım ben 24 saat bekletiyorum streç filmle sarıp inş faydasını görür burda paylaşırsın
İşte bundan dolayı belli bir zamandan sonra salıveriyoruzben de takıntı haline dönüştürüyorumm akşam ne yicem yarın napıcam akşam spor yapmalıyım, bütün hayatımı buna endeksliyorum ve o battı balık yan gider meselesi bende de var ben şu an onu aşmaya çalışıyorum aşıcam da inşallah, 1 börek yedik diye bütün diyeti mahvediyoruz sonra bundan sonra kaçamaklardan sonra o gün en azından suyu, sporu, y.çayı artıralım ki vicdanımız rahat olsun sen de bu yüzden sıkma canını canımmm, bugünü telafi etmeye çalış derim :)
Cnm 1,68 boyum.70,2 bu haftaki kilom.55 hedefim...
Ilk önce 60 i görmek istiyorum tabiki
Su cizelgeyi gecen defa yapmistim,simdi yine yapamiyorum.Kopyaladigim yeri kabul ettiremedim gitti
MENÜM:
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu çiğnendi
KAHVALTI :
2 lop yumurta
3 ad gün kurusu kayısı
8 zeytin
2 dilim peynir
3 ceviz 8 fındık taze kırılmış
1 domates yarım salatalık 2 taze yeşil biber
Dereotu maydanoz ve tere
ÖĞLE :
1 kase tarçınlı elmalı yoğurt
AKŞAM:
1 kase sebze çorbası
1 porsiyon kıymalı karnıbahar
1 kase yoğurt
SPOR:
45 dk lık karışık hızda yürüyüş
10 dk tiffany
Pilates **1.10 dk dayanabildim şarjım bitti tamamını bitiremedim videonun
SIVI:
2 lt tarçınlı limonlu su
1 fincan beyaz çay
1 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
Ne güzel yapmissin cnm,sebzelerde hazir olmus olur.ben de dün akşam dolapta ne varsa yemek yaptım, burda sebzeyi halden alıyorsunuz ve tabi çok büyük miktarlarda satılıyor..2 kişi ortak alıyoruz bölüşüyoruz ama ona rağmen 2 haftada bitiremiyoruz sebzeleri..
ben de patlıcanları közledim, ıspanak yaptım oğluma, mısır vardı onu haşladım, fasulye vardı onu yaptım, ve yarım kasa elma vardı artık yumuşamışlardı, onları da elmalı pasta yaptım, komşulara ve iş arkadaşlarıma dağıttım bugünyoksa evde irademe zarar olacaklardı valla
neticede amacım elmaları değerlendirmekti, kocam da sevmiyor çok.. en iyisi böyle yapayım dedim.. mutfaktan içeri geldiğimde saat 12ye geliyordu:) tabi ara ara oturdum dinlendim ama en azından bu sayede 3-4 gün rahat ederim..essenin saklama kapları var bende onda saklıyorum, bozulmuyor günlerce..
bugün sabah 1.10 dk kadar yürüyüş yaptım, adımölçerle ölçtüm 7300 adım falan yaptı, 4,8 km tutmuş.. işe geldim kepekli lavaş (fındık lahmacun kadar) ve 1 kibrit kutusu yağsızpeynir yedim.. işe geç kaldığım için başka bişi yiyemedim:))
yeşil çayımı içtim şimdi bomba gibiyim :) adetim başladı ama tam olarak başlayamadı, cumaya kilom yanıltacak muhtemelen ama asıl önemli olan öbür hafta çıkacağım kilo, listeye gireceğim o zaman çünkü:)
amma uzun yazdım kusura bakmayın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?