Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

hepinize iyi pazarlar bacular

Diyet Yaparken Kaçırdınız mı? Toparlanması Çok Kolay

Bütün bir hafta sonunu çikolata yediniz ya da hiç durmadan yiyeceklere saldırdığınız bir günü yatmadan önce bir paket patates cipsiyle tamamladınız. Evet, yine bir aşırı yeme krizi geçirdiniz ve şimdi kendinizi berbat hissediyorsunuz. Üzülmeyin, bunu en zararsız şekilde atlatmanızı sağlayacak 4 farklı önerim olacak.

Hiç kendinizi dondurma kaşıklamaktan komaya girecek ya da çekirdek, çerez cips yemekten dudaklarınız uyumuş bir şekilde buldunuz mu? Öyleyse, bu aşırı yemek yeme krizlerinin dönem dönem sizi pençesine aldığını ve sonrasında da ne kadar büyük bir pişmanlık yaşandığını iyi biliyorsunuz. Beslenme Uzmanı olarak size, böyle aşırı yeme krizlerinin aslında çok basit bir içgüdüden, kendimizi kıtlıktan koruma içgüdüsünden kaynaklandığını söyleyebilirim. Özellikle, sürekli sıkı bir şekilde diyet yapanların vücutları bir süre sonra yiyecek bulduğunda aşırı yiyerek, besin depolamak için sinyaller verebiliyor. ışte bu sinyaller nedeniyle bu kişiler kendilerini birden bire aşırı yemek yer bir halde bulabiliyorlar, yani tam anlamıyla “kıtlıktan çıkmış gibi” yiyorlar. Bu dönem bazen bir gün bazen daha fazla, birkaç gün sürebiliyor. Ancak işin en kötü tarafı sadece bir iki günün sonunda, aylarca büyük emek harcanarak verilen kiloların bir kısmı geri alınması. Tabii, bu yediklerini içtiklerine dikkat eden kilosunu korumaya çalışan birisi için korkunç bir durum. Peki, bu durumla baş etmek için ne yapmalı? En önemli önerim, böyle aşırı yeme krizinden sonra tekrar ölüm orucuna girmenin yeni bir krizi tetiklemekten başka bir işe yaramayacağıdır.

1. Bir öğünlük kaçamak

Bütün güzel güzel diyet yaptınız ama gece tam yatmadan önce dayanamayıp dolapta duran ama aklınızdan hiç çıkmayan bir kutu çikolatalı dondurmayı yiyiverdiniz. Kısa süreli zevk yerini uzun sürecek bir pişmanlığa bırakırken yatağınıza döndünüz.

Öneri:

500 gr kilo almak için yaklaşık, yaktığınızın 3.500 kalori üzerinde yemek yemeniz gerekiyor. Bu da öyle, ortalama 200- 300 kalorilik bir kase dondurma ya da 400-500 kalorilik birkaç parça çikolatayla olacak iş değil. Bu nedenle eğer söz konusu sadece bir öğünlük bir kaçamaksa bir sonraki öğününüzde 1 kase hazır veya ev yapımı çorba ve 1 dilim ekmek, salata yiyerek dengeleyebilirsiniz.

2. Hafta sonu çılgınlığı

Hafta sonu, her şey kahvaltıyla başladı. Arkadaşlarınızla katıldığınız brunchta önce her şey yolunda başladı ama turtalar başınızı döndürünce bir tatlı bir tuzlu derken iş çığırından çıktı. Akşamsa sinemada, karnınızın tok olmasına ve kendinizi son derece kötü hissetmenize rağmen hala şeker yiyordunuz.

Öneri:

Eğer birkaç öğün ardı ardına normalin çok üzerinde yerseniz bir ya da iki kilo almanız olası. Ancak kesinlikle, hemen ölüm orucuna girerek bu kiloları vermeye çalışmayın. Kendinize biraz zaman tanıyın ve önemli olanın tekrar bir krize girmemek olduğunu hatırlayın. Pazartesi günü tartıda gördüğünüz rakamın moralinizi çok bozmasına izin vermeyin. Çünkü hafta sonu tükettiğiniz tuzlu ve sodyum oranı yüksek besinler, kilonun yanı sıra büyük miktarda su tutmanıza da neden olmuş olabilir. Vücudunuz fazla suyu atmak için bol bol su için ve ertesi günü hem öğle hem de akşam öğününde biraz sebze, biraz yoğurt, 1 dilim ekmek ve salata ile kolayca toparlayabilirsiniz.

Bunu biliyor muydunuz? Bazen yediğimiz yiyeceklerin vücudumuza olumsuz etkilerinden korkarız. Buna en güzel örnek yumurtanın her zaman kan kolesterolümüzü aşırı yükselteceği düşüncesi ile günlük beslenmemizden çıkarmamız olabilir. Sağlıklı bireyler, çocuklar her gün 1 adet yumurtayı rahatlıkla yiyebilirler. Ancak size prtaik bir öneri daha eğer yumurtayı sebze ve tahıllarla beraber tüketirseniz kan kolesterol üzerindeki olumsuz etkisi daha da azalacaktır.

Fark Etmeden Diyetin Enginarlı Salatası

Malzemeler:

8 adet enginar 3 adet tatlı kırmızıbiber
Bol marul yaprakları
½ kase ince doğranmış kırmızı kuru soğan
¼ kase ince doğranmış yeşil zeytin

Fark etmeden Diyet Özel Sos için:

1/3 su bardağı balsemik sirke
1 adet tatlı kırmızıbiber
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı ince doğranmış fesleğen
1 çay kaşığı biberiye

Yapılışı: Soyulmuş ve temizlenmiş enginarları limonlu az suda güzelce haşlayınız. Sonra her birini 4 eşit parçaya bölünüz. Ayrı bir kapta az yağ ile tatlı taze kırmızıbiberleri bütün olarak çeviriniz. 15 dk bekletip sonra kabuklarını soyup ince ince doğrayınız. Marulları iri olacak Şekilde bir salata kasesi içerisine doğrayın. Sıra ile; üzerine ince kesilmiş kırmızı biber, kırmızı kuru soğan, yeşil zeytin ve enginarları üzerine ekleyiniz. Sos için: Tatlı kırmızıbiberi az yağda geçirin ve kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Bir kaba doğranmış kırmızıbiberleri, balsemik sirkeyi, rendelenmiş sarımsakları, doğranmış fesleğen ve biberiyeyi Rondodan geçirin. Hazırlanan salata malzemesi üzerine tatlandıracak şekilde ekleyin.

selahattin dönmez resmi sitesinden alıntıdır.

selaaamm ben geldim...
nasılsınız kızlar..nasıl gidiyor bensiz bensiz 3. takım?hiç tadı tuzu yok dimi naniknanik
bi bakayım dedim neler yaptınız :jeyyar: ..maaşallah hepinizi iyi gördüm..
şimdik kaçabilirim...hoşçakalın..beni özleyin e mi? :smiley-cool:

selam bugünki yediklerim
sabah yumurta az peynir çay
öğle 3 köfte salata
akşam havuç salatası 3 köfte
koşubandına binmek istiyorum diğer tarafta hayır binme yarın binersin diyor içimdeki sesfisfisfis

selam kızlar nasılsınız benim bebişim hasta onunla uğraşıyorum
sabah kahvaltım az kavurmalı soğanlı yumurta yedim çay
öğlen köfte salata düşünüyorum

Gecmis olsun canim ya, bebis niye hasta?

Morelini bozma canim ya, 200gram vermi$sin i$te, hic yoktan iyidir..
morelini niye bozuyosun...
amaaa Spor salonuna gitmeni destekliyorum

kizlar hafta sonu giremedim, cezam neyse cekerim!

Kizlar ben sisko nun baskani, patates in ta kendisiyim, balina nin akrabasi yim.
Kilo veremedim bu hafta, ayi gibi önüme geleni yedim ben!

ceza mi cektim, 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 13. 14.
bu takimlara yazdim
:1shok:

Yarindan itibaren, SIKI diyetim basliyor tekrar, birincilik benim inschallah :asigim:

GÜNAYDIIIIIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN KIZLAR,

HERKEZE GÜZEL BıR HAFTA DıLıYORUMa.s.

canım sakın öyle düşünme sen başkanlığa devam et bu senin suçun değilki kızlar kilo vermek istemiyolar şişko şişko ortalarda dolanmak hoşlarına gidiyo galiba yazın bol kıyafetler aramaya başlarlar yine sen kendini üzme sen hep aramızdasın kaydirigubbakcemile5

Ebruli sende yettin gariiii. Grup birincisi, grup birincisi (yanlış hatırlamıyosam iki üç kere dimi) eyvahedigeldismile Artık benim grup birincisi olmam lazım hihoyyyt

valla canım çok isterim size grup birinciliğini vermeyi ama siz kabul etmiyosunuz ben na yapayım bence boşuna yormayın kendinizi birinci yine benim bu hafta 2. kim?bayanssulusmile

fazla arayı açma canım yoksa gelinliğin içine giremezsin ona göre aramızda olmasanda sen diyetine devam et belki aramıza zayıfladığını bildirmek için dönersin.

bu kadar emin olma canım ben varken birincilik size kalmaz siz ikinciliğin yarışını yapın aranızdabayanssulusmilekaydirigubbakcemile3

selam kızlar nasılsınız benim bebişim hasta onunla uğraşıyorum
sabah kahvaltım az kavurmalı soğanlı yumurta yedim çay
öğlen köfte salata düşünüyorum

canım geçmiş olsun umarım kötü bişey yoktur öp bizim için bebeğiniopuyorumnanaktan

canım yaaa takma bu kadar hiç veremeyenler var üğzülme bu kadar hatta daha hırslı ol bu hafta daha fazla verip birinciliği ebruliye kaptırmıcam dekaydirigubbakcemile3

lahanayıda terk ediyorumm

bencede terk et bence hiçbir işe yaramıyo ben kaç ay uyguladım gram veremedim bence hepsi boş ilaçmış kürmüş yemiceksin kardeşim bak nasıl zayıflıyosun ben bunu yaşayarak öğrendim 2 senedir.

GÜNAYDIIIIIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN KIZLAR,

HERKEZE GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUMa.s.

canım çok teşekkür ederiz seninde kutlu olsun ve tüm kadınların. bu hafta hepimize güzel bi hafta olsun hihoyyyt

kızlaaaaarrr hepinize günaydın yine sinirlerinizi bozdum demi birinci ben olucam yine diye hepiniz korktunuz yaniiiiiieyvahedigeldismile şimdi ne hırs yaparsınız siz beni mat etmek için kaydirigubbakcemile3
bakmayın bu kadar emin konuştuğuma hafta sonu götürdüm tatlıları yani beni geçebilirsiniz ama yinede ben bu takımda kendimden fazla hırslı olanı göremiyorum yalansam ispatlayın bana hadi yarış başladı cumaya az kaldı kendine güvenen çıksın karşımabayanssulusmiledelikafadulden:jeyyar:

selaam kızlar
ikş hafta aradan sonra neyseki tekrar buradayım
ankara çok güzeldi annemin yemekleride
kilo almadım çok şükür

Günaydınlar... Herkese güzel bir hafta diliyorum ve Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun...

Cumartesi günü Kayınvalideciğimi doktora götürdük. Kendisi ms hastası şimdi de menüsküs veya fıtıktan şüpheleniyorlar. Yürümesi iyice zorlaştı senağlama mr falan çekilicek haftaya tam kesin belli olucak tahlil sonuçlarından. Nişan öncesi ameliyatta olabilir. Allah hayırlısını versin inşallah.
Pazar günü de yeni nişanlanan arkadaşıma hayırlı olsuna gittik. biraz kaçırdım ben gidicem diye birsürü şey yapmış rejimde olduğumu bilmesine rağmen kötükedihüso. Bugün sporla telafi etmem gerekiyor.

arkadaşlar merhabalar çalıştığım yerde temizlik vardı anca girebildim sabah yarım simit şekersiz çay öğlen yoğurtlu çorbaa ve türlü vardı türlü çok yağlıydı yemedim bende çorbamı içtim yoğurdın içine diyet büzküvimden doğrayıp yedimmm çok doymadım acıkırsan sabahtan kalma yarım simidim var onu yerimmm hareket yapamıyorum çünkü eve yorgun dönüyorumm ama iş yerinde sürekli harket halindeyim aralrda bol su özellikle şekersiz çay içiyorum hepinize iyi haftalarrrr

ben bugün yediklerimi paylaşayım en iyisi
pek iç açıcı değil ama
sabah
2 börek (milföyden)
2 bardak çay
ara 1 portakal
öğle
2 börek
1 adet domates
akşamada makarna var onu yerim herhalde hiç güzel bi menü olmadı bu hep hamur işi oldu yarın güzel bi giriş yapmam lazım . bide bu hafta birinci olcam diyom bu menüyle sondan birinci olur bide üstüne ceza alırım ancaeyvahedigeldismile

merhaba canım iyi yapmışsın türlüyü yememkle kutluyorum senia.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…