Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Bayanlar metabozlimayı canlandıracak hareketler diye bir şey okudum sizinlede paylaşmak istedim ben deneyeceğim denemek isteyenlere işte ayrıntılar;

Metabolizmayı Canlandıracak Hareketler!
Metabolizması yavaş olan kişiler, hem diyet yaparken çok zorlanırlar, hem zayıflamaları geciktikçe psikolojik olarak çökerler. Metabolizmayı hızlandıran egzersizler size bu konuda yardımcı olacaktır!

Metabolizmayı Canlandıracak Hareketler!
Ayakta durun. Bacaklarınızı omuz hizasından açın ve dizlerden hafifçe kırın. Ellerinizi yere paralel olarak ileri doğru uzatın. Bu pozisyonu koruyarak, yavaşça oturup kalkın. Hareketi 15 kere tekrar edin. Aşağı inerken nefes verin, yukarı çıkarken nefes alın. Bu hareket, bacak ve kalça kaslarınızı çalıştıracaktır.

Ayakta durun. Gövdeniz mümkün olduğunca düz olsun. Kollarınızı yanlara doğru açın. Karın kaslarınız gerginken, derin bir nefes alın. Nefesinizi verirken sağ bacağınızı yana doğru kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Sonra yavaşça indirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. Her bacak için 5 tekrar yapın.

Yüzüstü pozisyonuna geçin. Ellerinizi yere koyun. Kollarınız dik olsun. Vücudunuzun dizlerinize kadar olan kısmı yerden yukarıda, dizlerinizden aşağısı yere yapışık olsun. Bacaklar gergin. Ayak tabanı tavana bakıyor. Sırtınız düz ve yüzünüz karşıya baksın. Kollarınızdan kırarak yükselip alçalın. Bu hareketi 10 kere tekrarlayın.

Bir önceki hareketin başlangıç pozisyonunu alın. Ancak bu kez yere sadece ayak parmak uçlarınız değsin. Sırt ve bacaklar gergin. Karın içerde, gözleriniz karşıya bakıyor. Sol bacağınızı havaya kaldırın ve indirin. Aynı hareketi diğer bacakla da tekrarlayın. Her iki bacak için 10 kez tekrarlayın.

Sırtüstü uzanın. Ellerinizi ensenize koyun. Kollarınız yere paralel olsun. Bacaklarınızı dizden kırın. Ayaklarınız sıkıca yere bassın. Ayak ve bacaklarınızdan güç alarak, vücudunuzu yukarı kaldırıp indirin. Hareketi 10 kere tekrarlayın.

Bir önceki hareketin başlangıç pozisyonuna dönün. Sağ bacağı dizden kırık halde kendinize doğru çekin. Elleriniz başınızda, vücudunuzun üst kısmını sağa doğru döndürün. Sol dirseğinizi, sağ dizinize değdirmeye çalışın. Yukarıdayken nefes verip, aşağı inerken nefes alın. Aynı hareketi diğer bacakla da tekrarlayın.

Son hareket rahatlamayı sağlar. Dizlerinizin üzerine oturun. Sırtınız düz, dik ve gergin olsun. Sol kolunuzu düz şekilde yukarıya kaldırın. Belinizi sola doğru esnetin. ılk pozisyona dönün ve bu sefer aynı hareketi diğer tarafa doğru yapın. Her iki taraf için 10 kez tekrarlayın.

vede diyet yapmanın püf noktaları :)

Diyet Yapmanın Püf Noktaları
Sağlık beslenmenin ilk adımı hedefinize uygun yemek planı hazırlamaktan geçer. Üç ana öğün ve üç ara öğünden oluşan günlük beslenme planınızı hayat düzeninize göre uygulamalısınız.

Diyet Yapmanın Püf Noktaları
Diyet yaparken özellikle dikkat etmeniz ve uzak durmanız gereken besin grupları vardır. ıdeal kilonuza ulaşmanızı engelleyen kalorisi yüksek besinleri diyet sırasında beslenme planınızdan çıkarmalısınız.

Gazoz, kola gibi asitli içecekler, hazır meyve suları, limonata

Alkollü içecekler

Et ya da sebze türündeki tüm kızartmalar

Yağ, şeker, un oranı yüksek kek, pasta, börek, çörek gibi yiyecekler

Yağlı etler

Salam, sucuk, sosis gibi yağ ve nişasta içeriği yüksek şarküteri ürünleri

Kaymak, mayonez, yağlı soslar

Reçel, gofret, çay şekeri

Diyet yaparken rahatlıkla tüketebileceğiniz yiyecek ve içecekler de vardır. Kalorisi düşük, kilo vermenizi yardımcı besinleri yemek planınızda mutlaka bulundurmalı, miktarlarında aşırıya kaçmamalısınız.

Şekersiz çay, kahve, meyve çayları

Maden suyu

Yağsız salata

Sirke, limon suyu

Şekersiz sakızlar

Keten tohumu ve lifli gıdalar

Diyet yaparken, motivasyonunuzu düşürecek faktörlere dikkat edilmesi gerekir. Sizi, psikolojik olarak rahatlatacak ve hedeflediğiniz kiloya ulaşmanıza yardımcı olacak taktikler şöyledir:

ıştah açıcı yiyecekleri kendinizden uzak tutun.

Öğünlerinizi küçük porsiyonlarla hazırlayın.

Yemeklerinizi küçük lokmalar halinde ve iyice çiğneyerek tüketin.

Ana ve ara öğün yemek saatlerinize sadık kalın.

Düzenli egzersiz yapın.

Tuz ve tuzlu ürünlerin tüketimini azaltın.

Alışveriş yaparken diyet beslenme planına uygun besinler satın alın.

Ana ve ara öğünlerinizin dışında yemek istediğinizde su için ya da egzersiz yapın.

en çok zayıflatan 10 yiyecek..

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut durencini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. ıçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor...

alıntıdır...

arkadaşlar umarım fazla olmuyorumdur...

Kalori yakmanın 20 yolu.

Sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?

Özel yiyecekler almadan, pahalı diyet kulüplerine katılmadan sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz.

1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için.

2- Buzdolabınızı boşaltın. Böylece hem para harcamazsınız hem de sizi atıştırmaya iten neden yok olur.

3- Yeterince uyuyun. Böylece, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.

4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun.

5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın bunu.

6- Mutlaka kahvaltı yapın. Bu size gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.

7- Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

8- Ayakta hiçbir şey yemeyin.

9- Yeşil çay için. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın.

10- Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin.

11- Dışarı çıkın. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor.

12- Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin.

13- Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin.

14- Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar.

15- Asansör kullanmak yerine merdivenden çıkın.

16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.

17- ıp atlayın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir.

18- Sık ama az yiyin.

19- Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin.

20- Kendinizi sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter.

rica ederim kendimi hedefime dahada yaklaştırmak için her öğlen okuyorum böyle şeyler sizlerlede paylaşmak istedim .

sağol canım valla iyi yapıyosun bende terleme kemerleri varmış Delta Kauçuk Terleme Kemeri ona bakıyorum alsammı almasammı die

ooooooof evde isyan çıkarıcam evde bisikletim var ama mekik aletine ihtiyacım var karın ve belim için ama ah ah öğrencilik batsın

iğne batırıp balon gibi indiresim var delikafadulden Canım senide tebrik etmem gerek 4 kilo vermişisn
maşalah inşallah nice daha kilolar verirsin ne zamanda indin bu kiloya canım

cuma zayıflama yarışmasına 68.600gram olarak başladım ama burada katılmadan 2hafta önce diyete başladım. iki haftada 2,400 verdim çok zorlanmadım çünkü kısa süre önce almıştım henüz çok yerleşememişlerdi vucuduma ve gitmeleride zor olması. diğer 1,600gramıda burada verdim şimdi 67oldum. yani toplamda 5hafta gibi bir sürede verdim. ama işin zoru bundan sonrası diye düşünüyorum bu kilolar bayağı mesken tuttular vucudumu.
benimde senin gibi iğneyi batırıp indiresim geliyor. göbek neyse içime çekiyorum ama o can simide hele belin ili yanında hafif arkada olanlar sinirimi çok bozuyor.
dikkat ediyorumda yumuşadılar sanki. önceden korse taksamda çıkarlardı sertlerdi ama şimdi yumuşasık simit oldular. bu gün korse taktım o kadar güzel göründüki belim çok hoşuma gitti. acaba bu yumuşama zayıflama belirtisimi bilemiyorum.

bir de mekik aleti almakla ilgili yazmışsın ya. mekik aleti olmadan da yapabilirsin. belli hareketler senin için yapman gerekenlerden bir program yap sonra onu uygula. mekik aleti var bende o kadar da atla deve işe yarar bişe değil tek fark bel desteği olması ama normal mekik ve aletle yapılan mekik arasında çok bir fark yok.
mesela benim yapmaya çalıştığım bende koşu bandı var en az 20dakka yarım saat yürüyor koşuyorum sonra 20düz mekik çekiyorum ama hızlı hızlı sert sert değil hissede hissede. sonra 10ar yan mekik çekiyorum can simitleri içn yine ağır ağır. sonra tekrar 10 yada yirmi düz sonra tekrar yan mekikler çekiyorum. duvara yaslanıp oturur gibi yapıp bacak çalıştırıyorum. tv izlerken bacak egzersizi yapıyorum. tabi bunları son zamanda pek yapamadım çok yoğundum hep geç gittim eve ve yorgundum verimsiz son zamanlar.

Son düzenleme:
ozgey paylaşımların için teşekkürler.
gerçekten faydalı bilgiler. emeğine ellerine sağlık.

rica ederim arkadaşlar kararlılık için gerekli böyle şeyler..

yaşasıııııııııııııııııın 2.lt suyumu bitirdim şimdi buçukluğa sıra geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Slm citirlar

Iyi gördum sizleri, ALLAH iyilik versin herkeze

Dun yediklerim
Sabah: kahvalti ekmek
Ara: portakal
Oglen: manti
Aksam: firinda patates, corba
1.5 litre su

Bugun yediklerim
Sabah: el kadar ekmek
Oglen: tavada yumurta
ara portakal
Aksam salata
750 calori spor
2.5 litre su
kaydirigubbakcemile2

merhaba kizlar..Listemi yazip gidicem k.bakmayin:Saruboceq:

Sabah
6.00- 1 bardak yesil cay
3-4 kitir ekmeyi (kalorisi az)

9.00 is yerindeki kahvaltim
1 kücük ekmek icinde kasar peynir,renkli bibererden,salatalik,marul,yumurta
2 yumurta
1kücük domates

12.00
1 kitir ekmeyi
biraz salatalim

Suan yesil cayimi iciyorum..Pek aclik yok ama biseyler atistiricam aksama ac kurt olmamak icinsositosositosositososito
öptüm hepiniziopuyorumnanaktan

ne güzel 3 kilocuğun kalmış

ah bide gel sen onu bana sor yaa bi sabretsem inan 1 aylık işim var ama işte olmuyo olmuyo olmuyooooooooooooo

ya bu topik hep böyle sessizmidir herkes sadece menüsünü yazıp gidermi???? bu aralarmı böyle....

evet canım genelde öyleydi çünkü bi çok az kişiydik ve birbirimizi yakalayamıyoduk ama sağolun sizler geldiniz bi şenlendi burası şimdi daha hırs yaptım kendime

kızlar yaaa çok sağolun valla bu kilo takibi .com çok güzel bi yermiş gün içinde eğer çok kalori almışsam akşama dengeleyebilirim kalori hesabı süpermiş valla çok sağolun

selam şekerler naber....

kızlar yaaa çok sağolun valla bu kilo takibi .com çok güzel bi yermiş gün içinde eğer çok kalori almışsam akşama dengeleyebilirim kalori hesabı süpermiş valla çok sağolun

hangi siteden yapıyorsunuz kalori hesabını?

bencede 1 aylık işin kalmış sık dişini yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…