ah ah ah bi 52yi görsem aahh
ne yapsam ne yapsam ekrta bşy yapsam da yağ yaksam
Arkadaşlar güzel bir vücut için boy ile kilo arasında kaç sayı fark olmalı??
yani benim için mafoldumben hafta içi yemiyorum ama hafta sonu eşime yuyp biraz yiyorum malesef çikolata özellikle bilmiyorumkismile
Body mass index, hic baktinmi?
Normal kilo icin 18 ve 25 arasi olmalisin.
ilk diyetlerimde benimde öyleydi yiyordum ama şimdi bilemiyorum nasıl bir gaz aldıysam çok dikkatliyim acaba ne kadar devam edicek çünkü kilo konusunda artık sıkıldım atıcam üstümden kilolarımı
ilk 60 kiloydum eşimle tanıştığımda onla ye iç 74 e çıktım diyetisyene gittim 67 e indim evlendim 9 ay oluyor evleneli 72 olmuştum baktım kıyafetler olmuyor yüzüm tombiş oldu 1 aydır boğazımı tutuyorum şimdi ise 68 im inşallah sizinle birlikte dahada kilo vereceğim.a.s
metabolis mayi hizlandiran yiyecek ve icecekler
1 SU (SOGUK)
2 YESIL CAY
3 ACI
4 SIYAH KAHVE (sekersiz, sütsüz)
5 SIK SIK YEMEK YEMEMEK
6 SPOR (sabah)
simdi napiyoruz napiyoruz???
SU ve yesil cay iciyoruz hemen :içelim:
Bayanlar metabozlimayı canlandıracak hareketler diye bir şey okudum sizinlede paylaşmak istedim ben deneyeceğim denemek isteyenlere işte ayrıntılar;
Metabolizmayı Canlandıracak Hareketler!
Metabolizması yavaş olan kişiler, hem diyet yaparken çok zorlanırlar, hem zayıflamaları geciktikçe psikolojik olarak çökerler. Metabolizmayı hızlandıran egzersizler size bu konuda yardımcı olacaktır!
Metabolizmayı Canlandıracak Hareketler!
Ayakta durun. Bacaklarınızı omuz hizasından açın ve dizlerden hafifçe kırın. Ellerinizi yere paralel olarak ileri doğru uzatın. Bu pozisyonu koruyarak, yavaşça oturup kalkın. Hareketi 15 kere tekrar edin. Aşağı inerken nefes verin, yukarı çıkarken nefes alın. Bu hareket, bacak ve kalça kaslarınızı çalıştıracaktır.
Ayakta durun. Gövdeniz mümkün olduğunca düz olsun. Kollarınızı yanlara doğru açın. Karın kaslarınız gerginken, derin bir nefes alın. Nefesinizi verirken sağ bacağınızı yana doğru kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Sonra yavaşça indirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. Her bacak için 5 tekrar yapın.
Yüzüstü pozisyonuna geçin. Ellerinizi yere koyun. Kollarınız dik olsun. Vücudunuzun dizlerinize kadar olan kısmı yerden yukarıda, dizlerinizden aşağısı yere yapışık olsun. Bacaklar gergin. Ayak tabanı tavana bakıyor. Sırtınız düz ve yüzünüz karşıya baksın. Kollarınızdan kırarak yükselip alçalın. Bu hareketi 10 kere tekrarlayın.
Bir önceki hareketin başlangıç pozisyonunu alın. Ancak bu kez yere sadece ayak parmak uçlarınız değsin. Sırt ve bacaklar gergin. Karın içerde, gözleriniz karşıya bakıyor. Sol bacağınızı havaya kaldırın ve indirin. Aynı hareketi diğer bacakla da tekrarlayın. Her iki bacak için 10 kez tekrarlayın.
Sırtüstü uzanın. Ellerinizi ensenize koyun. Kollarınız yere paralel olsun. Bacaklarınızı dizden kırın. Ayaklarınız sıkıca yere bassın. Ayak ve bacaklarınızdan güç alarak, vücudunuzu yukarı kaldırıp indirin. Hareketi 10 kere tekrarlayın.
Bir önceki hareketin başlangıç pozisyonuna dönün. Sağ bacağı dizden kırık halde kendinize doğru çekin. Elleriniz başınızda, vücudunuzun üst kısmını sağa doğru döndürün. Sol dirseğinizi, sağ dizinize değdirmeye çalışın. Yukarıdayken nefes verip, aşağı inerken nefes alın. Aynı hareketi diğer bacakla da tekrarlayın.
Son hareket rahatlamayı sağlar. Dizlerinizin üzerine oturun. Sırtınız düz, dik ve gergin olsun. Sol kolunuzu düz şekilde yukarıya kaldırın. Belinizi sola doğru esnetin. İlk pozisyona dönün ve bu sefer aynı hareketi diğer tarafa doğru yapın. Her iki taraf için 10 kez tekrarlayın.
vede diyet yapmanın püf noktaları :)
Diyet Yapmanın Püf Noktaları
Sağlık beslenmenin ilk adımı hedefinize uygun yemek planı hazırlamaktan geçer. Üç ana öğün ve üç ara öğünden oluşan günlük beslenme planınızı hayat düzeninize göre uygulamalısınız.
Diyet Yapmanın Püf Noktaları
Diyet yaparken özellikle dikkat etmeniz ve uzak durmanız gereken besin grupları vardır. İdeal kilonuza ulaşmanızı engelleyen kalorisi yüksek besinleri diyet sırasında beslenme planınızdan çıkarmalısınız.
Gazoz, kola gibi asitli içecekler, hazır meyve suları, limonata
Alkollü içecekler
Et ya da sebze türündeki tüm kızartmalar
Yağ, şeker, un oranı yüksek kek, pasta, börek, çörek gibi yiyecekler
Yağlı etler
Salam, sucuk, sosis gibi yağ ve nişasta içeriği yüksek şarküteri ürünleri
Kaymak, mayonez, yağlı soslar
Reçel, gofret, çay şekeri
Diyet yaparken rahatlıkla tüketebileceğiniz yiyecek ve içecekler de vardır. Kalorisi düşük, kilo vermenizi yardımcı besinleri yemek planınızda mutlaka bulundurmalı, miktarlarında aşırıya kaçmamalısınız.
Şekersiz çay, kahve, meyve çayları
Maden suyu
Yağsız salata
Sirke, limon suyu
Şekersiz sakızlar
Keten tohumu ve lifli gıdalar
Diyet yaparken, motivasyonunuzu düşürecek faktörlere dikkat edilmesi gerekir. Sizi, psikolojik olarak rahatlatacak ve hedeflediğiniz kiloya ulaşmanıza yardımcı olacak taktikler şöyledir:
İştah açıcı yiyecekleri kendinizden uzak tutun.
Öğünlerinizi küçük porsiyonlarla hazırlayın.
Yemeklerinizi küçük lokmalar halinde ve iyice çiğneyerek tüketin.
Ana ve ara öğün yemek saatlerinize sadık kalın.
Düzenli egzersiz yapın.
Tuz ve tuzlu ürünlerin tüketimini azaltın.
Alışveriş yaparken diyet beslenme planına uygun besinler satın alın.
Ana ve ara öğünlerinizin dışında yemek istediğinizde su için ya da egzersiz yapın.
en çok zayıflatan 10 yiyecek..
Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.
Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut durencini artırıyor.
Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.
Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.
Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.
Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.
Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.
Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.
Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor...
alıntıdır...
arkadaşlar umarım fazla olmuyorumdur...
Kalori yakmanın 20 yolu.
Sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?
Özel yiyecekler almadan, pahalı diyet kulüplerine katılmadan sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz.
1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için.
2- Buzdolabınızı boşaltın. Böylece hem para harcamazsınız hem de sizi atıştırmaya iten neden yok olur.
3- Yeterince uyuyun. Böylece, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.
4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun.
5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın bunu.
6- Mutlaka kahvaltı yapın. Bu size gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.
7- Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.
8- Ayakta hiçbir şey yemeyin.
9- Yeşil çay için. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın.
10- Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin.
11- Dışarı çıkın. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor.
12- Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin.
13- Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin.
14- Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar.
15- Asansör kullanmak yerine merdivenden çıkın.
16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.
17- İp atlayın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir.
18- Sık ama az yiyin.
19- Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin.
20- Kendinizi sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter.
ooooooof evde isyan çıkarıcam evde bisikletim var ama mekik aletine ihtiyacım var karın ve belim için ama ah ah öğrencilik batsın
valla ya bu topiğe üye alınrken seçililyor ama topik bomboş paylaşım yok konuşma yok......biz sürekli paylaşım yapıyoruz ama 2-3 kişiyle ....
Bu arada eyer kabul edilirsem bu bölüme başkana ne bildrimem kerekio kilo vb....
aklıma takıldıda çünki menzunda olunuyormuş onndan merak ettim
Günaydıııııııııın
Size hemen dün neler yediğimi paylaşmak istiyorum;
sabah;
1elma
öğle;
şehriye çorbası
salata marul ve mısırlı üstünede peynir koydum
mantar yemeği vardı ama ben 2 çatal alıp bıraktım
araöğün
1 ligth yoğurt
akşam
mercimek çorbası
2 dilim kepek ekmek
2 adet haşlanmış tavuk butu
gün içerisinde 2,5 litre su içtim 1 bardak yeşil çay içtim çünkü yeşil çayım bitmişti akşamda koştura koştura markete gittim bir sürü çay aldım kendime yeşilçay,ısırgan,form çayı böylelikle hem 20 dk yürümüş oldum hemde ihityaçlarımı giderdim :)
görüşmek üzere...
Bir haftadır regl olamıyorum senağlama olsada kurtulsam. Her ay 5-8 gün arası geriye atıyor Normal mi acaba bu durum
arkadaşlar,
zayıflama hapları hakkında ne düşünüyorsunuz aranızda kullanan oldumu ?
boşuna para vermişsin canım. elma krom dedikleri elma sirkesi ve krom pikolinat.elmanın şisesi 2 lira kromun solgar markasını 90 adetini 30 liraya alırsın oda 1 taneden 3 ay gider. krom vücutta az olduğu zaman tatlı isteğini artırır. ben kullanıyorum solgar olanını.bu ikisini ayrı ayrı kullansan daha iyi sonuç alırdın.cnm ben elmakrom kulandım yediklerimi azaltmama rağmen hiç bir işe yaramadı
Geçen hafta yiyeğinimi aradım(eczacı)ya dedim bana hangi hapı öneriyosun
napıyosun sen dedi hepsi para tuzağı
bende vaz geçtim tabi
alındın bilea.s.yarın belli olucak takıma Alınıp alınmadığım:)
kilo vermek istiyorum ama tüm çabalarımın boşa gitmesinden çok korkuyoruuuum :sinifsinif:
SILAGUL nerelerdesin baciiii ???
Dün hic ugramami$sin, bugunde kayipsin?
Hic boyle yapmazdin bacim, dön geri nerelerdeysen, özlettin kendini.
a.s.
aranızda sinameki kulanan varmı
ya nereye kaçtın hemen çok geçmiş olsun çocuklarla uğraşmak zordur bide sen kimbilir kaçtanesiyle uğraştın gamyoncuiremsu
kizlar ya beni elma cok aciktiriyor..o yuzden yemek istemiyorum
Az sekerli ara ögün olarak hangi meyveleri tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?