yeşil çay ın faydaları ;
Yeşil çay, Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez.
Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.
Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :
Kanser riskini azaltır.
Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.(22)
Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. (27)
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. (28)
Tümörü küçültür.
Antioksidandır.
Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
Kolestrolü düşürür.
Tansiyonu ayarlar.
Kan şekerini ayarlar.
Bakterileri öldürürür.
Grip virüsünü öldürür.
Ağız kokusunu önler
Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :
Stresi azaltır.
Gribi önleyicidir.
Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :
Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
İdrar söktürücüdür.
İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.
Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :
Kan damarlarını güçlendirir.
Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :
Kan şekerini düşürür.
Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :
Diş çürümesini engeller.
Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :
Antioksidan olarak rol oynar.
Yaşlanmayı geciktirir.
Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :
Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.
Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
Alzheimer'i önleyici
Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
selaam kızlar! bugün yediklerim:
kahvaltıda:
1 küçük dilim börek
ve yeşil çay
öğlen:
1 tane dolma
akşam:
1 porsiyon balık
ve salata
ara öğünlerde bir elma,bir portakal.
ve 40 dk yürüyüş.
kaydirigubbakcemile2
benim bugunku yediklerime gelelimmm
Sabah: 2 dilim ekmek (saat 8de)
oglen: 2 dilim ekmekle tost saat 11de)
aksam: corba ve makarna (aksam yemegimi saat 4 bucukta yedim)
sonra: meyve salatasi (saat 8 bucukta)
gun boyunca 1 litre su
vee 6 saat temizlik, buda hareket sayilir dimi ama
Benim menu'mde super olmus, kendimi tebrik ediyorum veeeeeeee
taktir name ilave ediyorum opuyorumnanaktan
Hayirli uykular,
tatli ruyalar
bol opucukler
selam kızlar bakıyorum da menüleriniz süper,
kendimi grubun oburu ilan ediyoruummm.:hooray:
dün kahvaltıda
salatalık,peynirli yumurta,yarım kepek ekmek
arada küçük halley 1 tane
öğlen
kıymalı yumurta vardı,içini yedim suyunu bıraktım(arkadaşlar ablam şeker hastası olduğu için hep doktor kontrolünde diyette, doktor yemeklerin yağının,kalorisinin çoğunun piştiği suya geçtiğini bu yüzden yemeğin içini yiyip suyunu bırakmasını söylemişti. şimdi bende öle yapıyorum)
hamur olmuş makarna yapmışlardı. 1porsiyon vardı yoktu artık.
kayısı hoşafı vardı azını içtim
akşam
eşim patates kızartması istedi
inanabiliyor musunuz ona yaptım ve ben 3-4tane nefsimi körlemeye aldım içinden. kendime haşlama patates yaptım patatesten. 1sini sade birini yoğurtla yedim.
4kaşık kadar makarna
sonrada bir dilim dondurma yedim.
ama kızlar dün bir spor yapmışım bir spor yapmışım sormayın. çok koştum hemde elimde ağırlıkla(eşimle iddaya girmiştikte o yapamazsın demişti yaptım)
mekik çektim.
bacak egzersizi yaptım. ağırlık çalıştım.
bu hafta gerçekten azıcık göze görünür bir kilo vermek istedim ama oluyor ya işte herkese bazen iştahımız çok açılıyor...işhahım çok açık bende sporla mümkün mertebe dengelemeye çalışıyorum. 1kilo vermek istiyordum ama bu yemeyle zor. ama inşallah sporlar işe yararda 500gram veririm. o da fena bir rakam sayılmaz dimi ama...
kızlar tekrardan tebrik ederim listeleriniz gerçekten çok güzel... keşke sizin kadar kendime hakim olabilsem ama benim vücut çok iri kemikli falan az yemeyle yola gitmiyor çöküyor daha doğrusu bana öyle geliyor.
selam kızlar yaaa kızlar ben bu aralar hiç rejim yyapmak istemiyorum resmen açıldı boğazım o yüzden burayada fazla giremiyorum hemen toprlanmam lazım
sabah
1 paket maviyeşil yağsız kraker+1 bardak süt
ara sütlü çikolataklava:
öğle 1 buçuk lahmacun+ayran
ara 1 elma
akşam kurufasulye+pilav+yoğurt
sonra 2 bardak çay+çekirdek ve yine çikolata
kızlar kendimi durduramıyorum abur cubura saldırdım resmen nolcak bu halim benim mafoldumben
bu arada 1 saatte yürüyüş yaptım bari sporla dengeleyeyim ama yok yetmez tam sona yaklaşırken olurmu bu yaaaaaa
sakın arkadaşım sakın bırakma. birden bırakınca birdende alırsın verdiğini. canın tatlı çekince açken bir ara öğün yerine ye... yada kızartma fast food gibi bişi yemek istersen bir günde yada iki günde bir canının çektiğini ye hem hevesin geçer nefsin körelir hemde kilo almazsın. valla şu anda bende çok zor zamanlar geçiriyorum çok zorlanıyorum böle idare ediyorum. belki yaptığım sporun hürmetine biraz gram gider ama gitmesede kilo almamış olurum.
şimdi öğle yemeğinden geldim. öğlen yemekhanede yemek çıktığı için geneldede ağır şeyler çıkıyor öğlen yemeğim fazla kaçıyyordu ama bugün çok güzeldi.
dün dondurma falandı yoldan saptım ama bu güne güzel başladım inşallah güzel biter
kahvaltıda
1,5kepek ekmek kızarttım.
1kk peynir, 5zeytin.
ara 1küçük halley(ya kalorisi çok değildir herhalde değil mi)
1kuru incir
öğlen
mercimek çorbası
fasülye yemeğinin sadece içi.
helva vardı(ama yemediiimalkisalkisalkis)
birde kızlar dün elma sirkesi aldım.
aç karnına yemekten önce suyla içmek iyiymişya. öğlen yapamadım ama dün akşam yemeğinden önce başladım artık sabah akşam yemekten önce içeceğim. inşallah işe yarar. diyet yaparken ek olarak böle iğrenç bişiler falan yapıp içince spor yapınca daha iyi devam ettirdiğimi farkettim.
ilk zamanlar lahana suyu içiyordum. diyordum bu lahanayı sırf zayıflamak için içiyorum bari yediğimede dikkat edimde boşuna gitmesin okadar miğdemi bulandırdığı.5.haftadayım bu arada lahana suyunda.
spor yapıncada acayip iştahım açılıyor ama spor yaparken o kadar yoruluyorum yemimde boşuna gitmesin diyorum. yoksa biliyor musunuz kızlar o kadar iştahlı biriyim ki oof yeterki bir yemeye başlamim.
bu arada var mı aranızda elma sirkesi kullanan.
sılagüüül kızlaaar nerdesiniiizzz?
nbr ozgey?
sakın arkadaşım sakın bırakma. birden bırakınca birdende alırsın verdiğini. canın tatlı çekince açken bir ara öğün yerine ye... yada kızartma fast food gibi bişi yemek istersen bir günde yada iki günde bir canının çektiğini ye hem hevesin geçer nefsin körelir hemde kilo almazsın. valla şu anda bende çok zor zamanlar geçiriyorum çok zorlanıyorum böle idare ediyorum. belki yaptığım sporun hürmetine biraz gram gider ama gitmesede kilo almamış olurum.
şimdi öğle yemeğinden geldim. öğlen yemekhanede yemek çıktığı için geneldede ağır şeyler çıkıyor öğlen yemeğim fazla kaçıyyordu ama bugün çok güzeldi.
dün dondurma falandı yoldan saptım ama bu güne güzel başladım inşallah güzel biter
kahvaltıda
1kk peynir, 5zeytin.
1kuru incir
öğlen
mercimek çorbası
aç karnına yemekten önce suyla içmek iyiymişya. öğlen yapamadım ama dün akşam yemeğinden önce başladım artık sabah akşam yemekten önce içeceğim. inşallah işe yarar. diyet yaparken ek olarak böle iğrenç bişiler falan yapıp içince spor yapınca daha iyi devam ettirdiğimi farkettim.
ilk zamanlar lahana suyu içiyordum. diyordum bu lahanayı sırf zayıflamak için içiyorum bari yediğimede dikkat edimde boşuna gitmesin okadar miğdemi bulandırdığı.5.haftadayım bu arada lahana suyunda.
spor yapıncada acayip iştahım açılıyor ama spor yaparken o kadar yoruluyorum yemimde boşuna gitmesin diyorum. yoksa biliyor musunuz kızlar o kadar iştahlı biriyim ki oof yeterki bir yemeye başlamim.
canım çok geçmiş olsun Allah sağlık sıhat versin a.s.
geçmiş olsun sılacım kendine dikkat et
hoşgeldin canım aramızaalkisalkisalkis
çok geçmiş olsun arkadaşım. ne kusuru Allah aşkına sen o kadar rahatsızlığına rağmen bizi yanlız bırakmıyorsungelip gelip motive ediyorsun. inşallah bir an önce herşey yoluna girer.
Gecmis olsun canim, ALLAH'IM her daim seninle olsun,
dua'larimiz seninle, kendine iyi bak, iyi dinlen opuyorumnanaktan
üf sinir oluyorum şu internete. o kadar yazdım dün yediklerimi ama sayfa görüntülenemiyor dedi sonra da gitiii.
ay tekrar yazayıım.
kahvaltı
haşlanmış yumurta
zeytin
1ince salam
arada bir kuru incirdi sanırım
öğlen
nohut yemeğinin suyunu yemedim sadece nohutu ve
yarım porsiyon pilab
ikinci ara
çilek ve kivi
akşam
yarım porsiyon yağsız bezelye haşlaması
çok az haşlanmış tavuk(kayısı kadar falan)
4kaşık makarna
yoğurt
sonra yine aşkımla kivi yedik. bide çayla birlikte 3bisküvi yedim.
kızlar son zamanlarda canım hep çayla bişiler atıştırmak istiyor nitsem acaba ne dersiniz?
bu arada merhaba ozgey nasılsın?
bazı şeyler yazmak istedim kendimi tetikleyen ;
kilo almak bana neleri kaybettirdi:
güzelliğimi, süper kıyafetlerimi, hareket etme alanımı kısıtladı göbeğim kapansın diye bol kıyafetler giyiyorum çok sevdiğim beyazı giyemez oldum hafifliğimi kaybettim
kilo vermek neleri kazandıracak;
beyaz kııyafetleri,eski güzel kıyafetlerimi güzelliğimi geri kazanacağım formda olacağım en önemlisi sağlıklı olacağım insan içine çıkmaktan utanmayacağım yağlarımı gizlemek zorunda olmayacağım
yaşasın kilo vermeeeeeeeeeeeeeeeeeek a.s.
yeşil çay ın faydaları ;
Yeşil çay, Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez.
Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.
Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :
Kanser riskini azaltır.
Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.(22)
Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. (27)
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. (28)
Tümörü küçültür.
Antioksidandır.
Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
Kolestrolü düşürür.
Tansiyonu ayarlar.
Kan şekerini ayarlar.
Bakterileri öldürürür.
Grip virüsünü öldürür.
Ağız kokusunu önler
Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :
Stresi azaltır.
Gribi önleyicidir.
Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :
Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
İdrar söktürücüdür.
İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.
Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :
Kan damarlarını güçlendirir.
Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :
Kan şekerini düşürür.
Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :
Diş çürümesini engeller.
Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :
Antioksidan olarak rol oynar.
Yaşlanmayı geciktirir.
Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :
Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.
Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
Alzheimer'i önleyici
Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
TEŞEKÜRLE BU GÜZEL BİLGİLER İÇİNŞenizKızlar kabul ederseniz bende varım.Dün akşam kayıt yaptım bugün kabul edildiğimi gördüm.opuyorumnanaktan
şaka gibi kimse girmiyor
kahvaltıda
1kk peynir, 5zeytin.
1kuru incir
öğlen
mercimek çorbası
canım yaa çok doğru söylüyosun tam sona yaklaşmışken ve yaz kapıdayken bırakılırmı hiç ama yaaaa olmuyo yaaaaa bugünlerde hep yiyesim var sıkıldım rejimden belki aylar var kızartma yemiyorum şöyle patatesli patlıcanlı bide üzerine sos olucak oooooooooooo bak işte hep böyleyim aklım hep güzel yiyeceklerde ama ben çok eminim kızlar hedef kiloma gelince tekrar bdönücem bu kilolara içimde o kadar çok şey biriktiki nasıl yapmalı bilmem kendimi nasıl bastırmalıyım :sinifsinif:
caanım bide elma sirkesi ben kullandım hemde çok uzun bi süre ama inan hiç faydasını görmedim lahanayıda denedim onunda görmedim bence hepsi palavra en güzeli yememek bak nasıl veriyoruz o zaman ben sadece yemediğim zaman zayıflıyorum bişeyler yapınca değil :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?