selam bacular nasılsınız?
hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
yüce mevlam herkesin kalbindeki güzel duaları kabul eylesin.evlerimizden sağlık,mutluluk ,huzur ve bereketi eksik etmesin.:Saruboceq:
dertlilere deva,hastalara şifa ,borçlulara eda nasip eylesin.:Saruboceq:
başta figenk arkadaşımız olmak üzere tüm hamilelere hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.emeklerini boşa çıkarmasın.:Saruboceq:
bebek hasretiyle yananlara ceylinnaz arkadaşımıza ,prenses arkadaşımıza ,ozgey arkadaşımıza ve tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eyle yarabbi.:Saruboceq:
ya arkadaşlar şu doğuşun form çaylarından kullanan varmı?yani faydası varmı?fisfisfis
herkese günaydın,
dün yoğun ve sıkıcı bir gündü bu hafta 2 kere sınırımı aştığım için kendime ceza vermeyi planlıyorum neler yedim hemen yazayım;
sabah;
1 elma
öğle ;
brokoli çorbası
salata
et (100 gr gibi bişeydi) yanında 1 yemek kaşığı türlü
ara
200 gr light yoğurt
akşam
mercimek çorbası
türlü susuz 3 yemek kaşığı
yoğurt
1dilim light ekmek
vede 2 litre su 1 koca fincan yeşil çay en önemliside 27,000 kişilik bir stadın etrafında 5 tur yarı koşarak yarı yürüyerek fakat tempolu yürüryüş
vede buna rağmen sonuç ;500 gr evet arkadaşlar 67,5 kiloyum buda bişey çünkü artık yerleşmiş yağlara geldim ve zorlanıyorum bu hafta hiç bişey kaşırmayı 66 olmayı planlıyorum
vede batmanda görev yapan son 30 günü kalan kardeşim için sizden dua rica ediyorum Allah tüm askerlerimizi sağ salim evlerine dönmeyi nasip etsin çünkü dün batmanda çatışma çıkmıştı saat 12 de aradım görevdeydi bu gün yine arayacağım.
günaydın kızlar ben size demişti bu hafta hiç iyi gitmedi diye tartıdada bunu gördüm bu sabah malesef 500 gr almışım 57 yim kızlar böyle olucanı biliyodum ama söz bu hafta fazlasıyla telafi edicem iyice saldım kendimi dünkü yediklerimi yazayım
sabah nestle nesfit
ara yarım paket mavi yeşil peynirli kraker
öğle yoğurt çorbası yarım dilim ekmek
ara az sütlü nescafe+3 adet form bisküvi
1 elma
akşam 3 dilim kızarmış ekmek+peynir+zeytin+çay tek şekerli+domatesle közlenmiş kırmızı biber
Eski Kilom 59.1
Yeni Kilom 58.4
Zayıflamak için yaptığımız pek çok hata var sizde bunları yapmamak için okuyun...
 Öğünler: Ana öğünlerden herhangi birini atlarsam kilo verebilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 96
 Un-tuz-şeker: Kilo almamak için 3 beyazı hayatımızdan çıkarmalıyız.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 72
 Lahana: Metabolizmayı hızlandırarak zayıflatır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 66
 Detoks: Kilo vermek için kesinlikle detoks diyeti yapmalıyım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 40
 Egzersiz: Açken egzersiz yaparsam daha çok zayıflarım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 74
 Elma sirkesi: Elma sirkesini tüketirsem yağlarımı eritirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 88
 Kırmızı et: Sağlıklı besleneceksem kırmızı et yememeliyim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 95
 İlaçlar: Zayıflama ilaçları ile hızla kilo verebilirim.
 Kepekli ürünler: Kepekli ürünler ile zayıflamam daha kolay.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 58
 Light ürünler: Light ürünlerin kalorisi daha az bu nedenle çok tüketebilirim.
 Limon ve greyfurt: Sabahları aç karnına limon veya gryfurt suyu içersem yağlarımı yakabilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 76
 Diyet haberleri: Basında yer alan beslenme haberlerine inanıyorum.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 96
 Maydonoz suyu: Zayıflmak için idael yöntemlerden biridir.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 83
 Meyve: Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmelidir.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 70
 Protein: Protein dietleri ile zayıflamak daha kolaydır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 79
 Sigara: Sigara kullanımını sona erdirirsem kilo verebilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 57
 Su içmek: Çok fazla su içersem zayıflayabilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 63
 Kilo: Herhangi bir kilo verme yöntemi ile zayıflamaya çalıştığımda verdiğim kiloları kesin geri alırım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 83
 Uyku: Ne kadar az uyursam okadar çok kilo veririm.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 40
 Yemek saatleri: Saat 19:00'dan sonra birşeyler atıştırmak şişmanlatır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 37
Bunların yanı sıra bir de zayıflamak için altın kurallar var. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak o kurallar...
 Zayıflamak için günde 2,5 lt. su içmek gerekir.
 Yemeklerinize tuz koyun fakat ekstra tuzdan kaçının. Salatanıza tuz koymayın. Örneğin; 1 kaşık yağ, biraz limon veya nar ekşisi ile balsamik sirkesi koyarak salatanızı yapın ve hiç tuz koymayın. Çünkü yemeğinizdeki tuz yeterli olacaktır.
 Günde 3-4 dilimden fazla ekmek yemeyin daha çok tahıllı ya da buğday ekmeklerini tüketmeyi tercih edin.
 Fazla karbonhidrat içeren yiyecekleri 2 haftada bir yemeye özen gösterin. Özellikle makarna ve pilav gibi yiyeceklerin hızlı bir şekilde yağa dönüşmemesi için yanında mutlaka protein içeren yiyecekelerden tüketin. Makarna ile yoğurt gibi
 Canınız tatlı isterse 4-5 ara öğünde yiyin fakat hafatda bir olmak kuralı ile.
 Alkollü içecek tüketiyorsanız şarap, votka yada rakıyı tercih edin. Fakat haftada 2 gün ve 2'şer kadehden fazla olmamak şartı ile.
 Aşırı açlık hissediyorsanız protein diyetlerini deneyin. Et tavuk ve balık gibi... Bu zengin proteinli besinler kan şekerinizi dengeleyip kilo vermenize yardımcı olacaktır.
 Haftada 3 gün balık tüketmeye çalışın. Kolestrol ve kan yağlarının düşürülmesine neden olurken metabolizmayıda hızlandırır. Somon, uskumru, sardalya gibi balık çeşitlerini tüketmeniz tavsiye edilir.
 Aynı saatlerde yemek yiyip ve düzenli beslenmeye özen gösterin.
 Bazı bitkisel çayları tüketmek zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; yeşil çay sindirimi kolaylaştırır ve vücudun su toplamasını önler. Günde 2 fincan tüketebilirsiniz.
 Yemeklerinize farklı bir tat katmak için 2 tatlı kaşığı hardal veya ketçap kullanabilirsiniz
 Günde 1 kutudan fazla olmamak şartı ile light kola tüketebilirsiniz.
Gerçek anlamıyla kilo kaybı vücudumuzdaki yağları kaybetmekten geçer. Peki bunu nasıl başarabiliriz? Doğru beslenme ve doğru egzersiz yaparak. Önce genel beslenme ilkelerinden başlayalım...
Bol su için: Su metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücut reaksiyonlarında görevlidir. Gün içinde içilen iki litre su vücutta enerji oluşumunu artırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.
Altı öğün yiyin: Öğün sayısı arttıkça metabolik hızınız artabilir. Üç ana öğün yanında üç-dört ara öğün yapmak yağ yakılmasına yardımcı olur. Ara öğünler ana öğünlere açılan köprüdür. Vücuda sık aralıkla az miktarda yiyecek girerse metabolik hız artar, kan şekeri dengesi kurulur ve zayıflamaya yardımcı olur.
Aminoasit alımı: Proteinler kas yapımında ve doku tamiri için gereklidir. Karbonhidrat ya da yağ açısından kısıtlı diyetlerde vücut, proteini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu gerçekleştiğinde, kaslarda ve zayıf dokularda kayıp meydana gelebilir. Protein kas oranının azalmasını engelleyebilir. Protein ağırlıklı beslenme metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını kolaylaştırır ve iştahı düzenler.
Salatasız kalmayın: Çiğ besin tüketimiyle vücuttan toksin atımı artar. Fazla yağlardan kurtulmak için salata ve çiğ besin tüketimi çok önemlidir. Salata tüketerek daha çok posa ve antioksidan alınır.
Şeker-yağ ilişkisi: Şekerli besin alımıyla kan şekeri hızla yükselir ve pankreastan insülin hormonunun salgılanması uyarılır. İnsülin şekerin hücre içine girip enerjiye çevrilmesinde etkili bir hormondur. Enerjiye ihtiyacı olan hücreler gereksinimlerini insülin yardımıyla karşılarlar. Eğer alınan enerji gereksinimden fazla ise, insülin bu enerjiyi yağ dokusunda depolar.
Kaloriye dikkat: Diyet programlarında amaç kalori yakılmasını artırmaktır. Egzersizle birlikte vücudun harcadığı enerji miktarı artar. Harcamanın artmasıyla günlük beslenmeden alınan kalori harcanır ve yağ yakılması başlar. Günlük diyet programının kalori içeriği kadar besin öğesi içeriği de önemlidir. Vitamin ve mineralden, andioksidan bileşiklerden, posadan yana yeterli bir diyetle yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz.
Atıştırmayın: Yağlı cips, çikolata, tuzlu bisküvi, kuruyemiş gibi baştan çıkarıcı besinler vücut yağının miktarını ve kiloyu artırır. Kaçamak anlarında yağsız, tuzsuz mısır patlağı, salatalık, yeşil erik gibi glisemik indeksi düşük besinleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir.
Doğru karbonhidratlar: Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.
Lifli besinleri tercih edin: Vücuttaki yağ oranını düşürmek için lif miktarı yüksek besinler tercih edilmeli. Posa, yiyeceklerle alınan ve bağırsakta emilmeyen bitkisel liflerdir. Sindirim yolunu takip ederek vücuda girdikleri gibi terk ederler. Lifli yani posalı yiyecekler hem diyet hem de sağlıklı beslenme için çok önemlidir.
Yemeğinizi yavaş yiyin:Kilo alınmasının nedenlerinden biri hızlı yemektir. Yenilen besinin beyne ulaşıp tokluk sinyali vermesi yaklaşık 10 dakika sürer. Bu nedenle yavaş ve lokmaları iyice çiğneyerek yemeniz kilo vermenize yardımcı olabilir.
silagul naber?? Geçmişi mi okuyosun =)) Bugün senin işin uzun. listeyi yenilicen =(
iyilik canım senden naber nasıl gidiyor nişan hazırlıkları?evet geçmişi okuyordum canım.
evet listeyi yeniliycem RaziyErkan yoğun olduğu için izin istedi dolayısıyla listeye onu ekliyemedim bu hafta. kendisine teşekkür ederim bildirdiği için.
Haftaya cumartesi istemeye geliyolar Allahın izniyle. İşte 21 mayıs Cuma akşamıda nişanım olucak. Ben Mayısta 2 hafta izine çıkıcam nişan dolayısıyla ozaman izinlimi sayılıcam.
semo cum nasılsın canım?
uzgunduygu nerdesin canım?
en son 11 nisan da sabah 11 de yazmışsın grubumuza kk ya da en son o gün 21 de girmişsin.
hayırdır inşallah bir sorun yoktur.beklicem biraz daha bildirim yaparsın belki
iyim diyelim iyi olalim canim.
Bende internet'ten evlere bakiyorum...
Kaynana beni ruh hastasi etmeden, ta$inmak istiyorum kötükedihüso
Sen nasilsin canim, ödemi atabildinmi?
canım inşallah bulursun gönlüne göre bir ev. uğraşıyorum canım ödemi atmaya ama birgünüm diğerini tutmuyorkiakannehir
hayırlısı olsun canım.canım 2 hafta seni izinli sayarım ama 2 haftayla sınırlıysa.daha uzamayacaksa. senin kilonu aynı yazarım listeden çıkararmam.2 hafta için.
selam bacular nasılsınız?
hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
yüce mevlam herkesin kalbindeki güzel duaları kabul eylesin.evlerimizden sağlık,mutluluk ,huzur ve bereketi eksik etmesin.:Saruboceq:
dertlilere deva,hastalara şifa ,borçlulara eda nasip eylesin.:Saruboceq:
başta figenk arkadaşımız olmak üzere tüm hamilelere hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.emeklerini boşa çıkarmasın.:Saruboceq:
bebek hasretiyle yananlara ceylinnaz arkadaşımıza ,prenses arkadaşımıza ,ozgey arkadaşımıza ve tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eyle yarabbi.:Saruboceq:
Yılllık iznim 2 hafta. İki haftayla sınırlı olucak merak etme silagul. Fırsat bulabilirsem yine yazmaya çalışırım burayada.
ay mübarek günde ne güzel içimi açtın bu güzel dualarla sılagülcüm.
öyle haftanın son iş günü uykulu yorgun yorgun eşim gelmeden okuyordum kendimi iyi hissettim yazdıkların karşısında. kendine iyi bak. haftaya azimli başlamıştım ama çabuk söndü azimim istediğim gibi olmadı.utandım valla 100gram yazarken neyse haftaya inşallah daha iyi bir skorla gelirim pes etmek yok.
kendinize iyi bakın çok yorgunum ama yemek, toplanacak çamaşırlar, makineye atılacaklar ellerimden öper. benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?