opuyorumnanaktan
WAAAAAWWWWWWWWWW süpersin canım yaaa 700 gr vermişsin kutluyorum seni a.s.
günaydın kızlar,
tartı ile tartıştım sabah sabah.
tamam belki çok modamod diyet yapmadım e kaçamaklarda oldu arada ama bu kadar mı kötü bir hafta geçirdim. sadece 100gram mı verilir dalha mı geçiyorsun benimle diye kızdım ona.
yeni kilo mu açıklıyorum
66,6mirmirmirmir
bu arada pırlantacım tebrik ediyorum seni.
çarşamba günü söylemiştim ya perşembe giremeyebilirim diye aynen dediğim gibi oldu ve giremedim. dün yediklerimi anlatim.
kahvaltı
peynir, zeytin,acıka
kepek ekmek
12de bir kurabiye
15.00da iki börek yarım dilim pudingli kek
dün ilköğretimdeydim çok yorucu oluyor ya Allah güç versin ilköğretim öğretmenlerine. akşama kadar neredeyse ayakta ve aktiftim. eve bir geldim haşadım çıkmış, üstümü çıkarrtım giymeden yatağın üstüne öyle uzanmıştım ay hemen uyuya kalmışım. Allah tan eşim gelip üstümü örtmüş. saat 20.00gibi kahvaltılık bişiler hazırlayıp yemeğe kaldırdı beni geç oldu ama çok açtım yedim sonra raporumu hazırlayıp tekrar yattım ama ne çare bacaklarımın ağrısına uyuyamadım.
kızlar birde yediğimden içtiğimden mi neden se, bu problemi çok yaşamazdım ama son 3-4 gündür tuvalete çok zor çıkıyorum hatta 2gündür çıkamıyorum diyebilirim. acaba ılık suydu, limonlu su, bitki çayları derken bağırsakları mı tembelleştirdim.
Eski Kilom 59.1
Yeni Kilom 58.4
tebrikler semo harika inşallah bende görürüm o kiloları kaydirigubbakcemile2
Gerçek anlamıyla kilo kaybı vücudumuzdaki yağları kaybetmekten geçer. Peki bunu nasıl başarabiliriz? Doğru beslenme ve doğru egzersiz yaparak. Önce genel beslenme ilkelerinden başlayalım...
Bol su için: Su metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücut reaksiyonlarında görevlidir. Gün içinde içilen iki litre su vücutta enerji oluşumunu artırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.
Altı öğün yiyin: Öğün sayısı arttıkça metabolik hızınız artabilir. Üç ana öğün yanında üç-dört ara öğün yapmak yağ yakılmasına yardımcı olur. Ara öğünler ana öğünlere açılan köprüdür. Vücuda sık aralıkla az miktarda yiyecek girerse metabolik hız artar, kan şekeri dengesi kurulur ve zayıflamaya yardımcı olur.
Aminoasit alımı: Proteinler kas yapımında ve doku tamiri için gereklidir. Karbonhidrat ya da yağ açısından kısıtlı diyetlerde vücut, proteini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu gerçekleştiğinde, kaslarda ve zayıf dokularda kayıp meydana gelebilir. Protein kas oranının azalmasını engelleyebilir. Protein ağırlıklı beslenme metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını kolaylaştırır ve iştahı düzenler.
Salatasız kalmayın: Çiğ besin tüketimiyle vücuttan toksin atımı artar. Fazla yağlardan kurtulmak için salata ve çiğ besin tüketimi çok önemlidir. Salata tüketerek daha çok posa ve antioksidan alınır.
Şeker-yağ ilişkisi: Şekerli besin alımıyla kan şekeri hızla yükselir ve pankreastan insülin hormonunun salgılanması uyarılır. İnsülin şekerin hücre içine girip enerjiye çevrilmesinde etkili bir hormondur. Enerjiye ihtiyacı olan hücreler gereksinimlerini insülin yardımıyla karşılarlar. Eğer alınan enerji gereksinimden fazla ise, insülin bu enerjiyi yağ dokusunda depolar.
Kaloriye dikkat: Diyet programlarında amaç kalori yakılmasını artırmaktır. Egzersizle birlikte vücudun harcadığı enerji miktarı artar. Harcamanın artmasıyla günlük beslenmeden alınan kalori harcanır ve yağ yakılması başlar. Günlük diyet programının kalori içeriği kadar besin öğesi içeriği de önemlidir. Vitamin ve mineralden, andioksidan bileşiklerden, posadan yana yeterli bir diyetle yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz.
Atıştırmayın: Yağlı cips, çikolata, tuzlu bisküvi, kuruyemiş gibi baştan çıkarıcı besinler vücut yağının miktarını ve kiloyu artırır. Kaçamak anlarında yağsız, tuzsuz mısır patlağı, salatalık, yeşil erik gibi glisemik indeksi düşük besinleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir.
Doğru karbonhidratlar: Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.
Lifli besinleri tercih edin: Vücuttaki yağ oranını düşürmek için lif miktarı yüksek besinler tercih edilmeli. Posa, yiyeceklerle alınan ve bağırsakta emilmeyen bitkisel liflerdir. Sindirim yolunu takip ederek vücuda girdikleri gibi terk ederler. Lifli yani posalı yiyecekler hem diyet hem de sağlıklı beslenme için çok önemlidir.
Yemeğinizi yavaş yiyin:Kilo alınmasının nedenlerinden biri hızlı yemektir. Yenilen besinin beyne ulaşıp tokluk sinyali vermesi yaklaşık 10 dakika sürer. Bu nedenle yavaş ve lokmaları iyice çiğneyerek yemeniz kilo vermenize yardımcı olabilir.
çarşamba günü söylemiştim ya perşembe giremeyebilirim diye aynen dediğim gibi oldu ve giremedim. dün yediklerimi anlatim.
kahvaltı
peynir, zeytin,acıka
kepek ekmek
12de bir kurabiye
15.00da iki börek yarım dilim pudingli kek
dün ilköğretimdeydim çok yorucu oluyor ya Allah güç versin ilköğretim öğretmenlerine. akşama kadar neredeyse ayakta ve aktiftim. eve bir geldim haşadım çıkmış, üstümü çıkarrtım giymeden yatağın üstüne öyle uzanmıştım ay hemen uyuya kalmışım. Allah tan eşim gelip üstümü örtmüş. saat 20.00gibi kahvaltılık bişiler hazırlayıp yemeğe kaldırdı beni geç oldu ama çok açtım yedim sonra raporumu hazırlayıp tekrar yattım ama ne çare bacaklarımın ağrısına uyuyamadım.
kızlar birde yediğimden içtiğimden mi neden se, bu problemi çok yaşamazdım ama son 3-4 gündür tuvalete çok zor çıkıyorum hatta 2gündür çıkamıyorum diyebilirim. acaba ılık suydu, limonlu su, bitki çayları derken bağırsakları mı tembelleştirdim.
günaydın kızlar,
tartı ile tartıştım sabah sabah.
tamam belki çok modamod diyet yapmadım e kaçamaklarda oldu arada ama bu kadar mı kötü bir hafta geçirdim. sadece 100gram mı verilir dalha mı geçiyorsun benimle diye kızdım ona.
yeni kilo mu açıklıyorum
66,6mirmirmirmir
bu arada pırlantacım tebrik ediyorum seni.
günaydın kızlar ben size demişti bu hafta hiç iyi gitmedi diye tartıdada bunu gördüm bu sabah malesef 500 gr almışım 57 yim kızlar böyle olucanı biliyodum ama söz bu hafta fazlasıyla telafi edicem iyice saldım kendimi dünkü yediklerimi yazayım
sabah nestle nesfit
ara yarım paket mavi yeşil peynirli kraker
öğle yoğurt çorbası yarım dilim ekmek
ara az sütlü nescafe+3 adet form bisküvi
1 elma
akşam 3 dilim kızarmış ekmek+peynir+zeytin+çay tek şekerli+domatesle közlenmiş kırmızı biber
ya arkadaşlar şu doğuşun form çaylarından kullanan varmı?yani faydası varmı?fisfisfis
kızlaar bu ayın sonuna 3 kilo vermek istiyorumm!
ama biraz motivasyon ve gaza ihtiyacım var!!! !:1no2: :1no2: :1no2:
aynen öle semo. Yatmadan 3 4 saat önce yemek işini bırakmak gerekiyor. ve hafif şeler yemek gerekiyor akşamları.
selam bacular nasılsınız?
hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
yüce mevlam herkesin kalbindeki güzel duaları kabul eylesin.evlerimizden sağlık,mutluluk ,huzur ve bereketi eksik etmesin.:Saruboceq:
dertlilere deva,hastalara şifa ,borçlulara eda nasip eylesin.:Saruboceq:
başta figenk arkadaşımız olmak üzere tüm hamilelere hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.emeklerini boşa çıkarmasın.:Saruboceq:
bebek hasretiyle yananlara ceylinnaz arkadaşımıza ,prenses arkadaşımıza ,ozgey arkadaşımıza ve tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eyle yarabbi.:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?