Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Zayıflamak için yaptığımız pek çok hata var sizde bunları yapmamak için okuyun...
 Öğünler: Ana öğünlerden herhangi birini atlarsam kilo verebilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 96
 Un-tuz-şeker: Kilo almamak için 3 beyazı hayatımızdan çıkarmalıyız.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 72
 Lahana: Metabolizmayı hızlandırarak zayıflatır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 66
 Detoks: Kilo vermek için kesinlikle detoks diyeti yapmalıyım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 40
 Egzersiz: Açken egzersiz yaparsam daha çok zayıflarım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 74
 Elma sirkesi: Elma sirkesini tüketirsem yağlarımı eritirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 88
 Kırmızı et: Sağlıklı besleneceksem kırmızı et yememeliyim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 95
 İlaçlar: Zayıflama ilaçları ile hızla kilo verebilirim.
 Kepekli ürünler: Kepekli ürünler ile zayıflamam daha kolay.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 58
 Light ürünler: Light ürünlerin kalorisi daha az bu nedenle çok tüketebilirim.
 Limon ve greyfurt: Sabahları aç karnına limon veya gryfurt suyu içersem yağlarımı yakabilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 76
 Diyet haberleri: Basında yer alan beslenme haberlerine inanıyorum.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 96
 Maydonoz suyu: Zayıflmak için idael yöntemlerden biridir.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 83
 Meyve: Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmelidir.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 70
 Protein: Protein dietleri ile zayıflamak daha kolaydır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 79
 Sigara: Sigara kullanımını sona erdirirsem kilo verebilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 57
 Su içmek: Çok fazla su içersem zayıflayabilirim.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 63
 Kilo: Herhangi bir kilo verme yöntemi ile zayıflamaya çalıştığımda verdiğim kiloları kesin geri alırım.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 83
 Uyku: Ne kadar az uyursam okadar çok kilo veririm.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 40
 Yemek saatleri: Saat 19:00'dan sonra birşeyler atıştırmak şişmanlatır.
Bu görüşü benimseyenlerin oranı: Yüzde 37
Bunların yanı sıra bir de zayıflamak için altın kurallar var. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak o kurallar...
 Zayıflamak için günde 2,5 lt. su içmek gerekir.
 Yemeklerinize tuz koyun fakat ekstra tuzdan kaçının. Salatanıza tuz koymayın. Örneğin; 1 kaşık yağ, biraz limon veya nar ekşisi ile balsamik sirkesi koyarak salatanızı yapın ve hiç tuz koymayın. Çünkü yemeğinizdeki tuz yeterli olacaktır.
 Günde 3-4 dilimden fazla ekmek yemeyin daha çok tahıllı ya da buğday ekmeklerini tüketmeyi tercih edin.
 Fazla karbonhidrat içeren yiyecekleri 2 haftada bir yemeye özen gösterin. Özellikle makarna ve pilav gibi yiyeceklerin hızlı bir şekilde yağa dönüşmemesi için yanında mutlaka protein içeren yiyecekelerden tüketin. Makarna ile yoğurt gibi
 Canınız tatlı isterse 4-5 ara öğünde yiyin fakat hafatda bir olmak kuralı ile.
 Alkollü içecek tüketiyorsanız şarap, votka yada rakıyı tercih edin. Fakat haftada 2 gün ve 2'şer kadehden fazla olmamak şartı ile.
 Aşırı açlık hissediyorsanız protein diyetlerini deneyin. Et tavuk ve balık gibi... Bu zengin proteinli besinler kan şekerinizi dengeleyip kilo vermenize yardımcı olacaktır.
 Haftada 3 gün balık tüketmeye çalışın. Kolestrol ve kan yağlarının düşürülmesine neden olurken metabolizmayıda hızlandırır. Somon, uskumru, sardalya gibi balık çeşitlerini tüketmeniz tavsiye edilir.
 Aynı saatlerde yemek yiyip ve düzenli beslenmeye özen gösterin.
 Bazı bitkisel çayları tüketmek zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; yeşil çay sindirimi kolaylaştırır ve vücudun su toplamasını önler. Günde 2 fincan tüketebilirsiniz.
 Yemeklerinize farklı bir tat katmak için 2 tatlı kaşığı hardal veya ketçap kullanabilirsiniz
 Günde 1 kutudan fazla olmamak şartı ile light kola tüketebilirsiniz.

opuyorumnanaktan

WAAAAAWWWWWWWWWW süpersin canım yaaa 700 gr vermişsin kutluyorum seni a.s.

Bende şaşırdım canım. Aslında kıyafetsiz tartıldığımda tam 58 geldim. Sabah sabah üç dört kere tartıya çıktım bi yanlışlıkmı var diye. Pantolonumu falan giyince 58.4 geldim. Genelde kıyafetle tartıldığım için bu rakamı doğru kabul ettim. Haftalardır gram gram kilo verince çok sevindim bende. Demekki iki üç haftadır duraklama dönemindeydim =))

günaydın kızlar,
tartı ile tartıştım sabah sabah.
tamam belki çok modamod diyet yapmadım e kaçamaklarda oldu arada ama bu kadar mı kötü bir hafta geçirdim. sadece 100gram mı verilir dalha mı geçiyorsun benimle diye kızdım ona.

yeni kilo mu açıklıyorum
66,6mirmirmirmir

bu arada pırlantacım tebrik ediyorum seni.

çarşamba günü söylemiştim ya perşembe giremeyebilirim diye aynen dediğim gibi oldu ve giremedim. dün yediklerimi anlatim.

kahvaltı
peynir, zeytin,acıka
kepek ekmek

12de bir kurabiye

15.00da iki börek yarım dilim pudingli kek

dün ilköğretimdeydim çok yorucu oluyor ya Allah güç versin ilköğretim öğretmenlerine. akşama kadar neredeyse ayakta ve aktiftim. eve bir geldim haşadım çıkmış, üstümü çıkarrtım giymeden yatağın üstüne öyle uzanmıştım ay hemen uyuya kalmışım. Allah tan eşim gelip üstümü örtmüş. saat 20.00gibi kahvaltılık bişiler hazırlayıp yemeğe kaldırdı beni geç oldu ama çok açtım yedim sonra raporumu hazırlayıp tekrar yattım ama ne çare bacaklarımın ağrısına uyuyamadım.
kızlar birde yediğimden içtiğimden mi neden se, bu problemi çok yaşamazdım ama son 3-4 gündür tuvalete çok zor çıkıyorum hatta 2gündür çıkamıyorum diyebilirim. acaba ılık suydu, limonlu su, bitki çayları derken bağırsakları mı tembelleştirdim.

teşekkür ederim =))

Bende de aynı sorun var iki gündür tuvalete çıkamıyorum =(( Karnım şiş gibi. Sabahları kayısı yemek iyi geliyor bana ama unutuyorum =((
Çok fazla bitki çayı içmek falan bağırsakları tembelleştiriyor. Ben bi aralar çok içtim bozdum galiba kimyamı =(

üzülmektense hatalarımı bulmak ve dikkat etmek daha doğru olur.
hatalarımı söylüyorum;

-yemeklerden önce su içmeyi hatta son zamanlarda bol su içmeyi bıraktım.

-aralarda kayısı yiyordum, incire ve küçük bişi olmaz diye halleye başladım.

-nefsimi körlüyorum, bir taneden bişi olmazla kuru pasta hatta kurabiye ikramlarını kabul etmeye başladım.

-akşam yemeğini çok erken yersem daha iyi zayıflarım diye düşünüp işten dönünce aslında ara öğün yemem gereken zaman akşam yemeği yedim ve tabi çok erken olduğu için acıktım ve geç saatte acıkınca atıştırmalar başladı.

-eşimin sen güzel zayıfladın, şimdi güzelsin niye daha fazla abartıp kendine işkence ediyorsun gibi sözleriyle rehavete kapıldım rahatladım.

-kıyafetler biraz daha inceldi yani gömlek bluz falan giymeye başlayınca inceldiğim daha bariz göründü çevremdekiler ay fiziğin çok güzel çok güzel incelmişsin sözleri yine rahatlattı.

- diyetteyim dediğimde aman sen ne diyeti yapıyorsun fiziğin güzel işte bulmuş bunuyorsun sözleri... bunu diyenler genelde büyüklerim çocukları büyük neredeyse annem yaşında insanlar ya ne inanıyorsam zaten çoğu büyük inceliği zayıflığı sevmez etine dolgun onlara göre en güzel.

-işler bu hafta çok yoğundu eve gelince eşim sebze yemediği için ona ayrı kendime ayrı yemek yapmaya erinip ne çorba yediim ne sebze.eşime yaptığım pilavdan makarnadan az yesem ne olacak doymuyorum ki daha çok acıkıp tekrar atıştırıyorum.

klava:klava:klava:klava:klava:klava::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:Çok üzgünüm çoook
dayak bana dayak. ilk başta haftada 1kilo100gram vermiştim. 500gram,300gram derken işte 100grama kadar düştüm. Allah beterinden korusun.

Gunaydin kizlar,

KILOM 64.2

Haftaya 63 lere iniyorum inschallah.

Gerçek anlamıyla kilo kaybı vücudumuzdaki yağları kaybetmekten geçer. Peki bunu nasıl başarabiliriz? Doğru beslenme ve doğru egzersiz yaparak. Önce genel beslenme ilkelerinden başlayalım...

Bol su için: Su metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücut reaksiyonlarında görevlidir. Gün içinde içilen iki litre su vücutta enerji oluşumunu artırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.

Altı öğün yiyin: Öğün sayısı arttıkça metabolik hızınız artabilir. Üç ana öğün yanında üç-dört ara öğün yapmak yağ yakılmasına yardımcı olur. Ara öğünler ana öğünlere açılan köprüdür. Vücuda sık aralıkla az miktarda yiyecek girerse metabolik hız artar, kan şekeri dengesi kurulur ve zayıflamaya yardımcı olur.

Aminoasit alımı: Proteinler kas yapımında ve doku tamiri için gereklidir. Karbonhidrat ya da yağ açısından kısıtlı diyetlerde vücut, proteini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu gerçekleştiğinde, kaslarda ve zayıf dokularda kayıp meydana gelebilir. Protein kas oranının azalmasını engelleyebilir. Protein ağırlıklı beslenme metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını kolaylaştırır ve iştahı düzenler.

Salatasız kalmayın: Çiğ besin tüketimiyle vücuttan toksin atımı artar. Fazla yağlardan kurtulmak için salata ve çiğ besin tüketimi çok önemlidir. Salata tüketerek daha çok posa ve antioksidan alınır.

Şeker-yağ ilişkisi: Şekerli besin alımıyla kan şekeri hızla yükselir ve pankreastan insülin hormonunun salgılanması uyarılır. ınsülin şekerin hücre içine girip enerjiye çevrilmesinde etkili bir hormondur. Enerjiye ihtiyacı olan hücreler gereksinimlerini insülin yardımıyla karşılarlar. Eğer alınan enerji gereksinimden fazla ise, insülin bu enerjiyi yağ dokusunda depolar.

Kaloriye dikkat: Diyet programlarında amaç kalori yakılmasını artırmaktır. Egzersizle birlikte vücudun harcadığı enerji miktarı artar. Harcamanın artmasıyla günlük beslenmeden alınan kalori harcanır ve yağ yakılması başlar. Günlük diyet programının kalori içeriği kadar besin öğesi içeriği de önemlidir. Vitamin ve mineralden, andioksidan bileşiklerden, posadan yana yeterli bir diyetle yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz.

Atıştırmayın: Yağlı cips, çikolata, tuzlu bisküvi, kuruyemiş gibi baştan çıkarıcı besinler vücut yağının miktarını ve kiloyu artırır. Kaçamak anlarında yağsız, tuzsuz mısır patlağı, salatalık, yeşil erik gibi glisemik indeksi düşük besinleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir.

Doğru karbonhidratlar: Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.

Lifli besinleri tercih edin: Vücuttaki yağ oranını düşürmek için lif miktarı yüksek besinler tercih edilmeli. Posa, yiyeceklerle alınan ve bağırsakta emilmeyen bitkisel liflerdir. Sindirim yolunu takip ederek vücuda girdikleri gibi terk ederler. Lifli yani posalı yiyecekler hem diyet hem de sağlıklı beslenme için çok önemlidir.

Yemeğinizi yavaş yiyin:Kilo alınmasının nedenlerinden biri hızlı yemektir. Yenilen besinin beyne ulaşıp tokluk sinyali vermesi yaklaşık 10 dakika sürer. Bu nedenle yavaş ve lokmaları iyice çiğneyerek yemeniz kilo vermenize yardımcı olabilir.

Eski Kilom 59.1
Yeni Kilom 58.4

waaaw tebrik ederim canikooo
haftanin 1ci oldun galiba :hooray:
bu durumda bende 2ci galiba :hooray:

hadi bakalim haftaya inschallah yine birincilik veya ikincilik alalim opuyorumnanaktan

Guzel payla$im icin cok tesekur canim, bunlarin cogunu biliyoruz aslinda ama uygulamiyoruz, tekrar hatirlattigin icin coooook tesekkur ozgey cim. kaydirigubbakcemile2

Bagirsak icin en etkili bence meyve canim ya, o form caylarina ben pek guvenmiyorum, dedigin gibi bagirsak tembellestiriyor.
Meyve tavsiye ederim canim.
ohaoldumsmile

tartiyla tarti$ma canim ya, tartiyla arkadas ol kaydirigubbakcemile5
Allah iyiligini versin, kizdinmi bide tartiya zemuszemus
Olsun uzulme, 100gram iyi, hic vermemekten daha iyi tabi, inschallah hafta daha fazla verirsin kaydirigubbakcemile2

inschallah haftaya verirsin canim, aksam ekmek yemeni tavsiye etmiyorum aslinda.
Herkez cok kararli haftaya kilo vermede patlama ya$icaz inschallah
opuyorumnanaktan

ya arkadaşlar şu doğuşun form çaylarından kullanan varmı?yani faydası varmı?fisfisfis

Kullandigin gun iyi gidiyorsun, kullanmadigin gun gidemiyosun, bence hic baslama.
Benim normalde bagirsak problemim yok, ama bi ara kisa bir sure icin kullandim, ve biraktim.
TGULL arkadasimizin dedigi gibi bagirsak tembelliyi yapiyor.
SU, KEPEKLI EKMEK, MEVYE öneriyorum bagirsaklar icin
zemuszemus

kızlaar bu ayın sonuna 3 kilo vermek istiyorumm!
ama biraz motivasyon ve gaza ihtiyacım var!!! !:1no2: :1no2: :1no2:

Verirsin verirsin!!!
CANINI DEGIL, DI$INI SIK yasakkelime
aksam yemeginde ekmek yeme ve saat 6dan sonra lutfen yeme, meyve haricinde, onuda gec saate birakma. :kedi:

aynen öle semo. Yatmadan 3 4 saat önce yemek işini bırakmak gerekiyor. ve hafif şeler yemek gerekiyor akşamları.

gercekten oyle pirlanta'cim, ben bu hafta 600 grami aksam 6dan sonra yemek yememeyle verdim, yoksa veremezdim valla. :umursamaz:

selam bacular nasılsınız?

hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
yüce mevlam herkesin kalbindeki güzel duaları kabul eylesin.evlerimizden sağlık,mutluluk ,huzur ve bereketi eksik etmesin.:Saruboceq:
dertlilere deva,hastalara şifa ,borçlulara eda nasip eylesin.:Saruboceq:
başta figenk arkadaşımız olmak üzere tüm hamilelere hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.emeklerini boşa çıkarmasın.:Saruboceq:

bebek hasretiyle yananlara ceylinnaz arkadaşımıza ,prenses arkadaşımıza ,ozgey arkadaşımıza ve tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eyle yarabbi.:Saruboceq:

**** 3.TAKIM 152 .ETAP ****

ozgey (68.0 / / / % )
pirlanta_a ( 59.1 / / / %)
prensesss016 (56.5 / / / %)
Semo (64.8 / / / % )
silagul ( 70.8 / / / %)
tgull ( 66.7 / / / %)
uzgunduygu ( 56.0 / / / %)

3.TAKIM TOPLAM KıLO ( / / / %)

Aminnnnnnnn Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…