Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

ya vallaaa senelerdir üzerimizdeee yaaa,
bende içime çekip bırakıyom şu an
bi kere okumuştum bi yerde mesela 2 aylık bir kilo alımı var onu vermek çok kolay demişti bi doktor,kolayca hızlı bir şekilde verilir , vücudun direncini kırmak lazım

lahan krünü denedim canım ben çok defa, dediğin gibi 1 kilo veriyo insan ama nedens eben hep geri aldım, gittim elma stoğumu yenledim geldim biraz önce, şu metobolizma hızlandırıcı çay var ya, tarçınlı karanfilli falan sen denedin mi hiç, acep diyom malzememde var bi kaynatsamm mı

akannehir

yok o dediğini denemedim ama ot çöp çok kaynatıyorum, zayıflatıcı etkisi var mıdır yokmudur bilmiyorum ama ılık bitkili su açlığı bastırıyo miğdeye doluluk hissi veriyor mutfakta yemek yapma yerine onlarla uğraşmış oluyorum tatlı pastalar yerine bu tarifleri yapıyorum...bence kaynat gitsin... koy kenara ılık ılık iç...

nasıl bir diyet listesi verdi doktor yazr mısın biraz merak ettim bilmediğim farklı bişi varsa öğrenmiş olurum...

canım şöyle

sabah kalkınca 2 bardak su, bişey katmadan

09:30 kahvaltı, yağsız beyaz peynirli tam buğday ekmekli tost, domates , salatlık, maydanoz, yeşil çay( hafta da 2 gün 4 kaşık nesfit , 1 bardak yağsız sütle)

11:30 ara- 2 ceviz, 3 kayısı

13:30 1 kepçe çorba (hazır çorba değil) , 1 tatlı kaşığı yağ ile, salata 1 yk yağ ile, yarım bardak yağsız yoğurt , 2 dilim tam ekmek( ben ekmek yemediğim çin verdi)

16:00 4 adet kepekli kraker, 1 bardak ayran veya 2 kaşık nesfit , yarım bardak yağsız sütle, 100 gr meyve

19:30 akşam 100 gr et, tavuk, balık ızgara, 1 kase cacık, 4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze susuz, 2 dilim tam b. ekmeği

21 2 porsiyon meyve

bu kadar canım

ben salatalara yağ katmıyorum, bol limonlu yapıyoum, sebzeleride 1 yk yağ ile yapıyorum, suyunu süzüyorum , doktor ekemk verdi ama ben çoğu zaman kahvaltı hariç yiyemiyorum zorluyorum kendimi
bird ehafat 4 gün 1 saat yürüyüş verdi

ay çok güzel bir liste bence... çook öncelerden diyetisyene gitmiştim buna çok çok benzeyen bir liste yaptı ve haftada bir kilo verdirebileceğini söylemişti. ama tabi öğrenciydim yemeği buldum da seçmesi kaldı bir kase çorba 3milyon bir döner 1milyon ucuz ucuz döner ekmekten oldum tombili..
öğrencilikten sonra hiç gitmedim diyetisyene az çok bildiklerimi yapıyorum senin listeye benziyor yapmaya çalıştığım ama makarna,pilav ve bakliyatı menüden çıkartamıyorum okulda kesin çıkıyor. liste çok zor değil ama uygulamak sıkıyor bazen kaçırıyor insan.
bu listeye harfiyen uyabiliyorsanda valla tebrik ederim. sürekli yiyecek bişiler var ama hiç karın tıka basa doymuyor karnını tıka basa doyurmaya alışık kişilere zor... ben ilk başta çok zorlanıyordum sanki sofraya tok oturup aç kalkmışım gibi hissediyordum ama alıştım ama bazen yine o tıka basa olmayı arıyor kaçırıyorum.

bana tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürler işten giriyorum nete ve cevapları geç yazıyorum kusurabakmayın kızlar

benim diyetisyende hafta mnum. 1 kilo dedi, ama her hafta değiştircek anladığım kadarıyla duruma göre
ben tatlı kriizne çok giriyom, tek derdim bu aslında,yoksa yemekle hiç işim olmazzz
o yüzden oturup yemek yemek salata yemek, hazılamak bana zor geliyo

mecbur yapıyouz şimdii

inaşllahhh
ne güzel senin az kalmış yaa
ne kadardır yapıyorsun?

valla canım ben ocak 18 de başladım ama malesef çok çok ağır verdim ve şimdi üzerime yapıştı kilolar daha fazla inemiyorum aslında bi sıksam 1-2 haftalık işim kaldı ama malesef ne yapsam olmuyo artık gram gram eriyorum

hoşgeldin canım

sende hoşgeldin canım iyi kilo vermeler

ayyyy ne güzel kaynatmışsınız siz öyle valla sular falan bende hemen gidip 2 bardak lüpleteyim suyumu:içelim:

oy çizelgemi de yaptım çok mutluyum :)
çok güzel olucaz çok :)alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
alkisalkisalkishadi bakalım sıra çigelgenin soluna ulaşmak

Merhaba grubunuzda yer varsa katilabilirmiyim? 168 boyum ve 65 kiloyum.benneyaptımki

kararlıyasan azimliysen hoşgeldin aramızaŞeniz

maşşallah

teşekkürler bacum güzel bilgiler için
a.s.

canım listen güzel kan grubun neydi senin.?

canım maydanoz tohumunu aktarda alıyorum yada tohum satan yerlerden.yalnız kaynatıp içeceğini söyle. dikmek için ilaçlı olanlardan olmasın.

hoşgeldin canım aramıza dilerim hedefine ulaşırsınŞeniz

ben hiç içemiyorum su ,ne güzel yaaaa ozgey ben zoluyorum kendimi ama en fazla 2 -3 bardak gerisi yok

su yoksa kilo vermekte yok bunu asla unutma.lmaz:

canım sende hoşgeldin aramıza inşallah devamı gelir paylaşımlarının.Şeniz

canım sende benim gibisin yemek yok tatlı düşkünlüğün var galiba. hipoglisemi için bir test yaptır istersen. şeker yüklemesiyle anlaşılıyor sadece. ani şeker düşmesi.

selam bacular nasılsınız görüşmeyeli?

yeni arkadaşlar davet etmiştim gelmişler sağolsunlar. bakalım kaçı grubumuzda devam etmeye kararlı.

ARAMIZA YENı KATILAN ARKADAŞLAR TAKIM KAPTANINIZ SESLENıYOR.

3. TAKIM KURALLARI

1 - DÜZENLı PAYLAŞIM ŞART

(GÜN ıÇıNDE YEDıĞıN ıÇTıĞıN,SPORUN BAŞTA OLMAK ÜZERE EĞER ıSTERSEN VE VARSA DERDıN TASAN BıZ BıR AıLEYıZ)

2 - 3 GÜN ÜST ÜSTE HABER VERMEKSıZıN PAYLAŞIMDA BULUNMAYAN DıSKALıFıYE OLUR. CUMA YARIŞMASI KURALLARINA GÖRE DıSKALıFıYE OLAN YARIŞMACI BAŞKA HıÇ BıR TAKIMDA DA OLSA YARIŞMA YA KATILAMAZ.

3 - LıSTEDEKı YARIŞMACILAR ıÇıNDE BULUNDUĞU HAFTA ıÇERıSıNDE KıLO VEREMEDı VEYA ALDI ıSE GRUBUMUZ KURALLARI GEREĞı DıĞER YARIŞMA GRUBLARINA GıRıP KENDıNı TANITIP MıSAL BEN 3. GRUPTAN SILAGUL BU HAFTA KıLO VEREMEDıM(YADA KıLO ALDIM) GıBı DURUMUNU BELıRTıP BEN PıS BOĞAZ ŞıŞKONUN TEKıYıM YAZACAK.

4 - ARAMIZA YENı KATILAN ARKADAŞLARIN 3. TAKIM YARIŞMA LıSTESıNE GıRıP ASIL YARIŞMACI OLABıLMELERı ıÇıN 1 HAFTA DENEME SÜRELERı VARDIR. BU 1 HAFTA ıÇERıSıNDE DÜZENLı PAYLAŞIMDA BULUNUYORMU YEDıKLERıNE DıKKAT EDıYORMU AZıMLıMı BUNA BAKILACAK. 2-3 GÜN SONRA YAZMAYIP GıDENLER YANı GERÇEKTEN KıLO VERMEYE NıYETLı OLMAYANLARDA GELıP YAZIYOR O YÜZDEN 1 HAFTA DENEME SÜRESı KOYULDU. LıSTEYE HEMEN ALIP SONRA SıLMEK OLAYINI ENGELLEMEK ADINA.

5 -1 HAFTA ıÇERıSıNDE DÜZENLı PAYLAŞIMDA BULUNANLAR GRUBA GıRMEYE HAK KAZANANLAR BENıM TARAFIMDAN BıLDıRıLECEK .ADLARI SYLENEN YARIŞMACILAR CUMA ÖĞLEN 12 YE KADAR KıLO BıLDıRıMıNDE BULUNACAK LıSTEYE BıLDıRDıĞı KıLO BAŞLANGIÇ KıLOSU OLARAK EKLENECEK.

6- KıLO BıLDıRıMLERı CUMA ÖĞLEN 12 YE KADARDIR.GEÇıKECEK YADA O GÜN BıLDıRıM YAPAMAYACAKLAR PERŞEMBE AKŞAMINDAN KıLOSUNU GRUBUMUZA BıLDıRECEKTıR.

ŞıMDıLıK AKLIMA GELENLER BUNLAR. HEPıMıZ ZAYIFLAR ıSTEDıĞıMıZ KıLOYA EN YAKIN ZAMANDA KAVUŞURUZ ıNŞALLAH.a.s.

selam herkeze,

arkadaşlar sanırım yeşil çaya çok limon sıkmanın ceremesini yaşıyorum tansiyonum düştü başım dönüyor karnım hiç aç değil

bide bu aralar gıcık oldum burdaki çaycı hatuna arkadaşıma zayıflamışsın diyor onu seviyor biz biraz bozultuk sen daha ooo yapıyor sinir krizi geçiricem

sağol canım sen nasılsın?
biz hastayız ailecek yine bildiğiniz gibi işte.mafoldumben

geçmiş olsun.
bende iyiyim ama aşırı yoğunum hep yapılması gereken bişiler var ve bıktım işim gücüm olmadan evde oturmak istiyorum hiç bir şey düşünmemek istiyorum. uzundur sporda yapamadım içime dert oldu...

slm kizlar

bir suru yeni uye gelmis, hosgelmis
umarim kalici olurlar.

Bugun menum guzeldi, ama aksam misafirlige gidiyorum, umarim kacirmam yediklerimi.
veee 2.5 litre su icicem bugun
ohaoldumsmile

REAKTİF HİPOGLİSEMİ-ŞEKER DÜŞMESİ

Yemek sonraları kan şekeri düşüklüğü, yaşamı çok kötü etkileyen, enerjiyi düşüren, halsizlik, yorgunluk ve baş dönmesi yapan, iş verimini düşüren ve sizi kızgın, öfkeli, sabırsız bir hale getiren bir durumdur. Çok sık olmasına rağmen üzerinde pek durulmayan önemli bir hastalıktır. Kilo veremeyen kişilerin çoğunda reaktif hipoglisemi vardır.
Gün içinde acıkma atakları oluyor ve şekerli gıdalara saldırıyorsanız; öğleden sonraları baş ağrısı varsa; uykudan birkaç saat sonra gece yarısı uyanıyor ve zor uyuyabiliyorsanız; kötü rüyalar görüyor ve devamlı bir yorgunluk varsa; öğleden sonra canınız şeker veya kahve içmeyi çok istiyorsa; baş dönmeleri varsa; yemek yiyinceye kadar halsizlik ve yemek gecikince kendinizi bitkin hissediyorsanız; halsizliğiniz yemek yiyince düzeliyorsa; yemek gecikince ellerde titreme ve çarpıntı oluyorsa; çok duygusalsanız, çabuk sinirleniyor ve kontrolünüzü kaybediyorsanız; yemek önceleri çok huzursuzsanız; yemeklerden sonra uyku basıyor ve gün boyu uyukluyorsanız, bu belirtiler kahvaltı öncesi de oluyorsa, kan şekerinizde düşüklük olabilir.
Bunun başlıca nedeni de dengesiz beslenme, fazla karbonhidratlı, nişastalı gıdalar ve şeker yeme, stres ve aşırı kafein alımı (kahve, çay, kola) veya ailenizde şeker hastalığı olmasıdır. Stresli kişilerde kortizol ve adrenalin hormonları fazla salgılanarak insülin direnci gelişmesine yani insülinin etki edememesine neden olurlar. Kanda potasyum düşüklüğü de insülin direncine neden olabilir. İnsülinin iyi çalışması için kanda potasyum düzeyi 4 mEq/L den fazla olmalıdır.
Kilolu kişilerde hipoglisemi atakları daha fazla görülürse de, normal kilolu ancak egzersiz yapmayan ve depresyon yaşayan kişilerde de kan şekeri düşüklüğü olabilir. Bu kişilerin bir kısmı psikolog ve psikiyatrlarda depresyon tedavisi görürler. Kan şekerinde düşme, genellikle sabah saat 11.00 ve öğleden sonra saat 16.00 civarında daha sık olur. Bu hastalar bu saatlerde biraz daha yorgun olurlar, hafif baş ağrısı, depresyon ve derin bir açlık hissederler.
Bu nedenle de, bu saatlerde çikolata, kek, pasta, kurabiye yer veya kola içerler. Bu gıdaları alan kişinin şikayetlerinde hafif bir düzelme olur. Sabah saat 11.00’de oluşan kan şeker düşüklüğünün nedeni sabah kahvaltıda yenen şekerli ve nişastalı gıdalardır. Öğle yemeğinde yenen tatlı ve nişastalı gıdalar da öğleden sonra, saat 16.00’da kan şekeri düşmesine neden olur.
Buna karşılık sabah ve öğleyin proteinli gıda alanların kan şekerinde pek düşme olmaz. Kan şekeri düşünce yenen şekerli gıdalar 30-60 dakika süreyle bir rahatlık sağlar, ama daha sonra kan şekeri tekrar düşer.
Sonunda bu kişiler gün içinde kan şekerinde yükselme ve düşmeler yaşar ve bol miktarda şeker, çikolata ve buna benzer şekerli gıdalar tüketirler. Bu kişiler sabah kalktıklarında huzursuzdurlar, kavga etmeye ve tartışmaya eğilimlidirler. Bir şeyler yedikten sonra rahatlarlar
Bazı kilolu kişiler ise diyete başladıktan sonra, baş dönmesi ve açlık atakları ortaya çıktığı için diyeti bırakırlar. Bunun nedeni kan şekerinin düşmesidir. Kan şekerinin düşmesini önlemek için, tam tahıl ürünleri (tam buğday ekmeği, çavdar gibi), sebze ve meyve yemelidir. Bu kişiler diyet yaparken üç ana öğün üç ara öğün yemek yemelidirler.
Hipoglisemi-şeker düşmesi ataklarının olması stres hormonlarını yani adrenalini artırır ve anksiyete, panik atak ve depresyon gibi psikoloji sıkıntılar ortaya çıkar.
Kısaca özetlersek, kan şekeri düşmelerine tıp dilinde hipoglisemi denir ve bu kişilerde şu belirtiler ortaya çıkar:
• Halsizlik, bitkinlik
• Psikolojik durumda değişiklik
• Sinirlilik
• Baş ağrısı
• Ellerde titreme
• Bulantı
• Görmede bulanıklık veya çift görme
• Soğuk terleme
• Çarpıntı, kalp atımlarını hissetme
• El ve ayakta çözülme, iç titremesi ve kas ağrıları
• Baş dönmesi
• Soluk ve terli bir görünüm
• Ani başlayan bir yorgunluk hissi
• Şiddetli yorgunluk
• İç ezilmesi ve yeme isteği
• İsteksizlik
• Anksiyete, depresyon ve kontrolü kaybetme
• Allerjiler (astım, saman nezlesi ve ciltte alerjik bulgu eğilimi)
• Bazı şeylerden korkma (fobi)
• Uykusuzluk
• Şekerli gıdalara saldırma
• Unutkanlık
• Sebepsiz yere ağlama
• Şiddetli kan şekeri düşmelerinde bayılma ve koma

Geceleri uykuda kan şekeri düşüyorsa şu belirtiler görülebilir:
• Huzursuz bir şekilde uyanmak
• Pijama, gecelik ve yastık kılıflarının terden ıslanması
• Hızlı kalp çarpıntısı ile uyanma
• Huzursuzluk ve uykuya dalamama
• Sabah baş ağrısı ile uyanma
• Unutkanlık
• Üşüme ve ellerde soğukluk
• Bazen karın ağrısı ve kilo alamama da olabilir
• Sersem bir şekilde uyanma veya sabah uyanmada zorluk
Bu tür şikayetleri olan kişilerin gece, sabaha karşı 02.00 civarında kan şekerini ölçmek gerekir.
Kan şekeri düştüğünde hemen 1-2 kesme şeker yenmesi gerekir. Durum bununla düzelmiyorsa, hemen bir acil servise başvurulmalı ve serum takılmalıdır.
Yukarıdaki belirtileri sık sık yaşayan kişilerde hipogliseminin nedeni araştırılmalıdır.
Hipogliseminin nedenleri şunlar olabilir:
• Kanda insülinin yüksek olması (insülin direnci)-aşırı kilo
• Kortizol düşüklüğü (böbrek üstü bezinin az çalışması)
• Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi)
• Pankreasta insülinoma denen tümör olması veya pankreas iltihabı (pankreatit)
• Böbrek ve karaciğer hastalığı
• Beyinde bulunan ve birçok hormon salgılayan Hipofiz bezinin az çalışması
• Şeker hastalığının başlangıcında
• Mide ameliyatı geçirmiş olmak
• Alınan şekerli gıdaya reaksiyon olarak (reaktif hipoglisemi)
• Çok alkol almak
• Uzun süre stres altında kalmak
• Çok düşük kalorili diyet yapmak
• Kısa zamanda çok kilo vermek
• Şekerli gıdaları çok yemek
• Yetersiz gıda alıp aşırı egzersiz yapmak
• Aşırı sigara içmek
• Kafeinli içecekler (kahve,çay, kola) ve fazla çikolata yemek
Bu nedenlerin araştırılması ve nedene uygun tedavi yapılması gerekir. Uzun süreli şeker yükleme testi (Oral glukoz tolerans testi) (OGTT) teşhiste faydalı bir yöntemdir. Bu testte kişiye önce 75 gram glukoz içirilir ve yarım saat, 1 saat, 2 saat, 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Alınan bu kanlarda, kan şekerinin 80 mg/dl’nin altına inmesi reaktif hipoglisemi olduğunu gösterir. Normal bir kişide OGTT sırasında şeker içildikten yarım saat sonra, kan şekeri 100 mg/dl civarında, 1 saat sonra 120 mg, 2 saat sonra 140 mg civarında olur ve 3. ve 4. saatlerde açlık seviyesi olan 80-90 mg/dl’ye düşer. Kan şekeri düşünce mide ve bağırsaklarda ritmik kas kasılması başlar ve açlık hissedilir. Anormal açlık hissinde kasılma daha fazla olur ve kramp ve ağrı yapabilir.
Kan şekeri düşüklüğünden kurtulmak için Gİ diyeti uygulamak gerekir. Bu kişilere önerilerimiz şunlardır:
• Yemekler az ve sık yenmeli, proteinden zengin, ancak düşük glisemik indeksli karbonhidratlar (kan şekerini yükseltmeyen) yenmelidir
• Şeker düşmesi atakları sık oluyorsa, yemek aralıkları üç saatten fazla olmamalıdır (Günde 3 ana öğün 3 ara öğün alınmalıdır)
• Rafine gıdalar (beyaz ekmek, patates püresi ve şeker gibi) gıdalar yenmemelidir
• Protein alımı (beyaz et, balık) biraz artırılmalıdır ve özellikle kahvaltıda yumurta, et, peynir ve balık gibi proteinler alınmalıdır.
• Tam tahıl, bakliyat, sebze ve meyveye dayalı bir beslenme uygulanmalıdır. Ceviz, badem tüketimi artırılmalıdır (diğer gıdalardan az yiyerek), yulaf ezmesi yiyebilirsiniz
• Kahve, çay, sigara, kola gibi kan şekerini düşüren içeceklerden uzak durmalıdır
• Yatmadan önce hafif bir ara öğün alınmalıdır
• Süt ve süt ürünleri azaltılmalıdır
• Günde 6-8 bardak su içilmelidir
• Egzersiz yapılmalıdır
• E vitamini, B6 vitamini ve C vitamini alınması, avokado yenmesi kan şekeri düşüklüğüne faydalı olur. Özellikle B6 vitamini bu konuda çok faydalıdır.
• Kan krom ve magnezyum düzeylerinde eksiklik varsa, bunlar ilave olarak alınmalıdır. Krom alımını artırmak için mantar, brokkoli, tavuk, sert peynirler diyette olmalıdır.

prof.dr.metin özata dan alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…