Haticeciğim, Dukan diyetinin kitabını bir gazete görüp aldım. Mantıklı geldiği içinde yapıyorum. Başı sonu belli bir diyet çünkü.. Kısaca yazayım.
Diyet 4 adımdan oluşuyor.
1.Adım : ATAK EVRESİ : Protein bakımından zengin 72 yiyeceği 2-7 gün (verilecek kiloya bağlı) boyunca, istediğiniz kadar yiyin. Sıfır yağ. Günde 20 dakika yürüyüş.
2.Adım : SEYİR EVRESİ : 28 çeşit sebzeyi ekleyerek, protein bakımından zengin yiyeceklere devam edin. (Ben 1 gün sadece protein, 1 gün sebze+protein tüketiyorum) İstediğiniz kiloya gelene kadar bu şekilde devam edin. Günde 30 dakika yürüyüş.
3.Adım : GÜÇLENDİRME EVRESİ : İstenilen kiloya geldikten sonra diyete meyve, ekmek, yağlı peynir ekleniyor. Haftada iki gün nişastalı yiyecekler ve ödül yemekleri ekleniyor. Bu evrenin süresi verilen her kilo için 10 gün hesabıyla hesaplanıyor. (ben toplamda 13 kilo vermeyi hedefledim yani bu evre 13*10=130 gün sürecek) Günde 25 dakika yürüyüş.
4.Adım : KORUMA EVRESİ : Haftanın 6 günü istediğini ye. Sadece Perşembe günleri saf protein tüket. Günlük hayatta asansör kullanmayın. Günde 20 dakika yürüyüş yapın.
Tüm bu evrelerde birde yulaf kepeği tüketmek var ama Türkiye'de nerede satılıyor daha bulunamadı.
Kabaca böyle. Dediğim gibi bana başı belli sonu belli geldi. 4.evrede istediğini ye kısmıda işi cazip hale getiriyor. :dance:
Teşekkür ederim Haticeciğim. İnşallah hep beraber başarılı olacağız...:lepi:
canımcım öyle anında üye olamıyorsun 1 hafta deneme süremiz var unutma Hem biraz tanıyalım mı seni Kimsin? Ne yer ne içersin?
Bu arada biraz da beslenmem ve yaptıklarımdan bahsedeyim.
sabah kahvaltı yapmam öğlen yemek yemem bir tek akşam yemeği günde 1 bardak su içsem benim için o gün çok su içmişimdir.
hataları bliyorum ama bu işten vazgeçemiyorum1 ay önce spor salonuna yazıldım iyi bir yer ölçümler yapıldı efor testleri falan 60 kg ın 19 kg ı yağ metobolizmamda çok yavaş sık sık ve az yemem gerektiğini söylediler ve tabi su içmem gerektiğini.
1 ayda vucmdumda sıkılaşma var hatta herkez zayfladın mı diyor ama 1 kg verdim sadece inşallah 1 kilonun hepsi yağdır :jeyyar:
yarın tek günlük detoks yapıcam , ve bundan böyle her hafta yapmaya çalışıcam a.s
liste eski baya ender saraçın sabahtan öğlene komposto , öğlenden akşama sebze çorbası
şimdi çıkmam lazım listeyide gelince yazarıma.s.
Merhaba ,
bende yeni üyesiyim artık 3. takımın :dance: Çok heycanlandım:sm_cool:
merhaba kızlar bir urayım dedim ben bir dahaki ayın başınma kadar yokum ekimin 1 de görüşürüz yanii yaa bayramda saldım kendimi korkudan tartılamıyorum ama yürüyüşüme başladım dün itibari ile bugünde devam umarım aranıza kilo alarak dönmem bu arada dr a gidicem kızlar lütfen benim için dua edin Allahım kolayca bebeğimi kucama almayı nasib etsinnnn bu tedavi süreci çookk zor oluyor benim içinnnnnnn
Bu arada ay sonunda Jimnastik Federasyonunun düzenlediği pilates eğitmenliği kursuna gideceğim Bir pilates antrenötü olarak zayıf ve güzel görünmeliyim kızlar Birilerinin beni dürtmesine ihtiyacım var Kendimi kontrol edemiyorum Yiyorum tatlıları Bana cesaret verin biraz ya
Gerçekten de çok kötü beslenme tarzın varmış Ama yanlışlarımızı burda beraber düzelteceğiz inş Bir kere şu su içme olayı çok önemli Ben senin kadar az içmiyorum Ancak istediğim kadar da fazla içemiyorum Yani günde 1 ltyi geçmez Hiç ılık su içemem Yaz kış dolaptan içerim Soğuk olduğu için fazla içemediğimi düşünüyorum Evet hemen şimdi gidip su içeceğim Yanımızda sürekli su taşıyalım Günlük bir hedef belirleyelim Mesela o sürahi bitecek gibi...
Canım senin bu diyeti biraz araştırdım internetten forumlarda çok iyi kilo verdiklerini ve uygulaması kolay olduğunu yazmışlar. Ben de mi denesem Mantıklı geldi bana Sen ilk 5 günlük atakda kaç kilo verebildin bi de ben et severim ama balığı falan kızartarak tüketmeyi tercih ediyorum genelde Sen nasıl pişirdin?
60.3 kilom korkunç bi şekilde 900 gr almışım tatilde Bu çok moralimi bozdu Şimdi Leslie 3 mil yapacağım Bugün evdeyim ve cezalıyım Kızın bana yaaaklava:
selam kızlar 2 gündür evle uğraşıyorum temizlik ütü çamaşır derken öldüm lapa diyeti yaptıyorum cuma belli olur şu iki kiloyu verirsem tekrar diyete devam kızlar bi şey soracam ben okadr çok veremedim ama eski kıyafetlerime yani 64 kilo olduğum dönemdekiler oluyo acaba sıkılaştımıı zemuszemus
bugün yine temizlik yapıyorum bitsin yürüyüşe başlayacam hava çok sıcakta değil rahat olur diye düşünüyorum
Gerçekten de çok kötü beslenme tarzın varmış Ama yanlışlarımızı burda beraber düzelteceğiz inş Bir kere şu su içme olayı çok önemli Ben senin kadar az içmiyorum Ancak istediğim kadar da fazla içemiyorum Yani günde 1 ltyi geçmez Hiç ılık su içemem Yaz kış dolaptan içerim Soğuk olduğu için fazla içemediğimi düşünüyorum Evet hemen şimdi gidip su içeceğim Yanımızda sürekli su taşıyalım Günlük bir hedef belirleyelim Mesela o sürahi bitecek gibi...
sevgili pinup bence de kötü besleniyorsun. Hatta beslenmiyorsun diyebiliriz. Şimdi yaşın genç olduğu için aynı kiloda kalmak kolay oluyor ama ilerde yeme durumunda kalınca çok hızıl kilo alırsın. Kesinlikle öğün sayısını arttırmalısın. İlk başlarda ertesi gün için yiyeceklerini planlamak ve yazmak çok işe yarıyor. Deneyebilirsin.
Su konusuna gelince; benim 2 adet 1 litrelik şişem var. Bunları sabah doldurup tezgahın üzerine koyup gelip gidip onlardan içiyorum. Günde 4+ litre su ve bilimum çay, süt, soda tüketiyorum. Sürahi falan olunca gelen giden içen, insan hesabı şaşırabiliyor ve şişeden içmek daha kolay gelmeye başladı. Diyetin başındayken daha az içiyordum suyu ne zaman ölçmeye başladım, o zaman daha çok tüketmeye başladım.
Ayrıca okuduğum bir yazıya göre beyin acıkmak ile susamak arasındaki farkı tam olarak ayırt edemiyormuş. Bu yüzden acıktığınızı düşündüğünüzde önce bir bardak su için ondan sonra yemeğe karar verin diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?