Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

merhaba arkadaşlar,
nasılsınız?
öncelikle cezamı çekim...
haftasonu nete giremiyorum çoğunlukla o yüzden şimdiye kaldı..

ben şişko pis boğazın tekiyim. bu haftada kilo veremedim hatta aldım.

herkeze günaydın kızlar ben sonunda şu leslie yi indirdim
cuma günü 1-2-3-4 mil yaptım 50 dk sürüyor cumartesi temizlik yapmıştım çok yoruldum yapamadım,ama yediklerime dikkatt ettim sabah domates salatalık havuç ve yumurta ile kahvaltı,akşamda çorba ve salata yedim ama gece dayanamadım bir adet çokomel yedim,pazar günü gün vardı genelde salata yedim iki adet poça yedim,akşam leslie ile 1-2-3 mil yaptım oda yaklaşık kırk dk.sürüyor valla ter içinde kalıyorum hemde çok yoruyor yürürken bile bu kadar terlemiyodum kadın çok konuşuyor birazz o yüzden sesini kısıyorum onun yerine hareketli müzik açıyorum çok eylenceli oluyorrrr umarım işe yarar hergün en az 40 dk yapmayı düşünüyorummmm...

tgullcüm merhaba bende cezamı çektim 13. gruba yazdım şişko olduğumu,

bu arada neler yaptığımdan bahsedeyim.
güzel ama kalorili bir hafta sonu geçirdim ama bol telkinli ve kararımı güçlendirici. canımın çektiği ve bir süredir hep yapmak istediklerimi yaptım, pastaneye gidip kuru pasta çay ve sütlü nuriye heveslerimi geçirdim ve bir süre onlarla görüşmeyeceğime kendi kendime söz verdim.evdeki tatlılar çerezler ve bisküvilerde tamamen bitti ve almadım almayacağım. ayrıca hafta sonu evimide güzelce temizledim bu hafta içi için çok iyi olacak çünü hafta içi işten eve dönünce yemek yap temizlik yap spor yapacak zaman kalmıyor, ama şimdi az da olsa zamanım ayıracağım spor yapmaya.
bu hafta başı itibarı ile çok kararlı olacağım.
veee kesinlikle fırsatım oldukça ne yedim adım adım yazacağım gerçekten çok etkiliyor bu yediklerimi.

kahvaltıda yediklerim;
-açık şekersiz çay,
-çavdar ekmekle beyaz peynirli yarım tost
-yarım dilim çavdar ekmeği ile haşlanmış yumurta.
-2zeytin
-çok az bir çay kaşığı kadar pekmez.

ilk diyete başladığımda yani hani ilk 5,6kiloyu verme zamanlarımda az yemeye başlayınca tamam önce doymuyor sürekli açlık hissi ile dolaşıyordum ama bir süre sonra alışmış ve doymaya başlamıştım.tabağıma fazla yemek konulunca tıkanıyor yiyemiyordum. ilk adımım tekrar bunu başarmak az yemeye alışmak(sık yemekle problem yok 3saatte bir açım zaten ama az az değil dolu dolu yiyorum)

öğlen yemeğinde büyük ihtimal kurufasülye yada nohut ve yanındada pirinç yada bulgur pilavı olacak.şimdiden size ve kendime söz veriyorum. yemeğin sadece içini yiyeceğim suyunu yemeyeceğim,ekmek yok ve pilavı yarım alacağım.eğer üçüncü öğün tatlıysa almayacağım ama yoğurt gibi birşey se alacağım.

günde 40dakika süper valla.
bencede kadın çok konuşuyor bende kadının sesini kapatıp hareketli müzik açıyorum daha tempolu oluyor:) yada dizi varsa güzel diziyle zaman çabuk geçiyor. bende keşke haftada en az 4kez yapabilsem istiyorum hatta ilk hafta yapmıştım ama şimdi zamanım olmuyor yoğunum.bence kesinlikle işe yarar, hem yürüyüş gibi kalori harcatıyor hatta daha fazla ayrıca bacakların farklı yerlerinide çalıştırıyor tek düze değil...
bence düzenli yapıldığında çok güzel kilo verdirebilecek bir şey.

hmm hala kimsecikler yook,
neyse bazen bende işler yüzünden yok olabilyorum.
hani kimse olmayınca aslında çok yazasım gelmiyor kendi kendime konuşuyormuş gibi hissediyorum ama herkes öle hissedip yazmazsa paylaşım olmaz.
ben güzel ve değişik şeyler buldum sizlerle onları paylaşmak istedim...müsait olup gelen görürr...

bir tane sayfa var diyetisyen linki diye,
orada kilonu boyunu yaşını, bir sağlık problemin olup olmadığını ve daha önce diyet yapıp yapmadığını yazıyorsun ve bir diyet listesi veriyor. ben yaptım bana çıkan diyet listesi bu;

İdeal Kilonuz: 60,69

Günlük Almanız Gereken Asgari Kalori: 1214

Günlük Beslenme Planı:

KAHVALTIDAN ÖNCE:1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı normal sıcaklıkta su

KAHVALTI: 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu), 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu) , Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)

ARA ÖĞÜN: 1 su bardağı süt (kalsiyum gurubu yiyecekler)

ÖGLEN YEMEĞİ: 2 porsiyon et (et porsiyonu), 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu), salata (yağsız – istediğiniz miktarda)

ARA ÖĞÜN: 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (et porsiyonu), 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu), Domates, Salatalık, Marul vb. çiğ sebze (istediğiniz miktarda)

AKŞAM YEMEĞİ: 1 porsiyon et (et porsiyonu), 4 yemek kaşığı sebze yemeği (sebze gurubu), 1 ince dilim ekmek (ekmek porsiyonu), 1 su bardağı yoğurt (kalsiyum gurubu yiyecekler), salata (yağsız – istediğiniz miktarda)

ARA ÖĞÜN: 3 porsiyon meyve (meyve porsiyonu)

İşte zayıflatan 10 besin!

Yumurta
Yumurtanın tümüne yakını protein, bu nedenle önemli ölçüde tokluk hissi veriyor

Baklagiller
Muhtemelen 'kolesistokinin' diye bir maddeden söz edildiğini hiç duymadınız. Bu madde, sindirim sistemi tarafından salgılanıyor ve iştahı doğal olarak azaltıyor. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, baklagil tüketiminin bağırsaktan kolesistokinin salgılanmasını artırdığını ve iştahı azalttığını gösteriyor.
Armut, ayva ve elma
Armutta, ayvada ve elmada bol miktarda lif var. Özellikle, şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olan ve 'pektin' adı verilen eriyebilen lifler içermeleri, bu meyveleri tüketmeyi yararlı hale getiriyor, öğün aralarında yiyeceğiniz bir orta boy armut ya da elma, kendinizi tok hissetmenizi sağlıyor.
Yağsız et
Yemeğin içinde et olması tokluk hissini arttırıyor. Ayrıca ette ve balıkta bol bulunan 'lösin' adındaki amino asit, kaslarınızın kalori harcamasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 100-150 gram kadar yağsız et içeren düşük kalorili diyetler, et içermeyenlere oranla daha fazla kilo vermenizi sağlıyor. Bu diyetlerle kaslardan değil, yağlardan kilo kaybediyorsunuz.
Yeşil çay
Yeşil çay en iyi zayıflama yardımcılarından biri. Yeşil çayda, faydayı sağlayan kafein değil, kateşinler adı verilen ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttıran antioksidanlar.
Zeytinyağı
Sızma zeytinyağının içindeki omega 6 yağ asitleri, kalori yakmanızı kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı tüketmek faydalı.
Tarçın
Bir öğünde, bir çay kaşığının dörtte biri kadar tarçın tüketmek, yemek sonrası insülin artışını engelliyor, çabuk acıkmamanızı sağlıyor.
Sirke
Sirke, midenin boşalmasını yavaşlatarak hem daha uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor hem de yemekten sonra kan şekerinin hızla yükselmesini engelliyor.
Kırmızı biber
Düzenli olarak acı kırmızı biber tüketmek, iştahınızı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Japonya'da yapılan bir araştırmada, kahvaltıda acı biber yiyen insanların öğle yemeğinde daha az yemek yedikleri saptandı
Greyfurt
Yapılan bir araştırmada, yemekten önce yarım greyfurt yiyerek ya da bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içerek, başka bir önlem almadan, üç ayda 1,5 kilo verilebildiği görüldü. Çünkü greyfurtun içindeki fitokimyasallar, insülin seviyelerini düşürerek iştahınızın azalmasına yardımcı oluyor.

bunu ilk fırsatta deneyeceğim, inşallah doğrudur:)

Yeme krizinin üstesinden kolayca gelin...

Hepimizin gün içerisinde tavan yapan ve frenleyemediğimiz yeme krizleri vardır. Psikolojik yada fizyolojik birçok sebebi olsa da önemli olan sonrasında size verdiği zararlardır.

Bunların en tehlikeli olanların ise akşam 21.00 dan sonra olanlar. Malesef, bu saatten sonra alınan her besin artık saklanmak üzere depolara aktarılır...

Önce gözümüz bir şey görmez ve saldırırız yiyeceklere, sonrasında ise pişmanlık!!!
Bu krizlerden sonra kaç kez pişmanlık yaşadık bir düşünün...

Bunlarla başa çıkmak, bu krizden önce bu atağı ertelemek ve bu pişmanlıkları yaşamamak, mümkün müdür?

Evet, kesinlikle mümkün...

Krizlerinizi aşağıda sizlerle paylaştığım küçük uygulamayla erteleyebilir ve kurtulabilirsiniz.Bu çalışmayı yaptığınızda yeme krizinin ortadan kalktığını görecek ve kendinize inanamayacaksınız. Daha detaylı bilgi ve teknikler için Hipnozla Zayfla adresine de bakabilirsiniz.

YEME KRİZİNİ YENME ÇALIŞMASI

Şimdi sizden dayanamadığınız ve en sevdiğiniz yiyecek için 1 den 10 kadar bir istek numarası vermenizi istiyorum. 1 en az istek 10 en çok, bunu bir yere not edin.

Bu önemli bir not verme çünkü bu isteğinizin ne kadar olduğunu bize gösterecek ve sonra isteğiniz azaldığında da ölçme imkanı verecek. Bu çalışmayı yaparken vucudumuzun bazı noktalarına vuruşlar yapacağız. Bu noktalar özel noktalardır. Kökeni akapunktura dayanır. Bilinçaltından gelen ve yemek için içimizde ortaya çıkan dürtüleri yok etmek için kullanılan noktalardır.

1. Şimdi orta ve işaret parmaklarınızı birleştirin ve köprücük kemiğinizin hemen altına küçük darbelerle vurmaya başlayın. Tam 10 kez...

* Bunu yaparken zihninizde sizin en sevdiğiniz ve dayanamadığınız yiyeceği hayal edin.

* Bu canlandırma o kadar kuvettli olsun ki, onu yemekten daha etkili bir duygu uyandırın içinizde.

2. Şimdi gözünüzün hemen altına, elmacık kemiğinin hemen üstüne aynı düşünceler içindeyken 10 kez vurun.

3. Şimdi tekrar köprücük kemiğine vurmaya devam edin. Sayı aynı, 10 kez.

4. Son olarak elinizin ön tarafında yüzük parmağınız ile küçük parmağınız arasına 10 kez vurmaya devam edin.

* Şimdi gözlerinizi kapayın ve açın.

* Vuruşlara devam ederken gözlerinizle kafanızı oynatmadan önce sağ alt tarafa, sonra sol alt tarafa bakmaya çalışın.

* Vurmaya devam ederken göz çevrenizde 360 derece saat yönünde ve saat yönünün tersi bir daire çizin.

Tüm bunları yaparken sizi cezbeden yiyeceği düşünmeye devam edin...

Şimdi durun ve içinizden "daha dün annemizin" şarkısını mırıldanın.

Bitince 1 den 5'e doğru sayın ve
Bir daha "daha dün annemizin..." şarkısını mırıldanın.

Şimdi durun ve baştaki istek seviyenizi ölçün. Bu çalışmamızın başında vermiş olduğunuz derecelendirmede düşüşü not edin. Genelde ilk çalışamda sıfıra kadar bir düşüş yaşanması normaldir.

Eğer herhangi bir düşüş olmadı ise ki olması gerekir! Bu işlemleri baştan yapın.

İşte yeme isteğiniz kalmadı bile!

Sevgiyle Kalın...

Cenk Kahvecioğlu
Psikoterapist

selam kızlar
dün yediklerim
sabah: yoğurtla nestle nesfit
Öğle: 1 kase çorba biraz pilav ve karnıyarık (küçük bir tane)
Akşam: 1 pohaça ve 1 dilim revani
Ara: yarım elma 1 erik

tgull ben de yazmaya çalışıyorum bu gerçekten çok etkiliyor Paylaşımların için teşekkürler canım
Bu hafta Nes ve senden iyi bir performans bekliyorum
deva hoşgeldin canım Biz yeni üyeler aldık memuzinde döndü İnş yerimiz vardır Semo daha detaylı bilgi verir

Bugün sabah: Domates, salatalık, peynir zeytin 1 fincan limonlu form çayı
Öğle: 1 kase ezogelin çorbası ve biraz ton balığı
Şimdi pilates yapacağım Kızlar bu arada sınavdan geçmişim Artık pilates eğitmeni oldum

merhaba hatice,
hafta sonu iyi değildi ama elimden geleni yapacağım kaçamak yok...
ayrıca plates eğitmeni olmana çok sevindim hayırlı olsun...

öğlen yemeğimi yedim.
dediğim gibi kuru fasülyenin içini yedim suyunu yemedim yağlı diye.
pirinç pilavııda yraım porsiyon aldım.
turşu vardı üçüncü çeşit ve ben 1küçük salatalık turşusu yedim.

dün yağsız etle yemek yapmıştım ziyan olmasın diye onu mu yesem yoksa kara lahana vardı evde lahana çorbası mı yapsam yesem ki?

merhaba hatice,
hafta sonu iyi değildi ama elimden geleni yapacağım kaçamak yok...
ayrıca plates eğitmeni olmana çok sevindim hayırlı olsun...

Teşekkür ederim tgull Ben de akşam ne yiyeceğime karar veremedim Patlıcan yemeği kalmıştı önceden ama canım istemiyor onu Şimdiye kadar iyiydi ama akşam çok yerim diye korkuyorum Kara lahana çorbası güzel oluyor mu

ben çok severim karalahana çorbasını, adı çorba ama yemek gibi aslında. mısır unu ve az tereyağ ile mükemmel. ben aslen karadenizliyim zaten bizde en baş yemeklerdendir annemlerleyken haftada en az 1kere yapılırdı.

Merhabalar,
Antalya'daki 3 günden sonra dün eve, bugün işe döndüm. Arkadaşın düğününde kendime ödül verdim. Ne geldiyse yedim, içtim. Kendimi çok iyi hissediyorum.
Cuma yarışma sonuçlarına da heyecanla baktım ama arkadaşlar durum feci. Valla benim kilo verme durumum 1-2 hafta içinde bitecek ve mezun olmayı isteyeceğim. O zamana kadar kilo vermeye başlamanız lazım. Yoksa hep sonuncu oluruz. CADIARZU
Özellikle akşam kaçamağı yapan arkadaşlarlmaz: canınız birşey çekerse bir bardak su için yada eğer canınız çok tatlı çekiyorsa, bir bardak sıcak veya soğuk sütün içine tatlandırıcı ve bir tatlı kaşığı kahve koyup için. Tatlı ihtiyacını epeyce karşılıyor...
Sevgiler...

haticecim plates eğitmeni olmuşsun tebriklerr bizede öğretsene sen bu işi guclubacismile

ebru şallaı doğum yaparken doktor karnını zor kesmiş çok sert adeleler varmışşş ee tabi kadının hayatı plates,herhalde benim başıma böle bişey gelse yağlar fışkırır

gelelim yediklerimize kızlar aralıkta tedaviye başlıycamya ben çocuk için onun için hem hızlı kilo vermem lazım hemde vicudumu beslemem lazım çünki ben bu zamana kadar hiç güzel beslenememişim sadece et ve et ürünleri yediğim için yumurtalarım fazla gelişmiyor büyük ihtimallede bu nedenle çocuk olmuyor aslında şu aralar ne yapacağımı şaşırdım,kendime faydalı şeyler yemem gerek vitamin ve mineral açısından aslında böle şeylerde kilo yapmazz ama işte kafam karıştı diyet yapıyorum diye bide vitaminsizmi kalırım diye korkuyorum onun için daha çok spora yönelik çalışmalar yapıyorum inşallah yinede işe yarar

canım sen bu 11 kiloyu çok çabuk verdin sanki değilmi ben mi yanlış hatırlıyorum tam olarak neler yaptın bende tam mezun olcam derken 700 gramın kalmıştı kilo aldım ve iki üç aydırda veremedim bi türlü nasıl bu kadar düzenli bi şekilde veriyosunn kiloyuu hehangi bişey kullandınmıkafamçokkarıştı

teşekkür ederim canım öğretirim tabi pilatesle daha çok kalça bölgesinden inceldim Senin de basenlerle sorunun vardı değil mi Herşeyden az az yemeye çalış Aslında kilo aldıran yiyecekleri hepimiz çok iyi biliyoruz ama bir de dayanabilsek Ebru şallının hamile olduğu hiç anlaşılmıyordu ya

merhabalar arkadaşlar ben bugün yine uykusuzum üff ya bi düzenli uyyabilsem benim çocuklr bi değişil akşam 10 da uyuyolar sabah 6 da ayaktalar bende uykusuzluktan hiç spor yapamıyorum
kızlar bişey soracam şu beşibiyerde çayı varya ben onu yanlış kullanmışım tok karnına içiyordum aç karnına içiliyormuş kullanan oldumu biraz var evde 10 gün kullananyım diyorum sonrada 15 gün kadarda elma çayı içeyim bayrama kadar 65 kilo olsam biraz moral olur bana bugün yediklerim
çeyrek simit
çay 3çatal peynir
1 kaşık nutella moralimi düzeltiyo
öglen 1 kase çorba
3 kaşık yoğurt
ben duygusal olarak açım biraz hayatım düzene girse inanın çok zayıflarım canım sıkıldığında yiyorum :enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…