Kizlar diyetisyen bi akrabam bu kabizlik icin proboyotik tavsiye etti.arkdsmda kabizdi doktor onada probiyoktik vermis. Bakalim alcam. Insallah ise yarar. Yarin tartiya cikmak dahi istemiyorm.aksamda kayinvalideme davetliyiz.yemesen ayip oluyor. Offff. Bugun bide toplantim vardi.karsimdaki adam anlatio da anlatio.benim akil of yaaa ne zaman 67olcamda:)))
Sagol canim tavsiyen icin. Eczaneden mi aliyorsun. Hemen etkisini gosterio mu.aksam kayinvlmde olcm cnku.rezil olmim:)
Evet eczaneden alınıyor. Çok pahalı değil diye yazdırmıyorum ama istersen sağlık ocağına yazdır. Bi de şimdi aklıma geldi sen 1tane iç de ne olur ne olmaz iyice cırcır filan olursun çalışıyorsun sonra bana saydırma. Bünye nasıl tepki verir öğrenmiş olursun. Mesela ben ayda bir kez geceden iki tane içiyorum sabah ishal oluyorum. Kahvaltı edince yarım saat bi saate yine ishal oluyorum ve bitiyo etkisi. Ama bi tane içtiğim zamanlar ishal değil ama çok çok afedersiniz yumuşak rahat oluyo.
Konuya bak
Herşey cuma için ama olsun
Evet canim tam şubat 20 sinde baslamiştim. Bende inanamadim cnm. Epeydir ölçmemiştim. Ve bugün benim bir etegim vardi annemgil hediye almişlar ama olmuyordu birde likraliydi iyice yapişiyordu basenlerime ama bugün çok güzel bir şekilde oldu. Çok mutlu oldum.
Dunku menumu hatirladigim kadariyla paylasiyim
1 domates 1 salatalık 1 biber 10 zeytin 1 haşlanmış yumurta 1 kk köy peyniri
Kakaolu süt
2 küçük parça tavuk
Ayran
Sütlü kahve
İki bebe bisküvisi
Yarım elma
Spor 5 dkcik
Su 2 lt
30.Gün
Sabah:
8:15 limonlu su
9:40 250 ml süt ile protein tozu(herbalif)
Öğle:
13:00 1dilim elma 1gün kurusu bi ısırık börek iki ısırık salatalık
14- 14:30 yarım dilim doğal ekmek üstüne labne bal 3 çeryy domates 5 zeytin bi çatal tahin helvası 1 çay 1 Türk kahvesi
16:00 2 bardak süt
Su:3 lt +3 bitki çayı
Spor:20 dk koşu yarım saat yürüyüş
Misafirlikte dikkat edemedim yine saat iki de yememem gerekiyordu onları pişmanım çok ama çok güzeldi hele o bi tatlı kaşığı bal doğal köy balıymış offf bayıldım yaa bizim yediklerimiz bal değilmiş dedim yani
Olsun günü kapadım. Sabaha bişey kalmaz dimi
Kızlar şu sıra unlara mayalara takmış durumdayım. Ev tipi değirmen almak istiyorum ama 1500₺ den aşağı bulamadım. Bi videoda adam Profilo'nun kıyma makinesinin aparatı ile buğday arpa öğüttüğünü anlattı. Araştırdım. Profilo'yu aradım Yok dedi yılmadım Bursa'daki 3 meşhur beyaz eşyacıyı aradım. Ve tatatammm buldum hem de 270₺ hafta içi gidip inceliycem o aparatı kendi gözümle görmem lazım ayarlarına bakmam lazım netten almam çünkü. Otobüsle 45 dk ama olsun kendi unumu yapıp daha sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek için herşey.
Onu halledince sıra maya işine gelicek kısmetse. Birkaç yere sordum tatmin edici bi cevap bulamadım köylere sordurcam. Olmazsa nohuttan evde ekşi maya yapılıyormuş onu yapıcam. Çok zahmetli ama üstesinden gelirim diye düşünüyorum.
Varmı fikri olan ev tipi öğütücü ve doğal maya için bütün cevaplar beni mutlu eder :) ha belki şöyle bir fikri veya bilgisi olan da vardır aranızda. Tamamen doğal hatta taş değirmende öğütülmüş katkısız un satan marka veya yer bilir misiniz
http://www.geleneksel.com.tr/urun/tam-bugday-unu/
Kızlar size yazınca aklıma geldi hemen araştırdım. Şansa bak adam bursadaymış yaa hemde haftada bi gün bizim semt e geliyormuş. Kargo parasından da kurtuldum. Ay ne kadar mutluyum anlatamam. Değirmen almama gerek kalmadı kilo kilo alırım artık çeşit çeşit doğal unum olur. İsteyen varsa çok alırım sizlere de yollarım canlar. Çarşamba alır almaz deniycem. Sizi haberdar ederim kaliteden
Yaa havalardayım resmen hava berbat yağmur fena ama ben aksine çok mutluyum allahım ne güzel bi gün sana çok şükür. Size de dağıtayım biraz enerjimi haydi nereysunuz daa canlanın kızlar.
Verdim gitti Gül bakayım.Bana verebilirsin biraz cnmmm hiç gücümm yok :)
Canım un öğütmekten bahsettn de aklıma geldi blendırdan geçirsek nasıl olur acaba?Şuan yağmura çıkıp deli gibi ıslanıp oynadım var çok pis
Zor tutuyorum. Kapalı olmasam yeminle çıkıp ıslanırdım. Örtü ıslanınca şebek gibi oluyor
Yaa lisede filan yağmur yağarken derse bile girmezdim okulun bahçesinde tek başıma sırılsıklam olana kadar ıslanırdım. Bide müdürün odasının karşısında otururdum camın altına iliğime kadar ıslanmadan beni derse sokamazlardı. O zamandan kalmış sanırım bu üşütüklüğüm
Ay ne fenaymışım ben
Çok özledim çocukluğumu. Yaa çatı olsa da çıksam bari
Bende düşündüm onu ama bıçaklar onu parçalamaz gibime geldi bide ona Çelik değdikten sonra nerde kaldı onun doğallığıCanım un öğütmekten bahsettn de aklıma geldi blendırdan geçirsek nasıl olur acaba?
Moralini bozma canım sabır bu hafta sabit olursun haftaya tıkır tıkır gider. Hiç üzme tatlı canını. Benim yardımcı ablamın bi lafı var o geldi aklımaKilarrrr kafayiii yiyc sporda telef oldum inaninnn yerimden klkamiyom agridannn listelerimi yaziyorumm ciss yokjk yag yok seker yokjk eeee ben trtidaa 78.6 dim bu sabahhh valla tükani kapatippp gidesimmm varrrr dahaaa ne yapayimmm bugun spora gitmiycem oluyorummmm yaa resmennn
Sabah nesfit yedim sutle
Ogle okua salata tavuk gogsu hasladim getirdimm dqha ne yapayimmm kizlarrr
Mutfak robotu gibi olanlar parçalar kesinlikle. O öğütücülerinde çelik bıçakları vardr mutlaka. Katkı maddesindense çelik değmesi yine iyidir. Dışarı çıkarsam bugday alıp deneyeyim bi.Bende düşündüm onu ama bıçaklar onu parçalamaz gibime geldi bide ona Çelik değdikten sonra nerde kaldı onun doğallığı
Yok kimseyle tartismaya girmiyorum biri inadina yazdigim mesaji alintilayip yazinca cevap verdim. :) Neyse bdv den uzak durmak sart oldu artik.Konu neydi bilmiyorm ama.inan bana hic tartismaya girme. Cnku burdaki insanlar en az 20yasinda.artik kisiligi oturmus ve degistirmek cok zor. Hani fikrini elbette soyleyebilirsin.ama ikna etmeye kimseyi girisme. Benim cevremde her turlu insan var.saygi duyuyorm.onlarda bana saygi duydugu surece arkadas oluyorm. Ama sen cidden banlancak bsy yazmamissin:)
Benim istediğim taş değirmen otomatik düğmeye basıyosun kendi öğütüyor ama fiyat en ucuzu küçüğü 1500 büyüğü 3000 maalesefMutfak robotu gibi olanlar parçalar kesinlikle. O öğütücülerinde çelik bıçakları vardr mutlaka. Katkı maddesindense çelik değmesi yine iyidir. Dışarı çıkarsam bugday alıp deneyeyim bi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?