Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

s.a. tatlım bence gir internete görsellerde dekorasyon örneklerine bakk ona göre al eşyalarını
ben şu kahve rengini vazgeçilmezliğini anlayamıyorum herkesin evi son 5 senedir kahve ve beyaz karışımıı aa kırmıızyıda unutmıyım
bende nedense farklı olsun isityorum mesela turkuaz mavi ve beyaz okadar yakışıyoki o kadar ferah gösteriyorkii berna laçinin evinde görmüştüm neyse benimki tavsiyee eşyalrının güzel olması kadar eşyalarının birbirine uyumunu yakalaman önemli Allahım banada nasip etsin şu telaşları inşallah

Tünaydınlar,

@cedric bacı (umarım doğru yazdım nicki); bacım biz ödül işini iki kişiyapmıştık.Ben ve benim yarım kilomdaki se_zen.Kazanan diğerine hediye çeki verecekti, o da yeni yeni kıyafetler alacaktı :1: İkimizde 1 ayda 5 kilo verecektik, sonra o çok zayıf zaten diye ben dedim ki o 5 versin , ben 8 anca eşit oluruz.Öyle oldu, böyle oldu derken o bir ay , 2 ay oldu hoş verdik gene de, ama yine de kazanan olmadı.Bir de çok stres yaptı bubizde.Yani baştan motivasyon verdi ama sonradan epey strese soktu, abidik gubidik diyetler araştırdık, yaptık falan filan.Bir de şey olayı var işte; kimi hızlı veriyor, kimi yavaş, kimi daha zayıf zor veriyor, kimi daha şişman ama ne bileyim zor veriyor, kiminin regli yakaşıyor, kimi zart kimi zurt.Yani hepimiz aynı yaşta, aynı kiloda ve aynı aktif hayat içinde olsak belki makul da herkese uymuyor tabii.
Amaaaa eğer se_zen bacı kabul ederse, ben tartılı, çengili ikinci bir yarışa varım :27: (yenilen pehlivanın güreşe doyamaması :1:)
Beni nedense burada bir tek 50 kiloluk bu bacı acayip gaza getiriyor.90 kiloyla başladığımda da ona hasetlenmiştim, ahanda hala hasetim.50 kilo olabilmem imkansız olsa da, onunla kapışmak beni mutlu ediyor :1:

Grup içi haftalık yarışma yapabiliriz.Bizeskiden lapacılar (lapa kürü yapanlar), dukancılar, mekikçiler, 48likler diye gruplar kurmuştuk grup içinde.Gene öyle yapabiliriz.Başka yarışmalar da olabilir.Ben her türlü yarışmaya, itişmeye, tepişmeye ve fişteklemeye varım :1:

@S_a, bacım inşallah evini barkını kurar eşini yanına tez zamanda alırsın.
Gırgırına bacım; işte senin dediğin de zevk olayı bacım ya.Desp. Housewives izledin mi bilmiyorum da, orada mesela Lynette'in evi mavi beyaz.Görsen umumi tuvaletleri andırıyor.Ne bileyim ben de maviyi severim ama ya oğlan çocuğu odasında ya da banyo fayansında ya da sünnet çocuğu odasında makul geliyor, öyle misafir odası sünnet çocuğu odası gibi mavi-beyaz olsa göz yorar bence.Ha ama zevk işte.Cart turunca, cart fuşya yapanlar da var.
Benimki de kahveli bir salon mesela.Ve içim bulanıyor, afedersin b.ka bakar gibi oldum, halı kahve,perde kahve, tv ünitesi kahve, koltuğun, masanın mobilyası kahve, geri kalanlar da kirli beyaz olunca, kendimi kahveler içinde bağkurdan emekli nine gibi hissediyorum yeminle :1:
Benimde kafamdaki fantastik dizayn şu; bahçe dubleksinde oturacağım, salonun kapısı bahçeye açılacak her yer çimen, börtü böcek, salonum cart beyaz ve çimen yeşili olacak, içinde bambular, küçük bir halı yerine, çimenden halı ya da yapma çimenli halı; duvarın bir kısmı çimen yeşili, kenarda güzel büyük bir akvaryum falan.Kimine de yeşil-beyaz futbol takımı gibi gelebilir yani tamamen zevk işte :1:
Ama kahve olayında hemfikirim,biraz daha 40+ için uygun bence.

Neyse..Eşim bugün evde yarın da tatil vermişler evde, cmt-pazar da evde.Tee Allahım diyorum.Saat başı yemekti, tatlıydı iş yapıyorum.Adamın evde oturanı bu yaşta çekilmiyorsa, Allahım sen ileriki yaşlarda oturan boğa gibi oturan koca çekenlere sabır ver diyorum :1:
Herkese güzel bir gün diliyorum.

:) kızlar bugun lcye bı bakayım dedım cok guzel 36 beden bı gomlek aldım en son ne zman 36 beden gyıyodum onu bıle hatrlamıyorum:) bugun kı menume gelınce sabah 2 dılım tam bugday ekmegı beyaz peynırle tost zeytın domates oglende salata tuzsuz ayran yanına tawuk aksamda sebze corbası ıcıcem:):52:

Selam kızlar.
Öncelikle her türlü çekişmeye ve iddaya varım. Tabii pazartesi ititbari ile. Yani cuma kilo bildiriminden sonra buralardayım artık. İdda diyince akla ben gelirim. siz şartları söyleyin ben uyarım kızlar. 48'liklerin adını da 47'lik falan mı yapsak bilemedim.. Ya da 45'lik olsa mı ya. 45 kiloda bana yakışıyor. :1: Neyse artık ilk hedefim 47 ve ben şu an 53,5 kiloyum. hu huuuuuu......

S.A sen bilirisin tabii ama kahve rengi hakikkatten çok baydı. Ve evet benim evimde kahve rengi ama ben hiç mutlu değilim kahve rengiler içinde. ne yazık ki benim mobilyalarımı o zamanlar seçme şansım olmadı ama bende winston gibi şimdi bakıyorum da 45 yaşında bir emeklinin evi gibi böyle genç insanların evine hiç benzemiyor. Benim mesela favori rengim mor'dur bacım. Duvarlar açık lila gibi olacak koltuklar mor olacak. Yemek odası olarak kullanılan zımbırtı kadar gereksiz bir icat da yok bence yeryüzünde. Saçma sapan bir şey ya. Her kesin evinde klasik yemek odası var 2 vitrin uzun bir konsol ki kendilerine tuvalet aynası da denir kendilerinin salondaki işlevini pek anlayamam tamam altına usulen yemek takımı falan konur ama yemek takımının salonun içinde ne işi var. Misafir gelince çaktırmadan tabakları alıcam diye insanlar bir sürü ter döker. Hele o uzun iki tane vitrin de neyin nesi anlamam. İçine millete hava atmak için kristal ya da şimdilerde yaldızlı bardaklar konur. "bakkkkk benim kristal bardağım var, biz çok medeniyiz. Kristal takımlarda çayımızı, suyumuzu içiyoruz bir de ayyaşız öyle şarap bardağımız felan var" diye salonda sergilenir ki zaten herkesin evinde aynı muhabbet vardır. Bence çok bayağıı bacım. Biraz param olunca bütün eşyalarımı değiştirmek ilk işim olacak benim de. İnsan evinde kendini mutlu hissetmeli. Evler insanların birbirine hava atma yeri değildir. Neyse bacım işte bence sen biraz renklere falan bak. Yemek takımı da alma bacım biz yaptık o hatayı sen yapma bari. :1:

winston bacı sen kaç kilo verirsin bakem ekime kader. Ya bu sefer nesine iddaya girsek acep bacım ya. Senle bi iddaya giresim seni bir yenesim var bacım. Bilemedim ama dur düşüneyim biraz.

s.a. tatlım bence gir internete görsellerde dekorasyon örneklerine bakk ona göre al eşyalarını
ben şu kahve rengini vazgeçilmezliğini anlayamıyorum herkesin evi son 5 senedir kahve ve beyaz karışımıı aa kırmıızyıda unutmıyım
bende nedense farklı olsun isityorum mesela turkuaz mavi ve beyaz okadar yakışıyoki o kadar ferah gösteriyorkii berna laçinin evinde görmüştüm neyse benimki tavsiyee eşyalrının güzel olması kadar eşyalarının birbirine uyumunu yakalaman önemli Allahım banada nasip etsin şu telaşları inşallah

Tünaydınlar,

@cedric bacı (umarım doğru yazdım nicki); bacım biz ödül işini iki kişiyapmıştık.Ben ve benim yarım kilomdaki se_zen.Kazanan diğerine hediye çeki verecekti, o da yeni yeni kıyafetler alacaktı :1: İkimizde 1 ayda 5 kilo verecektik, sonra o çok zayıf zaten diye ben dedim ki o 5 versin , ben 8 anca eşit oluruz.Öyle oldu, böyle oldu derken o bir ay , 2 ay oldu hoş verdik gene de, ama yine de kazanan olmadı.Bir de çok stres yaptı bubizde.Yani baştan motivasyon verdi ama sonradan epey strese soktu, abidik gubidik diyetler araştırdık, yaptık falan filan.Bir de şey olayı var işte; kimi hızlı veriyor, kimi yavaş, kimi daha zayıf zor veriyor, kimi daha şişman ama ne bileyim zor veriyor, kiminin regli yakaşıyor, kimi zart kimi zurt.Yani hepimiz aynı yaşta, aynı kiloda ve aynı aktif hayat içinde olsak belki makul da herkese uymuyor tabii.
Amaaaa eğer se_zen bacı kabul ederse, ben tartılı, çengili ikinci bir yarışa varım :27: (yenilen pehlivanın güreşe doyamaması :1:)
Beni nedense burada bir tek 50 kiloluk bu bacı acayip gaza getiriyor.90 kiloyla başladığımda da ona hasetlenmiştim, ahanda hala hasetim.50 kilo olabilmem imkansız olsa da, onunla kapışmak beni mutlu ediyor :1:

Grup içi haftalık yarışma yapabiliriz.Bizeskiden lapacılar (lapa kürü yapanlar), dukancılar, mekikçiler, 48likler diye gruplar kurmuştuk grup içinde.Gene öyle yapabiliriz.Başka yarışmalar da olabilir.Ben her türlü yarışmaya, itişmeye, tepişmeye ve fişteklemeye varım :1:

@S_a, bacım inşallah evini barkını kurar eşini yanına tez zamanda alırsın.
Gırgırına bacım; işte senin dediğin de zevk olayı bacım ya.Desp. Housewives izledin mi bilmiyorum da, orada mesela Lynette'in evi mavi beyaz.Görsen umumi tuvaletleri andırıyor.Ne bileyim ben de maviyi severim ama ya oğlan çocuğu odasında ya da banyo fayansında ya da sünnet çocuğu odasında makul geliyor, öyle misafir odası sünnet çocuğu odası gibi mavi-beyaz olsa göz yorar bence.Ha ama zevk işte.Cart turunca, cart fuşya yapanlar da var.
Benimki de kahveli bir salon mesela.Ve içim bulanıyor, afedersin b.ka bakar gibi oldum, halı kahve,perde kahve, tv ünitesi kahve, koltuğun, masanın mobilyası kahve, geri kalanlar da kirli beyaz olunca, kendimi kahveler içinde bağkurdan emekli nine gibi hissediyorum yeminle :1:
Benimde kafamdaki fantastik dizayn şu; bahçe dubleksinde oturacağım, salonun kapısı bahçeye açılacak her yer çimen, börtü böcek, salonum cart beyaz ve çimen yeşili olacak, içinde bambular, küçük bir halı yerine, çimenden halı ya da yapma çimenli halı; duvarın bir kısmı çimen yeşili, kenarda güzel büyük bir akvaryum falan.Kimine de yeşil-beyaz futbol takımı gibi gelebilir yani tamamen zevk işte :1:
Ama kahve olayında hemfikirim,biraz daha 40+ için uygun bence.

Neyse..Eşim bugün evde yarın da tatil vermişler evde, cmt-pazar da evde.Tee Allahım diyorum.Saat başı yemekti, tatlıydı iş yapıyorum.Adamın evde oturanı bu yaşta çekilmiyorsa, Allahım sen ileriki yaşlarda oturan boğa gibi oturan koca çekenlere sabır ver diyorum :1:
Herkese güzel bir gün diliyorum.

Selam kızlar.
Öncelikle her türlü çekişmeye ve iddaya varım. Tabii pazartesi ititbari ile. Yani cuma kilo bildiriminden sonra buralardayım artık. İdda diyince akla ben gelirim. siz şartları söyleyin ben uyarım kızlar. 48'liklerin adını da 47'lik falan mı yapsak bilemedim.. Ya da 45'lik olsa mı ya. 45 kiloda bana yakışıyor. :1: Neyse artık ilk hedefim 47 ve ben şu an 53,5 kiloyum. hu huuuuuu......

S.A sen bilirisin tabii ama kahve rengi hakikkatten çok baydı. Ve evet benim evimde kahve rengi ama ben hiç mutlu değilim kahve rengiler içinde. ne yazık ki benim mobilyalarımı o zamanlar seçme şansım olmadı ama bende winston gibi şimdi bakıyorum da 45 yaşında bir emeklinin evi gibi böyle genç insanların evine hiç benzemiyor. Benim mesela favori rengim mor'dur bacım. Duvarlar açık lila gibi olacak koltuklar mor olacak. Yemek odası olarak kullanılan zımbırtı kadar gereksiz bir icat da yok bence yeryüzünde. Saçma sapan bir şey ya. Her kesin evinde klasik yemek odası var 2 vitrin uzun bir konsol ki kendilerine tuvalet aynası da denir kendilerinin salondaki işlevini pek anlayamam tamam altına usulen yemek takımı falan konur ama yemek takımının salonun içinde ne işi var. Misafir gelince çaktırmadan tabakları alıcam diye insanlar bir sürü ter döker. Hele o uzun iki tane vitrin de neyin nesi anlamam. İçine millete hava atmak için kristal ya da şimdilerde yaldızlı bardaklar konur. "bakkkkk benim kristal bardağım var, biz çok medeniyiz. Kristal takımlarda çayımızı, suyumuzu içiyoruz bir de ayyaşız öyle şarap bardağımız felan var" diye salonda sergilenir ki zaten herkesin evinde aynı muhabbet vardır. Bence çok bayağıı bacım. Biraz param olunca bütün eşyalarımı değiştirmek ilk işim olacak benim de. İnsan evinde kendini mutlu hissetmeli. Evler insanların birbirine hava atma yeri değildir. Neyse bacım işte bence sen biraz renklere falan bak. Yemek takımı da alma bacım biz yaptık o hatayı sen yapma bari. :1:

Kızlar fikirleriniz için teşekkür ederim. ve sonuç süper herkes aynı fikirde. Kahverengi baydı diyorsunuz. Sanırım ben kahverengi ve krem tonlarına eşim çok istiyor diye karar verdim.Ha bende çok seviyorum çok istiyorum ama daha önceleri ben kahverengi ve mavi olsun bir kalsik rengi farklılıkla yapmak istiyordum. fakat sonra neolduda vazgeçtim hatırlamıyorum klasik kahve kreme döndüm. şuan bu konumuzla ilgisi yok ama yüreğim seni çok sevdi kitabını okuyorum. aşkı meşki karıştırmayayım kız sırf sevdiği istiyor diye ne diyorsa yapmıyor.

onu hatırladım bir an. ben iyice renk araştırayım. ne bileyim mağazalarda krem rengi dışında binbir renk var. en sevdiğim renk mavi mesela.

ya birde bende bişey var. mesela winston mavi beyaz salonu tualete benzetmiş, yeşil beyazı futbol sahasına benzetmiş, sezen yemek odası hakkında neler neler demiş. bunlar benim daha önce hiç aklıma gelmeyen şeyler.

ben iyice araştırmaya koyulayım. gerçi gelinliğim içinde neler planlamıştım ama bazı insanlar araya girince gelinliğim içimde yara olarak kaldı :43: mademki eşim yok ve ben evimin mobilyasını kendim seçeceğim o halde benim istediğim olmalı iyice bir araştırayım ben.

şu anda hayalini kurdğum ev nedense hep kahverengili bakalım kararım değişecekmi.

mutfağıma tencereler ve yemek takımı dışında ne aldıysam aldırdıysam hediye edildiyse heeeep yeşil. çok hoşuma gidiyor renkli eşyalar ve gerçektende herşeyim yeşil oldu evin geriye kalanınada özel birşeyler bulmalıyım.

gırgırına canım inşallah seninde olur böyle tatlı telaşların, senin için dileyebileceğim en güzel şey inşallah hiç hasret çekmezsin.

sezen yemek odası değilse bile ne alacam? ben aslında yemek masası istiyorum sandalyeleri ve konsol, üzerine değişik dekorasyonlar işte ne bileyim vazo ve duvara mutlaka siyah beyaz kocaman bir düğün resmimiz.:1::1:

Beyaz-mor

veya

kremrengi ve beyaz

bana krem rengi ve beyaz daha yakın geldi. çünkü iki tonda birbirine yakın ve çok iç açıcı olur. ve bu iki renkten oluşan beğendiğim koltukların oturma yeri krem rengi ve tahminimce daha az kirlenir.

beyaz deri nasıl silinirki? kotla oturunca mavi olacak o...

@Se_zen, bacım valla benim kilo çizelgedeki gibi.73e sabitledim sanırım :30: Şımarıklık edip 65e hedefi çekmeyeydim, belki az kaldı diye gaza gelirdim.Şimdi baktıkça "ohooo 8 kiloyu kim verecek" diye hüzünleniyorum :27:
Bana da kapışma lazım, iddia lazım, sezen inadı ve meydan okuyuşu lazım yoksa kendi başıma 3 gün kasıyorum, 4. gün ohoo hemen bırakıyorum.Hazır ekime bir ay var, ekim ilk hafta buluşsak, bu bir ay kasalım derim ben.Gerçi senin vereceğin az kilo var, o kadar kasmak istemezsin belki bilemiyorum, 2 hafta yeter belki sana ya da daha azı.
Eğer kapışalım dersen, ben 65i göreyim sen de kaçı istiyorsan onu görmesine yarışalım.Bu sefer basküller çantada gelsin.Eğlence tam gaz devam etsin :1: Ödül kısmı için aklımda bir şey yok, zira olayım ödül değil gaza gelmek :1: Ama tabii ki kazananı ödüllendirmek de lazım.

@S_a bacım, haklısın gönlünden geçen olsun boşveeer.
Valla iyi demişsin, herkes bir şeyler söylüyor ama içinde oturacak sensin, yaşayacak sensin, ev senin hoşuna gitmeli, içinde huzuru bulmalısın.Hoş huzur iki mobilyaya bakmıyor tabii ama gene de baktıkça içinin açılması başka, baktıkça "keşke" demek başka.

Aslında alışverişe bile karı-koca çıkmak lazım.Bana mesela tv ünitesi alırken herkes bol kapaklı, bol dolaplı olsun dedi çünkü ben yemek odası takımı istemedim, doğal olarak dolabım olmayacağı için herkes devasa dolaplı ünitelerden önerdi, ben almadım ama :27: Sanırsın 10 takım yemek takımım var, olanı da sokuşturdum bir yere, hem mutfak dediğin zaten dolaplı oluyor.
Sonra beyaz koltuk takımı istedim, vay kirlenirmiş, vayy kötü kadınlar beyaz alırmış masum görünmek için, yok efendim cart curt.Gittim kırık beyaz aldım.Koltuklar ilk gününden beri kirli beyaz.Resmen üstüne beni yıka yazsan yazarsın, o derece kırık kirli beyaz :1:Ayrıca koltuk alırken iki tane 2li alacaktık biz bir de tv ünitesi bir de masa sandalye işte, modern şık kullanışlı salon hesabı.Hemen vay efendim 4 tane koltuk kime yetermiş, vay 5 kişi eve gelince halıya mı oturacakmış, takım dediğin bir 3lü 1 ikili 2 tekliden oluşurmuş bla bla.Şimdi 5 kişinin sığacağı 3lü koltuğum, çok geniş ikilim ve 2 tane büyük berjerim var va 2,5 yıllık veliyim kimseyi ne yemeğe ne misafirliğe aldım. (erkek kardeşim hariç) Yani onca koltuğa şimdi ben, eşim ve kedim oturuyor ve sürekli onları temizleyen, onlarla uğraşan benim.
Böyle böyle çok şey yazabilirim.O yüzden bacım sen kimseden fikir almadan hayalindeki evi döşe bence.İster futbol sahasına , ister oğlan odasına benzesin, yeter ki senin hoşuna gitsin, eşin de sen de içinde mutlu olun. (Vayy ne romantik yazdım bee :1: )

hahhh tamam renklere karar verdimmm..

koltuklarım: koyu mavi olacak mümkünse parlament mavisiii
geri herşey beyaz olacak :)) ve eğer biryerde lacıvert sandalye bulursam benden iyisi olmayacak.

istikbalde bile lacıvert koltuk yok renklerin çoğu kahverengi beyaz siyah.. 1 tane mor beyaz var oda çok güzel ama keşke lacıvert beyaz olsaydı.

hey allahım internette mobilya adına renk cümbüşü var da benimmi haberim yok :1::1: sinir oldum ya hah oldu işte bu renk diyorum sonrada aklım kahverengiye gidiyor. koyu mavi ve beyaz güzel ama mavi koltuk bulabilene aşk olsun ya.

istikbalde yok isviçredeki mağazaların sitelerindede bulamadım :43::43::43:

Beyaz iyidir hoştur bacım. amma velakin çabuk kirlenir haberin ola. Hele ki çocuk olduktan sonra daha çabuk kirlenir. benim koltuklar sarıya kahve rengi tam 8 yıl boyunca ne çizik oldu ne başka bir şey hani mağazaya koysan yeni diye satılırdı ama kızım olduğundan beri koltukların üstünde olmayan sulu boya rengi, olmayan kalem izi ve olmayan yemek lekesi yok. Kızım ki öyle çooookkk döküp ne bileyim kalem alıpta hiç bir yeri çizmez. Ve etrafımda ne kadar beyaz ve krem koltuk alan varsa ya da açık renk hepsi koltuklarını kaplattılar daha sonra. Ama tabii beyaz da asil duruyor. Krem rengi konusunda da benim tüller krem rengi. ama şimdi yıkıyorum yıkıyorum sanki temizlenmiyor gibi geliyor bana. Ayyy zor iş ne bileyim.

Masa konusunda elbetteki evde masa olacak. Ama 1 salonda ben hiç hoş bulmuyorum masayı. En azından benimkisi gibi 25 metre karelik salonlarda. Şöyle büyük bir evin olacak masayı ya da yemek odasını ayrı bir yere koyacaksın öyle salonun dört köşesinde bardak sergilemeyeceksin. Ya da evin küçük ise çok güzel duvar üniteleri var. şahsem taşınırsam salonuma şöyle rahat ve renki koltuklar alıcam bir de duvar ünitesi o kadar. Artık kristal bardaklarımı göstermek istemiyorum kimselere. Üstelik onlardan nefret ediyorum. :43::43::43: Ayyyy amma doluymuşum beee... Ama masa yine de olacak tabiii.. Tabiii nereye konur bilemedim. Benim yerim dar olduğu için holde duruyor masa. Hol biraz büyükçene.

Mutfakta ay bende yeşile bayılıyorum. hatta uzun zamandır her bir şeyi yeşil yapmaya çalışıyorum. Ama eski evde ne kadar olabilirse işte. Benim yeşil sevdamda yeşil tost makinası alarak başlamıştı. Sonra yeşil tuzluk, yeşil meyvelik, yeşil sürahi diye devam etti. Ama yine de çok olamadı tabiii.. :19:

hey allahım internette mobilya adına renk cümbüşü var da benimmi haberim yok :1::1: sinir oldum ya hah oldu işte bu renk diyorum sonrada aklım kahverengiye gidiyor. koyu mavi ve beyaz güzel ama mavi koltuk bulabilene aşk olsun ya.

istikbalde yok isviçredeki mağazaların sitelerindede bulamadım :43::43::43:

Ben de görsellerde bakındım ama anca turkuaz çıktı çıka çıka.
Bir de koltukların arasında kıllı bir herif gördüm.Koltuk altını açmış, kıl fışkırıyor :53:
ne alaka dedim, baktım ki "koltuk" kelimesi geçmiş diye bana çıkara çıkara internet, koltuk altını çıkarmış peeh :1:

Yani pek araştırmamdan sonuç alamadım ama white-blue living rooms diye arattım güzel şeyler çıkıyor dekorasyon fikri için.

evet winstoncum haklsın en iyisi eşimle gitmek olurdu ama büyük ihtimal o gelmeden ben alacam. en azından resimlerini göstermeliyim.

o hernekadar sana bırakıyorum yap istediğin gibi desede onunda beğenmesi lazım onunda evi sonuçta :8: bana kalırsa maviye hiç sıcak bakmayacak..

bana sürekli kahverengi güzeldir candır diyor :1::1: adamın en sevdiği renk bu ama bakalım artıkk:1::1:

ay burda okuduklarımdan sonra mobilya rengi diye gece gece internette dolanıyorum ya :1:

Krem, bej, gri, kırık beyaz bunları ben de kesinlikle almam, alanı da sevmem artık :1: Yıka pakla gene aynı.Ve içime sinmiyor.
Ama cart ace beyazı içimde yara kaldı vallah :1: Onu alacağım kesin ama salon takımı olarak, oturma odasına da rahat relax daha sportif bir şeyler alacağım.Bu kirloş koltukları da dehleyeceğim :1:

Yeşil de güzel mutfak için.Yeşil beyaz bence güzel uyum.Benim sanırım en nefret ettiğim renk turuncu.Turuncu aslında iştahı açarmış, obezlerin rengiymiş yani benim sevmem lazım ama :1: turuncu mutfaklara ya da koltuklara dayanamıyorum ben de, insanı kör edercesine :1: Ha bir de şu cart kırmızı ile siyahın birleştiği evler beni kör ediyor :1: gerisi candır, canandır :1:

isviçrede oturma odası - salon sistemi yok.

tek bir yer var koltuklar için oda salonmu oturma odasımı adını sen koy :1::1:

ve bence böylesi daha iyi yahu:1:

isviçrede oturma odası - salon sistemi yok.

tek bir yer var koltuklar için oda salonmu oturma odasımı adını sen koy :1::1:

ve bence böylesi daha iyi yahu:1:

Valla benim mantık şöyle; en rahat, en iyi, en hoşuna giden oda senin odan olmalı yani yaşam odası olmalı.İngilizcedeki living room çok mantıklı, adam yaşam odası demiş, içinde yaşamının geçtiği oda.Yaşanılan oda.Ama Türklerde genelde en şık, en güzel, en janjanlı oda misafir odası olur, orada kesme bardaklar, kristaller olur.Kendinin oturma odası vardır, daha ucuza, daha döküntü, yayı çıkar, tahtası batar ama olsun orada 5 çocuğunu bile büyütür, ama misafir odası 5 ayda da bir gelse o misafire aittir çünkü misafirin totosu kendi totosundan daha güzeldir, daha kıymetlidir.Kendi kenarı çizilmiş, orası dökülmüş bardaktan ve kuponla alınmış yemek tatabağından yemek yer ama misafire bilmemne serisinden yemek takımı ve kesme bardak saklanır.kendi 24 tanesi20 liraya aldığı paslanmaya meyilli çatal bıçağı kullanır, ama misafire çatal bıçak seti vardır.
Ve böyle böyle hayatı geçer, ölür gider.
Bunları yıllarca anneme dedim.Vitrindeki bardaklardan biz de keyif yapalım dedim.Misafir tabağı olmasın biz yiyelim dedim zart dedim, zurt dedim.
Şimdi kendi evimde 3 odam bir salonum var.Salonum aynı yaşam odası.Diğer odam oyun odası diğer odamı ayakkabı rafları ve kiler olarak kullanıyorum diğeri yatak odası zaten.En pofidik koltukta ben oturuyor, yemek takımımda yemek yiyor, kenarı bilmemne işli çatal takımımı kullanıyor, misafir bardağı diye alınmış kesme şarap kadehinden akşamları kola içiyorum :1:
Bana gelen misafir de kusura bakmasın, benim yediğimden içtiğimden içecek.Öyle misafire ait diye ne onca para veririm ne de misafire en bilmemnelerini ayırıp kendim sefil gibi daha az kaliteli de yerim.Kaç kere geleceğiz şu dünyaya yahu :1:

Misafir odası, misafir tabağı, misafir kaşığı,misafir terliği, misafir koltuğu, misafir yatağı, misafir yorganı...Te ellam oldu olacak bir oda kirala şu misafire onca eşyası var diyeceğim de , zaten "misafir odası" diye bir oda her evde zorunluluk gibi baştan kiralanıyor :1:

Öff çok dertliymişim :1:

Ben de görsellerde bakındım ama anca turkuaz çıktı çıka çıka.
Bir de koltukların arasında kıllı bir herif gördüm.Koltuk altını açmış, kıl fışkırıyor :53:
ne alaka dedim, baktım ki "koltuk" kelimesi geçmiş diye bana çıkara çıkara internet, koltuk altını çıkarmış peeh :1:

Yani pek araştırmamdan sonuç alamadım ama white-blue living rooms diye arattım güzel şeyler çıkıyor dekorasyon fikri için.

yaaa gece gece koptum yaaaa:1::1::1::1::1::1::1::1:

Size yarın tartı gününüzde başarılar diliyorum bacılar, umarım löp löp yağdan gitmiştir.

(Başkan ben ekim gibi dönmeyi düşünüyorum listelere, o zamana dek de zayıflamayı düşünüyorum :1: Hem se_zen ile olan yarışım süpriz olsun istiyorum.Bu arada nasılsa özellikle bu ara buraya en çok yazan benim.Yani katılımım devam edecek ama resmi yarışmada olmayacağım.Bilgi vereyim dedim.)

Herkese iyi geceler, hafif sabahlar.

günaydın kızlar:36::36::36: ins bu hafta hepınız bol bol kılolar vermıssınızdr:18::18: benım kılom 60 başkan:)

Back
X