- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
afiyet olsun cnm![]()
sağol kaptancım,
gittim koca kase salata yaptık eşimle,
yanında tarhana çorbası ve ev yapımı yoğurtla yedim geldim, hemen iyi geldi bile, azcık daha toparladım sanki..
şimdi suyumu içiyorum, 2. sürahiyi bitiriyorum:)
kızlar işe gelir gelmez bilgisayar ekranıma kk açtım ama okumaya yetişemedim. çok yoğun başladık bugün işe![]()
baktım vakit ilerliyor ve ben hala dün yediklerimi yazamadım bari yazayım sonra tekrar okumaya devam edeyim dedim.
sabah ılık su
1 ince dilim kek
yarımyağlı süt
öğle (işyerinde çıkan yemeği yiyorumo yüzden ne varsa daha az alıp öğün geçiriyorum, yağa dikkat etmek şartıyla)
4-5 kaşık kadar kuru fasulye
3 kaşıkpilav
1/2 çorba
ara
2 ince dilim ekmek arası az peynir
ara
3 kaşık yoğurtlu yarma
akşam
fırında mücver (yumurta un ve yağı kişi sayısına göre ayarlanmış şekilde pişti)
turşu
yoğurt
canım eda da yazmış, bence de karbonhidratı azalt, kahvaltıya zaman mutlaka ayır. karatay diyor ki sabah kahvaltısını çok iyi yaparsanız metabolizmanız %30 hızlanır, bu da 5 km yürümüş etkisi yapar diyor.. azaltmaktan korkmayacağımız tek öğün kahvaltı.. vakit bulamazsan da 1 bardak süt 1 muz yada meyve ve bir avuç fındık fıstık ye hızlıca, o da çok iyi oluyor..
en güzel ara öğün kuru meyveler ve yanında yağlı tohum denilen ceviz fındık fıstık, hem tok tutar hem de faydalı..
ayy ne güzelolur.. bayıldımbu fikre. çocukları kocayı yatırıp artık bilgisayar başımı olur telefon elemi sabaha kadar haa..tamamben varım (inşallah) Bu arada ismim şule![]()
şule ismini çok severim ben:)