Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

afiyet olsun cnm:16:

sağol kaptancım,
gittim koca kase salata yaptık eşimle,
yanında tarhana çorbası ve ev yapımı yoğurtla yedim geldim, hemen iyi geldi bile, azcık daha toparladım sanki..
şimdi suyumu içiyorum, 2. sürahiyi bitiriyorum:)

kızlar işe gelir gelmez bilgisayar ekranıma kk açtım ama okumaya yetişemedim. çok yoğun başladık bugün işe :(
baktım vakit ilerliyor ve ben hala dün yediklerimi yazamadım bari yazayım sonra tekrar okumaya devam edeyim dedim.

sabah ılık su
1 ince dilim kek
yarımyağlı süt

öğle (işyerinde çıkan yemeği yiyorumo yüzden ne varsa daha az alıp öğün geçiriyorum, yağa dikkat etmek şartıyla)
4-5 kaşık kadar kuru fasulye
3 kaşıkpilav
1/2 çorba

ara
2 ince dilim ekmek arası az peynir

ara
3 kaşık yoğurtlu yarma

akşam
fırında mücver (yumurta un ve yağı kişi sayısına göre ayarlanmış şekilde pişti)
turşu
yoğurt

canım eda da yazmış, bence de karbonhidratı azalt, kahvaltıya zaman mutlaka ayır. karatay diyor ki sabah kahvaltısını çok iyi yaparsanız metabolizmanız %30 hızlanır, bu da 5 km yürümüş etkisi yapar diyor.. azaltmaktan korkmayacağımız tek öğün kahvaltı.. vakit bulamazsan da 1 bardak süt 1 muz yada meyve ve bir avuç fındık fıstık ye hızlıca, o da çok iyi oluyor..
en güzel ara öğün kuru meyveler ve yanında yağlı tohum denilen ceviz fındık fıstık, hem tok tutar hem de faydalı..

ayy ne güzelolur.. bayıldımbu fikre. çocukları kocayı yatırıp artık bilgisayar başımı olur telefon elemi sabaha kadar haa..tamamben varım (inşallah) Bu arada ismim şule:9:

şule ismini çok severim ben:)

kaptancım bu arada sana yeni çizelge yolladım aldın mı:) cevap veremeyeceksin biliyorum ama haberin olsun dedim:)

Canımcım ilk başta gözün kesmiyor ama dışarı çıkınca ısınıyorsun :) benim de bu akşam iğneli lazer randevum var sürekli erteliyorum ama sonuçta bu kış 1 gün değilki :) dedim en iyisi bir aönce gideyim zaten bi 5 dk'dan sonra alışıyor vücudun soğuğa :)

katılıyorum bende.. bugün gitmedin yarın haftaya belki daha soğuk olacak konu kaçırmaya hiç gerek yok :9:

Bende biraz calisayim :9:
Gitmedende yediklerimi yazayim nasil gidiyor sizce

Acilis (07:00)
1/2 lt ilik su
1 kupa nescafe sutle(sut)

Kahvalti (09:03)
2 dilim cavdar ekmegine (tahil)
3 ince dilim salam(protein)
2 adet ucgen peynir ( sut ve yag)
Sekersiz cay
Bitki cayi

Ogle (12:00)
5 yk susuz kuru fasulye bol acili(tahil-bakliyat)
1 buyuk kepce ezogelin corba(tahil)

Arada meyve yiyecegim ve aksamada yine sebze tuketmeliyim gun icinde tahil ve bakliyat agirlikli olmus sizce nasil :26:

demek bugün 111213 akşama eşime söyleyimde nikah tazeleyelim.hazır akşam eve imam gelecek:52:kaynım imamda benim bu arada imam kaynımın eşi sınıf arkadasım 17 yıllık arkadasım eşimle benim nikahımızda şahittiler aşık oldular:52::52::52:
gamzecim sen değilmiydin çikolatayla kahve seven.çikolatayla kahve içen kızlar romantik çilveli olurmuş:21:
mervee cok gecmiş olsun canım cocuklar hemen kapıyor.

ben genelde menülere yorum yapamıyorum,tecrübe biriktiriyorum:52::52:
ama şunu farkettim kendimden biz istiyoruzki her istediğimizden az yiyelim zayıflayalım ama diyete başlamadan evvel yediklerimiz fazla ki kilo aldık şimdi azaltırsak ancak koruruz,kilo vermek için daha fazlası lazım.koruma evresinde o az çikolatalar makarnalar pilavlar

İzne cıkarım mervecim..
nebileyim eda ya iyice afalladım 2 hafta toparlanaım.. hiçbişe olmamış gibi daawranıo eşim ya..

1/2 lt ilik su

Sekersiz cay
Bitki cayi

Arada meyve yiyecegim ve aksamada yine sebze tuketmeliyim gun icinde tahil ve bakliyat agirlikli olmus sizce nasil :26:

canım salam sosis vs tüketmemeye çalış, bol salatalık domates yeşillik yemeye çalış. akşamdan hazırlarsan kolay oluyor, yağ tuz ilave etmeyip ağzını sıkıca kapatınca hiçbişey olmuyor, ben öyle yapmaya çalışıyorum, sebzeler seni tok da tutar, doygunluk verir
peynir de fazla işlemden geçmemiş ürünler tercih etmeye çalış, sağlık açısından..
bence öğle yemeği güzel, yanında yoğurt salata olabilirdi, olsun ekmek yemediğin için bence güzel..
akşama da bol salata ve sebze tercih et, yada mesela yoğurtlu kabak yoğurtlu patlıcan közleme vs olabilir.. tok tutar..

1/2 lt ilik su

Sekersiz cay
Bitki cayi

Canım salam her ne kadar protein olsa da işlenmiş gıdalardan uzak durmalıyız.
Üçgen peynir :20::20:

akşam güzel bir salata ve sebze yemeğiyle kapatırsan güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
demek bugün 111213 akşama eşime söyleyimde nikah tazeleyelim.hazır akşam eve imam gelecek:52:kaynım imamda benim bu arada imam kaynımın eşi sınıf arkadasım 17 yıllık arkadasım eşimle benim nikahımızda şahittiler aşık oldular:52::52::52:
gamzecim sen değilmiydin çikolatayla kahve seven.çikolatayla kahve içen kızlar romantik çilveli olurmuş:21:
mervee cok gecmiş olsun canım cocuklar hemen kapıyor.

Kadere bakar mısın yaa ne güzel kısmetin nerden çıkacağı belli olmuyor gerçekten :)

Kahveye de çikolataya da bayılırım ondan mı böyle romantik, cilveliyim :1::1:

ama şunu farkettim kendimden biz istiyoruzki her istediğimizden az yiyelim zayıflayalım ama diyete başlamadan evvel yediklerimiz fazla ki kilo aldık şimdi azaltırsak ancak koruruz,kilo vermek için daha fazlası lazım.koruma evresinde o az çikolatalar makarnalar pilavlar

spor şart mesela.. ben hatalarımı çok iyi biliyorum mesela..beni aburcuburlar mahvetti.. karatayın en sevdiğim yönü de aburcubur isteğimi ortadan kaldırıyor.. düngece resmen canım istemediği halde bişiler yemek istedim ama baktım canım hiç de istemiyor.. beynimin bi yerlerinde hala o atıştırma isteği var ve aslında istemiyorum aç değilim.. önceden bu aç değilim istemiyorum kısmını göremiyodum artık görüyorum:)

Çooook haklısın koruma dönemi zaten kilosu fazla olan kişiler için uzun bir dönem. Bu nedenle o yemediğimiz az yiyeceğimiz pilavlar çikolatalarla kilo almadan yaşamayı öğrendiğimiz an sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğrendiğimiz an olacak. Yani koruma dönemi olacak. Aslında koruma dönemi daha zor. Çünkü çikolatayı yemeye başlayıp bırakabilmek önemli olacak. Bir kare bir kare daha yememeyi başardığımız gün hayat daha güzel olacak. :17::17:

İzne cıkarım mervecim..
nebileyim eda ya iyice afalladım 2 hafta toparlanaım.. hiçbişe olmamış gibi daawranıo eşim ya..

Canım eşinle arandaki tam problem ne bilemiyorum. Zaman zaman herkes sevilmediğini mutlu olmadığını vs düşünebilir. Belki biraz mutsuzsun yada depresyondasın bilemiyorum. Belki de eşin olaylar büyümesin diye birşey olmamış gibi davranıyordur. Ben öyle düşündüm.

Evet kizlar haklisiniz yasak oldugunu benden onceki menude fark ettim ama çoktan gobise indirmistim :30:
Gecen sene diyetisyenim hafta bir uc dlm izin vermisti de ondan yanildim.
Peki yumurta haftada kac kez tuketilmeli mumkunse ikiden fazla degil di benim bildigim.

Sevilaycim cok sagol canim benim :16:

Himm cikolata+ kahveyi ben de cok severim diyetimden dolayi cogu zaman yiyemiyorum ama cilve meselesi dogru arkadaslarim kuran okurken bile cok cilvelu gorundugumu soylerler

Evet kizlar haklisiniz yasak oldugunu benden onceki menude fark ettim ama çoktan gobise indirmistim :30:
Gecen sene diyetisyenim hafta bir uc dlm izin vermisti de ondan yanildim.
Peki yumurta haftada kac kez tuketilmeli mumkunse ikiden fazla degil di benim bildigim.

Sevilaycim cok sagol canim benim :16:

yazmak iyi oluyor böylece neyi az neyi fazla yemişiz görüyoruz:)
canım karatayda yumurta 2 tane hergün yenebiliyor mesela, ama araöğünlü diyetlerde bilemiyorum nasıl..

Bence yumurta sabahları 1 tane olmak kaydıyla hergün yiyilebilir, tok tutuyor hem. Ben bazen 2 tane yağda yiyorum o ayrı mesele :17:

Çooook haklısın koruma dönemi zaten kilosu fazla olan kişiler için uzun bir dönem. Bu nedenle o yemediğimiz az yiyeceğimiz pilavlar çikolatalarla kilo almadan yaşamayı öğrendiğimiz an sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğrendiğimiz an olacak. Yani koruma dönemi olacak. Aslında koruma dönemi daha zor. Çünkü çikolatayı yemeye başlayıp bırakabilmek önemli olacak. Bir kare bir kare daha yememeyi başardığımız gün hayat daha güzel olacak. :17::17:

Biri cikolatami dedi :52: kizlar azi karar cogu zarar demisler . Gecen yil inat ettim cikolataya el surmeyecegim belki daha hızlı gider kg ler diye yemin verdim 40 gun yemedim kirk gun de bi gr bile verilmez mi metamda dedi ki senmisin inat eden :47: sonucta ogrendim bi iki kare cikolata bitter yedim iki uc gunde yada haftada bir aksam sutle yada kahveyle hem kocacigima eslik ettim hemde nefsimi kotelttim bu sekilde oldugunda diyettede sorun olmaz diye düşünüyorum cunku omur boyu diyet yapiyoruz dikkat etmezsek ziplayi veriyor rakamlar

Back
X