bu arada pembbe bunalımda olmanın inan bir faydası yok cnm, ama kısa zamanda düzelirsin inş. benim 3 tedavimde hiç ara vermeksizin oldu, insanın dondurulmuşu varken bir an önce denemek istiyor. o zamanlar negatifi aldığımda kaldı ki test tarihinden önce hep adet oldum, üzüntüm 1 saat sürdü belki, acaba bende mi bir tuhaflık var diyordum ama hissediyordum olmadığını, zaten eşimde üzülmeme kızıyor, herşeyin hayırlısı der hep. beni bunalıma sıkan maddiyat oldu, en son doktoruma demiştim , manevi olarak sonuna kadar denerim ama maddiyat araya girince tüm umutlarım tükeniyor dedim. şimdi ise, biraz bende sendenim galiba, bunalım değilde yaa yine olmazsa modundayım, çalışırken zaten izin ayarlamak zor, bu da olmazsa ne diyecekler, bana herşey mükemmeldi ama olmadı demesinler hallerine büründüm:) gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum valla:)
sağol cnm, bize sebepsiz infertilite diyorlar. Eşim varikosel ameliyatı olmuştu ağrılarından dolayı, sayı yüksek olunca morfolojiyi önemsemiyor doktorlar. Morfoloji %3. Kime gittiysek değerler kötü değil diyorlar. Bu durumda diyorum benim bünyem embriyoyu kabul etmiyor o zaman diyorum. Bana hep 3. Gün embriyosu transfer ettiler, çok ısrar ettim 5 olsun diye ama yapmadılar. Böyle kaliteli deyip olmayınca insan daha bir kötü oluyor maalesef
evet cnm aret beydi. Kendisiyle ilgili kötü bir şey söyleyemem, iyi sıcakkanlı bir doktor ama çooook yoğunben açıkçası akşam muayanesi de var diye gittim, çalışırken izin almak zor oluyordu. Ama her yerin tedavi yöntemi farklı, bana çok fazla ilaç verildiğini ve dondurulmuşlarda 5. Güne gidilmeliydi denildi. Zaten ilk transferimde ohss olduğum halde transferim yapılmıştı. çok acı çektim bu 3 kez denemiş olma gerçeğini değiştirmese de yine de bu tedavimde inşallah olursa 5. Gün denemesi yapılacak.
Sizler nerde tedavi gördünüz?
internetten aret beyin hastalarının yorumlarını çok okudum ama ben bahçeci fulyayı tervih ettim bende çok fazla ilaç kullandım ama ben tüp bebek tedavisi için başka hiçbiyerde muayene olmadım ve gitmedim yani tedavim konusunda bir bilgim yok ilk tüp bebek te 3500 gola f ikisincisin 4250 oldu menagonla hariç 5- 6 kutuda ondan kullandım galiba ohss ne arkadaşım cahilliğime ver:)
bende ilk tedavimde ohss olmuştum 27 yumurtam toplandı ve sonuç o halede transfer oldum tabiki embiryo tutmadı
çok acı çektim nefesim kesildi öldüm dirildim yani 2.denememde herşey güzeldi hatta embiryolarım da iyiydi 2 tane transfer edildi biri 1.kalite diğeri 2.kalite ama olmadı işte.bakalım üçüncüsü nasıl olacak olacak mı olmayacakmı bu tedirginlik insanı mahvediyor
:) :) herşeyi burdan öğrendim ben de, cahillik ne demek cnm:)
doktordan doktora tedavi değişiyor dedim yaa, bazı doktorlar az ama kaliteli yumurta elde etmeyi hedeflerken bazısı bol yumurtayı hedef alıyor. ben de problem yoktu ama 375 gonal-f kullandım, sonrasında menegonda eklendi. ve 25 yumurta toplandı. 16 tanesi işlem gördü, 7 tane donduruldu, 1 tanesi transfer edildi. çok yumurta oluştuğunda toplama sonrası vücutta yumurtalıklarda su toplama oluyor. göğüse kadar karın bölgesi şişiyor, ben orta dereceli atlattım, kimi hastaların vücudundan su çekiliyor, 2-3 gece hiç uyuyamadım çünkü kaburgalar batıyor, en kötüsü de nefes darlığı. bir gün dedim bana ne oluyorr, yemek sonrası nefes almak zor oluyor, başladım ağlamaya, eşim de korktu...merkeze gittim, o zaman ortaya çıktı zaten. transfer günü fena sayılmazdım ama transferden sonra eve gelince yürüyemez oldum,(dik duramıyorsun) idrarımı yapamadım acıdan, o zaman dedim bu durumda tutmaz zaten. normalde doktorlar buna önlem alıyorlar ama çokta fazla bir şey yazmak istemiyorum açıkçası. bahçeciyi seçip memnun kaldıysan sorun yok cnm.
ayyy cnm sen de bendensin desenehep diyorum düşmanım çekmesin o ağrıları arkadaşlarım transfer sonrası diyorlardı hiçbir şey hissetmiyorum evde dolanıyorum diye, ben kalkıp wc ye bile gidemiyordum,. ama 2. gün akşamı bir şeyim kalmamıştı.
cnm inşallah 3. de herşey güzel olur ve sonunda biz de hamile kalmayı başarırız. peki sizlerin ne zaman tedaviniz?
25 yumurta süper bi sonuç ya ama benim bu kadar olmuyor malesef hep ilaç kullanmak zorundayım ama en zoru transfer sonrası kullanılan iğneler allahım popomun üstüne oturamıyordum mosmor olmuştu ya sağlık ocağındaki hemşirelerde sağolsunlar nerdeyse ok gibi karşıdan atıcaklar vallaha iğneleri hele bi gün vurdu bu kadar kanayamaz ya elimi kalçama bi attım allhım bacağıma kadar inmiş ben bide öle eve gittim hala yürüyerek allahtan biri bana ne oldu demedi:)
doğrusu transferin iptal olması zaten cnm. bizim şanssızlığımız diyelim. inşallah bu sonrakinde hep güzel şeyler bizi bulur:)canım yaa gerçekten zor günlerdi evde iki büklüm dolaştım çok acı çektim nefes almak bile işkenceydi.o halde nasıl transfer oldum bilmiyoorum başka bir arkadaşım ayn hastanede tedavi görüdk onun doktoru farklıydı onda da ohss oldu transferi iptal edildi bekledi iyileşinceye kadar ben tekrardan eylülde başlamayı düşünüyorum.
ben de o iğnelerden enfeksiyon kapmıştım, başıma gelmeyen kalmadısenin de kötü olmuş, o iğnenin yavaş yavaş verilmesi gerekiyor, ama bazı hemşireler buna dikkat etmeyince olan bize oluyor maalesef transfer sonrası bu iğne yüzünden dışarı çıkmaya gıcık oluyorum.
yavaş vurmak kelimesi onlara anlamsız geliyo bir kerede boşaltıyo iğneyi hepsi dışarı çıkıyo nerde narin hemşire ya ben bi tane yaşlı bi hemşire vardı dua ediyodum her akşam giderken ne olur o olsun die
Günaydın kızlar..
Sonunda bende hamileyim ve 3. denemede bebeğime kavuştum :)) Geçen hafta kan testimde çıktı. Çok mutluyum kızlar. Rabbim tez zamanda sizlerede yaşatsın inşallah..
Günaydın kızlar..
Sonunda bende hamileyim ve 3. denemede bebeğime kavuştum :)) Geçen hafta kan testimde çıktı. Çok mutluyum kızlar. Rabbim tez zamanda sizlerede yaşatsın inşallah..
dilek çok sevindim nerede yaptırdın acaba doktorun kimdi paylaşırsan çok sevinirim senin yaşadığın mutluluğu rabbim bana ve tüm anne olmayı isteyen arkadaşlarıma yaşatsın inşallah rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin hayırlı olsun
Allah razı olsun canım. Rabbim sizede yaşatsın inşallah.. Ben Bahçeci Fulyada Burçak Hanımda tedavi gördüm doktorum çok tatlı, çok candan ve çok başarılı. Kesinlikle tavsiye ederim
Herkese selamlaaar! :)
Bende Ağustos sonu Eylül gibi 3.denememi yapıcam. Bu güne kadar çok doktor ve işlem gördüm:) Her kafadan bir ses çıkarya her doktordan da bir ses çıktı:) yapacak bişey yok durmak yok denemeye devaam :)))))))))))))) En son gittiğim doktor araştırma amaçlı pıhtılaşma testi istedi, bugün onu yaptırdım.ramazandan sonra 3. denemeye başlıcam inşallah. zaman zaman kendimi çok mutsuz hissediyorum yine tutmayacak gibi geliyor ama umudumu da yitirmek istemiyorum. sizde yitirmeyin olurmu? Bu arada 31 yaşındayım ve 8 senedir evliyim
merhaba hoşgeldin canım hepimzi 3. denemede umutluyuz çok doktora gitmenin zararlarıda hepsi başka bişey diyo galiba ben hiç başka bir doktora gitmedim doktorum histereskopi istedi 3. genemeden önce onun için gidicem bakalım aslında bende belirgin bir sorun yok ama olmayınca kabahatlisi ben oldum eşim kayınvalidem hatta annem bile böyle düşünmeye başladı senin sorun neydi canım acaba hangi hastanede tedavi gördün biraz bahsetsene
pembbe merhaba cnm. histereskopimi yaptıracaksın sen? az çok biliyorum ama kısa süreli bir işlem mi ne kadar dinlenmek gerekiyor v.s. bilmiyorum. benim 1 tüp 2 dondurulmuş olunca, bütün embriyolar aynı siklustan olunca yeni gittiğim yerde doktorlar gerek görmüyor. eski doktorumda gerek görmemişti. ama yine olmazsa kesin isterler ki ben yine olmamasını düşünmek istemiyorum
günaydın canım aslında benim görünürde bir problemim gözükmüyo doktorum bana 3. den sonra yaparız demişti ama ben 3. yü yapmadan önce iştiyorum ben ve söyledim kendisine oda rahim içinden kürtür alınarak kabul edebiliceğini söyledi ofis tipi histreskopide varmış bana ondan mı yaparlar bilmiyorum çok ağrılı deil diye biliyorum ama ağrılıysada vallaha katlanıcam çünkü ne olursa olsun anne olmak istiyorum ayrıca bilinmeyen infilite ne ya bu sorun çok kötü bişeyin yok olmuyo denmesi daha kötü ayın 28 zinde gidicem bakalım beni neler bekliyo hiç bilmiyorum ilk kez tıp fakültesinde muayene olucam neler isteyecek onuda bilmiyorum size yazarım muayeneden sonra neyim varmış hepberaber öğreniriz inşallah
Herkese selamlaaar! :)
Bende Ağustos sonu Eylül gibi 3.denememi yapıcam. Bu güne kadar çok doktor ve işlem gördüm:) Her kafadan bir ses çıkarya her doktordan da bir ses çıktı:) yapacak bişey yok durmak yok denemeye devaam :)))))))))))))) En son gittiğim doktor araştırma amaçlı pıhtılaşma testi istedi, bugün onu yaptırdım.ramazandan sonra 3. denemeye başlıcam inşallah. zaman zaman kendimi çok mutsuz hissediyorum yine tutmayacak gibi geliyor ama umudumu da yitirmek istemiyorum. sizde yitirmeyin olurmu? Bu arada 31 yaşındayım ve 8 senedir evliyim
inşallah herşey temiz çıkar senin de için rahat eder canım
günaydın yeşil inşallah ya içim feci rahat edicek bişeyim çıkmazsa o zaman ne diiycekler bakalım tabi çıkarsa başımızı eğcez artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?