3 yaşında kızımın velayeti

neslm12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2025
59
23
3
26
Merhaba hanımlar
3 yaşında kızım var 5 aylıkken boşandık boşanırken ortak velayetti geçen sene babası dava açtı ben kazandım. Ancak yaz döneminde 1 Ay boyunca ayrı kalacak şekilde karar verildi babası teslim noktasından alıyor başka türlü iletişim kurmak istemediği için ondayken de ben iletişim kuramıyorum heryerden engelledi ki daha önce 10 gün ondayken hiçbir şekilde haber alamamıştım şimdi de 1 Ay boyunca alamayacağım. Hukuki olarak dilekçe yazdım babasındayekn 3. Şahıs aracılığıyla iletişim kurmak için öyle bir dava yok dediler o da olmadı başına böyle durum gelen var mı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun

Merhaba hanımlar
3 yaşında kızım var 5 aylıkken boşandık boşanırken ortak velayetti geçen sene babası dava açtı ben kazandım. Ancak yaz döneminde 1 Ay boyunca ayrı kalacak şekilde karar verildi babası teslim noktasından alıyor başka türlü iletişim kurmak istemediği için ondayken de ben iletişim kuramıyorum heryerden engelledi ki daha önce 10 gün ondayken hiçbir şekilde haber alamamıştım şimdi de 1 Ay boyunca alamayacağım. Hukuki olarak dilekçe yazdım babasındayekn 3. Şahıs aracılığıyla iletişim kurmak için öyle bir dava yok dediler o da olmadı başına böyle durum gelen var mı ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
Eski eşinizin kız kardeşi ya da başka yakını yok mu haber iletmek için? İlk kez böyle bir şey duyuyorum. Haber iletecek kimse yoksa mecburen iletişim kurmak zorundasınız. Eski eşinizin sizi engelleyip çocuğunuzla konuşmanıza mani olması tam şikayet etmelik bir durum. Bu konuda bir avukata danışın bence.

Boyle durumlarda avukatlarla ilerlemeniz cok saglikli olur aslında, biz ne dersek diyelim sizi yanlis yonlendiririz.
Avukata danıştım dediği şu eğer göstermezse kısıtlamaya gidilir. Bende böyle birşey olsun istemiyorum babası görsün tabikide bu duruma bir çözüm bulamıyorlar bit türlü

Medenice ayrılcak insanı bulmakta çok zor insan çocuğu için mecbur iletişim kuracak ne bu kin çok yazık.
Kesinlikle cidden. Sonuçta alşamadık boşandık sonra olan kin neyin nesi anlayamadım gitti hınç çıkartıyor benden

Eski eşinizin kız kardeşi ya da başka yakını yok mu haber iletmek için? İlk kez böyle bir şey duyuyorum. Haber iletecek kimse yoksa mecburen iletişim kurmak zorundasınız. Eski eşinizin sizi engelleyip çocuğunuzla konuşmanıza mani olması tam şikayet etmelik bir durum. Bu konuda bir avukata danışın bence

Kesinlikle hayır. Tam tersi ara bak çocuk unutmasın diye ben arıyordum seninle muhatap olmak istemiyorum diye engelliyordu.
Piskolojisi normal değil o zaman şikayette bulunun kısıtlama alsın . 1 ay çocuğun dengesi bozulması ıcın yeterli süre çünkü 😞ayrıca yasal olmayan hiç bişeye müsade etmeyin kızınıza yapacağınız en büyük iyilik bu olsun .

Maalesef ki var ama çok sıkıntılar yaşadık hepsi davada yalancı şahitlik yaptı iftiralar attı ve hepsi beni engelledi kimse görmek için bir adım atmıyor ki keşke arasalar yeğenlerini torununu açarım ama onlar tam tersi

Piskolojisi normal değil o zaman şikayette bulunun kısıtlama alsın . 1 ay çocuğun dengesi bozulması ıcın yeterli süre çünkü 😞ayrıca yasal olmayan hiç bişeye müsade etmeyin kızınıza yapacağınız en büyük iyilik bu olsun .
Kesinlikle çok uzun bir süre kısıtlama için de bi dava varmış çok uzun sürüyormuş yani bir türlü sorun bitmiyor

Avukata danıştım dediği şu eğer göstermezse kısıtlamaya gidilir. Bende böyle birşey olsun istemiyorum babası görsün tabikide bu duruma bir çözüm bulamıyorlar bit türlü
sanırım yasada yeri yok çünkü

çocuğu görüştürmeme, kaçırma, grüşmeye getirmeme vs. durumunun yasada yeri var

ama yasalarımıza göre "çocuğum günlerce süreyle eşimdeyken ben çocuğumun durumundan haberdar olmak istiyorum, beni her yerden engelliyor ben nasıl haberdar olucam çocuktan bu durumda?" sorusunun bildiğim bir cevabı yok.

İnanmıyorum ya. Gerçekten o kadar üzüldüm ve sinirlendim ki. Kendi sinirini çıkarmak sizden intikam almak için nasıl el kadar bebekle iletişimi bir ay kesebilir. Bir ayda bu çocuk hastalanabilir bi şey olur. En basiti özler ya. Telefonu çocuğa verip bi görüntülü görüştürmek zor olmamalı. Nasıl bi baba. Kendi çocuğunun psikolojisini bile düşünmüyor. Mahkemeye verin şikayet edin. Pis herif!!!

Ben avukatım , bu durumu avukatınıza tam olarak sordunuz mu? Tam olarak ne dedi size. Önerisi ne oldu. Bence onun tavsiyeleri ile ilerleyin. Çocuğunuza hani telefon görevi gören saatlerden alabilirsiniz. Hani sadece bir kaç numarayı arayabilen , bu sayede siz çocuğunuzla iletişim halinde olabilirsiniz.
Bence vermeme gibi bir hakkınız yok, bir de çocuğu bıraktığınız kişi yabancı değil, öz babası. Size bir şey olsa , o çocuğun tüm sorumluluğu babaya kalacak. O yüzden aldığında haber vermiyorsa bile , göstermemezlik yapmayın. Çocuğun çantasına takip cihazları var ondan koyabilirsiniz, yurt dışında bir çok ebeveyn yapıyor, kaybolursa diye.

Ben avukatım , bu durumu avukatınıza tam olarak sordunuz mu? Tam olarak ne dedi size. Önerisi ne oldu. Bence onun tavsiyeleri ile ilerleyin. Çocuğunuza hani telefon görevi gören saatlerden alabilirsiniz. Hani sadece bir kaç numarayı arayabilen , bu sayede siz çocuğunuzla iletişim halinde olabilirsiniz.
Bence vermeme gibi bir hakkınız yok, bir de çocuğu bıraktığınız kişi yabancı değil, öz babası. Size bir şey olsa , o çocuğun tüm sorumluluğu babaya kalacak. O yüzden aldığında haber vermiyorsa bile , göstermemezlik yapmayın. Çocuğun çantasına takip cihazları var ondan koyabilirsiniz, yurt dışında bir çok ebeveyn yapıyor, kaybolursa diye.
kadın göstermeyeceğim demiyor ki zaten, ama babasına verdiğinde iletişim kuramadığında (ki yüksek ihtimalle kuramayacak) polisin savcının bir mekanizması var mı arada iletişimi sağlayabilmek için?
benim bildiğim yok çünkü
ha "çocuğu verince bana haber vermiyor hiç" diye mahkemeye gitse anne, baba için görme kararında bir değişiklik olur mu belki anca bunu düşünebilir yasal bakımdan. onu da sanmıyorum -ama ben hukukçu değilim. 3 yaşında çocuğu 1 ay neden veriyorlar zaten o da ayrı mesele...

o tag'leri nerede olduğunu konum olarak görmek için kullanabilir belki tabi iyi gizlerse -ve tabi çantayı filan evde bırakabilirler, burada ayakkabısının içine dik filan diyenler olmuştu başka bir konuda. iyi bir yere saklaması lazım. bir de onların menzili vs. gibi konularına dikkat etmesi lazımmış.

fakat konuşmak istese çocuk kolunda akıllı saatle gittiğinde bu baba onu görüp "hıı tamam annesi buradan konuşsun çocukla" demeyecektir. konudaki baba fesat çünkü.

Zateş
Velayet davasındaki olan avukatımla konuyu konuştuğumda dediği göstermezse polise gideriz şikayetçi oluruz dedi ben artık bu durumlara katlanacak halim cidden kalmadı 5 dava dosyamız vardı defalarca uzaklaştırma vs. Babasından tabikide kısıtlamam hakkı görsün ki ben şuan da bile teslim noktasından aldığı için ayda 2 kere görmesine çok üzülüyorum. Ki ona hep dedim yokluğunu hissettirme seni De bilecek arkasında ne olursa olsun duracaksın kızımızın dedim ama o arayıp sormuyor ki

kadın göstermeyeceğim demiyor ki zaten, ama babasına verdiğinde iletişim kuramadığında (ki yüksek ihtimalle kuramayacak) polisin savcının bir mekanizması var mı arada iletişimi sağlayabilmek için?
benim bildiğim yok çünkü
ha "çocuğu verince bana haber vermiyor hiç" diye mahkemeye gitse anne, baba için görme kararında bir değişiklik olur mu belki anca bunu düşünebilir yasal bakımdan. onu da sanmıyorum -ama ben hukukçu değilim. 3 yaşında çocuğu 1 ay neden veriyorlar zaten o da ayrı mesele...

o tag'leri nerede olduğunu konum olarak görmek için kullanabilir belki tabi iyi gizlerse -ve tabi çantayı filan evde bırakabilirler, burada ayakkabısının içine dik filan diyenler olmuştu başka bir konuda. iyi bir yere saklaması lazım. bir de onların menzili vs. gibi konularına dikkat etmesi lazımmış.

fakat konuşmak istese çocuk kolunda akıllı saatle gittiğinde bu baba onu görüp "hıı tamam annesi buradan konuşsun çocukla" demeyecektir. konudaki baba fesat çünkü.
Küçük bir çocuk için çok uzun bir süre maalesef ki. Ben çocuğuma hat aldım sırf arasın diye aradığımda burdan da engelliyorum seni dedi. Zaten hamileyken bile çocuğu senden alıcaz onun sevgisizliği ile büyüyeceksin diyorlardı.

İnanmıyorum ya. Gerçekten o kadar üzüldüm ve sinirlendim ki. Kendi sinirini çıkarmak sizden intikam almak için nasıl el kadar bebekle iletişimi bir ay kesebilir. Bir ayda bu çocuk hastalanabilir bi şey olur. En basiti özler ya. Telefonu çocuğa verip bi görüntülü görüştürmek zor olmamalı. Nasıl bi baba. Kendi çocuğunun psikolojisini bile düşünmüyor. Mahkemeye verin şikayet edin. Pis herif!!!
Cidden çocuk düştü yanağında para kadar iz oldu diye gidip darp raporu aldı savcılığa kasten yaralamadan şikayetçi bile oldu bu adam. Savcılık beni karakola çağırdı neler neler oldum. Anlatsam roman olur cidden ve ben 22 yaşında anne oldum şuan da 25 yaşındayım. Ama yavrum için canım feda çok özlücem 1 ay görememek ne demek şimdiden uykularım kaçıyor

Back
X