3 yaşında oğluma tv izletmemek için alternatif neler yapabilirim

Merhaba insta da akademisyenanne var sizin yaşlarında oğlu var ve kreşe gitmiyor sanırım sürekli aktivite yapıyorlar. Bence onu takip edin tam sizin için uygun

3 4 yas yapicagi her altivite 20 dkyi gecmeyecektir. genelde boyle bu durum. her 20 dakkada bir aktivite yaratamazsiniz. cocugunuzu akisina birakin arada. o kendi kesfetsin yonelsin kendine plan yapsin. bu arada rakamlari harfleri de eglenerek ogretmeyi deneyebilirsiniz.

evde tek yetişkinle nereye kadar oyalayabilirsiniz ki.
güzel öneriler gelmiş ama en iyisi bir arkadaş bulmak bence.
komşunuz veya sık sık gidebileceğiniz kuzeni vs yok mu aynı yaş grubunda.
biz şuan 4 yaşındaki oğlumla misafiriz annemde, kuzenleri de geliyor, inanın bazen tüm gün beni aramadığı oluyor, sürekli aktivite halindeler, bazen keyifleri yerinde, bazen hır gür şeklinde ama akşam nasıl oluyor anlamıyorlar.

ev dışı aktivite olarak;
- şehir merkezindeki büyük parklara götürüyoruz, piknik sepetimizle birlikte,
- çocuk kütüphanesine, oyuncak kütüphnesine gittik
- araba müzesine gittik
- köye gittik
- yine piknik alanlarına pikniğe gittik.

şehrinizdeki gezilecek yerlere bir göz atın bence, kapalı alanlara sıcakta da gidebilirsiniz.

Ben olsam ona hikaye kitaplari okurdum resimlerine bakarim evcilik oynarim kizsa maket ev yaparim camasir mak yaparim bebeklerinin kiyafetini sozde onda yikardim kapiya bant yapistirip renkli toplari ona yapistirmasini ayrica yapistirirkende renkleri ogretirdim koliden tv yapip icine girip sarki soyler haber sunardik beraber boyama yapar oyun hamuruyla nesneler yapardim kasnaga fileli bi tul gecirip plastik igneyle ona sekiller yapip el goz kordinasyonunu saglardim ipe boncuk dizer sonra onla taki yapardim aklima gelen bunlar

Sesli masal dinletin sulu boya, puzel, kağıt kessin, sesli kitap ile oynasın vb

Daha önce de yazmıştım başka bir konuda. Balonlarla, baloncuklarla güzel oynarlar bu yaşta. Bir balon şişirip raket ya da sineklikle yere düşürmemece oynayabilirsiniz. Üflemeli baloncuklarla biriniz üfler diğeriniz yakalayıp patlatır öyle oynayabilirsiniz. Arabaları seviyorsa araba tamirciliği, yarışı, çek çekli arabaları birbirinize gönderme oynayabilirsiniz. Sıcak-soğuk oynamayı deneyebilirsiniz. Sessiz sinema oynayabilirsiniz - tabi filmler yerine neseneleri anlatacaksınız- mesela bil bakalım bu ne diyip çiçek kokluyormuş gibi yapacaksınız ya da su içiyormuş gibi yapacaksınız o çiçeği veya bardağı tahmin edecek. Sonra o size anlatmaya çalışacak. Yine aklından birşey tutmasını isteyip çeşitli sorularla ne olduğunu bulmaya çalışabilirsimiz

Anaokulu diye bir dergi varmış. 3 yaşından itibaren her ay birini uyguluyormussunuz. Bana da bir arkadaşım söylemişti. O çocuklarına almış ve uygulamis. Sadece bu dergilerden değildir ama şimdi cocuklari hep özel okulda burslu okuyor. Bilimsel araştırmalarda yer aliyorlar yarışmalara katılıyorlar. Anne olarak gerçekten çok başarılı ve ilgili. Zaten kendini çocuklarına ve öğrencilerine adamış bir insan. Kızım 3 yaşına girince ben de almayı düşünüyorum. Tam olarak içeriğini araştırıp oradan da etkinlikler yapabilirsiniz

Cocuklar bombos bir defter gibi. Neyi gorur duyarsa onu yaziyor hafizaya. Ben de tv izletmeye hic sicak bakmiyorum. Zaten cizgifilmler rezalet. CN falan acmayin bile. TRT-leri hic izlemememe ragmen trt cocuktan daha masum bir cizgifilmkanali goremedim. Belki o makul bir sure izlenebilir.

Kuzenim 5 yasinda. Annesi ev tasirken ayak.bagi olmasin diye tv izleme isini biraz gevsek tutmus. Hal hareketleri 1 haftada o kadar degisti ki. Ablacim, babacim, annecim diye konusan kiz simdi herkese "Hey!" Diyor. Hey baksana, hey gelsene, hey ben de istiyorum... kimseye ismiyle hitap etmiyor. Sahip cikan olmazsa kaygi verici bir durum bence. Cocuk yapmaya korkar oldum .s

Cocugunuza aktivite bulamiyorsaniz oyun gruplarina, yari zamanli kreslere yazdirabilirsiniz. Birebir sizinle tum gun aktivite yapmaktan sıkılir bir sure sonra

Back
X