3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

İnsan kendi çocuğundan bu şekilde bahsedemez. Siz oğlunuza sevgi gösterdiğinizden emin misiniz? Her şeyi vardır ama sevgi eksikse şefkat eksikse olmaz bu iş. Çok üzüldüm oğlunuz için kardeş ona iyi gelmeyecek aksine daha kötü olacak. Bunu bile ön görememişsiniz.

anne baba veya cocuga bakan kısının davranıslarda skntı var
bır yerde sıkıntı var once onu bulmak lazım

kendi çocuğunla ilgili söyleminiz hiç hoşuma gitmedi.
belliki çocuğun sorunları var. belki kendi hamileliğine düştün çocuğu aksattın.
pedagog görmeli ilerde ciddi sorunlara neden olmayın allah korsun

çocuğunuz tablet telefon ile oynuyor mu
11 yaşında olup malesef onlara çok eğilimi olan bir kızım var
küçükken oda her ortama girmek istemezdi

kendi çocuğunuzdan bu şekilde bahsetmenizi iğrenç buluyorum
siz annesiniz o sizin çocuğunuz ne olursa olsun insanların çocukları engelli oluyorda yürüyemıyor bile agızlarında taşıyorlar da bu çocuk benı mahfetti demıyorlar. siz bir silkelenin kendinize gelin kocasıyla arasını bozan mısafırlıge goturtmeyen bı cocuk olarak tanımlıyorsunuz nefret eder gibi. gitmeyi verin bi zahmet gezmeyede çok mu lazım . çocuğunuza sevgi gösterin oturun evde boyama yapın etkınlıkler yapın ıkı kısı beraber

Benimde 3 yasinda çocuğum var( 14 agustos doğumlu) evet yaramaz bazen hic dinlemiyor gibi geliyor. ama sizin cocugunuzda öfke var gibi geliyor kim bakti çocuğunuza calisirken, yavru sinyal veriyor görün onu rahatsz eden birşey var birsey olmuş... çocuklar taklitcidir, evde siz üstü kapalı konustugunuzu sanarsiniz o anlar...

Çocuğun yaninda hakkında kötü konuşmayın bencr uzmandan destek alin terapi şeklinde

ben hepsini yorumların okumadım
ama bnu baska söyleyen oldumu bilmiyorum
çocukta duyma problemi olabilir
bu hareketlerinin sebebi anlamama hırcınlık bundandır
cok iyi bir işitme testine götürün
bizim bir tanıdıgın basına geldi annesi sonradan cıktı duymadıgı
geblikte yapılanlar basit sekilde daha geniş kapsamlı işitme testine sokun
konusmasınıda engeller anlamaz ve hırcındır bu cocuk hep

Ben zorlanmadan çocuk yetiştirdim diyen var mı? Sanmıyorum. Oğlum da parkta kendini yere atıp ağlıyor. Bazen düşmesin diye tuttuğum için bazen istediğini almadığım için. Bu davranışları her çocuk yapıyor. Fakat konuda bahsedilen çocuğun gerçekten sorunları var. Dikkat çekmeye çalışıyor tepki veriyor. Çok mu kuralcısınız? Ceza mı veriyorsunuz? Ağladığı zaman onu teselli etmek yerine görmezden mi geldiniz? Başka çocuklarla mı kıyasladınız? Yanında onu rencide edecek konuşmalar mı yaptınız? Memeden zorla mı kestiniz? Kaliteli vakit geçirmediniz mi onunla? Bir yerde bir hata yaptınız. Annesisiniz her şeyi bilirsiniz ya da tahmin edersiniz.

Duyma problemi 3 yaşına kadar anlaşılmaz mı? Anlamaz mı aile?

Benim kızımda başak burcu ve cidden zor bir çocuk. Şu an 5 yaşında ,bale,okul enerjisini aliyor biraz sakinleşti ama öncesinde cidden zordu benim için. Küçücük bebekti kahvaltiya giderdik,başka bebekler bebek arabasında keyif yaparken,benim kızım kucakta dışa dönük şekilde gezdirilmek isterdi. Ben bebekken eşimle aynı anda oturup birşeyler yiyip içtiğimi bilmem,oturduğum an cığlığı basıyordu,aglarsa dakikalarca aglardı morarana kadar. Hep sırayla yapardık kahvaltı,yemek vs. Haliyle ne yedigimizden birşey anlardık,ne içtiğimizden.
Gezmeyi cok sever,evde vakit gecirmekten hoşlanmaz. Seçicidir her konuda. Aşırı titizdir. Kararlıdır,inatçıdır. Çok erken konuştu ve konuşana kadar anlaşılmadığında aşırı hırçınlaşırdı. Erken konuşması bence derdini anlatmak için aşırı bir isteği vardı oradan geliyor. Ne zaman konuşmaya başladı,sakinleşmeye o zaman başladı. Hala şahsına münhasır delirtecek derecede tipik karakter özellikleri var ama ben artık onu tanıdığım tepkilerini bildiğim icin,göğsümde yumuşatabiliyorum topu,yuvarlanıp gidiyoruz bu sayede. Haklısınız her cocuk bir değil ama bizede bağlı birazda olsa tavrının gelişimi. Anlamak,tanımak cok cok önemli. Anlaşılmayan,birey olarak dikkate alınmayan cocuklar dahada ilerletebiliyor hırçınlığın,saldırganlığın dozunu.

hergün temiz havaya cikartin, parka götürün, hem cocuklarla oynar hemde cimlere yatin cocugunuzla, kahkaha atin, beraber oynayin bu cok önemli.
2 hafta deneyin.

Kesinlikle Biryerlerde Bir yalnışlık Var.. Genelde Çocuklar 2 yaşında bu sendroma giriyorlar ama zamanla düzeliyor ki sizin oglunuz zaten 3 yaşına girmiş bu arada kardeş fikri daha kötü olmuş cocugunuz bu piskolojide iken birde kardeş gelecek
Onun için birdaha travma.. bence önce oglunuzun sorununu çözmeliydiniz ama olan olmuş zaten 1 ay kalmış
Uzman bir doktordan yardım almalısınız acaba siz ve eşiniz çok mu sinir li ?
cocukla iletişim kurmayı mı bilmiyorsunuz ?
herşeye bagırıp kızıyormusunuz
eğer böyle iseniz cocukda sizi taklit ediyor.. siz ona güzellikle yaklaştıkca hala ayn mı ?
kreşe vermek en iyi yol su an sizin için bir süre. eşinizde cinneet geçirmesin bir zahmet
madem dünyaya getirdiniz k. bkmayın ama herşeyine katlanacaksınız
cinnet gecirip bagırıp cagırmak ile cocuk egitilmez.

Size katılmıyorum.doğuştan gelen genler karakter denen bişey var.iki tane çocuğum var ilki çok yaramazdı ikincisi tam tersi.ikisnide ben büyütüyorum.sizin dediğiniz mantıkta olsa her kardeş birbirinin aynısı olur.

Kizim 3 yasina girecek onumuzde ki ay... yemek yemekten nefret eder cok zordur anca anca düzelmeye basladi.
Arkadaslariyla parkta asla ilgilenmez yasi degil çünkü bireysel oynacaklar.
Evde bazen oynar bazen oyuncaklarini vermez. Gecen bi arkadsiba vurdu.
Buara muthis aglama krizlerimiz var.
Yani sizin sorunlarınız hemen hemen her evde yaşanıyor. Cunku adi üstünde cocuk
Ustelik kardesi olacakmis. Benim kzim ilk duydugunda altina yapmaya basladi. Belki simdiden kardesinu kiskaniyir. Belki birileri ona kardesi gelince sevilmeyeceginu soylemistir.
Zaman zaman bende cok yoruluyorum kizdigim bagirdigim oluyor ama o bana Rabbimin en büyük hediyesi buyuyunce gececek insalah. Bence once çocuğunuza bakis acınızı degistirin. Okurken sanki evladiniz dan değilde bi yukten bahsediyormussunuz gibi hisssettim

Duyma problemi 3 yaşına kadar anlaşılmaz mı? Anlamaz mı aile?
söyle bişey kulağın duyma oranı yanlış ifade edersem kusura bakmayın desibelle ölçülüyor
bu desibel altına düşerse işitme sıkıntısı oluyor bunun oranları var
cocuk kulagına carpan desibelle seslenilirse bakar ama baska sesleri belki algılamıyor
burda işte anne babalar yanılıyor
bizim akraba yazık kadın melek gibi babasıda ilğili kültürlü biri
ama cocuktaki seyi bu sekilde yanılgıyla 3 yas sonrası anladılar konusmada gec konusma anlamsız cümleler kurma
cünkü duymadıgı için süt ne demek baba ne demek anne' gibi kelimeleri bilmediğinden konusamadı
sonra baktılar bu işte terslik var büyüdü götürdüler ki
kulak cok ciddi derecede duymuyor ikiside
simdi cocuk kulak chazı kullanıyor
takmazsa hiç duymuyor
onndan sonra konusmaya keliömelri abstan bebek gibi ögrenip basladı simdi okula gidiyor maslahh

ve duymayan kişiler agresif oluyor heleki çocukta bagırnma hissi duyma sıkıntılı oldugu için bunu ayarlayamıyor yüksek sesle bagırma hırcınlık ben buna yordum belki olabilir böyle bişey

Siz çalışırken oğlunuza kim bakıyordu? Ona da davranışları böyle miydi?

Üzgünüm ama kardeş işleri daha zora sokacak sizin tüm ilginiz yenidoğana kayacak mecburen

Parkı da sevmiyor olması ilginç hergün bizde parka gidiyoruz çeşit çeşit çocuk var illa oyalanacak birşey buluyorlar.

Siz sağlam kafayla düşünün nerelerde hata yaptınız. Diğer aile üyeleri de buna dahil

Birde sinirli olmasının bir diğer önemli sebebi konuşamaması kendini ifade edemediği için hırçınlaşıyor

peki siz çalışıyoken kim bakıyodu çocuğunuza. bakıcı mı yoksa babaanne anneanne filan mı. çocuk akşama kadar kimlerle vakit geçiriyor. bunları da bi irdeleyin. bence kreş yaşı gelmiş. kardeş de olunca ikisi birden daha zor olur.

Küçüklüğümün hep agresif, sinirli, kavgacı olduğunu söylerler. Hatırladığım kadarıyla evet, biraz huysuz, biraz hırçın, öfkeli bir çocukmuşum. Çocukmuşum işte adı üstünde, neden öyle olduğumu hiç sorgulamadım. Ama annem bir gün, küçüklüğümde sinirli olmamın babamın öfkesiyle ilgili olduğunu söyledi. Babamdan sürekli azar işitiyo olmak, hatırlamasam da belki de dayak yemiş olmak beni sinirli bir çocuk yapmıştı belli ki. Acaba ailenizden kaynaklı bir durum olabilir mi? Ama yetiştirmeye de bakmam her zaman, kimsenin çocuğunu da kınamayın. Başınıza gelmeden bilemezsiniz.

Özel eğitim tavsiye ediyorum.

Eğer ilgilenirseniz, Anakarada bu işin bence en iyi uzmanlarından biri, Funda hanım var. Sizin için iletişim bilgilerini alabilirim.

Seans ücreti yanılmıyorsam 400-500 tl civarı. Ama seansı 1 saat değil. Funda hanım saatlerce değerlendirir. Sonuca varınca seans biter. Yani 2-3 saati bulabiliyor.

Sonuç olarak, mutlaka götürmenizi tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…