Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Duyma problemi 3 yaşına kadar anlaşılmaz mı? Anlamaz mı aile?ben hepsini yorumların okumadım
ama bnu baska söyleyen oldumu bilmiyorum
çocukta duyma problemi olabilir
bu hareketlerinin sebebi anlamama hırcınlık bundandır
cok iyi bir işitme testine götürün
bizim bir tanıdıgın basına geldi annesi sonradan cıktı duymadıgı
geblikte yapılanlar basit sekilde daha geniş kapsamlı işitme testine sokun
konusmasınıda engeller anlamaz ve hırcındır bu cocuk hep
Benim kızımda başak burcu ve cidden zor bir çocuk. Şu an 5 yaşında ,bale,okul enerjisini aliyor biraz sakinleşti ama öncesinde cidden zordu benim için. Küçücük bebekti kahvaltiya giderdik,başka bebekler bebek arabasında keyif yaparken,benim kızım kucakta dışa dönük şekilde gezdirilmek isterdi. Ben bebekken eşimle aynı anda oturup birşeyler yiyip içtiğimi bilmem,oturduğum an cığlığı basıyordu,aglarsa dakikalarca aglardı morarana kadar. Hep sırayla yapardık kahvaltı,yemek vs. Haliyle ne yedigimizden birşey anlardık,ne içtiğimizden.Cocugun davranıslarının azımsanmayacak bir bölümü ailesinin yansımasıdır,bu doğru.Amaaa,kesinlikle doğuştan gelen mizaç diye bir şey de var ve bazı çocuklar doğuştan agresif,hırçın,ilişki kurmakta zorlanan bireylerdir. Davranışçı psikoloji ,tek başına,her şeyi açıklamada çok yetersizdir.Çocuğun da doğuştan getirdiği kendine has veya genetik özellikleri var reddedemeyeceğimiz.Amaç,mizacı agresif,çekingen,hırçın vs olan çocuğun bu istenmeyen özelliklerini yanlış davranışlarla daha da besleyip pekiştirmemek olmalıdır.Yani 5 ayrı çocuğa yüzde 100 aynı şekilde davranın,onları aynı davranış ve söylemlerle yetiştirin,yine de sonuçta birbiriyle çok da benzer olmayan 5 ayrı çocuk elde edersiniz.
Burada anneye yüklenenlerin ,böyle bir çocukları olmadığı için ,bu durumdan direkt kendilerine pay çıkarıp kendi uygun davranış ve yetiştirmeleri sayesinde olumlu kişilik yapısında çocukları olduğunu düşünmeleri gerçek bir yanılgıdır.Zaten zor çocukların azımsanmayacak kadar büyük bir bölümü doğduğu ilk günden itibaren zordur,uyumaz,ağlar ,uyaranlara aşırı hassastır vs.Şimdi hamilelikle ilgili diyecek olanlar çıkacaktır ama çoğu durumda gayet normal ve huzurlu geçen hamileliklerden böyle çocuklar gelebiliyor.
Bu konular çok engin,yazmakla bitmez.
Bir de çevremde 26,27,28,29 Ağustos doğumlu 4 ayrı çocuk var ki biri de benim küçük kızım.Dördü de çoook zor çocuklar.Yani tesadüf de olabilir,Başak burcunun Ağustos doğumlu çocukları da böyle olabilir.Bu da işin şakası tabii.
Konu sahibi,kendinize yüklenmeyin.Allah yardımcınız olsun.
Size katılmıyorum.doğuştan gelen genler karakter denen bişey var.iki tane çocuğum var ilki çok yaramazdı ikincisi tam tersi.ikisnide ben büyütüyorum.sizin dediğiniz mantıkta olsa her kardeş birbirinin aynısı olur.Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.
söyle bişey kulağın duyma oranı yanlış ifade edersem kusura bakmayın desibelle ölçülüyorDuyma problemi 3 yaşına kadar anlaşılmaz mı? Anlamaz mı aile?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?