3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Sanki bu konuyu ben açtım ben yaşadıklarımı paylasmissiniz benim oglum 6 yasinda ve ayni sizin oglunuz gibi ve ben calismiyorum alakasi yok ilgisizlikle felan huy bu benim ustune kızım oldu cok akıllı 3 yasinda ama konusuo anlio oglum ise tam bir sorun arkadaslarla oynamaz ahlar gittimiz yeri begenmez aglar hemen sıkılır bende ne yapacağımı şaştım okula verdm yaz okuluna ayni size soylenen banada soylendi cok zoruma gitti ve bu senede okula gondermicem seneye toparlanir insalah anaokulna gonderip diger seneye 1 re baslaticam cok zor bi cozum bulursaniz ljtfen banada soyleyin

ilgi çekmek için yapıyor olabilir böyle yaptığında aşırı tepki vermeyin daha çok yapar.

Mutlaka anliyordur sizi .Oturun konusun .Sizin hamileliginizi kiskaniyor olabilir .
Boya kalemleri kitap defter alın .Spora gonderin .Yüzme, karete futbol ne bulursanız .
Istemezse zorla götürüp birakın ,bazi cocuklar sadece ebeveynlerine eziyet ediyor ,belki başkalarinin yaninda düzgun davranır .
Ama 3 yaşta ćok büyuk değil .Küçücük.
Birde o hırçinlik yaptikca sarılın sıkı sıkı seni çok seviyorum deyin .Bu yaslarda sadece kaybetme korkusu olur.

Evladını hakkında bu kadar bıkkınlık olmanız çok üzücü sonuçta onu yetiştiren sizsiniz ve bi yerlerde yanlış yapılmış ki bu hale gelmiş durum öncelikle sakin olun iyi bir şekilde yardım alamiyorsaniz çocuk gelişimi kitapları alıp okuyun öfkeli davranmayın onun sizden başka güven bulucak kimsesi yok güven verin ve güzel iletişim kurmaya çalışın her fırsatta ne kadar üzüldügunuzu anlatın ama onu suclayarak değil

BU ÇOCUK ???

Çocuğunuz sizin yetiştirdiğiniz tarzda davranışlar sergiler önce eşinizle aranızdaki iletişimi ev içindeki davranışlarınızı gözden geçirin. Asosyal ve öfke problemi olan çocukların ailelerinde sorun oluyor genelde. Çocuk yapma fikri bence yanlış bir durum olmuş ama burada size yardım edilemez bir pedagoga gidin eşinizde gelsin görüşün.

Kendi cocugunuzdan bahsediyorsun değil mi sanki bıkkınlık var cümlelerinizde.Pedagog yardımı alın nerde yanlıslar yaptıgınızı sorgulayın evde bu kadar huzursuz bir ortam varken 2. cocuga cesaretiniz takdire şayan.

30 uma yaklaşıyorum sırf bu yüzen ödüm kopuyor çocuk sahibi olmaktan.
Hayatımın ortasına bomba gibi düşecek gibi geliyor.
Ya yaramaz olursa, ya uyumazsa, bici canımızdan bezdirise.
Çok tahammülsüz biriyim.
O yüzden bekliyorum.
İkinciyi düşünmeseydiniz keşke.

Bnm oğlumda 15 aylık, masadakileri yere atar. Bende plastik şeyler koyarım, altına da bez sererim yemekler oraya dökülür.
Yediği içtiğini kafasına sürer.
Bir ara ama birkaç gün istediği olmayınca kendini ısırdı, hemen geçti.
Kendini yerlere de atar tabi.
Zor tabi ki ama çok bunalmış ve agresif duruyorsunuz burdan okuyunca.
Bende konu açmıştım, mesela benim oğlumda buzdolabını kapatınca krize girer resmen sürekli karıştırmak istiyor :)
Ben bi by by dolap şarkısı uydurdum, dans ederek onu söylüyorum, gülmeye başlıyor.
Denemediğiniz bir yol mutlaka vardır.
Düşününce çocuğa da üzüldüm
Bariz mutsuz..
Biraz daha eğlenceli, anlayışlı olmayı deneseniz, çocuğun penceresinden bakıp öyle hareket etseniz..
Unutun mesela geçmiş sorunları, ona Harika bir çocukmuş gibi davranın. Misafirlik istemiyorsa gitmeyin, parka da götürmeyin. Koşu yoluna çıkın ne bileyim, müzik açıp dans edin.
Neler yapabileceğinizi siz daha iyi bilirsiniz sonuçta.
Kolay gelsin :)

Kevin hakkında her şey diye bir film var. Kadın hiç hazır olmamasına rağmen çocuk sahibi oluyor. Çocuğa görünürde belli etmese ve ilgili gibi görünüyor olsa da, çocuk en küçük yaşlarından itibaren sorunlu bir tip olarak yetişiyor, sonra okulda diğer çocukların üzerine ateş açmaya kadar gidiyor konu. Uzaktan bakıldığında kadının yaptığı bir hata yok. Çocuklar psikolojik kusurlarla doğmaz, doğsa bile tetiklenmeden bu kusurlar ortaya çıkmaz. Her şey yetiştirmede ve gösterilen sevgide bitiyor. Keşke insanlar herkesin çocuk sahibi olmaması gerektiğini anlasalar. Toplum baskısıyla (direkt olmasa da toplumun beklentileri yüzünden) çocuk sahibi olan o kadar çok kişi var ki, sonra neden toplumda sorunlu bireyler yetişiyor?

3 yaş ergenliği diye bir sey var 3 yasında cocuk cok degisken agresif sinirli olabiliyor bu surec kimilerinde agır kimilerinde hafif geçebiliyor. Oncelikle her istediğini ama aglıyorr diye yapmamanız gerekiyor ağlarsa bi odaya koyup duymazdan gelmelisiniz. Yalnız onemli olan bunların istikrarlı devam etmesi yani sofrada dagıttıgında bi sefer görmezden gelip sonra yaklasırsanız cocuk dengesizliği farkeder daha cok yapmaya baslar. 4-5 kez görmezden gelerek bi yere varamazsanız şayet o zaman bi odaya koyun boyle bagırdıgın icin bu odadasın ve hatanı düşünmen icin 5dk burda bekleyeceksin diyip orda bırakın ağlaması ve krizi durduktan sonra süreyi başlatın sure bittiginde size sarılıp ozur dilemesini tatlı bi dille söyleyebilir sarılablirsiniz. Biraz ileri sizinki evet belki bi uzman yardımı sart fakat bu yöntemler de ise yarayabilir. Kolaylıklar diliyorum pratikte ne kadr zor oldugunu tahmin edebiliyorum umarım rahatca atlatırsınız bu donemi :)

Eski konularınızı gözden geçirdim biraz, ısıtıp önünüze koymak için değil kesinlikle. Belki bir çözüm yolu bulunabilir diye. Eşinizle problemler yaşamışsınız. Ayrılmayı düşünmüşsünüz, o kadar bıkmışsınız ki eşim ölse keşke diye bile düşünmüşsünüz. Kendi kıskançlığınızdan rahatsız olmuşsunuz, çok yakınlarınızı bile kıskandığınızı, kötü bir şeye bazen sevinebildiğinizi yazmışsınız. Buna çözüm aramışsınız. Ben evladınızın bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Ona yansıtmadığınızı düşünebilirsiniz ama çocuklar her şeyin farkında oluyorlar. Belki siz de çocuğunuzla birlikte bir destek alabilirsiniz. Bu durumda çocuğunuzda da toparlanma olacaktır. İkinci bebek, daha zor bir yaşam, bir lohusalık dönemi derken daha kötü bir ruh haline bürünmeniz olası. En azından buna önlem alın derim. Evladınız sağlıkla büyüsün, bebeğiniz de sağlıkla gelsin dilerim.

Tanıdığım çok naif bi hanım var. Bir çocuğu var evlerden ırak 8 yaşındaki çocuk hala saatlerce ağlıyor.
Hiçbir yeteneği yok hiç bir spor dalından keyif almıyor zoraki kurslara gidiyor. Hiç bir değişim yok çocukta.
Anne babanın yetiştirme tarzında tabi hatalar olabilir fakat bazı çocukların fıtratı böyle diye düşünüyorum.
Bu tarz çocuklara disiplinin şart olduğunu kanısındayım.
Anne babanın yüzü yumuşak olunca daha fazla bu davranışları yapıyorlar.

Ne güzel ya, sevmesin zaten avm leri, elektrik yüklü ortamlar.
Ne mutlu size bulmuşsunuz hoşuna gideni :)

Cnm bi pedagoğa gidin. Hatta muhakkak gidin daha 3 yaşında çözümü kolay olur hem okul öncesi toparlanmış olur.

Ayyy en sevdiğim film :)

Benim yorumum su: çocuk doğuştan mı böyleydi yoksa anne yüzünden mi böyle oldu? Zaten film de bu soruyu soruyor ve cevabı kesin olarak vermek imkansız. Bu mevzu hep tartışılır. Lisede münazara takımındaydım. En hararetli tartışmamız bu konu olmuştu. Çocukları suça toplum/yetiştirilme tarzı mı teşvik eder, yoksa suç genetik midir?

Babamiz bndem ilgili.hicccc kizmazz.cok şımartr.bnde bukonuda sikayetciyim.o gelince daha simarik ve inat
İlgili olmakla doğru davranmak birbirinden çok farklı
Eşinizle tutarlı kararlar vermeniz lazım şımarttığınız müddetçe çocuğa sınırlar okumadığınız müddetçe herşey daha iyiye gitmeyecek
Çocuk psikoloğu sizin davranışlarınızı doğru hale getirdikçe çocuğun aşırılıkları da törpülenmiş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…