3 yaşta normal mi?

Oedipus kompleksi sizin cocugunuzdaki de. Gayet normal babaya karsi ofke. Sizi ondan kiskanma. Size karsi su an ask yasiyor :) birakin duygularini bastirmasin. Ayip oyle denmez babaya filan demeyin.
Tatlı dille ara ara izah ediyorum. Babasının onu çok sevdiğini falan anlatıyorum. Yani tatlı şeyler ama yaa ) o temiz kalbiyle aklında neler kuruyor acaba

Benimki daha 2 yaşında,babası gelince sen salona git annecim diyor bana,babasıyla oynayacakmış. Haftasonu kahvaltısını yedirmeye çalışıyorum,babacım sen yedir diyor. Nevarki bunda?

kızım 5 yaşında daha geçen gün eşim bana "canım karım" deyince, "canım karım ne ya canım kızımın annesi de bari" dedi
beni sever, düşkündür, özler, ikimizi bir arada görünce önce bana koşar ama her fırsatta da satar beni, bana küsünce öyle ağır konuşuyor ki bazen ciddiye alsam oturup ağlarım o derece...

dönemsel dalgalanmalar dışında beraber vakit geçiremediğimizde de bana çok hırçın davrandığını fark ettim ben.
mesela sabah 9 dan akşam 5'e kadar anaokulunda olurdu, haftada iki gün beni geldiğinde bulamazdı (gece derslerim var) yani sabahtan akşam saat 10'a kadar göremediği günlerde çok kötü davranırdı bana.
bu sene sadece öğleden sonra okula gidiyor çoğunlukla beraberiz bu yüzden sanki daha iyi aramız.

ama tabi yaş faktörünü de göz ardı etmemek gerek, 3 yaş gerçekten zor bir dönem kolaylıkla geçirmenizi dilerim.
az sıkın dişinizi 5 yaşta sihirli değnek değiyor sanki daha soyut daha mantıklı düşünmeye başlıyorlar :)

benim de kızım kreşe başladı başlayalı aynı şeyleri söylüyor.
normal sanıyorum.
kızgınlığından böyle yapıyor
hafta sonu ya da izinli olduğumda gayet iyiyiz . ama işe gittiğm günler hep babam gelsin .babam gitsin . bana ise 'seni sevmiyorum ' diyor kızım 2 buçuk yaşında olacak 1 ay sonra

Bnm kızda öylee bnden nefret eder 4 yaşına girdi bni sevmediği gbi bnm onu sevmemi bile istemiyor .)). Halasına babannesine bilee aşırı sevgi besler bni hiç sevmez .)

baba neyse de hala-babanne diyorsunuz.nasıl başediyorsunuz bu durumla kıskançlık olmuyor mu sizde?

Benim kızım dört yaşında. Bebeklikten beri öyle.

Bana da normal geldi. Kızım babasının varlığını 3 yaş civarında farketti derim ben hep. 3 yaşından beri acayip babacı.

Gayet normal. Bu yaşlarda kızlar babalarına erkekler de annelerine çok düşkün olur. Muhtemelen babasını senden kıskanıyordur da. Çok üzerine gitme. Kendi haline bırak. Seni rakip olarak görmesine fırsat verme. Geçici bir durum. Üzerine gitmezsen ve durumu akışına bırakırsan bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatır

Freud bu dönemi Fallik dönem olarak tanımlıyor. Ortalama olarak 3-6 yaş arası. İnternetten araştırırsan daha detaylı bilgi edinebilirsin

benim kizimda 3.5 yasinda eşime yaklaşayım sarılayım gelip ittirir. git der "benim babacim" der. eşimle konuşurken "babacim nereye gidiyon" " tamam babacim" "babacim napiyon " benimle konuşurken hic annecim demez bende bu duruma icerliyorum biraz ama çocuk bunlar hele kiz cocuklari daha düşkün babalara

Benimde kızım değil ama oğlum aşırı düşkün babasına. Ben olmasam sanırım aklına bile gelmeyeceğim bu duruma bazen üzülüyorum valla
Ama sabahları baba işe gidince canom annem gülüm annem modunda onunla avunuyorum :):)
Kreşe başladığından size tepki veriyor olabilir miki?

Ay hadi inşallah.

Cok normal.
Benim kiz konusmaya basladigindan beri ..beni babam dogurdu..diyor.
O kadar col seviyor babasini.

Ustunde durmayin bence

Beni babam doğurdu, bu da değişikmiş...

Bnm kızda öylee bnden nefret eder 4 yaşına girdi bni sevmediği gbi bnm onu sevmemi bile istemiyor .)). Halasına babannesine bilee aşırı sevgi besler bni hiç sevmez .)

Sizin durum benden de vahim...

Benimki daha 2 yaşında,babası gelince sen salona git annecim diyor bana,babasıyla oynayacakmış. Haftasonu kahvaltısını yedirmeye çalışıyorum,babacım sen yedir diyor. Nevarki bunda?

Annesinden de bişeyler beklesin, istesin beni de görsün..

Bu aralar bizimki sadece babacı, haftasonları da dahil.

Annecim demese ona da razıyım. Ben seni sevmiyorum diyor...

Ben de oğlumda yaşıyorum bunu nisanda 4 olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…