- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
Bende 5 dk once anca hazirlarim. Hatta bazen baska isle ugrastigim icin son dakikadaya bile kalir. Senin esin kontrolcu. Her sey istedigi gibi olmayinca huzursuz oluyor, tam olarak istedigi gibi davranilsin istiyor. Bi yandan da seviyor. Keske duzelse, bosanma olmasa.Tamam ama herkes sizin gibi becerikli degil ki :)
Aynen bahsettigin gibi. Sadece duzen degil konu. Kontrol kontrol.Bende 5 dk once anca hazirlarim. Hatta bazen baska isle ugrastigim icin son dakikadaya bile kalir. Senin esin kontrolcu. Her sey istedigi gibi olmayinca huzursuz oluyor, tam olarak istedigi gibi davranilsin istiyor. Bi yandan da seviyor. Keske duzelse, bosanma olmasa.
Aynen bahsettigin gibi. Sadece duzen degil konu. Kontrol kontrol.
Istedigi olmayinca huzursuzluk.
Kendi annesine karsi bile boyle
Bundan onceki kavgamiz ramazanda dizi izlememe kizdigi icin oldu.Evet. Cok titiz ve duzenli olsa kendisi de dikkat eder. Yorumlari okumadan sadece.konuya bakip yorum yapmistim ama ev temiz duzenliyken de buluyor elestirilecek bir sey diyosun. tedavi olmasi lazim. Bu sekilde onun icin de zor hayat
Ya genelde konu okunuyor belki bi iki yorum ondan sonra.yorum yapiliyor o yuzden konuyu nasil actigimiz cok onemli :)) senin icin demiyorum da mesala dun bi konu okudum konuda kocasi kotuluk yapan gibi duruyor, yorumlarda hep kocasini savunmus, bi de millete kiziyor :)))Bundan onceki kavgamiz ramazanda dizi izlememe kizdigi icin oldu.
Yani her seyi hatirlayamiyorum. Daginikliktan dolayi olanlari yazdim. O yuzden herkes ona yogunlasiyor.
Ama sana bu kadar kişi hep bir ağızdan DAYI de dedii,sen niye yine AYI dedinkiIpler koptu kopacak arkadaslar, dayi diyemedim ayi dedim yine
Yine binbir sikayet elestri sabahtan beri hepsinde sakinligimi korudumAma sana bu kadar kişi hep bir ağızdan DAYI de dedii,sen niye yine AYI dedinki
:/ baska bi konuda mutsuz olabilir mi? Onu soyleyemeyip boyle sariyor olabilir mi?Yine binbir sikayet elestri sabahtan beri hepsinde sakinligimi korudum
Oglanin okul toplantisina kim gidecek dedim. Ne zaman dedi haftaya dedim. Basladi bagirip cagirmaya.
Simdi mi soylenir. Patron babamin oglu mu nasil izin alayim diye
Mektup gelince (3 hafta once) soylemistim ya dedim.
Ben onu aklimda mi tutuyorum 2 hafta kala hatirlatsana diye sesi yukseldikce yukseliyor.
Katlanamiyorum artik tahammul edemiyorum sana plansiz programsizsin, takvimin yok mu falan bas bas bagiriyor.
Sonra dedim senin katilacagini bike bilmiyordum sen normalde katilmazsin ki okul toplantisina dedim nasil katilmam dedi okul toplantisini sadece bize ozel oglumun ozel ihtiyaclari icin olacak bireysel bi toplanti sanmis. Halbuki butun ailelerin gitmesi gereken zaruriyeti bile olmayan bi toplanti.
Neyse sakinledi bu.
Ben de dedim ki, katlanamiyorsan cocuklarin bakici masrafini ode simdi bile ozgursun dedim.
Cildirdi. Bosanmak mi istiyorsun tamam. Hesapla masraflari dedi.
Eve geldikten sonra yatti uyudu kac kere bu konuyu konusalim dediysem de dinlemiyor.
Hem masraflari hesapla diyor hem de hesabi duymak istemiyor
Ciddi ol diyorum cocuklar gibi yataga atma kendini konusalim bitsin.
Biliyorum cok fevriyim.
Ama her hatamda katlanamiyorum diyen birine aman ne olur katlan diyemiyorum.
Duzensız bırıyle bende yapamazdım .Esınızınde sureklı elestırmesı yanlış.Sızınde rahat olmanız aslında boraz toparlanın ve hatalar varsa duzeltın enerjık ve neşelı olun ,ıstemedıgı seylerı yapmayın bukadar basıt.Ayi dedigim kocam oluyor
Ayi gibi bi insan degildir gerci ama
atasozu iste.
Basladigindan beri ite kaka yuruyen 7 yillik bi evliligim var.
Az duzelir gibi oldugu zamanlarda 2 cocuk yaptim.
Itiraf etmek gerekirse, bi daha koca kahri cekemem bosansam da cocuklarim olsun diye dusundum.
Pisman olmamakla beraber simdi beni bu evlilige mahkum eden cocuklarim.
Maddi manevi onlara yetebilecek olsam gozumu kirpmam ilk kavgada solugu mahkemede alirim. Ama simdi kavga sirasinda bile biraz buyusunler bosanacagim o zaman rahatlarsindan oteye gitmiyor tehditlerim bile.
Gurbetteyim, calismiyorum cunku 2 cocugun kres masrafi maasimi gecer. .buranin vatandasi olmadigim icin sosyal haklardan yararlanamiyorum.
Bosanma durumunda iki secenegim olur. Nafakayla gecinmek
Turkiye'ye kesin donus.
Ilk secenek bana gore degil.
Turkiye'ye donme durumunda ise cocuklar devreye giriyor.
1) oglum ozel ihtiyacli bir cocuk, turkiyede egitimi nasil olacak?
2) babalari yurtdisindayken nasil onu gorecekler
3)2 cocukla gecinebilecek miyim? Ozel egitim masraflari da goz onunde bulundurularak.
Esim...
Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok.
Ama psikolojik siddetin dik alasini yasiyorum.
Cok elestirel ama asla elestri kabul etmeyen. Mukemmeliyetci, bazen olmasi gerekenden fazla ciddi. Kontrolcu biri.
Bense mukemmellikten cok uzagim.
Haliyle her gun elestirecek biseyler buluyor.
Cocuklarin bakimi, yemesi, evin duzeni, yemegin tuzu, suyun buzu derken boguldugumu hissediyorum.
Bazen sessiz kaliyorum ama cogunlukla sesimi yukseltiyorum. Bu sefer de bana bagirma diye uste cikiyor. Ozel gunlerde, tatillerde illa ki sorun edecek bir sey bulup zehir etmistir. Konusurken isine gelince dinler. Hastayken olumcul bir sey degilse nasilsin demez. Eve gelir selam vermez. Ben de artik hos geldin deyip yuzune bile bakmiyorum.
Ben.. Duzensiz bi ev hanimi, anlik yasayan biriyim. Bulasiklar dag gibiyken cocuklari parka goturebilirim. Yikadigim kuru camasirlar 3 gun koltuk tepesinde kalabilir.
Bir yere gidilecegi zaman esim ister ki o rahat rahat takilsin ben cocuklarla beraber tam zamaninda hazir olayim.
3 dk gec kalmak bazen arabada bagira bagira kavga etmemize neden oluyor.
Ev islerine yardim etmeyi teklif eder. Ama is yaparken o kadar cok dirdir eder akil verir ki yapmasin daha iyi derim.
Ben cok yoruldum. Esim illa ki duzenli tertipli ve esinin sozunden cikmayan bi kadinla mutlu olabilirdi.
Ben de belki daha rahat daha cocuksu bi adamla. Ama olmadi.
Artik evlilik denen kurumdan kilometrelerce otede olurum. Asla evlenme gibi bi niyetim olamaz.
Simdi soyleyin bana 3 sene sabredip vatandaslik icin, cocuklarin gelecegi ve babalarindan temelli ayrilmamalari icin ayiya 3 sene boyunca dayi demeli miyim?
Nasıl bırını ıstıyor konu sadece temızlık,duzen mı ?Ben cok adim attim aslinda hani taleplerim sifira yakin. Ama onun istedigi gibi bi es olma konusunda hamurumda yok. Olmuyor iste. Sabahtan aksama kadar cocuk dokuntusu toplayamiyorum.
Yok ya bence adam konu sahibinin tam anlattığı gibi. Böyle insanlar tek başına kalınca kendi dağınıklığında, düzensizlik ve pisliğinde boğulurlar ama yanlarında çatacak biri varsa dır dır dır dır dır.... çorap bulmak için çekmece dolap deviriyormuş adam. Nasıl olsa toplanması için baskı yapacağı biri var.:/ baska bi konuda mutsuz olabilir mi? Onu soyleyemeyip boyle sariyor olabilir mi?
Esim zaten kronik mutsuz bi insandi bu iyi halleri:/ baska bi konuda mutsuz olabilir mi? Onu soyleyemeyip boyle sariyor olabilir mi?
Valla esimi gormeden tanidinYok ya bence adam konu sahibinin tam anlattığı gibi. Böyle insanlar tek başına kalınca kendi dağınıklığında, düzensizlik ve pisliğinde boğulurlar ama yanlarında çatacak biri varsa dır dır dır dır dır.... çorap bulmak için çekmece dolap deviriyormuş adam. Nasıl olsa toplanması için baskı yapacağı biri var.
Şu hayatı plan program içinde yaşayanlardan tiksiniyorum. Kapitalist düzen bunu pompalıyor bize. Bir sürü detay var; çocuğun tabağıydı, kıyafetiydi, evin halısı, çamaşırı. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği... Detay detay detay. Bir tabak bir tişört yetmiyor bize. Daha daha diyerek hayatı zindan ediyoruz kendimize. Evin düzeni neden sokaktaki hayattan, doğan güneşten, denizin hışırtısını duymaktan, karnı doymuş çocuklarla şöyle ayakları uzatıp kıkırdamaktan daha önemli olsun? Adam eve gelince mektup artıklarına çemkirmiş. Öfff darallar getirir.
düzelmez o adam. Hayata bakışı ofsayt. Şişmaniye ya çekecek ya da gidecek. Ben çekmesi taraftrıyım bir müddet daha. O vakte kadar çocuklar da büyüyecek aklı erecek. O zaman boşanmak daha kolay olur.
Bu arada size de tepki gibi olmuş yorumum. Yanlış anlamayın:) yorumunuz cevabıma vesile oldu diyelim.
Ben bosbogazim kesin soylerim yardimci isiniEşiniz yokken eve bir temizlikçi getirin maddi gücünüz el verirse. Dip köşeyi o halletsin, çocukların dağınıklığını siz toplayın diyeceğim ama biliyorum o dağınıklık her gün aynı aynı aynı oluyor. 3 yıl sabretmeniz taraftarıyım. Arkadaşlar da söylemiş, ülke insan hakları, kadınların istihdamı açısından çok çok kötü durumda.
Bu arada ben de çalışan bir anneyim ama 6 aydır izinliyim. Bence çocuk bakmak, dağınıklığını toplamak, yanınızda eşiniz yoksa, dışarıda çalışmaktan daha zor. Kafanız bozulduğunda ortamdan kaçamıyorsunuz, bir kahve içmelik, nefes almalık vaktiniz olmuyor. Ya sabır deyin çekin. Çemkirin, susun ya da yokmuş gibi davranın. Tek başınıza yabancı bir ülkede vatandaşlık olmadan barınmak, türkiye'de çocuğa bakacak bir anne bile yoksa dönüş yapmak riskli. Çocuklar için riskli.
Gemileri yakamazsın o zaman. Tek başına olsan sorun değil. Boşandığında babalarının çocukların masrafını ödeyeceğinden emin değilsin. Riske atılacak bir durum değil. Ben de boşandım işsiz güçsüzken. Sonra atandım, tekrar evlendim çocuk sahibi oldum vs. Her şey zor. Annen de yanında değilmiş bu konuda. Madem boşanmak istemiyor Kocana çemkir 3 yıl boyunca. Sen de hayatı zindan et ona. Başka konulardan dırdır et. Saçın kokuyor de:) tenin kokuyor de. Ne bileyim tipin kaymış de. Eleştir dur. Belki çenesini kapatır.Ben bosbogazim kesin soylerim yardimci isini
Esim cocuklarin masrafini odeyecek oldu ama kesin yarin unutup normal ayatina devam eder. Beni de konusturmuyor
Yok ben yaparsam o daha da abartir ben de asla kaldiramam agir konusmalari.Gemileri yakamazsın o zaman. Tek başına olsan sorun değil. Boşandığında babalarının çocukların masrafını ödeyeceğinden emin değilsin. Riske atılacak bir durum değil. Ben de boşandım işsiz güçsüzken. Sonra atandım, tekrar evlendim çocuk sahibi oldum vs. Her şey zor. Annen de yanında değilmiş bu konuda. Madem boşanmak istemiyor Kocana çemkir 3 yıl boyunca. Sen de hayatı zindan et ona. Başka konulardan dırdır et. Saçın kokuyor de:) tenin kokuyor de. Ne bileyim tipin kaymış de. Eleştir dur. Belki çenesini kapatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?