3 yıllık değil 33 yıllık evliymisiz gibi hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Amara0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
11
0
1
27
Nereden başlasam bilmiyorum 3 yıllık evliyiz ama sanki 33 yıldır evliymisiz gibi beni çok ypratti ben 27 eşim 35 yaşında görücü usulüyle evlendik yani güzelde bir kadınım çok isteyenim oldu ama akraba istemediğim için yabancı biriyle evlenmek istedim çoğu zaman yanlismi yaptım diye düşünmüyor değilim bende liseden beri ileri derece basur sorunu vardı afedersizniz arka tarafta yırtılmaya bile yol açtı tuvalete çıkmakta çok zorlanıyordum eşime nişanlılık dönemimizde bu sorunundan bahsetmeye utandim bir sorunumuzda yoktu ama daha evliliğimizin ikinci eşim bu yirtilmayi gördü ve aklına başka şeyler geldi bende daha bugüne kadar bir erkeğin elini bile tutmamış kendimi sevgililik seylerinden uzak tutmuş biriyim beni doktora kadar götürdü neyse basurdan dolayı olduğu için ameliyat falan oldum konu orda kapandı ilk zamanlar çok anlamıyordum haftada bir yada iki kere birlikteliğimiz oluyordu ama ne zmnki hamile kaldım 9 aylık süreçte 4 yada 5 kere anca olmuştur dahada önemlisi lohusalık dönemim bittikten sonra 5 ay yanıma bile yaklaşmadi sorduğumda bebekten utanıyorum gibi şeyler söylüyordu ama bebeğin ayrı odası var istese her şekilde bir yol bulunurdu hep koltukta uyuya kalıyor 1 aydır mesela 2 kere tek oldu ikimizde üni mezunuyuz gerçekten oturup konuşuyorum soruyorum aklıma aldatma gay olma ihtimali bile geldi ama hep sen gelmiyorsun senin gelmen lazım yanıma oyuzden istemiyorum yada isim çok yorucu yoruluyorum gibi bahanelere siginiyo ilk olayı anlatmamdaki neden acaba o olay hala kafasini kurcaliyormu benden sogudumu ne yapmam lazım doktor yada psikolog lafını ettirmiyor bile bana kendimi evde eş olarak değilde hizmetçi gibi görüyorum 3 yıllık evliyiz ama sanki 33 yıldır evliymisiz gibi hissediyorum haftasonlarini bile benimle geçirmiyor hep bir isim var diyip cikiyo boşanmayı çok dusundum ama evliliğim için biraz mücadele etmek istiyorum bebeğimiz var kestirip atmak istemiyorum lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum bana yardımcı olun ne yapmam lazım biraz uzun oldu ama bu 3 yıldır ne yaşadığımı yazsam roman olur zaten geçmişe perde çekip yeni sayfa açmak istiyorum ama bu sadece benle olmicak eşimi nasıl harekete geçirebilir.

Yanlış yaptınız evet. 23-24 yaşında başka çareniz yokmuş gibi görücü usulü evlenerek çok yanlış yaptınız. Neden kendinize hiçbir şans tanımayıp bu kadar acele ettiniz ki, belki birine aşık olurdunuz. Atlı mı kovalıyordu? Ortada aşk yok bir şey yok varsa bile hiç hissedilmiyor yazdıklarınızdan

Son düzenleme:
24yasinda görücü usulü evlenip, eşin guvenmedi diye doktora gittin ve bu ilişkiyi miden aldı da devam mi ettirdin...

O zaman kabul etmişsin zaten, yine kabul edip devam edeceksin söylüyorsun "mücadele" edeceğini, biz ne diyelim, suçlu hissedip kabullenmeye devam et o zaman, dur deme...

Öncelikle böyle tipler düzelmez. Harekete geçmez. Psikolog bu işi çözemez. Sorununuz iletişim sorunundan çok çok başka. Bir evlilikte cinsellik sorun ise onun düzelmesi çok zor. Cinsel hayatınız anlattığına göre minimum seviyelerde.
Bir erkek, karısına dokunmadan yapamaz. Hele ki seks hayatı öyle 3- 5 kere oluyor vs. çok az. Mecburi sebepler hariç ( hastalık,tedavi,doğum sonrası vs.) seks hayatı kötü ise kafaya taktiği şeyler var.
Birincisi ya fiziksel olarak beğenmiyordur. ( Basur olayını kafasına takmış öyle gitmiş olabilir. Erkekler de bu tarz takıntılar hat safhada olabiliyor) Ya başka biri var hayatında ya da boşanmak istiyor ama senden bekliyor.
Sana sunduğu bahaneler çok saçma. Yok bebekten utanıyormuş vs.
Bu işin sonu boşanmaya gider. Ben olsam boşanırdım. Çocuk daha küçükken kolay olur. Büyür babasını tanırsa bu sefer diyeceksin ki babasına çok alıştı. Ayrılamam.

Bu durumların görücü usulü veya sevgililik dönemi sonrası evlenme ile ilgili bi alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Ikisinde de bi vesile ile tanışıp, vakit geçirip öyle evleniliyor neticede. Siz eşinizi daha tanımadan evlenmişsiniz gibi duruyor, aranızda sağlıklı bi iletişim yok. Size en başında doktora götürerek büyük bir saygısızlık etmiş. Cinsel birliktelikten daha önce gelen şeyler vardır sevgi saygı gibi, bunlar yokken eşiniz sizinle isterse hergün birlikte olsun, ne farkeder? Evlilik oturmadan bir de çocuk olmuş. Boşanma imkanınız varsa restinizi çekin, kendine geliyorsa gelsin, gelmiyorsa kendi bilir.

Üni mezunu olduğunuzu medeni okumuş etmiş insanlarız anlamında vurgulamışsınız ama eşinizin sizi dr.a götürmesine izin verecek kadar seviyenizi düşürdüğünüz için size ne saygısı ne sevgisi ne de tutkusu kalmış.

Yetmemiş bi de çocuk yapmışsınız muhtemelen yine aynı şekilde çocukla eşiniz sizi daha çok sever diye umarak.. ikinci çocuk yapmayın bence, bu saatten sonra düzelmez aranız.

Son düzenleme:
Yakınlaşma problemlerini çözmeden hiç bir şeyi çözemezsiniz. Kafanızda şüpheler de sizi yer bitirir zamanla. Restinizi çekip terapi, tedavi neyse götüreceksiniz.

boşanmayı çok dusundum ama evliliğim için biraz mücadele etmek istiyorum bebeğimiz var kestirip atmak istemiyorum lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum bana yardımcı olun
Daha evliliğin en başında sorunlarıniz varmış buna rağmen çocuk yapmışsınız. Şimdide çocuk bahanesi ile çaba göstermek istiyorsunuz fakat düzeleceğini hiç sanmıyorum. İnsanların karakterleri değişmez. Kendi değişmek istemediği sürecece çabalarınız ise yaramayacak. Boşuna zaman kaybedeceksiniz sadece.

Mide bulandırıcı bir hayat gerçekten, kocan elinden tutup doktora götürüyor, doktor benim hanımım kıçına bir bak gerçekten hemororidden mi patladı diye sen de bunu kabul ediyorsun Hep yazıyorum evlenemedim diye üzülenler üzülmesin, her evlilik şahane olacak diye bir şey yok , şahaneden de öte garip bir ilişki türü. Konu sahibesi kendine hiçbir saygın yok, koştur koştur evlenmeseydin biraz olgunlaşmayı bekleseydin keşke. Burda kızlara hep yazıyoruz önce çalış, topluma karış, kendi paranı kazan, özgüven geliştir sonra seçimini yap diye. Ünv mezunu olmanın hiçbir anlamı yok, hayatı yaşamak gerekiyor.

Evet hatamı kabul ediyorum başta böyle birşeye izin vermemeliydim diye kendimle hala savaş halindeyim nasıl müsaade ettim diye ama kendimi ispatlamakmi yoksa aklımda şüphe kalmasın diyemi yaptım hangi psikoloji deydim inanın hatırlamıyorum bile ayrıca koştur koştur evlenmedim tabiki bı tanışma konuşma sürecimiz oldu konusmasina davranışına bakarak doğru insanın o olduğuna karar verdim bazen kararlarimizda ummadigimiz sonuçları aldığımız gibi ummadığım sonuçlarla karşılaştım yazımı fazla uzatmamak adına ayrıntı vermedim ama öyle anladiginiz gibi ozguvensiz sadece okuyim şimdide evleniyim kafasında olmadım öğretmenlik yapıyorum gelin gorunki birilerine birşeyi anlatıp ogretiyosunuz ama konu eşe gelince tikandim hatalarımin bende farkındayım ama dediğim gibi kestirip atmak istemedim sadece düzelmesi için çaba göstermek istiyorum onunda cabalamasi için ne yapmalıyım orda takıldım

Başka çarem yokmuş gibi bir evlilik tabikide yapmadım konuştum ve doğru insanın o olduğunu düşündüm aşık oldum evet ama değmeyecek biri olduğunu görünce de aşka olan inancımı yitirdim kendimi bu evliliğe hapsetmekte istemiyorum ama yıkıcı değilde yapıcı olmak istiyorum en azından gittiği yere kadar en azından sonunda çabaladım ama olmadı demek icin

liseden beri ileri derece basur sorunu vardı afedersizniz arka tarafta yırtılmaya bile yol açtı
evliliğimizin ikinci günü eşim bu yirtilmayi gördü ve aklına başka şeyler geldi bende
Cahil eşiniz bence size hâlâ güvenmiyor ve basur sorunu için sizin bakire olmadığınızı düşünüp hastaneye bile götürmüş sizi. Keşke bu olaydan sonra korunup hamile kalmasaydınız. Yaşadığınız durum çok zor ve gurur onur kırıcı.
Siz de farkındasınız ki cinsellikten kaçıyor bütün bunlar bahane.

Evlenirken yaşlarını denk değilmiş. Kadınların bekar kalması tercih kriter yüklekliği kariyer vs oluyor. Ama erkekler bence evliliğe uygun olmadıkları illa ki bir marazları olduğu için bekar kalıyorlar. aşık oldum demişsinizde siz aşık olmuşsunuz o değil. O çocuk yapacak ev bark bakacak öğretmen gençten birini istemiş almış. Bu arada basurunuz olduğuna ikna olmuştur ama zihni bu denli kirli ise basurun sebebini de anal ilişkiye bağlayabilir. Bu kadar takıntılı ise sizden uzaklaşması da doğal. Her açıdan uzaklaşır cinsel açıdan duygusal açıdan.

Ya şaka mı bu. Adam bekaret testine götürür gibi anal ilişki yaşadın mı diye seni doktora mı götürdü? Sen de tıpış tıpış gittin. Sonra da bak aşkım hemoroitten. İçin rahatladiysa gel sevişelim mi dedin.
Sen öğretmenlik yapıyorsun ve bu kafa yapısındaki herife uydun. Doktorda kendini ispatladın ha. Sonra da çok normalmiş gibi hayatına devam edip çocuk bile yaptın.
Bir de cinsellikten soğudu diye çözüm ariyorsun ha. Hala inanmadı da anal yaptığımı düşündüğü için mi benden soğudu diye sorguluyorsun.
Ne diyeyim. İnsanın kendine yaptığını düşmanı yapmazmış.

Adama da bir şey diyemiyorum 30 küsür yaşında görücü evlenmiş aşık olmamış belki de sırf evli olayım ele güne karşı dedi çocuğu da yaptı tamam işte baştan beri tutku vs yokmuş bu düzelir mi bilmiyorum sertleşme sorunu mu var sabaha nasıl uyanıyor normal erkeklerde sabah ereksiyonu olur yine belirli aralıklarla boşalır onların fizyolojisi bu. Mast mı yapıyor? Sana yaklaş diyor ama poponu görüp anal yapmandan şüphe edip dra götüren adam cilvenden de şüphe duyar. Çok zor bir durum cinsellik olmayınca büyük bir boşluk ve problem oluyor benim evliliğimde de var benden kaynaklı hamilelikte libidomu kaybettim ilk zamanlarda istemedim öpmek dokunmak beraber uyumak bile istemedim sonra bunun zarar verdiğini görüp haftada 2 güne çektim. Adamın çabası yok ki. Sana da yazık kendine yaptığının farkında değilsin ne durumdasın

Hamilelik ya da logusalık döneminde bir şey görmüş hissetmiş gibi geldi bana. Kişisel bakım olarak da olabilir. soğumuş kendi haline bırakın. sadece çocugu konusun da ilgilenin sizde onunla. geçici bir süreç gibi hissettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…