• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

Mimar da değil, içmimar kendisi. Buradan çıksa yine benzer bir yere girecek. Tatili 2 gün olan bir yer olur yani en fazla.
1 senelik mezun, hiç uygulama da görmedi büyük ihtimalle. Oturduğu yerden hiç görmediği, dokunmadığı malzemelerle çizim yapmaya çalışan yeni mezuna kimse 50 bin vermez. Bir mobilyacı hiç vermez.
Çalışmaya gönlü olmadığını düşünüyorum ben de. Kendisini kovduracak bir maaş istemeyi düşünmezdi yoksa.
Allah ım 🥹🥹

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Aynı konuyu daha önce de açtın çıkmak için güç mü istiyorsun bizden?

Sizin sıkıcı bulduğunuz ortam, aslında kendinizi geliştirmek için epey bir fırsat. Çünkü zamanı nasıl kullandığınıza karışan yok.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, iki yabancı dili ileri seviyede bilen ruhsatını almış avukat, İstanbul'da bir hukuk firmasında 40 bin liraya başladı Mart ayında. Evle iş arası 1 saatten uzun sürüyor üstelik. Bazı günler çok uzun çalışma saatleri de oluyor. Gık demedi, işimi öğrenir adliye tecrübesi kazanırım 3 sene, parayı bundan sonra geçtiğim şirkette kazanmaya başlarım, bu işin gelişimi böyle, dedi. İç mimarlar için de benzer bir süreç var mı acaba ? Yani beklentileriniz, sektörünüzün ortalamasıyla uyumlu mu ?

Mezuniyetten sonra sıkça iş değiştirmek CV'de iyi görünmüyor, sebatkar olmadığınız yahut öğrencilikten sonra iş hayatına uyum sağlayamadığınızı düşündürüyor ister istemez. Ben yerinizde olsam, dişimi sıkardım bir süre daha, zammı da çalışma sürem toplamda 6 ay olunca isterdim. Ama bu esnada, tozlanan ofisi birlikte elden geçirmek teklif edildiğinde, ben iç mimarım, buranın tozu ya iş yeri sahibinin ya sahibin işe aldığı temizlik elemanının işi - deyip net çizgimi de çekerdim.

Noldu simdi soruma cevap vermemek icin laf degistirmece. Arkasinda duramayacaginiz lafi etmeyin be gulum. Yakistiramiyorum hemcinslerime.
Ne alakası var laf değiştirmeyele, çok komiksiniz 😂 ben iş veren olsam ve çalışanım 2-3 ayda zam istese yasal süresini tamamlayıp ayrılmasını isterim. Çünkü ben sana şartları önceden söylemişim, sen kabul etmişsin sonra ay bu para bana yetmiyor. Oldu canım o zaman her gelen 2-3 ayda bir aynı şeyi söylesin. İş veren ona istediği parayı verse bu sefer bir tık daha üzerini isteyecek. Sanki yılların tecrübesi. Azıcık idare edeyim, hem deneyim kazanmış olurum hemde konuştuğumuz süre tamamlanır demiyorda zam istiyor. Bu arada iş veren güçlü 😂😂

Ne alakası var laf değiştirmeyele, çok komiksiniz 😂 ben iş veren olsam ve çalışanım 2-3 ayda zam istese yasal süresini tamamlayıp ayrılmasını isterim. Çünkü ben sana şartları önceden söylemişim, sen kabul etmişsin sonra ay bu para bana yetmiyor. Oldu canım o zaman her gelen 2-3 ayda bir aynı şeyi söylesin. İş veren ona istediği parayı verse bu sefer bir tık daha üzerini isteyecek. Sanki yılların tecrübesi. Azıcık idare edeyim, hem deneyim kazanmış olurum hemde konuştuğumuz süre tamamlanır demiyorda zam istiyor. Bu arada iş veren güçlü 😂😂
Tamam canim, fikrini acik bi sekilde duymak istemistim. Boyle dusunuyosan sana soyleyecek lafim yok. Zam isteyeni kov o zaman. Ya hicbir yonetim tecruben yok ya da dumduz zalim bi insansin. Iki durumda da zaten konusulmaz seninle.

Tamam canim, fikrini acik bi sekilde duymak istemistim. Boyle dusunuyosan sana soyleyecek lafim yok. Zam isteyeni kov o zaman. Ya hicbir yonetim tecruben yok ya da dumduz zalim bi insansin. Iki durumda da zaten konusulmaz seninle.
Hangisini beğendiyseniz öyle kabul edebilirsiniz. Tavrım gayet net. Şartlarda belli, yeni belirlenmedi.

Hangisini beğendiyseniz öyle kabul edebilirsiniz. Tavrım gayet net. Şartlarda belli, yeni belirlenmedi.
Konusuldugundan daha cok is verildigi kismi atladiniz sanirim ama normaldir. Sizden bunun aksini beklemek mantiksiz olurdu. Tamam canim haklisin, aynen boyle devam et. Zaten bu memleketin bu hale gelmesine sasirmamak lazim. Insanlarimiz daha kendi kiymetini bile bilmiyo, gidip bi de hakkini mi arayacak.

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Merhaba, ilk işlerde maaştan ziyade deneyim kazanmaya bakın. Burası sizi geliştiriyorsa ve maddi imkanınız devam edebilmeye müsaitse 1 yıl sonra maaşı artırırsınız zaten ya da daha kolay iş bulabilirsiniz.

Dediğiniz gibi maaşı kabul edip girip 2 ay sonra konuşmak doğru olmaz bana göre. En az 6 ay geçmeli.

Ayrıca iş işteyken bulunur derler. Artık evde iş aramayın sakın. Bu piyasada böyle riske girilmez. 1, 0dan büyüktür. Bardağın dolu taraflarına bakın. Çalışmaya devam ederken iş arayın.

Tabi daha iyi bir fırsat elinize geçerse her zaman değerlendirin ama odağınız ilk başta deneyim olsun. Daha iyi iş deneyimi edinebilmek daha değerli uzun vadede.

Başarılar dilerim… Bu arada ben de mimarım :)

Biz de iş yerine her gün giyinip süslenip parti yapmaya gidiyoruz zaten. 🙄
Okuduğu meslekten bihaber. Zaten içmimar ve mimar tek başına bir masada çizim yapar ki. Ha artık PC destekli bu işler . Bizim kız çaylar kahveler dedikodular giyimle hava atmalar flörtler vs peşinde. 🫣

Bundan önceki iş yerimde beni çıkartıp başka mimar kız aldılar ona 60k vermiş patron ve kız benle aynı işi yapıyomuş ben kendimi pazarlayamıyorum
Tecrübeliyle tecrübesiz bir mi? Birkaç mesaj okudum. Anladığım kadarıyla tecrübesizlik dışında mesleki bilginiz de eksik. Kendinizi bir yandan eğitimlerle geliştirin bir yandan da iş yerinde tecrübe edinin.

İlk tecrübelerinizi de edindiniz. Sözleşmesi öncesinde patronla şartları konuşmanız gerekiyormuş. Yasal saatler haricinde, tatillerde çalışınca ek maaş yatırılması ve görev tanımınızın belirlenerek başka bir işi yapmayacağınızın belirlenmesi.

Merhaba, ilk işlerde maaştan ziyade deneyim kazanmaya bakın. Burası sizi geliştiriyorsa ve maddi imkanınız devam edebilmeye müsaitse 1 yıl sonra maaşı artırırsınız zaten ya da daha kolay iş bulabilirsiniz.

Dediğiniz gibi maaşı kabul edip girip 2 ay sonra konuşmak doğru olmaz bana göre. En az 6 ay geçmeli.

Ayrıca iş işteyken bulunur derler. Artık evde iş aramayın sakın. Bu piyasada böyle riske girilmez. 1, 0dan büyüktür. Bardağın dolu taraflarına bakın. Çalışmaya devam ederken iş arayın.

Tabi daha iyi bir fırsat elinize geçerse her zaman değerlendirin ama odağınız ilk başta deneyim olsun. Daha iyi iş deneyimi edinebilmek daha değerli uzun vadede.

Başarılar dilerim… Bu arada ben de mimarım :)
2 ayda kaç konu açtı meslektaşınız . İç mimari imiş bir de. İş alanı en dar . CEO luk teklifi gelecek holdinglerden birinden . Gel inşaat şirketlerimizin başına geç denecek . Onu bekliyor 🫣

Aklima bu geldi yirtildim. 😄😄😄

Aaa bu kadına ceo luk bile az. İkisi engelli altı çocuğunu bırakıp , Herşey başıma güzel olduğum için geldi deyip , en son 10 kişiye cafede şarkıcılık yapıyordu . Kısmetse 2 aya o da olur ceo 😅😂

Back
X