• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 dan sonra evlilik şansı...

Evet, piyango gibi bazı şeyler bir anda değişir ya öyle bir şey olabilir ama sadece umut edebiliyorsun böyle bir durumu.. Yaş ilerledikçe karşındaki erkek doğal olarak geçmişine karşı ön yargılı yaklaşıyor, bu yaşa kadar kim bilir kaç kişiyle flört etmiştir gibisinden... Kimisi sorun etmiyor, fakat o tipler de gevşek gamsız veya muhtaç tipler oluyor dolayısıyla onlarla da evlenilmiyor. Tek ipte iki cambaz oynatmak gibi, bazı şeyleri göz ardı ederek evlenmek için maddi manevi yeterli şartları sağlıyorsa karşındaki fazla irdelemeden evlenmek lazım.. Yaş malesef bayanlar için aleyhe işliyor...
Evet, piyango gibi bazı şeyler bir anda değişir ya öyle bir şey olabilir ama sadece umut edebiliyorsun böyle bir durumu.. Yaş ilerledikçe karşındaki erkek doğal olarak geçmişine karşı ön yargılı yaklaşıyor, bu yaşa kadar kim bilir kaç kişiyle flört etmiştir gibisinden... Kimisi sorun etmiyor, fakat o tipler de gevşek gamsız veya muhtaç tipler oluyor dolayısıyla onlarla da evlenilmiyor. Tek ipte iki cambaz oynatmak gibi, bazı şeyleri göz ardı ederek evlenmek için maddi manevi yeterli şartları sağlıyorsa karşındaki fazla irdelemeden evlenmek lazım.. Yaş malesef bayanlar için aleyhe işliyor...
Kesınlıkle yaş bizim aleyhımıze ilerliyor buna inanıyorum...
Dedıklerınıze aynen katılıyorum :)) sizi sitedeki ruh ikizim ilan etmek istıyorum.. :))
Ama söyle de bır durum var erken evlılıklerde de aynı sorunlar olabılır hatta ıhtımal hemen hemen aynı...
Dua edıp allaha sıgınalım :(

Kesınlıkle yaş bizim aleyhımıze ilerliyor buna inanıyorum...
Dedıklerınıze aynen katılıyorum :)) sizi sitedeki ruh ikizim ilan etmek istıyorum.. :))
Ama söyle de bır durum var erken evlılıklerde de aynı sorunlar olabılır hatta ıhtımal hemen hemen aynı...
Dua edıp allaha sıgınalım :KK43:
Yaşın aleyhte ilerlediğine inanmıyorum. Çevremde 30 undan sonra evlenen çok fazla gördüğüm için diyorum. Yani fiziksel güzellik zaten bozuluyor. 20 lik kıza bakacak olan evlenince de bakar. Önemli olan öyle birini bulmamak zaten. Geçmişe takacak olan 25 inde evlensen yine takar. Çoğu kız ilk flörtünü lise de yaşıyor zaten ya da üniversitede. Bu kadın 30 yaşındadır ne cevizler kırmıştır diyen adamın zaten zihniyeti bozuktur. 25 inde de kadınlar için aynı şeyi düşünür 30 unda da.

Alımlı bakımlı güçlü...
Yaş faktorunu ortadan kaldıran seyler...
Bakımlıyım. Ama bakım anlayışım farklı. Çoğu kadın bakımlı olmayı süslü ve makyajlı olmak anlamında algılar. Ben, sağlıklı ve doğal olmayı severim. Mesela cilt sıkılaştırıcı bakım kremi kullanmak yerine yüz yogası yapıyorum. Makyaj yapmak yerine doğal güzelliğimi ortaya çıkarmayı seviyorum. Kendim için hep etkisi daha kalıcı olan sağlıklı seçenekleri değerlendirdim. Şu plaza kadınımı neydi alakam yok. Sanki o biraz kokoş, :KK70: onlar plajda bile makyaj yapar. ben tamamen natürelim. :halay:

Bakımlıyım. Ama bakım anlayışım farklı. Çoğu kadın bakımlı olmayı süslü ve makyajlı olmak anlamında algılar. Ben, sağlıklı ve doğal olmayı severim. Mesela cilt sıkılaştırıcı bakım kremi kullanmak yerine yüz yogası yapıyorum. Makyaj yapmak yerine doğal güzelliğimi ortaya çıkarmayı seviyorum. Kendim için hep etkisi daha kalıcı olan sağlıklı seçenekleri değerlendirdim. Şu plaza kadınımı neydi alakam yok. Sanki o biraz kokoş, :KK70: onlar plajda bile makyaj yapar. ben tamamen natürelim. :halay:
Bize tuyolar verır mısınız...
Bende böyle bı arayıs ıcındeyım... Doğal olayım cıldım parlasın falan...

Bize tuyolar verır mısınız...
Bende böyle bı arayıs ıcındeyım... Doğal olayım cıldım parlasın falan...
Cildin parlasın istiyorsan spor yapacaksın, açık havada yürüyüş en güzeli. Doğru ve sağlıklı beslenme çok önemli. Haftada bir, cilt tipine uygun maske yapabilirsin. nemlendirici muhakkak şart. Ben acıbadem sütü kullanıyorum. Yüz yogası ile ilgili videolar var. Uzakdoğu kaynaklı olanlar kesinlikle işe yarıyor. En önemlisi de mutlu ve pozitif olmak. Tabi mutlu olmak insanın elinde değil. Çevresel faktörler var, engel olanadığımız. Dünya işte. Herşeyi yaşayabiliriz.
.......
Otuz yaşı çok büyük bir yaşmış gibi konuşuyorsunuz. Halbuki değil. Ancak kendine bakmayan insan yaşlanır. Yaşlanmayı size şöyle açıklayacağım.

Kaliteli kumaşı ve iskeleti olan bir koltuk düşünün. Kaliteli olacak çünkü biz insanlar da bedenen kaliteli yaratılmışız. Kalitesiz bir şeyle doğru kıyaslama olmaz.
Hatda benim teyzemin koltuğunu düşünün. 45 yıllık. Evlendiğinde almıştı. Her zaman temiz tutuyor, yastığını havalandırıyor. Üzerine gazete koymak bile yasak, mürekkebi karartırmış. Bu artık yıllandı, eskidi gözüyle bakmadığı için hergün ilk günkü hevesle bakım uyguluyor. Onca yıl ne kumaşı ne süngeri değişmemiş. Üzerini bile örtmediği halde. Ne rengi solmuş, ne çökmüş, ne çizilmiş, güneş ışığından bile sakınmış teyzem. Cansız, yaşamayan, hücreleri yenilenmeyen, savunma mekanizması olmayan bir eşya bunca yıl hiç değişmeden kalıyorsa. Biz otuz yılda yaşayan bedenimizi bozmayı başardıysak bu tamamen bizim suçumuz. Biz yıllar geçtiği için değil tembellikten ve yanlış tercihlerden yaşlanırız.

önümüzdeki aylarda 31 yaşımda olucam...
Hayatımın tamamlanmamış oldugunu hissediyorum... Çok büyük sıkıntılar atlattım ve hala devam eden şansızlıklarım var... Bi noktadan bakılırsa hayatım tamamen değişti...
Ama en canımı sıkan şey evlenememiş olmam... Ve bu konudaki çaresizliğim... Hiç bişey yapamıyorum oluşum... Her gecen gün ümidim azalıyor...
Kendimi bi şekilde motive etsem de çevreden birinin bir sözü bir iması tekrardan yıkılmama sebep oluyor...
Dua etsem kabul olmuyor sanki bi engel var...
Çok güzel şartlara sahıp bi ailem var ama artık bu yaştan sonra da onlarla zoraki bi hayat yaşıyor gibi hissediyorum... Bu da çok canımı sıkıyor...
Evlilik için hala şansım var mı? Bu konuda mucıze yaşayan var mı? 30 undan sonra gerçekten "allahın bana bir lütfu" diyebileceğim biri karşıma çıkar mı?
30 Yaşından sonra evlenmek mucize değilki . Artık herkes 30 undan sonra evleniyor . Bu konuyu kafaya takmayı bırakırsan çıkar . Ben 30 unda evlendim . Allah'ın bir Lütfü dedim . Meğer imtihanıymış . Yani demem o ki henüz o paniği yaşamanı gerektiren bir durumun yok . Benimki olmamış olabilir ama , benden sonra çok iyi evlilikler yapan Arkadaşlarım var . 33 ünde 34 de . Hayırlısını dileyerek dua etmeye devam edin .

Hayatımın tamamlanmamış oldugunu hissediyorum... Çok büyük sıkıntılar atlattım ve hala devam eden şansızlıklarım var... Bi noktadan bakılırsa hayatım tamamen değişti...
Ama en canımı sıkan şey evlenememiş olmam... Ve bu konudaki çaresizliğim... Hiç bişey yapamıyorum oluşum... Her gecen gün ümidim azalıyor...
Kendimi bi şekilde motive etsem de çevreden birinin bir sözü bir iması tekrardan yıkılmama sebep oluyor...
Çok güzel şartlara sahıp bi ailem var ama artık bu yaştan sonra da onlarla zoraki bi hayat yaşıyor gibi hissediyorum... Bu da çok canımı sıkıyor...
Evlilik için hala şansım var mı? Bu konuda mucıze yaşayan var mı? 30 undan sonra gerçekten "allahın bana bir lütfu" diyebileceğim biri karşıma çıkar mı?
Cikar tabi niye cikmasin Allah buyuk elbet bigun istedigin gibi biri cikar karsina

Kismetindeki kişi seni bir yerlerde bekliyordur. Eninde sonunda olacaktır. Evlenmek değil de doğru kişiyle evlenmek en doğru olanı. Adamla evlenmissin mutlu değilsin ne olacak bir ömür boyu mutsuz evlilik de çekilmez ki. Ayrılsan allah kimseye öyle sıkıntılar yasatmasin zor şeyler. 30 yaş altı olur üstü olur farketmez. Önemli olan senin için doğru kişi olduğunu düşündüğün insanı bulmak. Adam adam gibi adam bulmak. Çocuklarına iyi bir baba sana iyi bir koca olabilecek birini bulmak. Ve en önemlisi allahtan korkan birini bulabilmek.

Dua etmeyi bırakma. Ben sürekli dua ettim. allahım evleneceğim kişi şöyle olsun böyle olsun diye ayrıntılı şekilde dua ettim. Allah karşıma sanki duamdaki kişiyi yaratmış ve benimle karsilastirmis gibi oldu. Şükürler olsun rabbime. Duayı bırakma. Kabul edilmediğini düşünürsun tamam ama bakmissin ki bir gün kabul olmuş. Dua da devamlılık önemlidir.

Önemli olan senin için doğru kişi olduğunu düşündüğün insanı bulmak. Adam adam gibi adam bulmak. Çocuklarına iyi bir baba sana iyi bir koca olabilecek birini bulmak. Ve en önemlisi allahtan korkan birini bulabilmek.

Zaten en buyuk endısem bunlar sanırım yasamadan da bılemıycem bunları...
İnşallah dinim dunyam ahıretım aılem için en dogru kısı cıkar karsıma

Dua konusu da karisik biraz. Birincisi hayir da bir cevaptir. Yani sen bir seyi istersin bazen ayniyla karsilik olur, bazen olmaz, bazen istemedigin sekilde olur. Istedigim sekilde olmadi demek ki kabul olmuyor yanlis

Ikincisi de duanin zamani vardir. Sen aninda olmasini istersin ama daha duanin vakti kaza olmamistir, devam etmen gerekir.

Bir de duaya inaniyosan inancli insansindir. Evliligin de kader olduguna inanman lazim. Kaderini sev

Benim tanıdığım 30 dan sonra evlenenler 'durdu durdu turnayı gözünden vurdu' denilecek evlilikler yaptılar. :)

Hiç canını sıkma ümitsizliğede kapılma seninde bi yerde bi kısmetin vardır. Zamanı gelince biranda oluverir herşey

umudunu kaybetme derim başka da bişey demem..
çünkü benim karşıma tam "ben hiç evlenemicem ama bununla da tanışayım da" dediğim anda sevdiğim adam çıktı.. O yüzden vazgeçme ama çok da takmamaya çalış.. çünkü vakti gelmeden olmuyor bu işler. Sabırla beklemek kolay değil, ama imtihan bu sabır imtihanı :)

umudunu kaybetme derim başka da bişey demem..
çünkü benim karşıma tam "ben hiç evlenemicem ama bununla da tanışayım da" dediğim anda sevdiğim adam çıktı.. O yüzden vazgeçme ama çok da takmamaya çalış.. çünkü vakti gelmeden olmuyor bu işler. Sabırla beklemek kolay değil, ama imtihan bu sabır imtihanı :)

Nasıl oldu hıkayenız nedır?

Back
X