• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 dan sonra evlilik şansı...

Bende biraz daha geç evlenseydim diyorum 25 yasinda memur olur olmaz hemen Evlendim. Hayatimi kurdum su an bebisimiz olacak inşallah. Ama geç evlenmek değil doğru insan bulduğunda evlenmek daha iyi. Bu yüzden hayatinin keyfini cikar diyorum benim elimde olsa 30 a kadar evlenmezdim ama kocama Asik olarak evlendim

Ablam 2 ay sonra 30 yaşına girecek ve sizi çok iyi anliyorum. Bu tarz konulara evlendim başım göğe ermedi tadını çıkar amaaaan nolck daha gencsin şimdiki aklım olsa evlenmzdm diyenler BOSANİN kurtulun
Boşanmayi kolay basit gördün sanirim. Ben olsam bosanma derdim nedeni o hayirsizla uzun evlilik sürdürmek hic iyi değildir. Psikoloji mahveolur. İnsanlar kolay kolay bosanmiyor çok çektikleri için bosaniyor ama haklilar. Mutluysa niye bosansin ki. Mutsuz da dile kolay bosan derdim.

Sizi. Cok iyi anliyorum.ben de ayni seyleri yasiyorum.umitsiz oldugum zamanlar oluyor.ama hayat mucizelerle dolu.gecen bir dugune gittim gelin 45 yaslarindaydi.yine gecen hafta gittigim nisanda gelin 35 yasindaydi.bizim ilcedeki memur evlendi yeni o da 40 yasinda.olur insallah bizim de.bol bol dua edin.hayirlisi olsun.mutlu gunler..

Boşanmayi kolay basit gördün sanirim. Ben olsam bosanma derdim nedeni o hayirsizla uzun evlilik sürdürmek hic iyi değildir. Psikoloji mahveolur. İnsanlar kolay kolay bosanmiyor çok çektikleri için bosaniyor ama haklilar. Mutluysa niye bosansin ki. Mutsuz da dile kolay bosan derdim.
Farkindaysaniz amaaan evlendkte neoldu sanki tadını çıkar şimdiki aklım olsa evlenmzdim diyip pişmanlık yaşayanlara sözüm madem evlilik güzel değil niye evlenmiş her evlenen evlenip napcan dio bekarlara kendi niye evlenmiş o zaman bosansin madem evlilik kötü bişeyse. Kusura bakmayın evlenipte bekarlara evlenmeyn diye yada 30 yasnda 35 yasnda bi kadına daha erken diyenlere bende bosanın diyorum.

Farkindaysaniz amaaan evlendkte neoldu sanki tadını çıkar şimdiki aklım olsa evlenmzdim diyip pişmanlık yaşayanlara sözüm madem evlilik güzel değil niye evlenmiş her evlenen evlenip napcan dio bekarlara kendi niye evlenmiş o zaman bosansin madem evlilik kötü bişeyse. Kusura bakmayın evlenipte bekarlara evlenmeyn diye yada 30 yasnda 35 yasnda bi kadına daha erken diyenlere bende bosanın diyorum.
Evliliği güzel birşey zannedip evlenmişler demek ki;) Böyle düşünenlerde genelde küçük yaşta evlenen insanlar ve küçük yaşta yapılan evlilikler bence bilinçsizce yapılıyor, mantık olayı sıfır. hemen de arkadan çocuk patlatırlar. Ufak yaşta bir ton sorumluluk üstlerine alıyorlar. Bıkkınlık geliyo tabi haliyle.

Yaşınızda bir geç kalınmışlık göremedim ben. Üniversite iş hayatı derken bu yaşlar normal kabul ediliyor artık. Etrafımda bu yaşlarda bir sürü bekar var. Bu umutsuzluğunuz neden?

önümüzdeki aylarda 31 yaşımda olucam...
Hayatımın tamamlanmamış oldugunu hissediyorum... Çok büyük sıkıntılar atlattım ve hala devam eden şansızlıklarım var... Bi noktadan bakılırsa hayatım tamamen değişti...
Ama en canımı sıkan şey evlenememiş olmam... Ve bu konudaki çaresizliğim... Hiç bişey yapamıyorum oluşum... Her gecen gün ümidim azalıyor...
Kendimi bi şekilde motive etsem de çevreden birinin bir sözü bir iması tekrardan yıkılmama sebep oluyor...
Dua etsem kabul olmuyor sanki bi engel var...
Çok güzel şartlara sahıp bi ailem var ama artık bu yaştan sonra da onlarla zoraki bi hayat yaşıyor gibi hissediyorum... Bu da çok canımı sıkıyor...
Evlilik için hala şansım var mı? Bu konuda mucıze yaşayan var mı? 30 undan sonra gerçekten "allahın bana bir lütfu" diyebileceğim biri karşıma çıkar mı?
tatlım sen nerde yasıyosun ki sana bu güzek yasları ille evlencen diye empoze ettiler erken evlencende ne olcakk istedigin kadar ask evlilgi yap

valla allah nasip ederse 35 tede 40 tada anne olursun maksat icinde bisey kalmasın bende 23 te evlendim 7 senedir evliyim ama cocuk yapmadım cünkü icimde cok sey vardı kalan simdi mesela yeniden üniye basvurdum insallah ekonomi borsa okumak istiyorum puanım yeter bilmiyorum bi erkek icin bu kadar üzülmek ne olursa olsun dısarda her gördügün iliskiyi iyi zannetme icini bilmedkten sonra

ayrıca evllik cok zor valla eger en az haftalık hizmetci almıcaksna evlenmicen valla bu isleri sevmiyorum sahsen esim arada yapar allahtan vardiyalı ayın 2 haftası zaten aksam yemeyi olmaz ama genede sevmiyorum bu isleri surekli sosyal aktivite yapmak istiyorum gezmke istiyorum yeni yerler kesfetmek sasırmak istiyorum falan filan yani ne gec kaldın ne erken önce evlilik nasıl bisey yapabilirmiyim diye dusun dısardan evlen diyenlere eminin cocugun sende kalsın ama kocan olmasın desene ohh bee der

tatlım sen nerde yasıyosun ki sana bu güzek yasları ille evlencen diye empoze ettiler erken evlencende ne olcakk istedigin kadar ask evlilgi yap

valla allah nasip ederse 35 tede 40 tada anne olursun maksat icinde bisey kalmasın bende 23 te evlendim 7 senedir evliyim ama cocuk yapmadım cünkü icimde cok sey vardı kalan simdi mesela yeniden üniye basvurdum insallah ekonomi borsa okumak istiyorum puanım yeter bilmiyorum bi erkek icin bu kadar üzülmek ne olursa olsun dısarda her gördügün iliskiyi iyi zannetme icini bilmedkten sonra

Üniversiteler başvuruyla mı öğrenci alıyor artık:işsiz:

Bi de borsa diye bölüm mü var:ıslık:

Ama senin için ekonomi bölümü çok iyi olur limoncu, isabetli seçim:KK70:

Evliliği güzel birşey zannedip evlenmişler demek ki:KK66: Böyle düşünenlerde genelde küçük yaşta evlenen insanlar ve küçük yaşta yapılan evlilikler bence bilinçsizce yapılıyor, mantık olayı sıfır. hemen de arkadan çocuk patlatırlar. Ufak yaşta bir ton sorumluluk üstlerine alıyorlar. Bıkkınlık geliyo tabi haliyle.
Neyse beni anlayan anladı.

zaten ideal evlilik yaşı 30 lar değil mi? benim çevremde 30 dan sonra değil önce evlenenler garip karşılanıyor :olamaz:

Cok cok uzuluyorum...
Gercekten benı muhendısler ıstedı ben gıtmedım demek ıstemıyorum...
İlerde suana kadar benı ıstıyıp hayır dedıklerımden krıter olarak daha azıyla tamah etmem gerekırsee bu benım omur boyu mutsuzlugum olur...
Egıtım okudugu okul cevresı benım ıcın cok onemlı...
Korkuyorum... Ve kendıme aıleme cok kızıyorum...

zaten ideal evlilik yaşı 30 lar değil mi? benim çevremde 30 dan sonra değil önce evlenenler garip karşılanıyor :olamaz:

Kime göre ideal?

İdeal evlilik yaşı mantıklı düşünürsek 26-27' dir en geç... Okulunu okuyup iş bulduktan bir iki sene sonra evlenmek normal. 30' unda evlendikten sonra ikinci çocuğa vakit kalmıyor. İlk çocuğu bile güç bela yaparsın, 35' ten sonra bazı şeyleri kaldıramıyorsun artık fiziksel olarak yıpranmak da cabası.. 30' unda evlensen 3-4 sene eşinle takılsan 45 yaşında çocuk 10-11 yaşında olacak en sıkıntılı zamanları, ergenliği bitirene kadar ruhunu daraltır 52-53 yaşında bir ergenle uğraşmak bile düşündürücü. Hayata çok geç kalıyoruz artık, çocuk en geç 30' una kadar yapılmalı bence sonrası eziyet oluyor. Ek olarak okul bittikten sonra işe başlıyorsun, ailenin yanında değilsen tek başına gez gez nereye kadar? Ha evlenene kadar boş kalmam sürekli birileriyle takılır yalnız kalmam mantığındaysan tamam... Gerçi o zaman da evlenmemek en iyisi :)

Senin çevre enteresanmış..

Cok cok uzuluyorum...
İlerde suana kadar benı ıstıyıp hayır dedıklerımden krıter olarak daha azıyla tamah etmem gerekırsee bu benım omur boyu mutsuzlugum olur...

Kardeşim tamam seçimler bizim elimizde Rabb'imizin izniyle ama o kişilerden biri kaderinde olsaydı sen bin kere reddetsen bile bir şekilde evlenirdiniz.. Böyle düşünme. Hayırlısını iste. Zenginlik, kariyer, yakışıklılık gibi özelliklerden aşağı olsa ne yazar kaderindeki insan. Mutluluk, huzur iste evliliğinde..

Kime göre ideal?

İdeal evlilik yaşı mantıklı düşünürsek 26-27' dir en geç... Okulunu okuyup iş bulduktan bir iki sene sonra evlenmek normal. 30' unda evlendikten sonra ikinci çocuğa vakit kalmıyor. İlk çocuğu bile güç bela yaparsın, 35' ten sonra bazı şeyleri kaldıramıyorsun artık fiziksel olarak yıpranmak da cabası.. 30' unda evlensen 3-4 sene eşinle takılsan 45 yaşında çocuk 10-11 yaşında olacak en sıkıntılı zamanları, ergenliği bitirene kadar ruhunu daraltır 52-53 yaşında bir ergenle uğraşmak bile düşündürücü. Hayata çok geç kalıyoruz artık, çocuk en geç 30' una kadar yapılmalı bence sonrası eziyet oluyor. Ek olarak okul bittikten sonra işe başlıyorsun, ailenin yanında değilsen tek başına gez gez nereye kadar? Ha evlenene kadar boş kalmam sürekli birileriyle takılır yalnız kalmam mantığındaysan tamam... Gerçi o zaman da evlenmemek en iyisi :)

Senin çevre enteresanmış..

Siz kaç yasında evlendınız coluk cocuk var mı neler yapıyorsunuz ?

Cok cok uzuluyorum...

Ailenize neden kızıyorsunuz??

Kardeşim tamam seçimler bizim elimizde Rabb'imizin izniyle ama o kişilerden biri kaderinde olsaydı sen bin kere reddetsen bile bir şekilde evlenirdiniz.. Böyle düşünme. Hayırlısını iste. Zenginlik, kariyer, yakışıklılık gibi özelliklerden aşağı olsa ne yazar kaderindeki insan. Mutluluk, huzur iste evliliğinde..

Çok doğru yazmışsınız. Yakışıklı olmayan erkek mutlu edemez diye bir şey yok. Güzel sözler söylesin, ilgi göstersin çoğu kadına yetiyor zaten:) Düzgün,sağlam karakterli olsun, saçmalıkları olmasın bu çok önemli. Saçmalamayan erkek yok denecek kadar az artık, düzgün insan bulmak çok zor.

Back
X