• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yas evlenmek için geç bir yaş mi sizce

Yoo
İnsanın gözü yeni açılıyo bence :KK53:

hayatınızda biri olsa geç kaldığınızı düşünmezdiniz, hem hayatınızda kimse yok, hem çevrede herkes evlenmiş çoluk çocuklu olunca insan geç kalmış hissediyor.Bende 30 a doğru gidiyorum, bazen olsun istiyorum bazende özellikle bdv konularını okuyunca biraz daha zamanı var diyorum:KK76:

Herşeyin bir avatantaji ve desavantaji var... gencken birini bulmak daha kolay. Benin arkdaşlarmin coğu bekar ve bir yaştan sonra ya boşanmiş coluk cocuklu biriyle tanisiyorsun yada hic... 30 asla gec dgl ama bir an önce evlenmege bak ☺☺ arkdaşların dedigi gibi cocuk istiyorsan fazla beklememek daha doğru olur. Ben 25le evlendim ve benim icin en iyi yaştı. Herkes farklı tabi allah hayirli bir eş nasip etsin sana.

Ben de kısmetse şubatta 30 u bitireceğim. Önceki zamanlara bakıyorum da evlilik isteğim ciddi azaldı. sanırım hevesim kaçtı. :KK48: Çok şükür çok huzurluyum ve mutluyum. Evlilik bana çok yorucu çok zahmetli çok riskli geliyor. (hele de buradaki dertleri okuya okuya :cool:) yalnızlığa alıştım ileride de hiç evlenmesem de kabullendim :KK52:yeter ki huzurum bozulmasın.

Evli olsanda insanı çocuk konusunda rahat bırakmıyorlar ki 1 çocuğum olduğunu söylediğimde hemen baskıya maruz kalıyordum hemen başlıyorlardı doğursana kardeş yapsana bla,bla benim hayatım kime ne sana ne kardeşim benim kapasitem ve tahamülüm 2 çocuğa yok anlamıyorlar , etrafta çok sinir bozucu insanlar mevcut ki senin aldığn karara saygı göstermiyorlar, nenemin 10 tane çocuğu vardı ama oda evinde yalnız öldü

Tam zamanı gerçekten. Bu yaş kuruntularını boşverin. 20 yaşında, mesleğinizi elinize almadan, borç harç evlenip 25ine gelmeden coluk cocukla bitkin olsaydınız daha mı iyiydi? Kesinlikle tam zamanı. Önceki cuma düğünümüz vardı. Bizimki 35 yaşındaydı kız da tahminen 32-33. Ve birbirlerine mükemmel bir saygıları var. Sıfır borç. Güzel bir ev. Ele alınmış bir meslek. Karşılıklı bir ağırlıkları var. Olgun evlenmek bence daha az yıpratır karşılıklı. Ne demişler geç olsun güç olmasın. İnşallah seninle böyle güzel bir evliliğin olur beybisi :21:

Ben 29 da evlendim. Daha önce evlenmis olsaydim kesin bu adami bosardim. Sanirim yasla birlikte sabir seviyemde artti. Ama bazen keske daha erken evlenip dort bes cocuk yapsaydimda diyorum.

Evli olsanda insanı çocuk konusunda rahat bırakmıyorlar ki 1 çocuğum olduğunu söylediğimde hemen baskıya maruz kalıyordum hemen başlıyorlardı doğursana kardeş yapsana bla,bla benim hayatım kime ne sana ne kardeşim benim kapasitem ve tahamülüm 2 çocuğa yok anlamıyorlar , etrafta çok sinir bozucu insanlar mevcut ki senin aldığn karara saygı göstermiyorlar, nenemin 10 tane çocuğu vardı ama oda evinde yalnız öldü
Aynen öyle 1sini yaparsin.2 nerde milletin agzi durmuyor kimseye yaranmaya calişmayin hayat bizim hayat millete ne....sadece konu sahibinw demek istedogim cokta bekleyince ki 30 cok degil insanin hevesi kaciyor ve bir yaştan sonra ztn mantikla hareket ediyorsun 20 yaslardaki gibi yok aşkmis kelebklerimis olmuyor☺☺☺biriyle tanişmak zorlaşiyor 30dan sonra. o yüzden cokta gec evkenme taraftari degilim.tabiki kismet.

duygulandim son kısmı okuyunca...
ne kadar samimi ve doğruları yazmışsın canım. ..
ağzı olan konuşuyor kimse empati kuramiyor düşünmüyor bu insan evlenmediyse bir gerekçesi olmalı yada 2.ci çocuğu istemiyorsa. ...
hem hayatta neyin garantisi var ki kimisi 40 yaşında evleniyor mutlu huzurlu sağlıklı bebeği olabiliyor kimisi 20 li yaşlarda mutsuz bir evlilik yada sağlıksız bir bebeği olabiliyor. ..
sonrasını bilmedigimiz şeyler için üzülmek ve başkalarının dusuncesiz sözleriyle boğulmak yerine...
belki de hayat beni başıma gelecek olumsuzluklardan korudu deyip sukredip önümüze bakmaliyiz. ..
hani eskiler der ya isteyipte sahip olduğunda bir hayır olmayanda bin hayir vardır diye...
Bu benim hayat felsefem. ..

Evet haklısın başkalarının dayattığı hayatı yaşamamalıyız , gönlümüzde ne varsı onu yaşamalıyız bencede
duygulandim son kısmı okuyunca...
ne kadar samimi ve doğruları yazmışsın canım. ..
ağzı olan konuşuyor kimse empati kuramiyor düşünmüyor bu insan evlenmediyse bir gerekçesi olmalı yada 2.ci çocuğu istemiyorsa. ...
hem hayatta neyin garantisi var ki kimisi 40 yaşında evleniyor mutlu huzurlu sağlıklı bebeği olabiliyor kimisi 20 li yaşlarda mutsuz bir evlilik yada sağlıksız bir bebeği olabiliyor. ..
sonrasını bilmedigimiz şeyler için üzülmek ve başkalarının dusuncesiz sözleriyle boğulmak yerine...
belki de hayat beni başıma gelecek olumsuzluklardan korudu deyip sukredip önümüze bakmaliyiz. ..
hani eskiler der ya isteyipte sahip olduğunda bir hayır olmayanda bin hayir vardır diye...
Bu benim hayat felsefem. ..

bencede geç değil canım. ..
tamamen toplum baskısı. ..
çocuk için geç kalindigini düşünen çevremde insanlar var ama dusunsene kimin planlamasiyla oluyor ki herşey. ..
20 sinde evlenip çocuğu olmayanda var...
önemli olan hayat arkadaşının gönlüne göre olması gerisi hikaye. ..
Şahane yazmışsın Lilruba. :KK59:

Bu işler nasip kısmet işi
Doğru insan karşınıza ne zaman çıkarsa o zaman evlenmeli insan
çünkü doğru insanı bulunca ne maddi sıkıntı nede başka şeyler evliliği kolay kolay yıpratmıyor
çocuk sahibi olmak açısından sorduysanız geç değil tabiki 40 yaşına kadar 2 3 çocuk sahibi olabilirsiniz Allah nasip ederse

22 de evlendim 25 te bosandım simdi 30 yasındayım cok erken evlenmisim dönüp bakıyorumda...Anne olmak icin bende evlenmek istiyorum 35 e kadar insallah evleniriz ama hayırlı biri olması önemli olan huzursuzluk cok kötü

22 de evlendim 25 te bosandım simdi 30 yasındayım cok erken evlenmisim dönüp bakıyorumda...Anne olmak icin bende evlenmek istiyorum 35 e kadar insallah evleniriz ama hayırlı biri olması önemli olan huzursuzluk cok kötü
Ne olacagini bilemiyoruz malesef o zaman nerden bilirdin ki bosanicagini bilseydin evlenirmiydin ama kader iste napicaksin yazilani oynuyoruz hayirlisi olsun hakkimizda

Ne olacagini bilemiyoruz malesef o zaman nerden bilirdin ki bosanicagini bilseydin evlenirmiydin ama kader iste napicaksin yazilani oynuyoruz hayirlisi olsun hakkimizda
aynen canım cok haklısın bilemiyoruz yada görmek istemiyoruz gözümüz kördü o dönemler ama simdi mantık duygunun önüne gecebiliyor aynen hayırlısı olsun kader böyleymiş

Back
X