- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #34.341
Limon
- Sınavlar hep var ve inan ben 28 oldum ama hala DGS, ALES, AÖF ile uğraşıyorum ha bir de YDS var hatta belki diyorum dershaneye bile giderim sonuçta ingilizcenin olması yeterli değil bir de hızlı soru çözme kabiliyeti gerekiyor. Ben Türkçe paragraflarında bile sonu okurken başı unutuyorum yabancı bir dilde bunun olmaması ihtimali daha düşük - senin yazdıklarından sonra bu aklıma geldi bir de yabancı dil puanı memuriyette de önemli en azından "bu memur dil biliyor" izlenimi oluyor (maaşta çok fark etmiyor ama olsun önemli olan dil tazminatı hanesinin dolu olması bir artı her zaman bir memur için)
Ben bir de mühendisliğe geçmek için DGS'ye gireceğim yani olacağından değil de işte girmişken hepsini deneyeyim dedim zira zaman geçtikçe hevesler azalıyor
Mavilim
- Ben de insanlara karşı sevgi doluyumdur yalan da söyleseler doğru gibi düşünüp empati kurmaya çalışırım insanlık hali der geçerim saygı duymaya çalışırım ama güven konusunda çok güveniyorum diyemem. Dediğin gibi az sayıda insana güven duyarız ve onlar da üzünce insan hayal kırıklığına uğruyor. Artık zamanla kırıldıkça kırılmamayı, alınmamayı öğrendim bazen kendime kızıyorum ne kadar katılaştın diye ama hayat bunu öğretiyor napalım
Bir de erkek üye hakkında da nedense haklısın geçende de benzer birşey yaşadık Aslı ile o bana yazma bu erkek üye dedi ben sonradan fark ettim gerçi ama sonra üyeliği iptal oldu :)
Canım dgs başvuruları başladı bubarada. Ya ben össyi kanınca bıraktım sınavları çalılmayı. Kpssye hazırlanmadım doğru düzgünboşluktayım başlayayom tekrar
Uzun uzun yazmışsın benim için, çok teşekkür ederim.
Dün aramızda geçen o mevzudan sonra benim de kendisine güvenim kalmadı zaten ve bunu ona da çok ciddi bir şekilde yansıttım. Zaten daha önce de detayı ile yazmıştım. Evlatlık edineceğim dedim ona.. Ve o buna kızdı, neymiş o varken bunu düşünmek neyin nesiymiş. Bana ciddi adımlar atacağın konusunda bir ışık mı verdin ki senden olacağına inanayım ona göre plan yapayım dedim. Sabır diyor bana hala.
Böyle devam ederse yol vereceğim zaten lily, sadece az zaman kaldı çok az zaman.
Ben ondan büyük olabilirim ama kariyerim, bakımım, güzelliğim ve kültürümle ondan çok daha üstün yönlerim var, ona kalmadım yani. Ardımdan çok pişman olan da o olur, ben neler görmüş kimleri silmişim. Onu da silerim gerekirse evelallah. Güçlü kadınım ve silik bi erkekler - evet haklısın- yapamam. Eski kocamda silik bi tipti ve beni çok ama cok mahcub ederdi. Bu hissi çok iyi bilirim ve bir daha yaşamayı düşünmüyorum..Nokta!
Bunları en kısa zamanda onunla da açık açık konuşmayı düşünüyorum. Konuşmaktan kaçarak bir yere varamayacağız.
akışta görünce yazmadan geçemedim
duruşuna hayran kaldım
sen çok güçlü bir hatunsun
diliyorumki mutlu olacağın biri hayatına gelecek inş.lah
sevgiler serocum
Tabii ki de yazabilir :) Benim bu forumda insanları gözlemleyerek edindiğim izlenimlerden paylaştığım yazılarımı toplasak herhalde iyi kötü bir kitap çıkarşimdi de acele etme okullar bi kapansın hele, belki de gitmem ramazanda diyo. bi konuşayım bakalım...
size mi yollasam benim çantaları :44::44::44::44:
Aşk doktoru ama kendisi sonsuz aşktan bi haber, 3. hatunu almış. aldatmasa bile buda kendisinin de aslında bişi bilmediğini tribünlere oynadığını gösterir. Ayrıca yazdıkları da çok matah şeyler değil bence. sen ben herkes yazabilir diye düşünüyorum
Aslında çok yazmadım ama sen de sanırım benim gibi beklentisi az olan biri olunca hoşuna gidiyor :)Uzun uzun yazmışsın benim için, çok teşekkür ederim.
Dün aramızda geçen o mevzudan sonra benim de kendisine güvenim kalmadı zaten ve bunu ona da çok ciddi bir şekilde yansıttım. Zaten daha önce de detayı ile yazmıştım. Evlatlık edineceğim dedim ona.. Ve o buna kızdı, neymiş o varken bunu düşünmek neyin nesiymiş. Bana ciddi adımlar atacağın konusunda bir ışık mı verdin ki senden olacağına inanayım ona göre plan yapayım dedim. Sabır diyor bana hala.
Böyle devam ederse yol vereceğim zaten lily, sadece az zaman kaldı çok az zaman.
Ben ondan büyük olabilirim ama kariyerim, bakımım, güzelliğim ve kültürümle ondan çok daha üstün yönlerim var, ona kalmadım yani. Ardımdan çok pişman olan da o olur, ben neler görmüş kimleri silmişim. Onu da silerim gerekirse evelallah. Güçlü kadınım ve silik bi erkekler - evet haklısın- yapamam. Eski kocamda silik bi tipti ve beni çok ama cok mahcub ederdi. Bu hissi çok iyi bilirim ve bir daha yaşamayı düşünmüyorum..Nokta!
Bunları en kısa zamanda onunla da açık açık konuşmayı düşünüyorum. Konuşmaktan kaçarak bir yere varamayacağız.
DGS başvuru formunun çıktısını aldım doldurdum da üniversiteye gitmek lazım haftaya annemlerin oradaki meslek y.o. dan yaptırmayı düşünüyorum hem kafam rahat olacak ya - okul da yakın zatenCanım dgs başvuruları başladı bubarada. Ya ben össyi kanınca bıraktım sınavları çalılmayı. Kpssye hazırlanmadım doğru düzgünboşluktayım başlayayom tekrar
HoşgeldinBen tam 30 yaşındayım ☺️
30:30
Hoşgeldin gofrettoakışta görünce yazmadan geçemedim
duruşuna hayran kaldım
sen çok güçlü bir hatunsun
diliyorumki mutlu olacağın biri hayatına gelecek inş.lah
sevgiler serocum
Kesinlikle bunu yapmalısın. Bak bana hiç sallamıyorum kimseyi, demişsin ya no man no cryCanım gofrettom,
çok teşekkür ederim yazdıkların için. Sevgiler benden
Biz aslında güçlü olmak zorunda bırakılan küçük kız çocuklarıyız, sanma ki beni onu terketmeye zorladıktan sonraki o illk bir kaç ayrılık gecesinde evimin karanlık köşelerinde ağlamayacağım bir süre. Ama beni buna mecbur eden o olacak. O yüzden uzun sürmez atlatırım...
Aslında benim yapmam gereken yalnızken bile mutlu olabilmeyi kendi kenime yetebilmeyi öğrenmek. Cidden karşı cins için bir plan yapmak istemiyorum artık, güvenim umudum kalmadı.
Şu evlatlık işini de kafamda çözer kendimi maddi olarakta hazırlarsam bir sorun kalmayacak. Ama buda beni korkutuyor. Bakalım.. Düşüneyim ben bunu..
Tabii ki de yazabilir :) Benim bu forumda insanları gözlemleyerek edindiğim izlenimlerden paylaştığım yazılarımı toplasak herhalde iyi kötü bir kitap çıkar(ki ben evli değilim ve öyle çok sevgilisi olmuş biri de değilim)
xxx
Aslında çok yazmadım ama sen de sanırım benim gibi beklentisi az olan biri olunca hoşuna gidiyor :)
aslında yazacak çok şey var da aklıma geldiği kadar yazdım sana - evlat edinmeyle ilgili aklına takılan şeyler varsa sor bilgim dahilindeyse cevaplamaya çalışırım
şimdi de acele etme okullar bi kapansın hele, belki de gitmem ramazanda diyo. bi konuşayım bakalım...
Aşk doktoru ama kendisi sonsuz aşktan bi haber, 3. hatunu almış. aldatmasa bile buda kendisinin de aslında bişi bilmediğini tribünlere oynadığını gösterir. Ayrıca yazdıkları da çok matah şeyler değil bence. sen ben herkes yazabilir diye düşünüyorum
Hoşgeldin gofretto
Kesinlikle bunu yapmalısın. Bak bana hiç sallamıyorum kimseyi, demişsin ya no man no cryaynen öyle şekerim İnsan kendiyle başbaşa da mutlu olabilir - zaten öyle olunca emin ol insanların dikkatini daha çok çekiyorsun ve biraz cool olunca hayal kırıklığın azalıyor
Ah pisi sonsuz aşk bence yoktur. Aşk ve heyecan gelip geçicidir bence :)
Mavilim dün doğum günündü canım yazmamışım kusuruma bakma - Allahım sana daha güzel doğum günleri de geçirmeni nasip etsin sağlık, mutluluk, şans hep senle olsun:124::119:
Korkular hep var hatta evlat edinme topiğinde azıcık takıldıysan belki okumuşsundur - tüm süreçlerden geçip bekleme aşamasında olan insanlar bile acaba doğru mu yaptık, onu kendi çocuğumuz gibi görüp ve sevebilir miyiz diye düşünüp kendilerini sorguluyorlar. Bu çok normal sonuçta nasıl ki hamile bir kadın bu çocuğun geleceği nasıl olacak diye maddi manevi kaygılar yaşıyorsa, evlat edinen aileler de hamilelikteki kaygılara benzer süreç yaşıyorlar. Ama emin ol o bebeği kucağına aldığında yaşayacağın duygu herşeye bedel. Ben bazen düşünürüm şimdi elime bir bebek verseler bu senin çocuğun bak büyüt deseler eminim gözümden sakınırım. Elimden almaya çalışanı parçalarım, o bebeği ne pahasına olursa olsun korurum. Bunun doğurmakla alakası yok duygusal birşey bence... Hani laflar vardır aslında tartışmaya açıktır doğruluğu ama yazmak isterim:Bence sen aşk doktorundan daha iyi yazarsın,sende o potansiyel var
Valla yazmışsın epey,oturmuş satır satır döktürmüşsün. Düşünmüşsün benim için. Daha ne olsun.
Aklımda bazı korkular var, ona iyi anne olabilir miyim, kendi evladım gibi sahiplenebilir miyim, yapamazsam vicdan azabı çekerim, ben kedime bile iyi bakamıyorum diye bazen vicdan azabı çekiyorum, bu ise bi kedi değil bir insan yavrusu. Tüm hayatını sen şekillendiriyorsun. O yüzden çok korkuyorum ama zamanla bu korkularımı aşabilirsem çok ama çok isterim.Bana anne diyen bi yavruyu sarıp kokusunu içime çekmekten daha güzel ne olabilir ki
Bence de aşk yoktur, varsa da beni bulmazAh pisi sonsuz aşk bence yoktur. Aşk ve heyecan gelip geçicidir bence :)
Korkular hep var hatta evlat edinme topiğinde azıcık takıldıysan belki okumuşsundur - tüm süreçlerden geçip bekleme aşamasında olan insanlar bile acaba doğru mu yaptık, onu kendi çocuğumuz gibi görüp ve sevebilir miyiz diye düşünüp kendilerini sorguluyorlar. Bu çok normal sonuçta nasıl ki hamile bir kadın bu çocuğun geleceği nasıl olacak diye maddi manevi kaygılar yaşıyorsa, evlat edinen aileler de hamilelikteki kaygılara benzer süreç yaşıyorlar. Ama emin ol o bebeği kucağına aldığında yaşayacağın duygu herşeye bedel. Ben bazen düşünürüm şimdi elime bir bebek verseler bu senin çocuğun bak büyüt deseler eminim gözümden sakınırım. Elimden almaya çalışanı parçalarım, o bebeği ne pahasına olursa olsun korurum. Bunun doğurmakla alakası yok duygusal birşey bence... Hani laflar vardır aslında tartışmaya açıktır doğruluğu ama yazmak isterim:
"marifet doğurmak değil" "her kadın çocuk doğursa da herkes anne olamaz" gibi...
Bizim yani evlat edinme topiğindekilerin (ben de onların bir parçası gibi hissediyorum kendimi) kullandığımız cümle şudur :
"Annelik karnında büyütmek değil, yüreğinde büyütmektir."
Bu arada daha önce okuduğum dün de karşıma tekrar çıkan bir yazı vardı Şerocum, Aylin Kotil'in Güçlü Kadınlar yazısı... Orada bahsedilenlere açıkçası katılıyorum ben de aman ben yaparım kimseye ihtiyacım yok derim ama bazen de "mış " gibi yapıp güçsüz rolüne girmek gerekiyor (kkdaki eş ve ailesiyle ilgili dertlerde okuduğum kadarıyla erkek güçlü bir kadınla evlendiyse keyfini sürüyor kadınsa tüm yükü tek başına taşıyor) O yazıyı ekliyorum okumak isteyenler vardır diye düşünerekten...
GÜÇLÜ KADIN OLMAK MI OLMAMAK MI ?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
AYLİN KOTİL
Ah ah kelin ilacı olsa başına merhem niyetine sürermiş :) Ben de kendini ezdirmeyen bir insanım ama erkekler ezmeyi bir güç gösterme yolu görüyor halbuki karşılıklı hoşgörüyle ve saygı çerçevesinde bir ilişkide bence herkes hem görevini eşit üstlenip hem de iyi bir çift olabilir, burada biraz erkeğe iş düşüyor eğer ki adam "güçlü karakterde" ise zaten ister istemez biraz mış gibi yapabiliyor insan. Tabii onun için kendi rüştünü hayat bazında tamamlamış olgun bir insan olması lazım karşındaki adam.Canım evet evlat edinme ile ilgili yazdıkların çok güzel, o topike bende ugradım bir ara, ve ara ara girip okuyorum yaşadıklarını. tabi senin kadar zaman geçirmedim ama sanki oradakilerin çoğu çift. Ben - ve tabi ki de sen - ise bunu tek başına bekar bir kadın olarak yapmayı düşünüyorum. Bunun zorlukları takdir edersin ki daha fazla. Devletin koruyucu ailelik diye bir uygulaması da var. Evlatlık gibi uzun süreler beklemiyorsun. ama onda da çocuğa ve kokusuna alışıp ondan ayrılmak zorunda bırakılmakta var.Ve bu hem sen hem çocuk için travmalara sebep olabilecek süreçler. Açıkçası ben bunun üstüne çok çok düşünüp maddi manevi hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Aylin hanımın yazısı çok güzel, daha önce de okumuştum ve benim yaşadıklarıma, bana ne kadar benzediğine inanamamıştım.Benim de evliliğim aynen böyle oldu, güçlü kadın oldum, herşeye yetiştim, ev ile ilgilendim,alışverişi ben yaptım,yeri geldi o koca torbaları eve taşıdım, faturaları yatırmayan kocam beni bunların takibine mecbur etti ve en sonunda zaten kirayı ve aidatı da ödeyen ben oldum. Kocam iyice saldı kendini ve daha da güçlü olmak zorunda bıraktı beni..En sonunda da madem bu kadarını idare ediyorum bu herifi neden çekeyim moduna geldim,üstüne başka sorunlar da eklenince işte olanlar oldu,bitti..
Evet zayıf kadın numarası çekmek lazım ama cidden bu konuda derse ihtiyacım var benim, yok ya ben beceremiyorum bunu, gururuma ters geliyor. Şimdiki ilişkim de bunun da bir sorun olduğunu düşünüyorum, erkek arkadaşım karşısında ona ihtiyacı olan bi kadın arıyor ama yok bulamıyorBundan hem etkileniyor hem süper rahatsız oluyor
Ben adam, öhüm yani kadın olmam
Ah ah kelin ilacı olsa başına merhem niyetine sürermiş :) Ben de kendini ezdirmeyen bir insanım ama erkekler ezmeyi bir güç gösterme yolu görüyor halbuki karşılıklı hoşgörüyle ve saygı çerçevesinde bir ilişkide bence herkes hem görevini eşit üstlenip hem de iyi bir çift olabilir, burada biraz erkeğe iş düşüyor eğer ki adam "güçlü karakterde" ise zaten ister istemez biraz mış gibi yapabiliyor insan. Tabii onun için kendi rüştünü hayat bazında tamamlamış olgun bir insan olması lazım karşındaki adam.
Evlat edinmektense ben de koruyucu anneliğin daha kolay bir süreç olduğunu düşünüyorum evet çocuğun geri alınma riski var ama belli bir zaman sonra onu nüfusuna da geçirebiliyorsun - kendi adıma birkaç yılım daha var böyle şeyleri düşünmek için çünkü tam manasıyla hayatımı kurduğumu düşünmüyorum belki üniversiteye devam ederim ya da yüksek lisans falan... Bu konuda netleşmeden olmaz gibi... Ama koruyucu annelik için yaş sınırı 25 - evlat edinme içinse 30 yani o açıdan bir avantaj koruyucu annelik
ah be güzelim öyle bi erkek yok işte cidden,yani seni olduğun gibi gücünle kabul edebilecek yine de korunup kollanmaya ihtiyacın olduğunu görecek erkek bence türkiyede yok. Çünkü erkeklerimiz öyle yetişmiyorlar.
Ben de bu konuda zamanım olduğunu düşünüyorum 39-40 gibi olabilir zaten yaş sınırı koruyucu annelikte 65'e kadar çıkmış durumda.
İhtiyacı olan kadın olman için onun seni her koşulda destekleyeceğine inanman lazım yani o senden daha güçlü olduğunu ispat etmeliCanım evet evlat edinme ile ilgili yazdıkların çok güzel, o topike bende ugradım bir ara, ve ara ara girip okuyorum yaşadıklarını. tabi senin kadar zaman geçirmedim ama sanki oradakilerin çoğu çift. Ben - ve tabi ki de sen - ise bunu tek başına bekar bir kadın olarak yapmayı düşünüyorum. Bunun zorlukları takdir edersin ki daha fazla. Devletin koruyucu ailelik diye bir uygulaması da var. Evlatlık gibi uzun süreler beklemiyorsun. ama onda da çocuğa ve kokusuna alışıp ondan ayrılmak zorunda bırakılmakta var.Ve bu hem sen hem çocuk için travmalara sebep olabilecek süreçler. Açıkçası ben bunun üstüne çok çok düşünüp maddi manevi hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Aylin hanımın yazısı çok güzel, daha önce de okumuştum ve benim yaşadıklarıma, bana ne kadar benzediğine inanamamıştım.Benim de evliliğim aynen böyle oldu, güçlü kadın oldum, herşeye yetiştim, ev ile ilgilendim,alışverişi ben yaptım,yeri geldi o koca torbaları eve taşıdım, faturaları yatırmayan kocam beni bunların takibine mecbur etti ve en sonunda zaten kirayı ve aidatı da ödeyen ben oldum. Kocam iyice saldı kendini ve daha da güçlü olmak zorunda bıraktı beni..En sonunda da madem bu kadarını idare ediyorum bu herifi neden çekeyim moduna geldim,üstüne başka sorunlar da eklenince işte olanlar oldu,bitti..
Evet zayıf kadın numarası çekmek lazım ama cidden bu konuda derse ihtiyacım var benim, yok ya ben beceremiyorum bunu, gururuma ters geliyor. Şimdiki ilişkim de bunun da bir sorun olduğunu düşünüyorum, erkek arkadaşım karşısında ona ihtiyacı olan bi kadın arıyor ama yok bulamıyorBundan hem etkileniyor hem süper rahatsız oluyor
Ben adam, öhüm yani kadın olmam
hadi yaaaah be güzelim öyle bi erkek yok işte cidden,yani seni olduğun gibi gücünle kabul edebilecek yine de korunup kollanmaya ihtiyacın olduğunu görecek erkek bence türkiyede yok. Çünkü erkeklerimiz öyle yetişmiyorlar.
Ben de bu konuda zamanım olduğunu düşünüyorum 39-40 gibi olabilir zaten yaş sınırı koruyucu annelikte 65'e kadar çıkmış durumda.
Gunaydin prenses, guzel yazmistin da masallah ama son cumlede cok guldum :)))
Bende öyle biliyorum. belki 3. evlilikten sonra yazar olmuştur
aslında kötü bir durum. herkes birşey öğreniyor hayattan ama aldatma olayı çok yıkıcı ya.. allah korusun
Son karısı ile evlenmeden önce de AŞK DOKTORU'ydu galiba. :26:şimdi de acele etme okullar bi kapansın hele, belki de gitmem ramazanda diyo. bi konuşayım bakalım...
Hoş geldin. Bahseder misin kendinden?Ben tam 30 yaşındayım ☺️
30:30
Canım gofrettom,
çok teşekkür ederim yazdıkların için. Sevgiler benden
Biz aslında güçlü olmak zorunda bırakılan küçük kız çocuklarıyız, sanma ki beni onu terketmeye zorladıktan sonraki o illk bir kaç ayrılık gecesinde evimin karanlık köşelerinde ağlamayacağım bir süre. Ama beni buna mecbur eden o olacak. O yüzden uzun sürmez atlatırım...
Aslında benim yapmam gereken yalnızken bile mutlu olabilmeyi kendi kenime yetebilmeyi öğrenmek. Cidden karşı cins için bir plan yapmak istemiyorum artık, güvenim umudum kalmadı.
Şu evlatlık işini de kafamda çözer kendimi maddi olarakta hazırlarsam bir sorun kalmayacak. Ama buda beni korkutuyor. Bakalım.. Düşüneyim ben bunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?