30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Canım dgs başvuruları başladı bubarada. Ya ben össyi kanınca bıraktım sınavları çalılmayı. Kpssye hazırlanmadım doğru düzgün boşluktayım başlayayom tekrar

Canım dgs başvuruları başladı bubarada. Ya ben össyi kanınca bıraktım sınavları çalılmayı. Kpssye hazırlanmadım doğru düzgün boşluktayım başlayayom tekrar

çalış bence de... kpss önemli.. öss nerden çıktı :44: ona da gireceksin

akışta görünce yazmadan geçemedim
duruşuna hayran kaldım
sen çok güçlü bir hatunsun
diliyorumki mutlu olacağın biri hayatına gelecek inş.lah
sevgiler serocum

duruşuna hayran kaldım
sevgiler serocum

Canım gofrettom,
çok teşekkür ederim yazdıkların için. Sevgiler benden
Biz aslında güçlü olmak zorunda bırakılan küçük kız çocuklarıyız, sanma ki beni onu terketmeye zorladıktan sonraki o illk bir kaç ayrılık gecesinde evimin karanlık köşelerinde ağlamayacağım bir süre. Ama beni buna mecbur eden o olacak. O yüzden uzun sürmez atlatırım...

Aslında benim yapmam gereken yalnızken bile mutlu olabilmeyi kendi kenime yetebilmeyi öğrenmek. Cidden karşı cins için bir plan yapmak istemiyorum artık, güvenim umudum kalmadı.
Şu evlatlık işini de kafamda çözer kendimi maddi olarakta hazırlarsam bir sorun kalmayacak. Ama buda beni korkutuyor. Bakalım.. Düşüneyim ben bunu..

Tabii ki de yazabilir :) Benim bu forumda insanları gözlemleyerek edindiğim izlenimlerden paylaştığım yazılarımı toplasak herhalde iyi kötü bir kitap çıkar (ki ben evli değilim ve öyle çok sevgilisi olmuş biri de değilim)

Aslında çok yazmadım ama sen de sanırım benim gibi beklentisi az olan biri olunca hoşuna gidiyor :)
aslında yazacak çok şey var da aklıma geldiği kadar yazdım sana - evlat edinmeyle ilgili aklına takılan şeyler varsa sor bilgim dahilindeyse cevaplamaya çalışırım

DGS başvuru formunun çıktısını aldım doldurdum da üniversiteye gitmek lazım haftaya annemlerin oradaki meslek y.o. dan yaptırmayı düşünüyorum hem kafam rahat olacak ya - okul da yakın zaten

Ben tam 30 yaşındayım ☺️

30:30
Hoşgeldin Ben de 28 :)

duruşuna hayran kaldım
sevgiler serocum
Hoşgeldin gofretto

Kesinlikle bunu yapmalısın. Bak bana hiç sallamıyorum kimseyi, demişsin ya no man no cry aynen öyle şekerim İnsan kendiyle başbaşa da mutlu olabilir - zaten öyle olunca emin ol insanların dikkatini daha çok çekiyorsun ve biraz cool olunca hayal kırıklığın azalıyor

Bence sen aşk doktorundan daha iyi yazarsın,sende o potansiyel var
Valla yazmışsın epey,oturmuş satır satır döktürmüşsün. Düşünmüşsün benim için. Daha ne olsun.
Aklımda bazı korkular var, ona iyi anne olabilir miyim, kendi evladım gibi sahiplenebilir miyim, yapamazsam vicdan azabı çekerim, ben kedime bile iyi bakamıyorum diye bazen vicdan azabı çekiyorum, bu ise bi kedi değil bir insan yavrusu. Tüm hayatını sen şekillendiriyorsun. O yüzden çok korkuyorum ama zamanla bu korkularımı aşabilirsem çok ama çok isterim.Bana anne diyen bi yavruyu sarıp kokusunu içime çekmekten daha güzel ne olabilir ki

Ah pisi sonsuz aşk bence yoktur. Aşk ve heyecan gelip geçicidir bence :)

gofretto'cum evli canım
tanıştığımızda bende evliydim hatta bi arkadaşımız daha vardı o ve ben boşandık gofrettocum hala devam olması lazım. çok tatlıdır çook güzeldir gofretim

--- ----- ---
Bence hepimizin ilk hedefi bu olmalı, gerçekten de bir kadının kendi kendine yetebildiğini ve kimseye eyvallahı olmadığını gören insanlar bundan cidden çok etkileniyorlar. yaşadım ve kısmen de olsa gördüm. ama sulu zırtlak olursan erkekler seni terkedemiyorlar güçlü isen ilk tekmeyi sen yiyorsun bu da tecrübe ile de sabit.
sen çok güçlüsün idare edersin diye kaç kez terkedildim ben bile hatırlamıyorum artık

Aynen canım katılıyorum, aşk bir heyecan, sonrasına sevgi kalıyor ve bu saygı ile de destekleniyorsa bence bi ilişki uzun yıllar sürebilir

Mavilim dün doğum günündü canım yazmamışım kusuruma bakma - Allahım sana daha güzel doğum günleri de geçirmeni nasip etsin sağlık, mutluluk, şans hep senle olsun:124::119:

Korkular hep var hatta evlat edinme topiğinde azıcık takıldıysan belki okumuşsundur - tüm süreçlerden geçip bekleme aşamasında olan insanlar bile acaba doğru mu yaptık, onu kendi çocuğumuz gibi görüp ve sevebilir miyiz diye düşünüp kendilerini sorguluyorlar. Bu çok normal sonuçta nasıl ki hamile bir kadın bu çocuğun geleceği nasıl olacak diye maddi manevi kaygılar yaşıyorsa, evlat edinen aileler de hamilelikteki kaygılara benzer süreç yaşıyorlar. Ama emin ol o bebeği kucağına aldığında yaşayacağın duygu herşeye bedel. Ben bazen düşünürüm şimdi elime bir bebek verseler bu senin çocuğun bak büyüt deseler eminim gözümden sakınırım. Elimden almaya çalışanı parçalarım, o bebeği ne pahasına olursa olsun korurum. Bunun doğurmakla alakası yok duygusal birşey bence... Hani laflar vardır aslında tartışmaya açıktır doğruluğu ama yazmak isterim:
"marifet doğurmak değil" "her kadın çocuk doğursa da herkes anne olamaz" gibi...
Bizim yani evlat edinme topiğindekilerin (ben de onların bir parçası gibi hissediyorum kendimi) kullandığımız cümle şudur :
"Annelik karnında büyütmek değil, yüreğinde büyütmektir."

Bence de aşk yoktur, varsa da beni bulmaz Ben de anlık heyecan yerine ömürlük saygı ve sevgiyi tercih ederim

Bu arada daha önce okuduğum dün de karşıma tekrar çıkan bir yazı vardı Şerocum, Aylin Kotil'in Güçlü Kadınlar yazısı... Orada bahsedilenlere açıkçası katılıyorum ben de aman ben yaparım kimseye ihtiyacım yok derim ama bazen de "mış " gibi yapıp güçsüz rolüne girmek gerekiyor (kkdaki eş ve ailesiyle ilgili dertlerde okuduğum kadarıyla erkek güçlü bir kadınla evlendiyse keyfini sürüyor kadınsa tüm yükü tek başına taşıyor) O yazıyı ekliyorum okumak isteyenler vardır diye düşünerekten...

GÜÇLÜ KADIN OLMAK MI OLMAMAK MI ?

Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Evdeki tüm tamirat,tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler,dik durmayı da,güçlüdürler çünkü…

Aşık olduklarında hissederek yaşarlar. Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar.Bütün gün çalışıp durduktan sonra, akşamları yorgun da olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde, hemencecik hazırlanıp sevgililerinin onları evden almalarına gerek kalmadan, o her neredeyse onun olduğu yere giderler.

Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntıdan,yansıtmazlar çünkü. Para var mı,işyerinde sıkıntı mı oldu, birine canı mı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte oldukları erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın.

Sonra da bir bakarlar ki, bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçekten de kimse onlara acımaz. Bu durum zamanla gelenekselleşir ve acınmama ile sorun çıkarmama hali yaşam tarzına dönüşür. Eskaza dayanamayıp sorunlarını paylaşmaya kalksalar, bu sefer de sorunlu kadın, kaprisli kadın,tahammül edilmez kadın damgasını yerler. Bu yüzden de terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar!

Terk eden erkek de bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşayabileceğini, içinde yaşadığı fırtınalardan bihaber.

Sonra bir dosttan, eşten, ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden gitmiş erkeğe muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış.

Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin ona muhtaç olduğunu görmek bir çok duygusunu okşar erkeğin. Onlara kendini erkek gibi hissettirir! Bu zayıf kadınlar erkeklere bağımlıdır.

Mesela fatura filan yatıramazlar,anlamazlar çünkü. Nerden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alışverişi de yapmazlar, çünkü taşıyamazlar onca torbayı. Hep yorgun olurlar, bütün gün spor salonları, kuaför, o mağaza, bu mağaza gezerler. Akşama yemek yapmaya fırsat bulamazlar. Akşam eşleri eve geldiğinde,bugün nereye yemeğe gidelim,diye sorarlar. En kötü ihtimal dışardan yemek söylerler. Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücü de kendilerinde bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar. Huysuzluk da ederler, ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine, hiçbirşeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler,kıskançlık krizlerini de severler. Kocasının ve sevgilisinin hayatlarını karartırlar. Erkekler bu kadınları asla terk edemezler. Çünkü o güçsüz,kırılgan bir kadındır. Ayrılırsa kurda kuzuya yem olur.Koruyup kollanmalıdır her an o!

Zayıf kadınlar hiç çökmez,buruşmaz ve yıpranmazlar. Ancak işin ilginç yanı her zaman daha değerli olanlar da onlardır. Ve geride kalan güçlü kadınlar tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğine sadece bakakalırlar...

AYLİN KOTİL

Son düzenleme:

Canım evet evlat edinme ile ilgili yazdıkların çok güzel, o topike bende ugradım bir ara, ve ara ara girip okuyorum yaşadıklarını. tabi senin kadar zaman geçirmedim ama sanki oradakilerin çoğu çift. Ben - ve tabi ki de sen - ise bunu tek başına bekar bir kadın olarak yapmayı düşünüyorum. Bunun zorlukları takdir edersin ki daha fazla. Devletin koruyucu ailelik diye bir uygulaması da var. Evlatlık gibi uzun süreler beklemiyorsun. ama onda da çocuğa ve kokusuna alışıp ondan ayrılmak zorunda bırakılmakta var.Ve bu hem sen hem çocuk için travmalara sebep olabilecek süreçler. Açıkçası ben bunun üstüne çok çok düşünüp maddi manevi hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Aylin hanımın yazısı çok güzel, daha önce de okumuştum ve benim yaşadıklarıma, bana ne kadar benzediğine inanamamıştım.Benim de evliliğim aynen böyle oldu, güçlü kadın oldum, herşeye yetiştim, ev ile ilgilendim,alışverişi ben yaptım,yeri geldi o koca torbaları eve taşıdım, faturaları yatırmayan kocam beni bunların takibine mecbur etti ve en sonunda zaten kirayı ve aidatı da ödeyen ben oldum. Kocam iyice saldı kendini ve daha da güçlü olmak zorunda bıraktı beni..En sonunda da madem bu kadarını idare ediyorum bu herifi neden çekeyim moduna geldim,üstüne başka sorunlar da eklenince işte olanlar oldu,bitti..

Evet zayıf kadın numarası çekmek lazım ama cidden bu konuda derse ihtiyacım var benim, yok ya ben beceremiyorum bunu, gururuma ters geliyor. Şimdiki ilişkim de bunun da bir sorun olduğunu düşünüyorum, erkek arkadaşım karşısında ona ihtiyacı olan bi kadın arıyor ama yok bulamıyor Bundan hem etkileniyor hem süper rahatsız oluyor
Ben adam, öhüm yani kadın olmam

Ah ah kelin ilacı olsa başına merhem niyetine sürermiş :) Ben de kendini ezdirmeyen bir insanım ama erkekler ezmeyi bir güç gösterme yolu görüyor halbuki karşılıklı hoşgörüyle ve saygı çerçevesinde bir ilişkide bence herkes hem görevini eşit üstlenip hem de iyi bir çift olabilir, burada biraz erkeğe iş düşüyor eğer ki adam "güçlü karakterde" ise zaten ister istemez biraz mış gibi yapabiliyor insan. Tabii onun için kendi rüştünü hayat bazında tamamlamış olgun bir insan olması lazım karşındaki adam.
Evlat edinmektense ben de koruyucu anneliğin daha kolay bir süreç olduğunu düşünüyorum evet çocuğun geri alınma riski var ama belli bir zaman sonra onu nüfusuna da geçirebiliyorsun - kendi adıma birkaç yılım daha var böyle şeyleri düşünmek için çünkü tam manasıyla hayatımı kurduğumu düşünmüyorum belki üniversiteye devam ederim ya da yüksek lisans falan... Bu konuda netleşmeden olmaz gibi... Ama koruyucu annelik için yaş sınırı 25 - evlat edinme içinse 30 yani o açıdan bir avantaj koruyucu annelik

ah be güzelim öyle bi erkek yok işte cidden,yani seni olduğun gibi gücünle kabul edebilecek yine de korunup kollanmaya ihtiyacın olduğunu görecek erkek bence türkiyede yok. Çünkü erkeklerimiz öyle yetişmiyorlar.
Ben de bu konuda zamanım olduğunu düşünüyorum 39-40 gibi olabilir zaten yaş sınırı koruyucu annelikte 65'e kadar çıkmış durumda.

Hayattan çok şey bekliyoruz. haliyle de olmayınca üzülüyoruz. Ah hayat bazen sen akıp gidiyorsun da her geçen gün o akışınla binbir şeyide katıp berebaerinde getiriyorsun..

Ah zaman çabuk geç...
Yada bazı şeylerin zamanını yakınlşatır.... Baze şeyler zamanını beklermiş o zaman gelsin artık...

İhtiyacı olan kadın olman için onun seni her koşulda destekleyeceğine inanman lazım yani o senden daha güçlü olduğunu ispat etmeli
bu arada altını çizdiğim cümleyi ben hayatımda uyguluyorum diyorum ki kira-fatura gibi şeyleri ben yatırıyorum, sorunlarda usta çağırıyorum, temizliğimi yemeğimi kendim yapıyorum hafta sonum temizlkle geçiyor, hafta içi çalışıyorum eee ne kaldı geriye?! Tüm bunların üstüne bir erkeğin nazını çekeceksem evlenmenin manası ne diyorum yani omzuna başımı yasladığımda kendimi güvende hissedeceksem ve bu yüklerimi hafifletecek, hayatı gerçek manada paylaşacağıma inandığım biri olursa ancak evlenebilirim

hadi yaaa evlat edinmede max 40 yaş şartı var da ondan şaşırdım.
Bence erkekler öyle yetişmiyor değil, işlerine gelmiyor kendilerini yetiştirmek. Kıyaslamaktan hoşlanmam ama ben tüm bunlara rağmen sınavlara hazırlanırken bir erkek nasılsa işim var der gezer tozar ev işlerini yemeğini anası önüne koyar, ütüsü yapılır yaptığı sabah kalk hazır sofraya otur, hazır ütülü kıyafetleri giy işe git gel yoruldum de yat! sonra da ahkam kes - onlar hayatın yükünü almıyorlar almak için çaba da sarf etmiyorlar

Gunaydin prenses, guzel yazmistin da masallah ama son cumlede cok guldum :)))

Bende öyle biliyorum. belki 3. evlilikten sonra yazar olmuştur

aslında kötü bir durum. herkes birşey öğreniyor hayattan ama aldatma olayı çok yıkıcı ya.. allah korusun

Son karısı ile evlenmeden önce de AŞK DOKTORU'ydu galiba. :26:
Ben tam 30 yaşındayım ☺️

30:30
Hoş geldin. Bahseder misin kendinden?

Haklısın ŞERO'm!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…