30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Benim istediğimi ailem istemedi durumu olmadı da ailemin dediğini ben istemedim bu oldu.
Bundan sonra karşımıza çıkacak insanlar, hayırlısıyla kocalarımız olsun inşallah.
Ailemiz de istesin biz de.

Benim istediğimi ailem istemedi durumu olmadı da ailemin dediğini ben istemedim bu oldu.
Bundan sonra karşımıza çıkacak insanlar, hayırlısıyla kocalarımız olsun inşallah.

ALLAH'ım "eş" diye yazmadığını "aşk" diye çıkarma karşımıza...
Bunu bi yerde gördüm ve duvarımda paylaştım, beğenenler hep hanım kullanıcılar. Çok ilginç ya bu duaya amin diyecek erkek yok mu yani. Dertleri hep başka bişi mi? Evlilik bu kadar mı kötü onlara.. Karamsarlaştım..

güzel anne .. Allah sağlıkla eline almayı nasip etsin inşallah...

Eneeee , sen nişanlı mıydın ? Ayakkabının altına benim ve benim hergelenin adını bitişik olarak yazar mısın ?

O yorumumda bu söz aklıma geldi zaten.

Erkeklerin birçoğu zaten

merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli... tuğçe kart istemiştim gözünden kaçtı sanırım cnm..

ceviz reçeli nasıl yapılıyor biliyor musun yemek konularında iyi gibisin

Canım merhaba
Yok ben hiç yapmadım ceviz reçeli:26:
Ama kabukları soyulup 1 hafta 10 gün suda bekletildiğini ve daha sonra kreçte 4-5 saat bekletildiğini biliyorum.Bayağı aşamalı bir reçel :26:Netten tarifleri inceleyip ortak bir noktada toplayabilirsin

ya ben kabuklarını soydum su da bekliyor acılık kayboluyor gibi.. kieç nasıl olacak birde şeker oranı hakkında fikrim yok cnm
tarifler birbirinden alakasız sanki..

benim beğendiklerimi beğenmediler canım yoksa başka türlü tanıştırma olmadı yani

Erkekler pek duvar yazısı beğenmiyorlar

Birde genelde kızlar hassastır unutamaz ama erkekler biri olmazsa biri olur diyorlar.

Malesef diğer türlü de çoğunluğu manevi değere önem vermiyorlar.

aynı canım, tabii benim daha zamanım var. daha yavaş ilerliyoruz, mobilyalarımızı beğendik, beyaz eşyalarımızı aldık, mutfak eşyalarım ev tekstili vs tamam gibi.. halı kilim masa boya badana kaldı. Nikah işlemi için de raporlarımızı aldık
balayı için yer bakıyoruz Antalya olucak sanırım. bu arada da taksitlerimizi ödüyoruz..

ya ben kabuklarını soydum su da bekliyor acılık kayboluyor gibi.. kieç nasıl olacak birde şeker oranı hakkında fikrim yok cnm
tarifler birbirinden alakasız sanki..
Bak bakalım

Malzemeler

* 1 Kg. olgunlaşmamış ceviz (tercihen erik büyüklüğünde)
* Yarım su bardağı sönmüş kireç,
* 2 çay kaşığı karbonat,
* 1 Kg. toz şeker,
* 6 su bardağı su,
* Nohut büyüklüğünde 4-5 adet limon tuzu,

Ceviz Reçeli Hazırlanışı

Taze ceviz olarak nitelendirdiğimiz olgunlaşmamış erik büyüklüğünde olan cevizlerimizin yeşil olan kabuklarını bıçak yardımı ile soyucaz. Cevizleri büyük bir tencereye yerleştirerek üzerini örtecek şekilde su ile tencereyi doldurucaz. Her gün suyu tazelemek sureti ile 8 gün boyunca suda bekleticez. 8 günün sonunda suyu süzüp cevizleri iyice yıkayacağız. Sönmüş kireçle karıştırdığımız suda 4-5 saat beklettikten sonra çıkarıp yıkayın. Cevizleri tercihen çatal yardımı ile bir kaç yerinden delin. Bir tencerede kaynattığınız suyu iki çay kaşığı karbonat atın. Cevizleri bu suda iyice yumşayıncaya kadar haşlayın. Çıkarın ve yıkayıp süzün. 6 su bardağı suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Su kaynamaya başlayınca cevizleri katıp reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha kaybatın ve ocaktan alın. Reçel sıcak haldeyken kavanozlara paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatın. Serin bir ortamda muhafaza edin.

MALZEMESİ

50 Adet ceviz (yeşil küçük),
1 Kg. tozşeker,
3 Bardak su,
1,5 Limon suyu,
1 Tutam karanfil.
Kireç suyu.

YAPILIŞI

1.Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız,
2.Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün
bekletiniz,
3.cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız ,
4.Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız,
5.Üç bardak su ile şekeri kaynatınız,
6.İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız,
7.Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz,
8.Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz,
9.8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız

Malzemeler
• 50 adet ham ceviz
• 1 kg toz şeker
• 2 su bardağı su
• ½ limon suyu
• 5-6 karanfil
Kireç Kaymağı için Malzemeler
• 500 gr sönmemiş kireç
• 10 lt su
Yapılışı
Kireç Kaymağı Yapılışı
1. Sönmemiş kireci derin bir tencereye alın.
2. Üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın.
3. Kirecin dibe çökmesi için bir gece bekletin ve ertesi gün suyu dikkatlice süzün.
4. Kireçli kısım atılacak, elde edilen su kireç kaymağı olarak kullanılacak.
Ceviz Reçelinin Yapılışı
1. Ceviz kabuklarını çok ince soyun.
2. İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 20 gün suda bekletin.
3. 10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağında 5 saat bekletin.
4. İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın.
5. Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.
6. Son olarak, cevizleri kaynayan suya atıp, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
7. 1 kg şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın. Karanfilleri ilave edin.
8. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirdikten sonra limon suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın.
9. Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın.

Ben birkaç tarif baktım sadece su ölçüleri farklı sen de ortasını bul mesela 3 veya 4 bardak:26:Ve kireçte bekletme saati değişik sende 4 saat bekletCevizi ise suda 8-10 gün beklet:44:

Son düzenleme:
filozof değil perican erkek kardeşi evlenicek.. darısı filozofa inş.

Amin canım hayırlısı olsun. Gönlüme göre olsun, inşallah.

Evet, sizin zaman var diye yavaş ilerlersiniz. Benim de aklıma geldi. Aldıklarını güle güle kullanmak nasip olur inşallah. Rabbim içine sindirsin.

Biri sana nişan hazırlıklarını sorunca öyle sandıydım :44: Olsun tadını çıkar bugünlerin
Elhamdülillah! Çıkarıyorum.

Hee erkek kardeşi miydi nişanlı olan , hayırlı birisi olsun da öyle evlensin yoksa evlilik zor zanaat azizim
Öyle tabii.
Ece Erken'nin kaderi değişmiyor, yine istenmeyen gelin

konusu açılmış. bazen bu kk'da çok gülüyorum

Gerçekse üzüldüm.

Selammmmmmm

Al benden de o kadar bacım , zor sever zor unuturum o yüzden yeni başlangıçlar yapamıyorum. Hayırlısı diyoruz işte ..
Zor sevip sor unutma durumu bende de var ama artık şunu diyorum madem ki bu benim kısmetimde yokmuş ve unutmak mecburi, o halde çaba göstermeliyim. Artık duygularımın aklıma galip gelmesine izin vermiyorum bittiyse bitti nokta

şu ilk cümlen bende yaramadı canım ben hep az yiyen biri oldum diyetisyene gittim verdiği bir günlük menü benim bir haftalık yiyeceğim artık eskiye göre daha çok yiyorum ama dengeli - canımın istediğini de yiyorum bakalım sonuna kdar gidebilirsem sonra koruyacağıma eminim de sorun zayıflayabilmekte...

Hayatımıza giren her insan birşey öğretiyor illa ki ama işte biz o anın verdiği duygularla isyan edebiliyoruz maalesef... En güzeli Rabbe teslim olmak

Canım hayata isyan etme elbet çıkacak biri karşına, demek ki aşkı yaşaman gerekiyormuş ve o yüzden karşına bu kişi çıkmış. Bak benim karşıma gerçekten sevebileceğim bir adam çıkmadı bile, bazen yalnız olduğumda melankoliye bağlasam da sonra toparlanıyorum Rabbim kabul etmeyeceği duayı dilimize getirmezmiş hem yukarıdaki cümlelerine bakıyorum da hep olumsuz kelimeler kullanmışsın - aslında sana istediğin verilmiş yani sen çıkarma derken aslında evren onu çıkar komutu olarak algılar ve sana o şekilde duan geri dönermiş. Altını çizdiğim cümlelere karşılık daha olumlusunu kurmayı dene istersen: "Rabbim karşıma nasibim olacak kişiyi çıkar, senin razı olduğun kişiyse ona kalbimi ısındır" gibi

Canım teşekkür ederim güzel dileklerin için ben de senin yorumlarını çok beğeniyorum
Bu arada dediğin gibi biz Allahın kuluysak karşımıza çıkan da aynı şekilde bir kul. Kötüyse de kendine eder üzülsek bile illa ki bize birşeyler katıyor, bizi olgunlaştırıyor ve sonunda hayat herşeye rağmen devam ediyor. Rabbim gönlümüzdekilerin hakkımızda hayırlı olanlarını nasip etsin

herkeseeee slm güzelll kıssslar
Aleyküm selam, hoşgeldin Beyza

Kıslarrrr
aslıııı

Aslı elma dersem çık armut dersem bekle
çok güldüm ya okuyunca armut Bu arada sana da selam Turkuaz

geldim de geciktim biraz
Hoşgeldin Aslı

ne oldu. aslı gittin mi :)
Selam

selam kızlar.

bugün 25 ii yani exin doğumgünü. fotolarına baktım eskisi gibi gelmedi sadece gülümsemesi benim çektiğim fotolarda bana bakıyo gibi poz ver derdim ah ah . bitti ve idrak de ettim ama işte
Selam limonata nasılsın? tayin işi belli oldu mu?
Bu arada exle ilgili ne yaşandıysa orada kalsın bak bu şekilde hayatına devam edemiyorsun sanki bana öyle geldi:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…