- 15 Mayıs 2013
- 3.883
- 796
- 198
- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #36.001
Selammmmmmm
Zor sevip sor unutma durumu bende de var ama artık şunu diyorum madem ki bu benim kısmetimde yokmuş ve unutmak mecburi, o halde çaba göstermeliyim. Artık duygularımın aklıma galip gelmesine izin vermiyorum bittiyse bitti nokta
şu ilk cümlen bende yaramadı canım ben hep az yiyen biri oldum diyetisyene gittim verdiği bir günlük menü benim bir haftalık yiyeceğimartık eskiye göre daha çok yiyorum ama dengeli - canımın istediğini de yiyorum bakalım sonuna kdar gidebilirsem sonra koruyacağıma eminim de sorun zayıflayabilmekte...
Hayatımıza giren her insan birşey öğretiyor illa ki ama işte biz o anın verdiği duygularla isyan edebiliyoruz maalesef... En güzeli Rabbe teslim olmak
Canım hayata isyan etme elbet çıkacak biri karşına, demek ki aşkı yaşaman gerekiyormuş ve o yüzden karşına bu kişi çıkmış. Bak benim karşıma gerçekten sevebileceğim bir adam çıkmadı bile, bazen yalnız olduğumda melankoliye bağlasam da sonra toparlanıyorum Rabbim kabul etmeyeceği duayı dilimize getirmezmiş hem yukarıdaki cümlelerine bakıyorum da hep olumsuz kelimeler kullanmışsın - aslında sana istediğin verilmiş yani sen çıkarma derken aslında evren onu çıkar komutu olarak algılar ve sana o şekilde duan geri dönermiş. Altını çizdiğim cümlelere karşılık daha olumlusunu kurmayı dene istersen: "Rabbim karşıma nasibim olacak kişiyi çıkar, senin razı olduğun kişiyse ona kalbimi ısındır" gibi
Canım teşekkür ederim güzel dileklerin için ben de senin yorumlarını çok beğeniyorum
Bu arada dediğin gibi biz Allahın kuluysak karşımıza çıkan da aynı şekilde bir kul. Kötüyse de kendine eder üzülsek bile illa ki bize birşeyler katıyor, bizi olgunlaştırıyor ve sonunda hayat herşeye rağmen devam ediyor. Rabbim gönlümüzdekilerin hakkımızda hayırlı olanlarını nasip etsin
Aleyküm selam, hoşgeldin Beyza
çok güldüm ya okuyunca armut Bu arada sana da selam Turkuaz
Hoşgeldin Aslı
Selam
Selam limonatanasılsın? tayin işi belli oldu mu?
Bu arada exle ilgili ne yaşandıysa orada kalsın bak bu şekilde hayatına devam edemiyorsun sanki bana öyle geldi:44:
Amin canım hayırlısı olsun. Gönlüme göre olsun, inşallah.
Evet, sizin zaman var diye yavaş ilerlersiniz. Benim de aklıma geldi.Aldıklarını güle güle kullanmak nasip olur inşallah. Rabbim içine sindirsin.
Elhamdülillah! Çıkarıyorum.
Öyle tabii.
Gerçekse üzüldüm.
Üzüldüm Ece Erken'e...maalesef gerçekmiş filozof, bende şimdi hürriyette okudum. bize uygun değil filan demişler, böyle burun kıvıranları da hiç sevmem, allah aratsın derim hepbu arada pelin karahan da evlenmiş ya
sana özel msj atıyorum..
Selam canımkızlar sırkete geldım.dun bır arkadaşım cok ısrar edıyor dıye bır iş görüşmesine gittim.ılk görüşme olumluydu bakalım bundan sonrakı aşamalar ne olacak? galıba benım artık bu sırketten cıkma vaktım geldı.rahatmıyım cok rahatım ama hayatımda hıcbırsey degışmıyor mevkı alamıyorum,sendıka muhabetınden vs sırkette küçülmeye gıdıyor
sonrasında bır arkadaşım mangalbaşına götürdü hem esı ve kendısının bana bebek gıbı davranması, hemde manzara cok ıyı geldı.
bugun kısmetse saçlarımı kestırcem kısa olarak cok kısa degılde bob modeli denılen türde merak edıyorum yakışırmı acaba
bende durum bundan ıbaret ... herkesede gunaydın
Selam petunyaselam kızlar günaydın; nasılsınız.. dün akşam bende odamı toparladım, ne zamandır temizlememişim.
zaten sıkış sıkış, koliler filan var hep. yatağa zor gidicem yakındaama temizledim miss gibi oldu sonra da keyif yaptım biraz çay, çerez dondurma sonra da yattım zaten.. hepinize mutlu bir sabah, aydınlık bir gün diliyorum
SelammmGünaydın kızlar
Müdürün öyle biriyse çok güzel ama tabii hayat şartları sen de daha iyisini istersin mutlu olacağın yerde çalışmak hakkın - bu oradaki arkadaşlık ilişkilerinin biteceği anlamına gelmezcanım eğer bu fırma olursa ağlarım karşısında ınsallah dayanamaz dıye dusunuyorum.Istıkbalımle oynayacak bır adam gıbı degıl ama bakalım.gıtme deyıp duruyor o ve ne gerekıyorsa yapıyor adam bır mudur gıbı degıl abı,baba gıbı ama benım bu sırketten alabılecegım bır tık daha yok artık malesef.
hangı adam eger ermenı ıle olanı soruyorsan flort ve tanıma aşamasındayız .. eğer sırkettekını soruyorsan onunla bı dun akşam konuştuk o lıman bulamıyor,kendı acık denızlerde başkasınıda suruklemeye calısıyor malesef ama ben o kısı degılım ve olamam.
Kaba adamdan hayır gelmez yani ne bileyim küfürlü argolu konuşmam karşımdaki de konuşsun istemem açıkçası hatta bir derdim varda biri konu açmış kocası küfür ediyormuş ne yapayım diyordu senin yazdığını okuyunca o geldi aklımaYa
Allah büyük canım inşallah tekrar yaşarsın aynı duyguları.
Benim duygular aynı değişim yok. Bu arada gıcık facesimde yok. sildim . Bizimkiler sil madem beğenmiyorsun. Yanlış anlamasın dediler bende pek umursamıyordum en son ki argo konuşmaları soğuttu çok kaba adam ya.
merhaba pisi
merhaba Petunyacım
Canım kaderde kiminle evleneceğimizi Rabbim bilir biz bilemeyiz inşallah en kısa zamanda karşına diledğin gibi biri çıkarPetunya,
Ben de millete diyorum bunu, anlatamıyorum.
Yok ben "beğenmiyormuşum" "evlenmeye niyetim yokmuş" (bu kısmen doğru)
Ya arkadaş olacak bir şey olur zaten! Nice insanlar biliyorum. Hiç evlenmeyecek tipler, evlendi gitti.
Olacak olursa olur. Evlilik biraz kaderdir.
Nikah ile ölümün saati şaşmaz!!!
Kadere teslimiyet... İşte ben bunu yapmaya çalışıyorum ama tam manasıyla olmadığından sanırım zaman zaman üzülebiliyorum - kontrolcü bir insanın teslimiyeti de ancak bu kadar iştehaklısın filo, katılıyorum.
sağlıklı bir insanın bir anda rahatsızlanması gibi biraz evrenden (ilahi) gelen bşy ve ben çok kadere inanan bir insanım,
dağın tepesinde bir nokta vardır, birisi etrafında döner dolaşır, tırmanır gezer durur ama o noktaya ulaşamaz. nedendir bilinmez?
kimisi de tepeden helikopterle iner... yani hayatta her olayda iş, sağlık vs ben buna çok kez şahit oldum..
sürekli sorgulayıp şikayetlenmektense, mevcut durumun tadını çıkarmalıyız bence.. önemli olan her durumdan mutlu olmak
Valla sen yine şanslıymışsın benim henüz karşıma ailemin beğenip de bana önerdiği biri çıkmadıSana katılıyorum. Prensescim.
Benim beğendiklerimi ailem beğenmiyordu.Ailemin beğendiklerini ben beğenmiyordum. En son bir noktada anlaşmıştık malesef onda da yaş krizi yaşadık olmadı. ha birde kıskançlık onu atlamayım. valla aklıma geliyor da ne saçma nedenle bitti arkadaşlığımız halen anlayamıyorum. Kader desem entersan şeyler oldu rüyalarda hep hayırlı olacak çıktı. gariptir ama bende kalsın kısaca zihnimi okudu çok sevdiğim yakınım ve bana ta aralıkta dedi sonra 2 hafta önce tekrar dedi. bunların hiçbiri olmayacak sen .... tarif etti ve onunla olcak dedi. Limona bahsetmiştim. Çok gaipr hissettim aklımı okudu sanki. 2 kez talip olcak bu kişi sana dedi. ben ,annem ,abim birbirimize baktık sessiz kaldık anlattı kişi entersandır oydu. boyu,posu,kilosu rengi
bakalım kısmet :)
ya evet arkadaşım ekleyecek kabul et dedi kabul ettim. ilk gördüğümde de itici gelmişti. hiç sıcak gelmemişti arkadaşça konuştum baktım olmayacak ha bire kızlarla dolaşıyor ha bire argo FB hakaret ediyor sildim gitt.
Öyle aslında ama insan kötü oluyor canım. Çok güçlü olmak lazım mutlaka bir hedefin olmalı ... kilo olsun, öğrenmek istediğin bir şey olsun, ..." en mutlu an yaşadığın andır " bu söze bayıldım ben
Aminn şerom amin de erkekler odun şekerim o yüzden ben facete birşey paylaşmıyorum artık - konuşmak isteyen merak eden özelden yazsınALLAH'ım "eş" diye yazmadığını "aşk" diye çıkarma karşımıza...
Bunu bi yerde gördüm ve duvarımda paylaştım, beğenenler hep hanım kullanıcılar. Çok ilginç ya bu duaya amin diyecek erkek yok mu yani. Dertleri hep başka bişi mi? Evlilik bu kadar mı kötü onlara.. Karamsarlaştım..
Selam Cerenceviz reçeli nasıl yapılıyor biliyor musun yemek konularında iyi gibisin
teşekkür ederim canım bekleme 10 gün oldu sabah baktımda tad acı değil artık zaten tariflerde bakın yazıyordu kireç olayını da çözersem olacak inşallah .. kireçsiz bir tarif göremedim henüz...Bak bakalım
Malzemeler
* 1 Kg. olgunlaşmamış ceviz (tercihen erik büyüklüğünde)
* Yarım su bardağı sönmüş kireç,
* 2 çay kaşığı karbonat,
* 1 Kg. toz şeker,
* 6 su bardağı su,
* Nohut büyüklüğünde 4-5 adet limon tuzu,
Ceviz Reçeli Hazırlanışı
Taze ceviz olarak nitelendirdiğimiz olgunlaşmamış erik büyüklüğünde olan cevizlerimizin yeşil olan kabuklarını bıçak yardımı ile soyucaz. Cevizleri büyük bir tencereye yerleştirerek üzerini örtecek şekilde su ile tencereyi doldurucaz. Her gün suyu tazelemek sureti ile 8 gün boyunca suda bekleticez. 8 günün sonunda suyu süzüp cevizleri iyice yıkayacağız. Sönmüş kireçle karıştırdığımız suda 4-5 saat beklettikten sonra çıkarıp yıkayın. Cevizleri tercihen çatal yardımı ile bir kaç yerinden delin. Bir tencerede kaynattığınız suyu iki çay kaşığı karbonat atın. Cevizleri bu suda iyice yumşayıncaya kadar haşlayın. Çıkarın ve yıkayıp süzün. 6 su bardağı suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Su kaynamaya başlayınca cevizleri katıp reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha kaybatın ve ocaktan alın. Reçel sıcak haldeyken kavanozlara paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatın. Serin bir ortamda muhafaza edin.
MALZEMESİ
50 Adet ceviz (yeşil küçük),
1 Kg. tozşeker,
3 Bardak su,
1,5 Limon suyu,
1 Tutam karanfil.
Kireç suyu.
YAPILIŞI
1.Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız,
2.Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün
bekletiniz,
3.cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız ,
4.Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız,
5.Üç bardak su ile şekeri kaynatınız,
6.İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız,
7.Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz,
8.Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz,
9.8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız
Malzemeler
50 adet ham ceviz
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
5-6 karanfil
Kireç Kaymağı için Malzemeler
500 gr sönmemiş kireç
10 lt su
Yapılışı
Kireç Kaymağı Yapılışı
1. Sönmemiş kireci derin bir tencereye alın.
2. Üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın.
3. Kirecin dibe çökmesi için bir gece bekletin ve ertesi gün suyu dikkatlice süzün.
4. Kireçli kısım atılacak, elde edilen su kireç kaymağı olarak kullanılacak.
Ceviz Reçelinin Yapılışı
1. Ceviz kabuklarını çok ince soyun.
2. İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 20 gün suda bekletin.
3. 10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağında 5 saat bekletin.
4. İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın.
5. Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.
6. Son olarak, cevizleri kaynayan suya atıp, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
7. 1 kg şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın. Karanfilleri ilave edin.
8. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirdikten sonra limon suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın.
9. Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın.
Ben birkaç tarif baktım sadece su ölçüleri farklı sen de ortasını bul mesela 3 veya 4 bardak:26:Ve kireçte bekletme saati değişik sende 4 saat bekletCevizi ise suda 8-10 gün beklet:44:
ben deneyeyim dedim ama bu kadar zor olduğunu bilmiyordum canım güzel olursa yazarım tarifini...Selam canım
Sanırım artık monotonluktan sıkıldın değişime ihtiyacın var :) saç değiştirme iş değiştirme falanhakkında hayırlısı olsun
Selam petunyaay sana kıyamam yaaa ben her hafta koca evle uğraşıyorum da hafta sonu yetmiyor tahmin edebiliyorum yani... eminim mis gibi olmuştur evlenince çoğalacak sana şimdiden söyleyeyim
Selammm
Müdürün öyle biriyse çok güzel ama tabii hayat şartları sen de daha iyisini istersin mutlu olacağın yerde çalışmak hakkın - bu oradaki arkadaşlık ilişkilerinin biteceği anlamına gelmez
bu arada o bahsettiğin arkadaşla görüşmenize sevindim inşallah hakkınızda hayırlısı olur
Kaba adamdan hayır gelmez yani ne bileyim küfürlü argolu konuşmam karşımdaki de konuşsun istemem açıkçası hatta bir derdim varda biri konu açmış kocası küfür ediyormuş ne yapayım diyordu senin yazdığını okuyunca o geldi aklıma
Canım kaderde kiminle evleneceğimizi Rabbim bilir biz bilemeyiz inşallah en kısa zamanda karşına diledğin gibi biri çıkar
Kadere teslimiyet... İşte ben bunu yapmaya çalışıyorum ama tam manasıyla olmadığından sanırım zaman zaman üzülebiliyorum - kontrolcü bir insanın teslimiyeti de ancak bu kadar işte
Valla sen yine şanslıymışsın benim henüz karşıma ailemin beğenip de bana önerdiği biri çıkmadıtam tersi de çıkmadı gerçi - her halukarda adam gibi biriyle tanışma şerefine nail olamadık
Aminn şerom amin de erkekler odun şekerim o yüzden ben facete birşey paylaşmıyorum artık - konuşmak isteyen merak eden özelden yazsın
Selam Ceren
Nevroş yemek bölümü editörü - benim bildiğim cevizler çiğken solüsyon gibi birşeye bandırılıyor (kireç de olabilir:44:) sonra reçel olarak kaynatılıyor ama tabii hiç denemediğim için çok iyi hatırlamıyorum
teşekkür ederim canım bekleme 10 gün oldu sabah baktımda tad acı değil artık zaten tariflerde bakın yazıyordu kireç olayını da çözersem olacak inşallah .. kireçsiz bir tarif göremedim henüz...
Üzüldüm Ece Erken'e...
Pelin'e neden şaşırdın?
Özel mesajını hasretle bekliyorum. :112:
Canım benim, biz de arkadaşımla buna şaşırıyoruz.pelin daha yeni boşanmıştı, ondan şaşırdımcepten gönderdim ama bağlantı sorunu var. bekliyor.
çözüldüğüne gelicektir.
Selam canım iyilik sağlık şükürler olsunmerhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli... tuğçe kart istemiştim gözünden kaçtı sanırım cnm..
Erkekler genelde lafı birinci ağızdan söylerler sen şöylesin böylesin diye - faceten gönderme yapanlar da var illa ki ama ima yerine direkt konuşuyorlarbenim beğendiklerimi beğenmediler canım yoksa başka türlü tanıştırma olmadı yani
Erkekler pek duvar yazısı beğenmiyorlar
Birde genelde kızlar hassastır unutamaz ama erkekler biri olmazsa biri olur diyorlar.
Malesef diğer türlü de çoğunluğu manevi değere önem vermiyorlar.
Allah güle güle kullanmayı, evinde huzurla oturmayı nasip etsin inşallahaynı canım, tabii benim daha zamanım var. daha yavaş ilerliyoruz, mobilyalarımızı beğendik, beyaz eşyalarımızı aldık, mutfak eşyalarım ev tekstili vs tamam gibi.. halı kilim masa boya badana kaldı. Nikah işlemi için de raporlarımızı aldık
balayı için yer bakıyoruz Antalya olucak sanırım. bu arada da taksitlerimizi ödüyoruz..
ben de üzüldüm açıkçası sonuçta mutlu olmak herkesin hakkıEce Erken'nin kaderi değişmiyor, yine istenmeyen gelin
konusu açılmış. bazen bu kk'da çok gülüyorum
hayırlısı Allahtan her ne olursa olsun sonu, üzülmek yok hayat devam ediyor tamam mı?Sen yazarken fark ettim altını çizdiğini dua ederken olumlusunu söylüyordum ama şimdi gitti ya hergelem hemen olumsuza bağladım yine
Çoğumuz bekarızkızlar hepiminiz bekarmısınız benim gibi(
Selam canım iyilik sağlık şükürler olsun
Erkekler genelde lafı birinci ağızdan söylerler sen şöylesin böylesin diye - faceten gönderme yapanlar da var illa ki ama ima yerine direkt konuşuyorlar
Allah güle güle kullanmayı, evinde huzurla oturmayı nasip etsin inşallah
Antalya'da da Arcadia Limak otelini tavsiye ederim harika bir otel denize sıfır imkanları da süper
ben de üzüldüm açıkçası sonuçta mutlu olmak herkesin hakkı
hayırlısı Allahtan her ne olursa olsun sonu, üzülmek yok hayat devam ediyor tamam mı?
Çoğumuz bekarız
Konu sahibesi AngelHeart yeni evlendi 2 ay falan oluyor, petunya nişanlı, inside arkadaşımız var arada geliyor o da evli onun haricinde hepimiz bekarız
sen yap güzel olursa bizimle de paylaşben deneyeyim dedim ama bu kadar zor olduğunu bilmiyordum canım güzel olursa yazarım tarifini...
pelin boşanmış sonra yeni sevgilisinden hamile kalınca bekleme süresini mahkeme kararıyla kaldırtmış evlendi yine - ben de kkdan öğrendim hepsini facete paylaşılmış yoksa magazinle alakam yokpelin daha yeni boşanmıştı, ondan şaşırdımcepten gönderdim ama bağlantı sorunu var. bekliyor.
çözüldüğüne gelicektir.
Neslihan Demir kim???:44:Canım benim, biz de arkadaşımla buna şaşırıyoruz.
Hemen boşanıp hemen evleniyorlar, maşallah.
Biz zor sevip zor unutuyoruz.
Ben de Neslihan DEMİR ve Kamil GÜLER'in evlenmesini şaşırdım.
Neslihan geçen sene boşandı. Küçücük kızı var.
Kınamıyorum.
Sadece "ben neden hemen sevip hemen unutamıyorum?" diye sorguluyorum.
Amin! Hayırlısıyla ve gönlümüze göre olsun inşallah.darısı başımıza ozaman
Hayırlısı...darısı başımıza ozaman
Milli voleybol oyuncusu galiba....
Neslihan Demir kim???:44:
Canım aslında biz ömürlük evlilik düşüncesinde olduğumuzdan bir kere olsun tam olsun diyoruz tabii kimse boşanmak için evlenmez ama günümüz tüketim toplumunda aslında maalesef ilişkiler de çabuk tükeniyor herhalde
Canım benim, biz de arkadaşımla buna şaşırıyoruz.
Hemen boşanıp hemen evleniyorlar, maşallah.
Biz zor sevip zor unutuyoruz.
Ben de Neslihan DEMİR ve Kamil GÜLER'in evlenmesini şaşırdım.
Neslihan geçen sene boşandı. Küçücük kızı var.
Kınamıyorum.
Sadece "ben neden hemen sevip hemen unutamıyorum?" diye sorguluyorum.
Amin! Hayırlısıyla ve gönlümüze göre olsun inşallah.
Kendinizden bahseder misiniz?
Mesela kaç yaşındasınız?
Çalışıyor musunuz?
Hangi şehirdesiniz?
+++ sizin eklemek istedikleriniz?
Arkadaşımla buna da şaşırıyoruz ve de üzülüyoruz.yaa evet( haklısın filozof, onu bilmiyorum da, Engin Altan Düzyatan olayına çok şaşırdım. Özge ile senelerdir birlikteler, az buz değil yani.. sevgileri aşkları çok büyüktü :44: sonra bir alkoçlar ile nişanlandı. şaşırdım
İnşallah bundan sonra çok mutlu olursun. :13: Buraya gel bize takıl, kafan dağılır. Buradaki arkadaşların hepsi aklı başında olgun kızlar...29 yaşındayım çalışıyorum muhasebe işindeyim zonguldaktayım bi evlilik yaptım talihsiz bi evlilk kötüydü hayalim hep mutlu huzurlu bi aile olmak
Milli voleybol oyuncusu galiba.
Haklısın Lily'iiimmm
Her yazdığını beğenmek istiyorum. Sistem müsaade etmiyor.
Sen beğeniyorum varsay! Olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?