ayy ş.ime .kadar derdim bu kadar merhametli olmayın bu insanlara.bakın diğer taraf gayet rahat içinde yaşıyyor4 gündür gözümde yaş kalmadı, çözemedim sizden fikir almak istedim.
Annem babam 18 yıl önce boşandılar, ben annemin yanında erkek kardeşim ise babamın yanında kaldı. İkimizinde yaşları küçük olduğu için velayetler anneye verildi ama kimse bizi zorlamadı birinin yanında kalmamız için bu nedenle erkek kardeşim babamla kaldı. O gün için anneme 100 lira, bizim içinde 50 şer lira nafaka bağladı hakim. Babam oldukça varlıklıydı o zaman ama bu rakam çok azdı , çünkü üzerinde hiçbir mal bırakmamıştı annemde olayı uzatmamak için her şeyi eşelemedi. Neyse babam biz 18 yaşımızı geçmemize rağmen hala nafakaları anneme yatırıyordu, yani 200 tl daha geçen aya kadar hesabına yatıyordu. Bu arada annem evde dikiş tamiri yaparak geçiniyor birde dedemden gelen emekli ile.
Babam boşandıktan 2 sene sonra evlendi, birde çocuğu oldu bu evlilikten. Yaklaşık 6 sene önce babam ani bir kararla herşeyi satıp bir çiftlik aldı, ama eşi ve çocuğu şehir merkezinde kaldılar okul iş nedeniyle.
Babam zaman zaman maddi durumda iniş çıkış yaşadı ve ne olduysa bu çiftlikten sonra oldu. Annemin nafakalarını elimde nakit yok diyerek 10 gün, 20 gün, yeri geldiğinde hiç yatırmayarak devam ettirdi. Ben işe başlar başlamaz anneme nafakayı gününde yolladım, baba yatırdığında da annemden aldım annem zorluk yaşamasın diye. Ama 2 senedir bende evliyim, bizde ev araba kredisine girdik her ay eksideyiz veremiyorum artık. Neyse annem aradı yine 7-8 ay önce baban 2 aydır yatırmıyo konuşurmusun dedi( daha öncedeher ay geciktirdiği için bbamı sürekli arayıp yatırana kadar söylüyordum), babamda param yok dedi. Bende gerildiğimden annemi arayıp her ay arayıp para istemekten bıktım artık anne vermiyor ne istiyorsan yap artık dedim. O da gidip dava açmış, çünkü babamın eşi izmirin lüks bir semtinde oturuyor ve çocuk koleje gidiyor, yani onlara para yollanıyor her ay hatrı sayılır miktar.
Babam bu davanın tebligatını almamış, benimde 3 ay sonra haberim oldu dava açtığından ama babamı arayıpta annem dava açmış demedim, tarafsız olmak istedim . Karışmayayım kendileri halletsinler dedim.
İlk duruşma bittikten sonra babam karakoldan tebligatı almış, beni aradı. Haberin var mı dedi; var babama annem 3 ay sonra aradı ama sana tebligat gelicek diye ben arayıp söyledmedim bu ikiniz arasındaki konu bizi karıştırmayın dedim ama kıyamet koptu. Babam babanem annemle bir olup tuzak kurduğumuzu söylediler, ve babam küfredip bir daha görüşmek istemediğini söyledi. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen fikir verin bana..
ayy ş.ime .kadar derdim bu kadar merhametli olmayın bu insanlara.bakın diğer taraf gayet rahat içinde yaşıyyor
Hmm anladım. Ama ben olsam çok çok zor durumda değilsem kendime yetecek kadar param varsa 200 lira için yüz göz olmam.annem evlenene kadar yatırmak zorunda babam kanunlara göre
bir süre uzak durun.kabullensin.Babamla koparmak istemiyorum bağları , ama aralarına da girmek istemiyorum. Napsam bilemedim
baban çok hain bir adammış onu anladım.
utanmadan annenden , 2 evlat veren kadından yani ve 2 evladından mal kaçırmış.
2. evlendiği kadını sevebilir çok iyi yaşatabilir. ama hayatını kararttığı kadından 200 lirayı kaçıramaz.
annenizi lütfen kırmayın. aranızda halledin deyin. ben de kredi ödüyorum çocuğumu kreşe yolluyorum. ama annemden 200 lira kadar bir parayı esirgeyemem. (benim de babam vefat etti) sizde annenizden elinizi çekmeyin lütfen..
bu işe de karışmayın. babanız olacak adam zaten size yıllar önce resti çekmiş. şimdi konuşssa nolur konuşmasa nolur. çok da umursamayın..
arıyorum açmıyor, kapısına gittim haftasonu kovduçok kötü bir durum gerçekten..bu saatten sonra çok yapacak birşey yok..sen yine arada ara babanı kızsada sana..ama dediğin gibi ikisinin arasındaki olaylara siz karışmayın..
annen gerçekten zor durumda mı yoksa inattan mı istiyor parayı?
yani zor durumdaysa, ona nasıl ne yaparsan yap diyebildin bilmiyorum.
18 yıl olmuş, nafaka hala işler mi onu da bilmiyorum, ama annene üzüldüm. eminim zor durumda olmasa o da yok yeni karısıymış, rahattaymış düşünmez. babandan para almaya tenezzül etmez diye düşündüm.
erkek kardeşin bu olayın neresinde? annene o da yardım etmiyor mu?
babana çok kızdım. size babalık yaptı mı bilmiyorum ama şuan bir baba gibi davranmıyor.
bu hikayede sadece annene üzüldüm..üzgünüm..
Babam bizim her türlü masrafımızı hep karşıladı, nafakayı da ayrıca yatırdı. Yani bize rest çekmedi ama annemle kötü ayrıldılar . Ve bana göre dediğiniz gibi annem çok daha fazlasını hak ediyor .
arıyorum açmıyor, kapısına gittim haftasonu kovdu
Babam daha çok sanki anneme iyilik için o parayı yatırdığını düşünüyor , yani şöyle bir cümle kurdu istemesem hiç yatırmazdım annene bu vakte kadar iyi biri olduğum için yatırdım diyor.Galiba babanız, annenizin gelirinin yeteceğini ve ayrıca nafaka ödemesine gerek olmadığını düşünüyor sanırım...Siz 200 tl bulabildiğinize göre, babanızın hayli hayli bulabilmesi gerek.
babalık sadece maddi olarak yapılmaz ki..Babam babalığı maddi olarak hep yaptı hakkını yiyemem. Erkek kardeşim üniversite de o kendi çalışıp okuyor, ona da 6 senedir yardım etmiyor.
Annem zor durum da da değil ama sonuçta bu paraya da ihtiyacı var. Onun için hatırı sayılır miktar. Ne yaparsan yap demem 6 senedir her ay aramaktan bıktım artık bu adamın ders alması lazımdı, kızgınlıkla dedim. Kendimi tahsilat memuru gibi hissediyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?