30 yaşına da gelsen anne baba ayrılığı başa dert

açıkcası ben de geçen hafta öğrendim.Adama hapis cezası çıktı v.s.çok sıkıntı oldu.Bence babanız bunu öğrense agresifleşmez, yumuşardı.:)

o da bir avukata danışmıştır heralde diye düşünüyorum ama belki farklı yönlendirilmiştir.

o da bir avukata danışmıştır heralde diye düşünüyorum ama belki farklı yönlendirilmiştir.

yok farklı yönlendirilmemiştir sanmıyorum.ne diyecek ki avukat, ödemeyin keyfinize bakın demez ki....baban her şeyi biliodur.merak etme, karışma bence...

Ne kötüymüş yaa.
İyiki boşanmamış bizimkiler

Boşanmadan önce kavga gürültü vardı, boşandılar bu sefer her yanlarına gittiğimde birbirlerini kötülediler.
Mezuniyet evlilik çocuk hepsi ayrı stres. Hepsini de ikisini denk getirmeme çabasında stres içinde geçirdim. Hepsi ayrı dert yani bazen boşandılar rahatladılar diyorum ama bizi rahat bırakmadılar.

18 yıldır babasız olduğunuz için babalığın ne olduğunu anlayamadınız. Hak veriyorum çünkü 18 yıldır ben de babasız büyüdüm. Babanızın okutması iyilik değil aksine zorunluluk. Sakın 200 TL için gözünüzde büyütmeyin. Anneniz üç beş kuruşa insanlarla uğraşırken babanız size bir ev bile veremiyorsa bana babalığın bu olduğunu söylemeyin. Bana bu olaylar babanızın işine gelmiş gibi geldi. Özel günlerde arayıp sorarsınız inada bildirirse varsın bi 18 yıl daha olmasın... Siz hakkınızı arayın.

Haklı olabilirsiniz. Babanemin ilk söylediği şey baban ayrılsada sizle görüştü, seni üniversiteye gönderdi oldu. Eşimde buna mecbur ki bu iyilik değil dedi dün gece iyice dağıldım.
Annemi kesinlikle haklı buluyorum ama bir yandan babamla irtibatı koparmak istemiyorum. Evlenince daha bir ihtiyacım varmış gibi hissettim , bilmiyorum gerçekten çok farklı duygular var içimde şu an ,üzülüyorum

Kimin babaya ihtiyacı olmaz ki? Size hak veriyorum. Ama duygusal yönünüzle hareket ederseniz çok kırılırsınız. Babamın yerine kimseyi koyamam ama onun benim yerime bir başkasını koyamayacağını garantileyemem. Bu dediğim tek baba için geçerli değil... Artık bir süre sonra mantık devreye girmek zorunda. İlk başlarda yalnız hisseder, kırılır, ağlarsınız ama gerçekten hak eden insanlara sarılmayı öğrenirsiniz. Ne yazık ki babanız bir tercih yapmış. Bilmem kaç küsür TL için eski eşine düşman olmasını bile anlarım ama çocuklarına anlamam. Eşiniz size destek oluyor ise küçüklükten kalan yaralarınız iyileşmeye başlayacaktır. Sizin gibi iyi düşüncelere sahip olan biri hayatta yalnız kalmayacaktır. Bir de annenizi yalnız bırakmayın. 18 yıldır kocası, destekçisi olmayan bir anne o.

İnanılmaz destek oldunuz şu an. Allah razı olsun, işinizi rast getirsin ne diyeyim

Her sene mahkeme yolu ıle nafaka artırılmalıydı halbukı

Her sene mahkeme yolu ıle nafaka artırılmalıydı halbukı

Bizim tüm masraflarımızı karşılıyordu babam. Kıyafetten okul servisine kursa kadar ,birde mahkemenin karar verdiği nafakayı yatırıyordu. Erkek kardeşim hep babamlaydı , mezun olunca da ben anneme destek oldum. Bu nedenle annem hiç arttırma davası açmadı bu kadar yıldır.

annenız zaten ek ıs yapıyor ve dededen gelen maası var , bence 200 tl nın hesabını yapmasın hem su nafaka ıslerıne de bazen aklım ermıyor cocuga nafaka verılır okul cagı bıtıpte işe başlayana kadar ama eski eşe neden nafaka bağlanır ki kadın haklarını korumak için uygulanan birşey ama eli ayağı tuttuğu müddetçe kadında çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilir evlilik bitti ise kimse kimsenin yükünü omuzlamak zorunda değildir bence...
çocuklar birinin bakımına ihtiyaç duydugundan ve ortak oldugu için onların durum farklı tabıkı ...
bence sız hıc karısmayın, kendılerı halletsınler bu durumu , zaten annenızın maası oldugundan bence mahkemede haksız çıkacaktır dıye dusünuyorum cunku zaten gelırı var , nafaka almasına gerek yok...

Nasıl neden, soruyu anlamadım. Siz babanızla bağınızı koparmak ister miydiniz?
babayla bağınız böyle bir olaydan sonra kopacaksa zaten kopmuş demektir ama siz tavır koymak istemiyorsunuz, sizin sucunuz yokmuş ve bunu anlamak istemiyor ona ragmen bir yumuşaklık var babaya karşı.ben bunu yapmazdım mesela.en fazla olayı anlatan bir mesaj atar bana inanmıyorsan sen bilirsin der geçerdim.anne babalar cocuktan farklı olmuyor bazen hatasını anlaması için "dur" demek gerekiyor

Babanın yanına git, konuş, dertleş...

Belki yüzünü görmedigi için anlamıyordur, senin önyargılı oldugunu düsünüyordur.
Baba, ben ikinizi de seviyorum ama elimden gelse ben veririm ama elimde maaştan hiç birşey kalmıyor de...
Babanla konuş, anlamasını temenni ediyorum.

Bence de babanla bi yolunu bul konuş, kolay değil tabi ki babanla bağlarını bir anda koparman. Baban, babannenin dolduruşuna baya geliyor gibi. seni nankör evlat gibi göstermeye çalışıyor. Senin konuşma çabaların da bir sonuç vermezse bırak inceldiği yerden kopsun diyesim var.

Annen de keşke bu işe seni karıştırmasaymış. Kendi halledebilseydi çok iyi olurdu. Anne-babalar çocuklarının sorunlarıyla ilgilenip destek olmaları gerekirken, senin onlara anne-babalık yapmaya çalışman seni çok yıpratır. Allah yardımcın olsun. İnşallah bi an önce herşey yoluna girer.

annen dava actıya. ben olsam onun miktarını arttırmak ıcın de talepde bulunmasını sölerdim. hem annen den nafakayı esirgiyor hemde cocugunu kolejde okutuor. ben olsam vicdanımı silmiştim babaya karşı. babanı deil anneni düşünmen gerekiyor. baban artık baban deil. aile kurmuş coktaaan. cocuklarını benimsemiş. sizi silmiş bile.

Babanız sadece parayla babalık yapılmayacagını ogrenmelı.. Baba sevgısınden mahrum bırkamıs sızlerı. Icınızden babanıza karsı gecen her turlu seyı bır mektup yazarak iletin.Konusursanız sızı dınlemıyormus ya Belki cozum olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…