açıkcası ben de geçen hafta öğrendim.Adama hapis cezası çıktı v.s.çok sıkıntı oldu.Bence babanız bunu öğrense agresifleşmez, yumuşardı.:)
o da bir avukata danışmıştır heralde diye düşünüyorum ama belki farklı yönlendirilmiştir.
Ne kötüymüş yaa.
İyiki boşanmamış bizimkiler
18 yıldır babasız olduğunuz için babalığın ne olduğunu anlayamadınız. Hak veriyorum çünkü 18 yıldır ben de babasız büyüdüm. Babanızın okutması iyilik değil aksine zorunluluk. Sakın 200 TL için gözünüzde büyütmeyin. Anneniz üç beş kuruşa insanlarla uğraşırken babanız size bir ev bile veremiyorsa bana babalığın bu olduğunu söylemeyin. Bana bu olaylar babanızın işine gelmiş gibi geldi. Özel günlerde arayıp sorarsınız inada bildirirse varsın bi 18 yıl daha olmasın... Siz hakkınızı arayın.
Kimin babaya ihtiyacı olmaz ki? Size hak veriyorum. Ama duygusal yönünüzle hareket ederseniz çok kırılırsınız. Babamın yerine kimseyi koyamam ama onun benim yerime bir başkasını koyamayacağını garantileyemem. Bu dediğim tek baba için geçerli değil... Artık bir süre sonra mantık devreye girmek zorunda. İlk başlarda yalnız hisseder, kırılır, ağlarsınız ama gerçekten hak eden insanlara sarılmayı öğrenirsiniz. Ne yazık ki babanız bir tercih yapmış. Bilmem kaç küsür TL için eski eşine düşman olmasını bile anlarım ama çocuklarına anlamam. Eşiniz size destek oluyor ise küçüklükten kalan yaralarınız iyileşmeye başlayacaktır. Sizin gibi iyi düşüncelere sahip olan biri hayatta yalnız kalmayacaktır.Haklı olabilirsiniz. Babanemin ilk söylediği şey baban ayrılsada sizle görüştü, seni üniversiteye gönderdi oldu. Eşimde buna mecbur ki bu iyilik değil dedi dün gece iyice dağıldım.
Annemi kesinlikle haklı buluyorum ama bir yandan babamla irtibatı koparmak istemiyorum. Evlenince daha bir ihtiyacım varmış gibi hissettim , bilmiyorum gerçekten çok farklı duygular var içimde şu an ,üzülüyorum
Kimin babaya ihtiyacı olmaz ki? Size hak veriyorum. Ama duygusal yönünüzle hareket ederseniz çok kırılırsınız. Babamın yerine kimseyi koyamam ama onun benim yerime bir başkasını koyamayacağını garantileyemem. Bu dediğim tek baba için geçerli değil... Artık bir süre sonra mantık devreye girmek zorunda. İlk başlarda yalnız hisseder, kırılır, ağlarsınız ama gerçekten hak eden insanlara sarılmayı öğrenirsiniz. Ne yazık ki babanız bir tercih yapmış. Bilmem kaç küsür TL için eski eşine düşman olmasını bile anlarım ama çocuklarına anlamam. Eşiniz size destek oluyor ise küçüklükten kalan yaralarınız iyileşmeye başlayacaktır. Sizin gibi iyi düşüncelere sahip olan biri hayatta yalnız kalmayacaktır.Bir de annenizi yalnız bırakmayın. 18 yıldır kocası, destekçisi olmayan bir anne o.
Hepimizden razı olsun. Bir nebze olsun rahatladıysanız ne mutlu bana.. Umarım hakkınızı alabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.İnanılmaz destek oldunuz şu an. Allah razı olsun, işinizi rast getirsin ne diyeyim
Her sene mahkeme yolu ıle nafaka artırılmalıydı halbukı
annenız zaten ek ıs yapıyor ve dededen gelen maası var , bence 200 tl nın hesabını yapmasın hem su nafaka ıslerıne de bazen aklım ermıyor cocuga nafaka verılır okul cagı bıtıpte işe başlayana kadar ama eski eşe neden nafaka bağlanır ki kadın haklarını korumak için uygulanan birşey ama eli ayağı tuttuğu müddetçe kadında çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilir evlilik bitti ise kimse kimsenin yükünü omuzlamak zorunda değildir bence...4 gündür gözümde yaş kalmadı, çözemedim sizden fikir almak istedim.
Annem babam 18 yıl önce boşandılar, ben annemin yanında erkek kardeşim ise babamın yanında kaldı. İkimizinde yaşları küçük olduğu için velayetler anneye verildi ama kimse bizi zorlamadı birinin yanında kalmamız için bu nedenle erkek kardeşim babamla kaldı. O gün için anneme 100 lira, bizim içinde 50 şer lira nafaka bağladı hakim. Babam oldukça varlıklıydı o zaman ama bu rakam çok azdı , çünkü üzerinde hiçbir mal bırakmamıştı annemde olayı uzatmamak için her şeyi eşelemedi. Neyse babam biz 18 yaşımızı geçmemize rağmen hala nafakaları anneme yatırıyordu, yani 200 tl daha geçen aya kadar hesabına yatıyordu. Bu arada annem evde dikiş tamiri yaparak geçiniyor birde dedemden gelen emekli ile.
Babam boşandıktan 2 sene sonra evlendi, birde çocuğu oldu bu evlilikten. Yaklaşık 6 sene önce babam ani bir kararla herşeyi satıp bir çiftlik aldı, ama eşi ve çocuğu şehir merkezinde kaldılar okul iş nedeniyle.
Babam zaman zaman maddi durumda iniş çıkış yaşadı ve ne olduysa bu çiftlikten sonra oldu. Annemin nafakalarını elimde nakit yok diyerek 10 gün, 20 gün, yeri geldiğinde hiç yatırmayarak devam ettirdi. Ben işe başlar başlamaz anneme nafakayı gününde yolladım, baba yatırdığında da annemden aldım annem zorluk yaşamasın diye. Ama 2 senedir bende evliyim, bizde ev araba kredisine girdik her ay eksideyiz veremiyorum artık. Neyse annem aradı yine 7-8 ay önce baban 2 aydır yatırmıyo konuşurmusun dedi( daha öncedeher ay geciktirdiği için bbamı sürekli arayıp yatırana kadar söylüyordum), babamda param yok dedi. Bende gerildiğimden annemi arayıp her ay arayıp para istemekten bıktım artık anne vermiyor dedim. O da gidip dava açmış, çünkü babamın eşi izmirin lüks bir semtinde oturuyor ve çocuk koleje gidiyor, yani onlara para yollanıyor her ay hatrı sayılır miktar.
Babam bu davanın tebligatını almamış, benimde 3 ay sonra haberim oldu dava açtığından ama babamı arayıpta annem dava açmış demedim, tarafsız olmak istedim . Karışmayayım kendileri halletsinler dedim.
İlk duruşma bittikten sonra babam karakoldan tebligatı almış, beni aradı. Haberin var mı dedi; var babama annem 3 ay sonra aradı ama sana tebligat gelicek diye ben arayıp söyledmedim bu ikiniz arasındaki konu bizi karıştırmayın dedim ama kıyamet koptu. Babam babanem annemle bir olup tuzak kurduğumuzu söylediler, ve babam küfredip bir daha görüşmek istemediğini söyledi. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen fikir verin bana..
neden?Babamla koparmak istemiyorum bağları , ama aralarına da girmek istemiyorum. Napsam bilemedim
neden?
babayla bağınız böyle bir olaydan sonra kopacaksa zaten kopmuş demektir ama siz tavır koymak istemiyorsunuz, sizin sucunuz yokmuş ve bunu anlamak istemiyor ona ragmen bir yumuşaklık var babaya karşı.ben bunu yapmazdım mesela.en fazla olayı anlatan bir mesaj atar bana inanmıyorsan sen bilirsin der geçerdim.anne babalar cocuktan farklı olmuyor bazen hatasını anlaması için "dur" demek gerekiyorNasıl neden, soruyu anlamadım. Siz babanızla bağınızı koparmak ister miydiniz?
yatıracak kısa ve net..100 lirayımı çok görüyor çocuklarının anasınaannem evlenene kadar yatırmak zorunda babam kanunlara göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?