30 yaşına da gelsen anne baba ayrılığı başa dert


Ah keşke mümkün olsaydı ama çok kötü ayrıldılar, ve hiçbir zaman medeni bir şekilde bir araya gelemediler. Ondan bu zamana kadar hep ben girdim araya ama bende yıprandım.
Haklısınız babaannem çok etkiler hep babamı bende böyle düşünüyorum. İşin kötüsü taraf tutmaya zorluyorlar şimdide, tarafını seç yoksa silerim dedi dün akşam
 

Zaten o şekilde açılıyormuş, miktarını arttırma olarak açtı. Ben zaten annemi haklı görüyorum yani kadın zaten tek başına bu adama yıllarca eşlik görevini yerine getirdi iyi veya kötü. Yıllarca çalışmasına da mani oldu babam, bu nedenle fazlasını yatırmalı en azından geçim sağlayabilecek miktar. 200tl çok çok az miktar geçim sağlamak için..

Ama yine de taraf tutmak istemiyorum; biri annem biri babam neticede. Sonuç annemden yana olacak sanırım çünkü dün gece babam tarafını seç tarafsız olamazsın dedi.
 
yatıracak kısa ve net..100 lirayımı çok görüyor çocuklarının anasına

Biri de kadın hakları için yatırıyo ama ne gerek var yatırmasına kendi geçimini sağlasın yazmış, eh Allah a havale ediyorum..

Yıllarca eşlik görevi yapmış, 2 çocuk vermiş maddi tarafı geçtim, ölene kadar manen yükümlü bence
 
Öneri için teşekkür ederim umarım düzelir tavrı
 
dedemden kalan emekli maaşı (maaş annenanem ve teyzemle ortak bölüşülüyor) birde nafaka var. Onun dışında evde dikiş tamiratı yapıyor
100-200 lira konu etmek için cok az bir tutar. Bu para ile ev geçinmez , bir derman olmaz. Arada kalıp yıpranmanıza değecek bir tutar dahi değil. Bence babanız inada bindirmiş de vermiyor gibi algıladım ben Çünkü malı mülkü varsa onu da fakirleştirmez bu tutar.

İlk baslarda küçük çocukla kalmış ki çocuklardan tekini babanıza vermiş aslında eşitlik söz konusu burda ama hadi küçük çocuğu varken nafaka verilmesini eski eşe anlayabilirim.

Ama siz büyümüşsünüz, kardeşiniz büyümüş( baba çocuklarına bakmak zorunda) annenize hala daha bakmak zorunda mı bu Adam?

18 yıl meslek edinmek, eski eşe el avuç açmamak için oldukça yeterli bir süre. Şahsen boşadığım adamın hiçbirşeyine kendim adına muhtaç olmak istemem.
 
Yanlış anlamayın ama iki çocuk vermek tabiri ne kadar doğru .. Çocuklar iki kişi(anne-baba) için değil midir? Sizi salt babanızı değil, kendisini de Mutlu etmek için dünyaya getirmiş olması gerekmez mi?
Eşlik görevi de karşılıklı bir kavramdır. Kadın yapıyorsa eşlik görevi , erkek de yapıyor aynı şekilde. O noktada kadın da erkeğe borçlu olur o Zaman.
Amacım sizi kırmadan naçizane görüşümü bildirmek, ancak kadının da erkek gibi toplumsal birey olarak algılanması, metalaştırılmaması, bir hediye , bir mülk gibi görülmemesi taraftarıyım.

Bu bakış açısının kimseye huzur, mutluluk verdiğini görmedim.
 


2 çocuk vermek şu manada; annem çalışan bir kadınmış ve babamla başta bu konuda anlaşarak evlenmiş. Fakat babam annemin hamile olduğunu duymasının akabinde çalışmasını yasaklamış. Yıllarca annem çalışmak için babamı razı etmeye çalıştı ama babam izin vermedi. Yani babam yasak koydu, yaparsan boşanırız dedi annemde geçim sağlamak için başını eğdi.Bu arada da emekli maaşının olması için prim yatıralım diye ısrar etti babam ısrarla bunu da ret etti emeklin benim dedi.

Sonuç; 12 yıl sonra boşandılar. Annem boşandıklarında 38 yaşındaydı; haliyle iş aradı ama bulamadı. Sıfırdan gitti dikiş kurslarına ve tamirat yapacak kadar öğrendi. Küçük bir ilçede yaşıyor zaten, iş kısıtlı , fabrikada çalışmayı bile denedi ancak fıtık olduğu için onu da yapamadı.
Yani bu kadının çektiği zorlukları da gören bir adam babam, ortak akrabalar var .Onlar olmasa ben her fırsatta söylüyorum.
Kadını mülk gibi asla görmem ki hele annemi asla; sadece her şeyiyle o yaşa kadar kısıtlamış ve sindirmişse hele ki 2 çocuğuna layığıyla annelik yaptıysa, ki çalışan insan maaşını alıyor onun yaptığı işin karşılığı var ama ev hanımı hiç bir maddiyat beklemeden bu işi yapıyor karşılığınıda vefa olarak almassı gerekir en azından, ona ömrü boyunca destek vermek onun boynunun borcu.
 


Siz öyle yaparsınız o zaman ne diyeyim, herkesi koşulları farklıdır bunu unutmayın
 
Burda da çok söylüyoruz . Her kadının mesleği olmalı diye.. Erkeklere güven olmazın Canlı kanıtı olmuş işte annen.

Dünyanın binbir türlü hali var diyip mesleğini bırakmamalıydı tabi. Yanlış anlama gercekten hemcinslerimi bu halde görünce üzülüyorum.
Bir emekli maaşını üç kişi bölüşmek zorunda olmak ne zzor..

Geçim olsun diye bırakmış da geçim de olmamış . Sıkıntısı şimdi hepinizin
 
Bir baba evladıyla görüşmek istemeyecek kadar vicdansızlaşmışsa, ki hele de o evlat bunu haketmeden yapmışsa, baba sıfatını haketmiyordur..
Bana yapılsa böyle bir durum ben de bu laf üzerine kesinlikle görüşmezdim..
 
Nafaka her ne kadar kadinin hakki olsa da keske kadinlar buna muhtac olmasa

Mutlaka ve mutlaka o para sikinti ile aliniyo veriliyo ve kadinlar omurleri boyinca bu stresle 2 lirayi yiyebiliyo. Yazik yani annenize de , 200tl icin koca insanlarin dustugu duruma bak?
18 yil da az degilmia yani? Bu surede anneniz kendini gecindirecek duzenli bir ia bulamadi mi?
Bu saatten?sonra bence babanizin 200lirasinin pesine düşmeyin, eminim siz 2 kardes annenize aylik 200tl ayirabilirsiniz? Analik hakki gibi dusunun kendinizi zorlayin biraz?
 

Bence bazı konularda annenizi ikna etmelisiniz, kanun öyle desede 18 yıl olmuş, kötü ayrıldığı, kendisini istemeyip boşanmış bir adamla sürekli para için yüz göz olmak doğru birşey değil, keza kimse kimseyi ömür boyu bakmak zorunda da değil. Bu saatten sonra sizler evlat olarak annenize destek olun, babanızı artık devreden çıkarın. 18 yıl içinde anneniz o 200 liraya muhtaç olmamanın yoluna bakmalıydı. Bu sözlerim belki size zor gelir ama inanın en doğrusu bu, bende boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum, annem babamdan bir kuruş almamıştır ama nafakanın hapis cezasını da babama karşı hep koz olarak kullanmıştır, yaşadığınız arada kalma durumunu gayet iyi anlıyorum ama arada para işi olunca bu durumda kaçınılmaz işte, en güzeli kestirip atmak. Dava konusu ortadan kalkarsa babanızlada gerilmezsiniz. Zamanında hata yapmış olsada sizler için elinden geleni yapmış ve şunu söyleyeyim bu gerçekten iyi niyettir benim babam yapmadı, annemden boşandı ve 30 yıl arkasına bakmadı, yapmayan yapmıyor yani. Şimdi geçmiş üzerinden 18 yıl artık babanızıda azad etmek lazım eski eşinden naçizane fikrim bu
 


Konunuzu okudum tüm sayfaları . Anneniz iyi yapmış . Yapması gerekeni yapmış .
 
Son düzenleme:


Erkek kardeşim okuyor zaten bende ona destek oluyorum.Anneminde mümkün olduğunca ihtiyacını görüyorum ama sürekli sabit para yollamak mümkün olmuyor.
Evliyim ve eşimin ailesi zengin ve sülük gibi kan emen insanlar. Bir sürü kredi ödüyoruz 2 senedir kendime tshirt bile alamadım o derece zor durumdayız. Ben anneme para yollasam eşimde kendi ailesine yollar, bu haciz noktasına gelene kadarda devam eder eşimin huyu bu krediyi krediyle kapatıyor kimseye yok diyemiyor.

Velhasıl bende olsa zaten anneme veririm ki uzun yıllar bu böyle oldu zaten, ama yok bende de yok..
 


Küçük bir ilçede oturuyor imkanları kısıtlı ona rağmen fabrikada çalışmayı da , hasta bakmayı da denedi ama yapamıyor sağlık sorunu nedeniyle.
Öyle ben oturayım eski kocam para yollasın kafasında bir kadın asla değildir, ama inanın bahtsız kadın neye elini atsa kurudu. En son tamirat işine başladı yıllardır yapıyor ama evde görüpte gelen pek olmadığından zor geçiniyor.

Annemin bu durumu bana kulak küpesi tabi, mecbur kalmadıkça asla bırakmam işimi. Bir erkeğe güvenip hayat yaşamak hüsranla sonuçlanabiliyor
 

İçimden geçiyorda bunlar, ne bileyim ..O kadar zor ki kestirip atmak..
Dün eşim ne biçim ailen var baba tarafına bak dedi içime bir kaya parçası oturdu sanki
 
İçimden geçiyorda bunlar, ne bileyim ..O kadar zor ki kestirip atmak..
Dün eşim ne biçim ailen var baba tarafına bak dedi içime bir kaya parçası oturdu sanki

Eşinizin yaptığı da saygısızlık..
Kimse istemez böyle şeyler yaşamayı..
Kestirip atmak size bu kadar zor geliyor da bir baba nasıl kestirip atıyor..
Evlat çok başka bişey..
 
İçimden geçiyorda bunlar, ne bileyim ..O kadar zor ki kestirip atmak..
Dün eşim ne biçim ailen var baba tarafına bak dedi içime bir kaya parçası oturdu sanki
Esiniz cok konusmasin da kendi asalak ailesine baksin önce.Insanin basina hayatta her sey gelebilir hicbirimiz ailemizi secemiyoruz.Babanizin hatalarinin bedelini siz odemek zorunda degilsiniz.Dik durun ve kim olursa olsun sizi kirip,yormalarina izin vermeyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…