• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

21 Yaşındayım, 3 senedir beraberiz

Fazla uzağa aldın görüşlerimi. Ben 80 yaşımda bulsam sevdiğimi 80 de evlenirdim. Ben asla 30unda evlenme demedim. Ben geç kaldım denilecek zamanı geçtiğini, artık hiçbirşey için geç olmadığını ve zamana artık takılmamasını söyledim.

Geç kaldıktan sonra ne kadar geç kaldığın önemsiz dedim bir nevi.

Yaşın 21'miş ve evli değilmişsin..Ben de yaşını; bu konularda çok tecrübeli bir eda ile fikir yürütebilecek kadar büyük sandım.. 30 yaş için evliliğin çok geç olduğunu söylemiştin ilk mesajinda.. Senin yaşındaki bi genç kızın böyle düşünmesi çok normal..O yüzden sana ne desek boş,yaşaman ve görmen gereken çok şey var anlayabilmen için..

Haksızım diyince de boş konuşmak senin ne haddine ? Hayat cahili oldup olmadığıma sen karar veremezsin. Tecrübeyle olacak şey değil bu. Her yorumun olumlu olması mı lazım ? ozaman aldatılıyor muyum diye sorana da yok yok mu diyelim ? Arkadaş gayet de geç kalmış 'BANA GÖRE' ve fikirlerimi istediğim gibi hakaret içermeden dile getirebilirim. Kimsenin hakkını ihmal ettim mi ? Hayır. Ozaman benim yorumum da bir yorumdur. Bütün yorumlar tekdüze mi olmalı ? Ölüm döşeğindeki adama aşık olan kıza iyileşir dediniz, ben ölür kendini hazırla dedim. Ne oldu ? Öldü. Gerçekler keskindir Ha benim gerçeğimle sizinki uyuşacak diye bir şart ta yok. Ama sen kim olursan ol, ister ilah ol bana hakaret edemezsin. Bana hayat cahili demeden önce hoşgörü fakiri olduğunun bir farkına var. Sonra kendini bil. Benden büyük olman bana hakaret etme yetkisi vermiyor sana. Bunları bil. Bu brnim fikrim ve istediğim gibi de dile getiririm hanımlar !
iste bu keskin dusunceler de yasla alakalı
elbette buradaki her uye gibi fikirlerini paylasmakta ozgursun ama konu sahibi ve onun akranlari olarak yorum yapanlarin çoğu 30 yaş civarindayken, onlara akıl verir üslupta, "yeterince gec kalmissin daha da zaman kaybetsen ne kaybetmesen ne" şeklindeki yorumun hos degil
Şimdi gerçekci olmak guzeldir, ölmek uzere olan birine "uzulme kurtulacak " demek sana saçma geliyor olabilir çünkü yaşın küçük ve belli.ki insanlar konusunda cok cok hayal.kirikliklari yasamamissin
Ama kalbi çok kez kırılmış, yeniden umut edebilmek icin kendinde güç arayan insanlara karşı tavır takinirken biraz daha köşeleri torpulemek ve olabilirlige dair acik kapı birakmak gerekir
Çünkü hayat net, kesin, köşeli degildir
Mesela.sen yanlış yapmışsın demek var, canım şurada ufak bir hata olmus, düzeltir misin demek var
ilkinde sert, net ve gercegi yuze vuracak sekilde suclayarak konusmus olursun ikincisinde ise, daha yumuşak ama hatasini anlamasini saglayacak sekilde yol gostermis olursun
burada sana itiraz edenlerin ya da yorumuna karşıt yorumların gelmesinin sebebi bu

lily86 lily86 :olamaz:
durumum özetle :

ForeverAlone.png
ay yok kiz o kadar da değil
Hem ömür boyu yalniz kalsak ne olacak? Yalnızlık kötü degil ama hayatın yükünü paylasacak biri olsa da fena olmaz :KK66:
O da yakin zamanda gelecektir ben buna inaniyorum sen de inan :KK66:

Haksızım diyince de boş konuşmak senin ne haddine ? Hayat cahili oldup olmadığıma sen karar veremezsin. Tecrübeyle olacak şey değil bu. Her yorumun olumlu olması mı lazım ? ozaman aldatılıyor muyum diye sorana da yok yok mu diyelim ? Arkadaş gayet de geç kalmış 'BANA GÖRE' ve fikirlerimi istediğim gibi hakaret içermeden dile getirebilirim. Kimsenin hakkını ihmal ettim mi ? Hayır. Ozaman benim yorumum da bir yorumdur. Bütün yorumlar tekdüze mi olmalı ? Ölüm döşeğindeki adama aşık olan kıza iyileşir dediniz, ben ölür kendini hazırla dedim. Ne oldu ? Öldü. Gerçekler keskindir Ha benim gerçeğimle sizinki uyuşacak diye bir şart ta yok. Ama sen kim olursan ol, ister ilah ol bana hakaret edemezsin. Bana hayat cahili demeden önce hoşgörü fakiri olduğunun bir farkına var. Sonra kendini bil. Benden büyük olman bana hakaret etme yetkisi vermiyor sana. Bunları bil. Bu brnim fikrim ve istediğim gibi de dile getiririm hanımlar !

Ben 21 yasindayken evlenmeyi hic dusunmedim. Tek niyetim okumakti. Nitekim de oyle oldu.

Yabanci bi ulkede yasadim hala da yasiyorum. Belki yarin ulkeme donucem. Belki benim evlenecegim kisi orada. Belki ben hiic evlenmeyecegim.

Simdi de evliligi dusunmuyorum ama olurda fikrimi degisterecek biri cikarsa karsima iste o zaman evlenirim ama sen, o, bu, su soyledi diye degil , ben hissettigim icin, ben istedigim icin , benim istedigim zamanda evlenirim.

Dipsiz Not: O adam hic ölmüyor cunku herkesin hayatinda degisik bir adam var.Bir de hayatta hic bir iliskinin garantisi yok evlilik dahil...

herkesin hayatı mükemmel olmuyor malesef.keşke herkes planları üzerine kurulu hayatları yaşayabilse.
Kimi insanların sınavları çok çetin geçiyor.genç yaştayken herşeyi yapabilirim gibi geliyor.burda ki arkadaşta umarım söylediklerinle sınanmazsın.

Ben 21 yaşında mükemmel bi evlilik yaptım çok lüx bi evim son model araba vardı altımızda.şimdi bile insanların veremediği paraya gelinlik aldım bir dediğimi ikitletmezlerdi.herkes çok şanslı olduğumu söylüyordu.çok mutluydum herşey istediğim gibi oldu diyodum.planlar hayaller neler neler.30 yaşıma gelmeden 2 çocuk yapacaktım.sonra ne oldu biliyo musun boşandım.hiç kimse inanamadı.hemde ne dayaklarla.

Ardından yıllar geçti 21 yaşındayken 30 uma kadar 2 çocuk yapacam planı suya düştü.ve ben eşimle 30 yaşında hiç ummadığım bi şekilde tanıştım.şu an 31 yaşındayım ve Bebek bekliyorum...konu sahibi arkadaşım Umutsuz olma hayatta herşey olabiliyor.bazı arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar.çok irdeleme bu hayatta kimse mükemmel değil.bide insanlara şans ver.biz eşimle öyle bi şekilde tanıştık ki aklıma gelmezdi.

merhaba arkadaşlar..Bugün öyle darlandım ki ancak buraya yazarak kendime teselli bulmaya çalışıyorum. öncelikle kendimi tanıtayım; söylediğim gibi otuz yaşıma gireceğim, üniversite mezunu devlet memuruyum. Elim yüzüm düzgün sayılır ayrıca akıllı biriyim ama gel gelelim aşktan yana şansım yok. çok yalnızlık çekiyorum bugüne kadar okulu işi düşünmekten hiç aşka sevgiye vakit ayıramadım ayırmak istediğimde ise çevremde kimse kalmamıştı. yaşıtlarım bir bir evlendi yuva kurdu benim bir sevgili bile yok. Hergün benden küçüklerin nikah ve nişan fotolarını görmekten bıktım:KK43: çok üzgünüm neden kısmetsizim niye kimse beni sevmiyor:KK43: sanırım evlilik fikrini tamamen aklımdan atacagım düşünmekten bıktım:KK43:

valla cnm bende 30 yasındayım. bekarım. allahtan umıt kesılmez. bıde hayırlsını ıstemek lazım. tamam evlılık ıstıorsun ama ya evlendıgınde mutsuz olucaksan... ve allah senı koruyorsa onu dusunmuyorsun bıle. hayırlı mutlu evlılık olmadıkdan sonra bekar ve tek kalırım daha iyi

merhaba arkadaşlar..Bugün öyle darlandım ki ancak buraya yazarak kendime teselli bulmaya çalışıyorum. öncelikle kendimi tanıtayım; söylediğim gibi otuz yaşıma gireceğim, üniversite mezunu devlet memuruyum. Elim yüzüm düzgün sayılır ayrıca akıllı biriyim ama gel gelelim aşktan yana şansım yok. çok yalnızlık çekiyorum bugüne kadar okulu işi düşünmekten hiç aşka sevgiye vakit ayıramadım ayırmak istediğimde ise çevremde kimse kalmamıştı. yaşıtlarım bir bir evlendi yuva kurdu benim bir sevgili bile yok. Hergün benden küçüklerin nikah ve nişan fotolarını görmekten bıktım:KK43: çok üzgünüm neden kısmetsizim niye kimse beni sevmiyor:KK43: sanırım evlilik fikrini tamamen aklımdan atacagım düşünmekten bıktım:KK43:

Bacım selamlar, yalnızlığınızı anlıyorum. Ama ne güzel okumuşsunuz, ekonomik özgürlüğünüz var, ekmeğiniz elinizde. Kimseye de müdananız yok. Emin olun, evli olup da sizin hayatınıza imrenen binlerce genç kadın var, çevremden o kadar duyuyorum ki, keşke erken evlenmeseydim, keşke okusaydım, işim olsaydı diyen. Sizin gerçeğiniz başkalarının en büyük hayali. Bardağa dolu tarafından bakın, sizi taşıyabilecek erkek çok azdır eminim. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum erkekler genelde sizin gibi güçlü bayanlara yaklaşmaya çekiniyor.Umarım RABBİM gönlünüze göre verir.

27 yaşındayım, 30 uma az kaldı, şu yaşıma kadar anladım ki planla programla olmuyor bu işler, planla olacak olsa zaten bu konu bile açılmış olmazdı, bazı istisnalar hariç çoğu kadın 30 una kadar evlenmek ister herkes ona göre plan yapar evlenirdi, gezerdi sonra çocukta yapardı, bundan kolayı mı var, ohh mis gibi hayat...
Güzellikmiş, iş sahibi olmakmış vs bunların da pek bir etkisi yok, orta güzellikte bir sürü arkadaşım evlendi, daha güzelleri hala bekar...
Sonuç olarak, bizim irademiz tabi ki önemli ama biz ne istersek isteyelim Allah'ın istediği oluyor, çok net...

herkesin hayatı mükemmel olmuyor malesef.keşke herkes planları üzerine kurulu hayatları yaşayabilse.
Kimi insanların sınavları çok çetin geçiyor.genç yaştayken herşeyi yapabilirim gibi geliyor.burda ki arkadaşta umarım söylediklerinle sınanmazsın.

Ben 21 yaşında mükemmel bi evlilik yaptım çok lüx bi evim son model araba vardı altımızda.şimdi bile insanların veremediği paraya gelinlik aldım bir dediğimi ikitletmezlerdi.herkes çok şanslı olduğumu söylüyordu.çok mutluydum herşey istediğim gibi oldu diyodum.planlar hayaller neler neler.30 yaşıma gelmeden 2 çocuk yapacaktım.sonra ne oldu biliyo musun boşandım.hiç kimse inanamadı.hemde ne dayaklarla.

Ardından yıllar geçti 21 yaşındayken 30 uma kadar 2 çocuk yapacam planı suya düştü.ve ben eşimle 30 yaşında hiç ummadığım bi şekilde tanıştım.şu an 31 yaşındayım ve Bebek bekliyorum...konu sahibi arkadaşım Umutsuz olma hayatta herşey olabiliyor.bazı arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar.çok irdeleme bu hayatta kimse mükemmel değil.bide insanlara şans ver.biz eşimle öyle bi şekilde tanıştık ki aklıma gelmezdi.
Etkilendim cidden.tebrik ederim :) ama bu şanslı hikayeler güzel kızların oluyor hep :dondurma:

Nasil tanistiniz.?Bize de fikir olsun.

iste bu keskin dusunceler de yasla alakalı
elbette buradaki her uye gibi fikirlerini paylasmakta ozgursun ama konu sahibi ve onun akranlari olarak yorum yapanlarin çoğu 30 yaş civarindayken, onlara akıl verir üslupta, "yeterince gec kalmissin daha da zaman kaybetsen ne kaybetmesen ne" şeklindeki yorumun hos degil
Şimdi gerçekci olmak guzeldir, ölmek uzere olan birine "uzulme kurtulacak " demek sana saçma geliyor olabilir çünkü yaşın küçük ve belli.ki insanlar konusunda cok cok hayal.kirikliklari yasamamissin
Ama kalbi çok kez kırılmış, yeniden umut edebilmek icin kendinde güç arayan insanlara karşı tavır takinirken biraz daha köşeleri torpulemek ve olabilirlige dair acik kapı birakmak gerekir
Çünkü hayat net, kesin, köşeli degildir
Mesela.sen yanlış yapmışsın demek var, canım şurada ufak bir hata olmus, düzeltir misin demek var
ilkinde sert, net ve gercegi yuze vuracak sekilde suclayarak konusmus olursun ikincisinde ise, daha yumuşak ama hatasini anlamasini saglayacak sekilde yol gostermis olursun
burada sana itiraz edenlerin ya da yorumuna karşıt yorumların gelmesinin sebebi bu
+1
Bende 21 yaşındayım arkadaş benimle yaşıt ben bile hayretle okudum,bu kadar netlik bu kadar keskin düşünce,1 hafta sonranın planı hakkında kesinkes konuşamıyorken,yıllar sonra mezun olacak sevgiliyle ne zaman çocuk yapılacağı falan
Ne diyeyim,keşke bende bu şekilde düşündüğüm yaşıma dönebilseydim,o zamanlar küçücüüktüm ve belli ki arkadaşta büyümemiş.

+1
Bende 21 yaşındayım arkadaş benimle yaşıt ben bile hayretle okudum,bu kadar netlik bu kadar keskin düşünce,1 hafta sonranın planı hakkında kesinkes konuşamıyorken,yıllar sonra mezun olacak sevgiliyle ne zaman çocuk yapılacağı falan
Ne diyeyim,keşke bende bu şekilde düşündüğüm yaşıma dönebilseydim,o zamanlar küçücüüktüm ve belli ki arkadaşta büyümemiş.
ben senin yorumlarını begeniyorum tatlı kız :21:

Ben eylulde 33 olacagim. Bende zaman zaman cok yalniz hissediyorum kendimi. Kardeslerimin hepsi evlendi cocukkari var. Tanisip gorustuklerim oldu ama gerisi gelmedi. Cok istiyorum bir cocugum olsun ama biyolojik saatte ilerliyor. Cok karamsar olabiliyorum bazen. Ya hic olmazsa diye. Guclu bir insanım, çalışıyorum, meslegim de elimde ama yalnizlik cok kotu. Birinin sevgisine muhtac oluyorum. Bi vurup geciyor bu hisler ama yas ilerledikce daha bir koyuyor maalesef :/ :KK43:

Sunu da bir dipnot olarak eklemek isterim ki kuzenim yasim geciyor diye gectigimiz nisan ayinda evlendi. Kendisi 29unda. Tanisma donemleri felan derken evlendiler. Kuzenim severek evlenmedi ama sonradan sevdi gibi. Kocasi gecen hafta uykusunda vefat etti. 30 yasindaydi kocasi. Epilepsi nobeti gecirmis. Daha 4 ay gecmeden bitti hikayeleri.

Allah'tan ne olursa olsun evleneyimde demek yerine hayirlisini istemek lazim. Oyle olmadığı takdirde cok daha uzulebiliriz. Rabbim hepimizin gonlune gore, en onemlisi hayirlisini versin.

Ölümün ve nikahın saati şaşmazmış derler içinizi ferah tutun Rabbim en iyisini bilir.Bizim bi tanıdığımız 53 yaşında evlendi eşide o yaşa kadar hiç evlenmemiş ve gerçekten çok mutlular.Evlilik de yaş değil huzur ve mutluluk önemli olan

Kızınız gerçekten çok şeker:KK200::KK200: ama çok belalı bir bakış atmış fotoda :halay: büyüyünce hanımağa vb olmaya korktum o bakıştan:olamaz:
Ama oğlum o benim:halay:cok serttir kendisi. Simdi 2 yasinda ve bildiğin efedir kendisi. Bugün parka cikardim banktan düştü kafasi hafif yaralandi cok üzüldüm. Kaldırıma geldi kafasinin arkasi hafif kanadı ama yine huzursuz oldum. Uyuttum keratayi sürekli kontrol ediyorum:KK42:

Back
X