30 Yıllık evlilik.. Bitsin mi?

Bencede aynen böyle. O da bir günah tohumu ve bence bu dünyaya gelmemesi gereken bir HATA'dan ibaret. Hiç acımıyorum ona ne olacağı da umrumda olmazdı açıkçası. Onun annesi başka bir yuva daha yıkar ona başka babalar bulur nasılsa bizim ülkemizde bu tip erkekler varken.. Böyle bir adam sözkonusuyken "erdem" kelimesini onun yanına hiç yakıştıramadım. Umarım o 3 yaşındaki evladından çıkar bütün yaptıkları...

Nebicim bir zihniyettir bu ya inanamiyorum.....3 yasindaki bir yavrucagin ne sucu gunahi varda siz oyle bedduali konusabiliyorsunuz aman Allahim.......

her kelimenizi tüylerim diken diken okudum...
kadın olmak böyle birşey işte
yalnızca kendinizi düşünemiyorsunuz, yok böyle bir lüksünüz...
oysa erkek öyle mi?
ardında bıraktıgı kadını, karısını düşünmeden hoop uckurunun peşine düşüyor
sonra da "oldu da bitti maşallah, karım kabul eder inşallah" yüzsüzlüğüne vuruyor işi...
3 yıl olsa 5 yıl olsa 10 yıl olsa bırakın, asla bakmayın ardınıza derdim ama ablacım durumun öyle zor ki...
ne yüce bi insansın sen
kırılan gururun, zedelenen onurundan önce kızlarını hatta sana bu acıları yaşatan yüzüne tükürülesi (üzgünüm ama benim nazarımda eşin asla "baba" olamaz) adamın ne hale düşecegini düşünüyorsun...
"pişmansa eğer yuvana sahip çık" diyenlerden değilim ne yazık ki...
cunku bu bir bekarlık macerası değil; yaşını başını almış, coluk cocuk sahibi bir adamın arsızlıgı, acizliği ve basitliğidir.
sen de onunla aynı durumdaydın
onsuzdun
o döndüğünde aynı yıkımı sen ona yaşatsaydın şimdiye kaçıncı elli iki mevludun okutuluyo olurdu bilemiycem :kahve:

pişmanmış bilmem neymiş...
ohh ne ala
geçti bor'un pazarı sür eşşeğini niğdeye be amcacım...
bazı hataların bedelini ağır ödemek zorundadır insanoğlu ki aklı başına gelsin
elin rusunun koynundayken düşünecekti düşeceği durumları
cocuk peydahlatırken neredeydi aklı?
şimdi bu pişmanlık niye?
3-5 dakikalık zevkler ugruna karısını cocugunu hiçe sayan biri adam değildir, olamaz...
işte tüm bunların bilinciyle boşanmasan da (ki yapamıyacagın çok açık) "ben senin hayatından gittim oğlum!" diyebilmelisin...
manevi gidişler çok daha fazla yaralar insanı
gözden değil ama gönülden ırak ol...
dışarıdan kim ne yaşadıgınızı bilmesin ama evin içinde 2 yabancı olmayı tercih et...
senin gururunu bu denli kıran bir adamla asla aynı yastıga baş koyma bir daha...
dilerim herşeyin hayırlısı olur hakkında
kuran, dua ve namaz üçgeni çok doğru bir secim
Rabbim güc ve sabır versin inşallah...

Son düzenleme:
madem bu kadar kahır çekmissiniz devam edin evlilige
siz ömrünüzü gençliginizi vermissiniz hoopp bir rusa gelecek bunları alacak
sizin yerinizde olsam çocukları o yaşta babasız bırakmam en azında evlendirene kadar
eger o rus hanıma ne çocuguna açıyorsanız hata
çünkü o birini mutlak bulur
ama siz nikahlı kocanızı kimseye vermeyin

allah yar ve yardımcınız olsun umarım herşey istediğiniz gibi olur..........

Muhafazakar aile yapınız, kendi yapınız, üç çocuğun sorumluluğu, dışarıdan gelebilecek tepkiler... Anladığım kadarıyla ayrılık kararı almanızı engelleyecek bunlar....Çok da iyi anlayabiliyorum sizi.
Ama sonuna kadar gurbişe katılıyorum. Çocukların hatırına gözünüzün önünde olmasına tahammül etmek zorundasınız, ama gönlünüzde artık yeri olmasın.... Affetmenin anlamını, büyüklüğünü kirleten bu adama hoşgörü göstermeyin. Çocuklarının yüzünü görebildiğine şükrederek sevinsin bundan sonra.... O şekilde davranın..

Nebicim bir zihniyettir bu ya inanamiyorum.....3 yasindaki bir yavrucagin ne sucu gunahi varda siz oyle bedduali konusabiliyorsunuz aman Allahim.......

Demek istediğim babasını süründürecek bir evlat olsun ilerde. Şimdi anlayabildiniz umarım.

Son düzenleme:
evlilige devam ederseniz, adam diger kadini ve cocugunu gormeye gidecek hatta bazen onda kalacak, cesitli yalanlarla yine isteyim vs diye sizi kandirarak, nasil olsa bunu da kabul etmis olacaksiniz...Bu durumu da mi kabul edeceksiniz yani? Siz kabul ettikce belki daha fazlasi yasanacak, hatta bu kadin bizim eve tasinsin beraber yasayin bile diyebilir siz boyle herseye ok dedikce. Artik ortada bir cocuk var o yuzden kocanız, o kadınla ve cocuguyla gorusmek zorunda, bunu kabul edebilecek misiniz? Kadını gonderseniz bile yoksayabilecek misiniz? En azindan maddi olarak onlara destek olacak veya ne bileyim bi telefonda konusacak, bunlar bile katlanilamaz bence.

Ama siz en basta erkektir oralarda elbet yalniz kalamaz yap ama abartma diye acikca kabul ettiginizi belirtmissiniz. Malesef ki sonuclarina da katlanmak zorundasiniz.

Evli kaldiginiz surece o kadın ve cocuk hep hayatinizda olacak, tipki 2. evliliklerini yapan erkeklerin geride biraktiklari esleri ve cocuklari gibi

Bencede aynen böyle. O da bir günah tohumu ve bence bu dünyaya gelmemesi gereken bir HATA'dan ibaret. Hiç acımıyorum ona ne olacağı da umrumda olmazdı açıkçası. Onun annesi başka bir yuva daha yıkar ona başka babalar bulur nasılsa bizim ülkemizde bu tip erkekler varken.. Böyle bir adam sözkonusuyken "erdem" kelimesini onun yanına hiç yakıştıramadım. Umarım o 3 yaşındaki evladından çıkar bütün yaptıkları...

yazık günah değil mi o yavuya..
uçkur peşinde koşan adamın işlediği günahın bedelini 3 yaşındaki masum yavrumu ödesin..
yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünenlere...

Son düzenleme:
uçkur peşinde koşan adamın işlediği günahın bedelini 3 yaşındaki masum yavrumu ödesin..

biri oyle dedi diye Allah bedelini o cocuga odetecek hali yok degil mi
allah akıl fikir versin oyle dusunenlere

niye ısrarla son yazdığım açıklamayı okuyup doğrudüzgün anlamak yerine konuyu çarptırıp saçmalıyorsunuz?

Son düzenleme:
Canim siz gondertseniz bile geri getirtir onlari. zor degil ki?

ya aci cektirirken annen de cekecek. en iyisi babani yalnizliga mahkum etmek. genc karisi ile boynuz yiye yiye yasasin. yemese de emin ol "derleeeerrrr derlerrrr yapmasan da derler" diye bir fikra var, aynen o ise doner. Rus kari millet laf atar. baban icine sindirsin. Milletin tovbe estagfirullah olmasa da o.. diye baktigi kadini, namusum diye alsin nikahlasin.

Aslinda kadinin bence bir sucu yoktur. yani bilmeyebilir babanin evli oldugunu.

Ayrica neden babanin borcunu kapatiyorsunuz ki. arabayi satin anneniz icin bankaya koyun. nafakasini da alir. ev acmasini bilmis. o zamn bi zahmet borclarini da kapasin. daha yasi genc. calissin nerde calisacaksa. surunsunler biraz. O zamn Rus kari yardim! eder babana evi gecindirmekte.

ya varya bugün aynen anneme bunları söyledim..Aynı şeyleri düşündüm...
çok çok sağolun hepiniz çok iyisiniz...
niye ısrarla son yazdığım açıklamayı okuyup doğrudüzgün anlamak yerine konuyu çarptırıp saçmalıyorsunuz??? kime kızdınız acaba da benden çıkarıyorsunuz? size yazıklar olsun hemde katbe kat yazıklar olsun.

ben seni anladım hayatım.Üzme kendini...
hepinize teşekkürler.Destekleriniz için...Bugün daha güçlü hissediyoruz.a.s

Biz babamı takip edip kadına tuttuğu evi bulduk,inan bizim evimizden çok daha güzel bir evde çok daha lüks eşyalarla oturuyorlar.Şok olduk.Bizden çektiği kredileri nerelere yatırmış anladık.Çocuğuna akülü araba bile almış.Adana gibi yerde aylık 700tllik evde oturuyormuş.Ben demekki babam annemi ve bizi aldatsın diye ona destek vermiş,kredisini bile çekip eline saymışım...:kızgın:Babam hala ben herşeyi düzeltecem,hata yaptım,telafi edeceğim bu kadını göndereceğim diye şeyler söylüyor ama bilirsin hiç birşey eskisi gibi olamaz.Bunalıma girmemek için kendimi sıkıyorum,anlamsız işlerle kafamı meşgul etmeye çalışoıyorum ama ben de aynı annem gibi hırsla yanıyorum.Allah bize çektirdiklerinin bin katını ona çektirsin...

Biz babamı takip edip kadına tuttuğu evi bulduk,inan bizim evimizden çok daha güzel bir evde çok daha lüks eşyalarla oturuyorlar.Şok olduk.Bizden çektiği kredileri nerelere yatırmış anladık.Çocuğuna akülü araba bile almış.Adana gibi yerde aylık 700tllik evde oturuyormuş.Ben demekki babam annemi ve bizi aldatsın diye ona destek vermiş,kredisini bile çekip eline saymışım...:kızgın:Babam hala ben herşeyi düzeltecem,hata yaptım,telafi edeceğim bu kadını göndereceğim diye şeyler söylüyor ama bilirsin hiç birşey eskisi gibi olamaz.Bunalıma girmemek için kendimi sıkıyorum,anlamsız işlerle kafamı meşgul etmeye çalışoıyorum ama ben de aynı annem gibi hırsla yanıyorum.Allah bize çektirdiklerinin bin katını ona çektirsin...

Amin diyorum... Dilerim baban bir gün yaptıklarının farkına varır ve kapınızda sürüm sürüm sürünür. Ben ve kardeşim de babam yüzünden çok acılar çektik. Annem babam yüzünden kanser olup öldü. Senelerce annem bizim için dayandı ve sonuçta içine ata ata hastalandı. Dilerim babamın şu an beraber olduğu kadın da annemin yaşadığı kaderi yaşar. Çünkü bu kadın 20 senedir babamın hayatında ve annem 8 sene önce öldü. Bu kadın babamın evli olduğunu ve çocuklarını en baştan beri biliyordu. Rus değil bizimki, Türk. Babama ve o kadına olan nefretim o kadar büyük ki, seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Annen bir an önce boşansın ve hayatını yaşasın bence. En azından kafası daha dinç olur. Üzüntü hastalık getiriyor çünkü. Allahtan sabır diliyorum hepinize ve Allah gönlünüze göre versin herşeyi inşallah.

Ablacim allah yardimcin olsun...cok ama cok zor bir durum...:teselli:

Ben olsam ne yaparim ona göre yorum yapabilirim ancak...

Cok acik ve net söylüyorum 10 senelik evliyim, benimde 2 tane kizim var, belki bir gecelik bir kacamak yüzünden kalkip yuvami dagitmam belki diyorum ihaneti asla kabul etmem, lakin cocuklarim icin cidden pismansa tövbe ederse ve bende buna inanirsam belki tamam derim bir sans daha, amaaa beraber olucak, aylarca yillarca isin icinde duygular olucak, cocuk yapacak kadar sevecek, Aslaaaa Abla asla, 30 sene degil 50 senede olsa kabul edemem....:delphin:

Insanlar hata yapabilir, seytana uyabilir fakat bu derece yüzüne gözüne bulastiran bir adamla 1 günümü degil 1 saatimi bile gecirmem mümkün degil...:delphin:

Reziligi hic düsünme ablacim, rezil olacak biri varsa oda kendisidir, boyunca kizlari varken, dede olucak yasta iken neyi deyi belirsiz bir kadindan cocuk yapmis...reziligi o düsünsün...:kızgın:

Bence Kizlarinla kendine yeni bir hayat kur, o kendine yeni bir aile kurmus zaten...:çok üzgünüm:

Rabbim yardimci olsun ablacim...inanki cok üzüldüm:1hug:

bende kesinlikle gülsüm sultana katılıyorum...
rezil olmayı kızlarına laf getirmeyi düşünmee bile...
sen bunca sene alnının akıyla laf getirmeden,o senden km. lerce uzakta iken namusna ifffetine sahip çıkmışmısın? laf söz getirmeden soy adını taşımışmısın? taşımışsın... bitti....
rezil olacak biri varsa oda yaşından başından utanması gereken kocadır...
aslan gibi kızların var sahip çıkarlar sana. bu güne kadar zaten onlar için yaşamış göz yummuşsun. şimdi bence hayatı erteleme ve böyle tiksindiri adamı 1 saniye düşünme.
şefkatine ve merhametine layık değil... şakkıdı

Yorumlari okudum, okudum, dayanamadim yazayim ben de dedim.

Simdi bu bahsi gecen sahis ( baba ve koca demek gelmedi icimden) secimini yapmis arkadaslar. Adam Rus kadin ve cocukla yasiyor su anda. Onlari rahat ettirmek icin kizinin ve damadinin parasini kullanip, geri odemeyecek kadar da genis bir karakteri var. Herseyi duzelticem sozleri de, baski yapanlari basindan savma calismalari bence.

Bu adam , kendi esinin ve cocuklarinin hayatinda degilmis ki zaten. yilda bir kez 15 gun gormeyle baba- es olunmuyor. Bu arada cocuk okutmak, ev gecindirmek icin ille oralara gitmek sart degil. Bunca insan nasil basariyor Turkiye de peki?? Demek ki asil sebep farkliymis ki geri donmemis, yillarca orada kalmis.

Hanimefendiyi elestiremiyorum, yillarca aldattigini bile bile neden bosanmadin diye. Cunku maddi imkani olmayan insanlarin buna cesaret edememesini cok normal buluyorum. Annelik gudusuyle cocuklarini magdur etmemek icin katlanmis diyelim. Ha kendine bir is bulup, baska imkanlar yaratamaz miydi? Elbette mumkundur ancak tum detaylari bilmeden de yorum yapmak dogru olmaz. Bu noktada kendi elestirisini kendi yapmali.

Couklar yetiskin olmuslar, okumuslar, yuva bile kurmuslar. Bunlar annenin basarisidir, gururlanmalidir. Ayrica kizlari sonuna kadar anneye destekler, hep yaninda olacaklarina eminim.

Arkadaslar, yurtdisinda yasayanlar bilir. Burada kadinlar farklidir. Genel olarak takmazlar evli, bekar. Gonulleri yapildigi muddetce mutludurlar, problem cikarmazlar. ( Yanlis anlasilmasin genel olarak diyorum.) Bunu onlari suclamak icin yazmiyorum, bu sadece kultur yapilarinin ve yetisme tarzlarinin sonucudur. Burada bircok cift evlidir ama ayri yasamaktadir mesela ve yeni sevgilileri ve cocuklari vardir, falan filan. Bize ne kadar ters geldigini biliyorum ama bu gercegi de gormemiz lazim bence. Sonuc olarak Rus kadin bu sahsin evli oldugunu biliyordur muhakkak. Ama ona gore bu iste bir terslik yok. Cocuk da dogurmus ve sahis da bu cocugu istemis.

Bence hanimefendi ve kizlari, bu sahsi kendi secimiyle babasa birakmali. Bosansa obur kadina nikah kiyar oglene diyor kizlardan biri. Arkadasim bosver kiysin. Zaten adam o kisiyle beraber. Emekliligi kadina yariycak diyen var. Kizina damadina borc takan adamin emekliliginden ne fayda olacak. Adam zaten kac yasina gelmis, bundan sonra ne faydasi olacak????

adama baski yapmalar, ustune gitmeler, evini basmalar falan filan.... Bunlar gereksiz bence, sadece adam aman ne kadar kiymetliyim diyordur icinden. Diger kadinla yuz goz olamaya ne gerek var. Ayrica bu adam hayatinizda oldugu surece, diger kadin ve cocuk da hayatiniz da olacak, bu bir gercektir maalesef. Diyelim adam pisman oldum dedi eve dondu, bu cocuk hafta sonlari gelip sizde kalacak, sunneti yapilacak, dogumgunu olacak, okula baslayacak, para lazim olacak, babayla tatil yapmak isteyecek falan filan.. Tum bu sirada adamin Rus bayanla irtibati kopmayacak. Bunlara razi olacak misiniz sirf adam eve donsun diye. ?????

Hanimefendi, kadinlar her yere sigar. Erkekler sigamaz. Torununuz varmis ne guzel. Ona bakarsiniz, elisi yapar satarsiniz, resim kursuna gidersiniz, yeni arkadaslar edinirsiniz.... Aslan gibi duruyor kizlariniz yaninizda. Gururunuzu ve fedakarliklarinizi bir emekli maasi icin satmayin derim ben. Koparin baglarinizi gitsin. Elbirligiyle odenir borclar.

Sahis 55 yasinda, diger bayani bilmiyorum. Ama maddiyat kulturuyle yogrulmus toplumun bireyleri, bizler gibi fedakar olmuyorlar. Para biter, ask biter. Daha iyisi bulunur, eskisi kapiya koyulur. Birakin hakettigini yasasin adam. Sansliysa kadin onu yaslilar evine gondermez. Pismanlik icinde ve yanliz kalmaktan daha buyuk bir ceza olur mu insanogluna. Bir atasozu var Afrikalilarin:

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer...
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer...
Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir. ..
Çünkü kimin kimi yiyeceğine...
"suyun akışı" (zaman) karar verir!

Sahis bugun eli ayagi tutar durumda, yasliligi da var bunun, hastaligi da.... Burada yaslilar kendi baslarinin caresine bakiyorlar arkadaslar, evimde bakayim, yardim edeyim diyen evlada henuz rastlamadim ben. Yaslilar icin ozel evler satiyorlar veya bakimevleri var. Orada geciriyorlar kalan zamanlarini. Allaha ve onun ilahi adaletine inanin, gerisi kendiliginden gelir.

Cok uzun yazdim, kusuruma bakmayin arkadaslar. Benim fikrime gore anne bosanma davasini acmalidir. Hic sahisla tartisma bile yapmadan, es ve cocuklarin onun secimine saygi duyduklari soylenmeli ancak olusan durum nedeniyle artik bu ailede yeri olmadigi soylenmeli ve kalan son bagin kopmasi icin de bu davanin acildigi belirtilmelidir.

Sonra da yeni hayata elbirligi ile sarilmalidir tum aile. Ofkeyi, kizginligi ve kirginligi cok iyi anliyorum. Ancak mantikli hareketlerle dogru noktaya ulasabilirsiniz diye dusunuyorum. Ofkeyle hareket ederseniz, hakliyken haksiz duruma dusersiniz.

Herkese sevgiler...

ablacim, Allah size kolaylik versin,
30 sene dile kolay.
kocaniz secimini cokdan yapmis,
kendinizi idare edebileceksiniz, birakin gitsin.
size dönse bile, bir ayagi hep diger kadinda ve cocukda olucak.
ki cocugun ne sucu var. henüz neyin ne oldugunun bile farkina varamiyacak kadar kücük.

Back
X