3000 liralık kız bedavaya mi gitsin?

Ne zamana kadar cok paraniz olabilcekmis onu da soyleseyms bari ona gore beklerdin. Yok boyle bisey ya. Benim babam oyle bi laf etse cidden yuzune bakmam ki bu zamana kadar tek bi saygiszlik etmemisimdir ama bana deger bicmesini kaldiramam. Maasimi her ay eve verirsem evlenebilir miyim baba derdim. O 3 binin evden eksilmesini istemiyor. Ee o zaman omur boyu ailenizle kalacaksiniz demek oluyor. Nasil bencillik bu ya?

Para evlattan daha tatlı gelmiş yazık...
Benim annemin babası yani dedem ben evlenirken anneme dediki seni ben buyuttum okuttum paranı kazandın gittin evlendim ekmeğini yiyemedim sende kızını okuttun butlyuttun parasını kazandı oh canıma degsin ekmeğini yiyemedin ...
Sırf bu söz yüzünden annem babasına küstü yani dedeme sen zamanında bana mal muamelesi yaptın ama kızıma yapamzsin diye....zor baristirdik:)

Yani zaman ne olursa olsun yaş kaç olursa olsun bu söz insana çok ağır geliyo ... Agir da zaten...

Aklıma yeni tanık olduğum bi olay geldi
İş yerine bi çocuk atandı erkek daha 20 yaşında iki yıl önlisans olmuş hemen atanmış... İlk maaşını aldı evden talimat geldi üniversitede okuyan abi ne her ay 1000 lira yolla diye çocuk yolluyo neyse ev tuttu eşya aldı vs... Vs.. tam üstüne başına bisiler almaya başladı bi kaç yeri gezdi derken evden hop bi telefon daha 15.000 lira lazım kredi çek diye iş yerindeki herkez uyardı en azindan 10.000 gönder sonu gelmiycek nasıl olsa şöyle böyle dinlemedi gönderdi ... Şimdi ab isine gönderdiği kredi kirayı ödedikten sonra kendine 500 tl kaliyomus faturalar, yemesi , giymesi yaşaması için falan çocuk şu an depresyonda çok sıkılıyorum hicbiyere gidemiyorum sadece calisiyorum diyo üç ay oldu daha krediyi cekeli ayakta ruh gibi geziyo...

Benim de eşimin kuzeni öğretmen. Kız evleneceği zaman babası : biz onun maaşına güvendik ev aldık şimdi taksitleri nasıl ödeyeceğiz? demişti

Böyle babalara da sinir oluyorum, destek olmuyorsun bari gölge etme. Bence sen de kulaklarını kapat, biz hiç bir masraf beklemiyoruz senden. İkimiz de çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz alırız merak etme de. Zaten bu devirde çoğunlukla herkes herşeyi kendi yapıyor. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız çok da mutlu olursunuz üzülme canım...

Sizi kasa olarak görüyor maalesef
İstedikleri ve planladığı şeyler var içinde sanırsam sizden beklentisi var maaşa yönelik
Saçmalığın daniskası 3000 liralık kızı bedavaya mı vereceğiz ne demek ya
Nekadar çirkin bir üslup!!!!!
Maaşınız ile ihtiyaçlarınızı alın ailenizin ihtiyacıda varsa belli miktar ayırın yoksa hesap açın biriktirin
Ama erkek arkadaştan eminseniz asla bırakmayın zamana yayın

Ailenin senin parann var diye o çocuğa vermek istemiyor peki ya o3 binlik paran olmasaydı verirmiydi?? Paranin gözü kor olsun!

Babası böyle laf ederken ne diyorum ben dememiş, kızım üzülür mu dememiş. Kız şimdi hiç tanımadığı insanlar babası hakkında yorum yaptı diye mi suçlu oluyor. Babası biraz lafinin önünü ardini düşünsün.

Kizlar bazi kulturlerde malesef hala baslik parasi sut parasi var bende doguda yasiyorum var burlarda hala kotu olsada babanizin etrafinda varsa bu paralari alan aileler normal onlara gore .fazla buyutme

Çocuğunun maaşına güvenip kredi çeken ailelere sinir oluyorum. Onlara koltuk takımı alacak diye belki ileride kendi evine alamayacak. Kendileri kızları için para biriktireceklerine maaşının üstüne konuyorlar

Sanırım baban seni bankamatik olarak görüyor.
Yaşın kaç?

Baban anlaşılan süt veren ineği kesmek istemiyor. Avam bi tabir oldu kusra bakma. Kendini düşünüyorsa haksız tabi de seni düşünerek söylüyorsa haklılık payı olabilir. Bu devirde sevgi ask tamam daha onemli de artik oglan tarafı hic bisey yapmıyor kiz tarafi nerdeyse uste para verecek yeterki kizimizi alin diye. Cok kazma ve vasifsiz adam var erkegim diye dolanan.

Bizim burlarda başlık parası yok ama yukarlar da var. Kadınlar dolmuşta konusuyorlar "ben bunu BAZAR ekmegiyle büyüttüm nasıl 20 bin'e vereyim" diyor.
Cahillik başa bela çocuğunu eşya gibi alıp satmak ayıp. Konu Sahibi kusura bakma ama babanda başlık parası derdinde

Bu lafın üzerine ona beş kuruş vermeden her şeyi de kendiniz yaparak evlenin. 3 bin tl yumurtlayan tavuk musunuz siz sadece babanızın gözünde.

Bir yolunu bulup kizina 3000 liralik gozuyle bakan adamdan kurtul derim.
Belki senin evlenmeni aylik 3000 tlyi kaybetmemek icin istemiyordur.

Şu ana kadar bu para olaylarını başıma kalmamıştı zaten ama ben ilk maaşımı aldığım gibi evlenemezdim sanırım , hem aday yoktu hem de bizimkiler için yine kredi çekmiştim
BABAN PARA MUSLUĞUNUN KAPANMASINI İSTEMİYOR NET. Bence izin versen de vermesen de ben evlenicem bu kişiyle. Sizin rızanız da olsun istiyorum. Yok eğer yokuşa sürecekseniz de kendiniz sonuçlarına katlanırsınız de kestirip at. Mecbur evlendirir ozaman.

Yok adamın bahsettiği başlık parası değil şu:
Şimdiki anne babalar da özellikle kız çocuklarında daha sıklıkla oluyor. Hemen evlenmese de biraz bize yardımcı olsa o kadar okuttuk ettik diye düşünüyolar. Kızları güzel bi maaşla işe başlayınca sanki evlenince okuttuk ettik parasını elin bi adamı yiyecekmiş gibi geliyor. Erkek çocuklarına karşı bu his daha az oluyor ama kızlarda fazla.
Oysa ki çocukları iş sahibi olmuşsa olabildiğince erken evlendirmek en güzeli.
Sonra da evlenmemiş gençler artıyor işte.
Siz ailenize kinlenmeyin. Toplum o şekilde yönlendiriyor bi şekilde. İlerde bu durumu kabulleneceklerdir. Siz üzmeyin onları.

Arkadaşlar yorumda bulunan yardımcı olmaya çalışan herkese tesekkur ederim.
Babamla bugün uzan uzadıya konuştuk. Kendisi benden ozur diledi , yanlış kelimeler kullandığını kabul etti. En sonunda bir şekilde mart ayi gibi gelmelerine ikna oldu.
Annem de hamama giren terler bir şekilde hallederiz diye arada gaz verdi sağ olsun .
Aileme çektiğim kredi bir kaç aya bitiyor.ayrı olarak onlara para göndermiyorum ,annem kardeşimin okulunun bitmesine bir sene kaldı sadece ona göndermeye devam eder misin diye sordu.tabi ki anne dedim ki kardeş bu evlenmek istediğim adam da bunun farkında.
Şimdilik herşey yolunda kızlar yani. Yetkililer konumu kapatabilir ,panoyu boşuna işgal etmeyelim.
Herkese teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…