3000 liralık kız bedavaya mi gitsin?

sende o zaman onu takma arkadasim.
takin aranizda bi gayri resmi soz,yuzukleriniz olsun,goren laf edenlerinde agzi kapanir.
dusmez kalkmaz bi Allah,durumu simdi iyi olanin omur billah maddi sIkintisi olmayacakmiymis hayret bisey.

son bir kaç mesajda aynı şeyi yazıyorum ama bu ülkede erkek olmak çok zor, hele bu devirde çok çok zor.. babanız damat adayına resmen sağılacak inek muamelesi yapmış.. hayır korkarım evlendikten sonra maaşınıza zam gelse farkını da ister babanız.. çok ama çok ayıp..

Adamin damatla ilgili hic bir sorunu yok tek sorun kizi , kizida degil aslinda kizin maaşı... İşin olmasaydi eger seni bir an once sepetlemeye bakardi sana bakmaktansa evlendirmek daha mantikli gelirdi...

"3 binliralk kizi bedavayami vericez"
Buradan çikariyorum ki Maasin 3 bin tl sanirim...
Ve baban seni sömürmenin pesinde kolay kolayda evlendirmeyi aklinin ucundan gecirmez...

Su an onun hayalleri tam olarak söyle buyut okut masraf et, ise girsin elin adamina yedirsin... Bak iste Mantik bu...

Senin parani yemenin pesine dusmus belliki... Cok yazik...

Bende yazılanlara katılıyorum.Aynen öyle düşünüyorum.Bence siz geri çekilmeyin.Babanız pek sağlam fikirli birisine benzemiyor.Ailenin borcu evlatları büyütmek evlendirmek.Paran olmaz az masraflı bişey yaparsın olur biter ne varki bunda.Hayret.....

Yorum atan arkadaşların hepsine tesekkur ederim. Sanırım biraz daha sabredip kararında inatçı olmaya devam edeceğim.

Bir yaşıma daha girdim ne diyeceğimi bilemedim. Babalar ister ki kızım mutlu olsun yüzü gülsün yeter ki kuru ekmek yesin. Valla sizin babanıza ne diyeceğimi bilemedim. Allah yardımcınız olsun işin zor ama pes etme.

Tam 1,5 sene ikna etmeye çalıştık en son resti çektim ama çok mücadele ettim sana soruyorum ben o adamı istiyorum en azından ailecek tanışın dedim yok mok dedi 2 ayda ona ikna etmeye çalıştık ikna oldu sonra arkadaşıyla konuşmuş kız istiyosa vercek sin abi isteyen varken fln diyince o abide sağolsun tanıştıktan 1 ay sonra isteme söz oldu 2 ay sonra nisan yaptık 6 aydır nişanlıyım 6 ay sonra da düğünümüz var çok şükür :) sabır dua azim.. çok mücadele verdim ben canım çok Zorladı beni :)

Siz gene 3000 ediyorsunuz babanız beş para ediyor mu
kusura bakmayın hiç hoş bir tavır değil babanızın yaptığı

Son düzenleme:
+1

'' Babalık hakkın 3000 ediyorsa, vereyim sana, haklarından feragat et '' Baba! deseniz, ne büyük iyilik yapar size.

Siz de bu zihniyette bir adamın dedikleriyle dün gecenizi heba etmişsiniz. Bakkal defteri mi tutmaya başlamış siz doğunca?

Evet ya resmen şu an dün üzüldüğüme üzülüyorum şu an.
işte yediğim mamalardan başladı heralde
işin ilginci okurken dersaneye bile ücretsiz kazanarak gittim
ne ara 30 bin harcadım bilmiyorum

Ohaaaa yaa cidden oha sperm parası da isteseydi

hahahha güldürdün beni ona da para kesmediğine dua etmek lazım.
Bi de bu adam evlat hasretiyle yanmış 49 yıl

Cok iyi yapmişsiniz sömürtmemissiniz kendinizi... Ben boyle masraf guden babalara çüküne sahip cikaydinda cocuk yapmayaydin demek istiyorum... o cocugu yaptiysan essek gibi okutacaksin evlendireceksin ...

Sanki yaparken bize soruyolar di mi :)

Allah yardimcin olsun. Bu tanisma aşamalarinda insan dua ediyor aileler bir gaf yapmasin, karsi tarafi kirmasin diye. Senin icin ne kadar onemli oldugunu anlayabiliyorum...

Buyuk baş 5 binden basliyor baba sen eskide kalmissin derdim... tovbe allah bir baba namusu icin nasil bu konuşmayı yapar.. dunyanin civisi çıkmış.

Şimdi sen böyle yazinca gozumde cocuklugum canlandi =) 6 kardes, ben hep milletin eskileriyle buyudum, okul ders kitaplarimi bile bir ust siniftakilerin gecen yilki kitaplarini alarak temin ederdik, botlarim su alirdi, onlugumun rengi bile siniftakilerden farkliydi (o zaman mavi onluk vardi, benimki koyu lacivertti) artik kimden kaldiysa =)
Allah'a sukur herzaman caliskan bir ogrenci oldum (olmak zorundaydim) uni.yi Turkiye derecesiyle burslu kazandim. Ogretmen oldum ama simdi de atama bekliyorum =) uzattim kusura bakma, gecmise gittim resmen =)

Bu zihniyettekilerin çoğu için hem kızlar kıymetsizdir hem üzerleirnden para kazanmayıda çok sever. Kimi yerlerde bırakın babaya para vermeyi üstüne amcaya ve dayıyada en az 500₺ vermek zorunda kalıyor erkek tarafı. Ama evlendikten sonra kızlar evlat olmaktan çıkıyor anca felç olduklarnda yatalak olduklarında kendilerine baktırırlar bu babalar .. Yoksa ne mirastan evlat yerine koyup pay verirler ne de açlıktan ölse bilr kocan baksın diyip sırt çevirirler. Ama erkek çocuk candır onlara ev alırlar araba alırlar iş yeri açarlar tüm mirasi onlara verirler ama bi yatalak olsunlar kızım kızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…