merhaba benim durumum biraz farklı bende 38 yaşında iki çocuk annesiyim ama benim her iki oglum da ALLAH IN mucizesidir 19 yaşında evlendim 2.5 yıl çocugum olmadı maddi imkanımızyoktu dr gidemiyordum bir arkadaşın eltisi almanyadan ilaç göndermiş çocugu olsun diye kullanmış çocugu olmuş kalan bir buçuk kutu illacı bana verdi kullandım 2 .ay oldu nasipmiş ilaçta yumurtlama ilacı ymış sonra 2 olsun dedik yine olmadı dr gittim kullandıgım ilacın türk versiyonunu verdi olmadı 2 defa aşılama yaptık olmadı böbreklerim rahatsızdı dr bıraktım 2 ay sonra kendiliginden oldu şimdi biri 15 digeri 8 yaşında 2 oglum var dersin daha ne istiyorsun bir kızım olsun istiyorum ama kısmet ben hep dua ettim rabbim en ümit siz anımda bana yardım etti sende dua et inşallah allah sanada verir daha gençsin 40 dan sonra gebe kalan var dualarım bütün olmayanlara ALLAH versin sevgiyle kal
Merhaba canım yazılarına çok denk geldim bende senin gibiyim 30 yaşındayım iki yıldır korunmuyoruz ilk yılın sonunda hamile kala bilmiştim ama düştü.Herkez üzülme olur bir daha deselerde ben bir daha hamile kalmam zor gibi geldiği için çok ağlamıştım hissettiklerimde oldu bir yılı geçti ama olmuyor işte moralim çok bozuk hamile insan görmek istemiyorum çocuklu insanlardan uzaklaştım.Rahim filmi çektirdim yumurta takibi sperm testi hepsi yapıldı ortada sorun yok ama olmuyor işte.Aşılama düşünüyorum onda da çok az ihtimal dediklerinden vazgeçiyorum.Okurkende ilk aşılamada hamile kalan çok az.Bunu deneyip olmadığında iyice çökmekten korkuyorum.Dua bile edemiyorum öncellikle heralde allah biz gibilere çok büyük sabır versin demeliyiz.
Merhaba canım yazılarına çok denk geldim bende senin gibiyim 30 yaşındayım iki yıldır korunmuyoruz ilk yılın sonunda hamile kala bilmiştim ama düştü.Herkez üzülme olur bir daha deselerde ben bir daha hamile kalmam zor gibi geldiği için çok ağlamıştım hissettiklerimde oldu bir yılı geçti ama olmuyor işte moralim çok bozuk hamile insan görmek istemiyorum çocuklu insanlardan uzaklaştım.Rahim filmi çektirdim yumurta takibi sperm testi hepsi yapıldı ortada sorun yok ama olmuyor işte.Aşılama düşünüyorum onda da çok az ihtimal dediklerinden vazgeçiyorum.Okurkende ilk aşılamada hamile kalan çok az.Bunu deneyip olmadığında iyice çökmekten korkuyorum.Dua bile edemiyorum öncellikle heralde allah biz gibilere çok büyük sabır versin demeliyiz.
al benden de o kadar ....o kadar moralim bozuk ki.kızacak kimse de yok çocuk olmadığı için.ben de kocamla kavga ediyorum onun üzerine gidiyorum kızıp üzüldükçe.dün gece olmadık bişey yüzünden kafaya takıp sabaha kadar uyuyamadım.ben uyuyamadıkça kocam mışıl mışıl uyudukça sinirlendim.başladım ağlamaya.ağlıyorum ama neden ağlıyosun deseler şundan da diyemiycem.resmen kafayı yemek üzereyim.oysa ki bi çocuk olsa evde, kimseyi hiç bişeyi kafaya takmam.hele bugün resmen depresyondayım.uykusuzluktan artık sanki bayılacak gibiyim.hiç bişeyin Allahın gücüne gitmesin anlamı yokmuş gibi sanki.yaşamaya değer bişey bile bulamıyorum.bi de anneler günü ve bi çocuğum olsayd dünyanın en değerli insanı ben olacaktım bugün onun gözünde belki de.ama yok ve sebebi bile bulunamadı.yaşsa oldu otuz.işte böyle kendimi parçalaya parçalaya geçti neredeyse 5 yıl ve bu gidişle daha kaç yıl daha geçeceği de belli değil.kimse yardımcı olamıyor.ne doktor,ne anne baba,ne koca,ne de arkadaş.sadece Allah olabilir sadece Allahsenağlama
sağol canım ya bu erkek milleti ne kadar serinkanlı ve duyarsız ya..ben de eşime tam da bu ve benzeri sakin konuşmaları yüzünden kızıp sbahtan beri zırlıyorum işte..olaylar karşısında nasıl böyle mantık abidesi gibi soğukkanlı konuşmalar yapıp ta adamı çileden çıkarıyolar.hakkaten kadınlar venüsten erkekler marstan haaaa
bu arada tam ben de bu başlık adı altında birşeyler yazıp hazırlamıştım ve konuyu açacaktım ki 35 yaş varken bu konuyu niye açmışlar diye düşünür millet deyip vazgeçmiştim.bi an onu başlığını görünce ben bu konuyu açmışmıydım ki oldum..kalplerimiz birmiş yani...
nesemese merhaba, seni zayıflama yarışmasından tanıyorum. Bu başlıktaki ilk mesajını okuyunca yazmak istedim. Benim durumum pek sana benzemiyor belki ama ne bileyim.
Ben 33 yaşıma yeni girdiğimde doğurdum. Ben doğrusu çocuk düşünmüyordum o yüzden evlenir evlenmez o zamanlar için yeni sayılan bir yöntemle korundum. Hormon salgılayan spirallerden kullanıyordum ve çok ama çok da memnundum. sonra 2002 yılında kasıklarıma doğru sancımsı birşeyler hissettim. genelde doktordan bucak bucak kaçan ben ne olduysa gittim. Kullandığım yöntem bir sürü kiste sebep olmuş. neyse spirali çıkardık. Sonrasında da eşim korunmaya devam etti. Ama benim regller filan inanılmaz düzensiz.Bir ay oluyorsam 2 ay olmuyorum vs. Doğrusu çocuk da düşünmediğimden bunu sorun etmedim. Herhangi bir tedavi uygulamadım. sonra işte korunmaya rağmen hamile kalmışım. Kalmışım diyorum çünkü fark etmedim. Reglim zaten düzensizdi gecikmesi uyarıcı olmadı. Hiçbir hamilelik belirtisi, sorunu da yaşamadığımdan test yapmak aklımın ucundan bile geçmedi. Neyse sonuç olarak yaklaşık 8 haftalık hamileyken öğrendim durumumu.
Bunu niye bunca anlattım. Öncelikle yaşın geç değil. ben hep derim gençken çocuk sahibi olsaydım enerjim eminim daha fazla olurdu ama aklım bu kadar olmazdı (bu tabi benim için geçerli). Sonrasında benim giib hamile kalması gerçekten mucizelere bağlı biri, hiç beklemez planlamazken hamile kalabildi. Bilemiyorum nese, galiba bu bebekler gelmek istediklei zaman yollarını bir şekilde bulabiliyor.
Senin geçtiğin süreçlerden geçmeyen biri olarak seni tam olarak anlamam tabi kii mümkün değil. bu yazdıklarımı da sadece umudun kaybolmasın, sabrın tükenmesin diye yazdım. Ama istemeden/bilmeden yazdıklarımla seni üzdüysem çok özür dilerim. İstersen hemen mesajımı silerim. Tüm bebek yolundaki geleceğin annelerine hayırlısı ile dileklerine kavuşmalarını diliyorum.
şahsen ben 30 yaşında ve gebelik düşünmeyen kişileri görmeyi de çok isterim mesela aramızda.insan yaşadığı şeyi normalize ediyo kafasında çünkü..
canım.. ben de diyecektim ama elim varmadı yazmaya. yani hani düşünmeyince, vücudunu serbest bırakınca sanki daha etkili oluyor diye ama.. seni kırmaktan korktum. çünkü bunca tedavinin, bunca uğraşın arasında dediğin gibi nasıl atacam sorusunun geleceğini biliyordum ve buna verecek cevabım da yok doğrusu. Dediğim gibi ben zaten çocuk düşünmediğimden ne reglimi takip ederdim, ne birşey yapardım.
birşey daha anlatayım (umarım üzmem yazdıklarımla). ben hamile kalmadan çok kısa süre önce (yaklaşık 1-3 ay arası diyeyim) okulumdan bir sürü arkadaşım hamile kalmıştı. Hepimiz uzun uzun okullar, sonrasında kariyer derken yaklaşık aynı yaşlarda evlendik. Hamilelikler de peşpeşe geldi. ben tabi tüm hamile kalan arkadaşlarıma çok sevindim. Gittim kutladım, göbeklerini sevdim. Yani onların hamileliğini ben de gerçekten içten kutladım. Sonra işte ben de bir şekilde hamile kaldım. Benden sonra da yine epey bir arkadaş hamile oldu (sadece kızların okuduğu bir okul idi, bunca kız nerden çıktı deme :))). Sonuç olarak hamilelik bulaşıcı birşey bence. Yani beyin bir şekilde hamilelik olgusuyla uyarılıyor ve gerekli hormonları salgılamaya başlıyor.
Sorunun tam cevabı olmadığını biliyorum. Dediğim gibi cevabım da yok maalesef. Senin duygularını yaşamadığım için dediklerimin hepsi havada kalacak biliyorum. çok güçlü bir irade istediğinden de eminim. bir aylık ara verildiğini söylemişsin. Bilmiyorum ki, belki bu dönem düşüncelere söz geçirmek için kullanılabilir. Tedaviin tam ortasındayken bnu başarmak daha zor olacaktır herhalde.
Hani newage'cilerin mottosu var ya "akışa bırak" diye :). bunu başarmak lazım.. Ama nasıl? işte bunu bir türlü söylemiyorlar :)
29 yaşındayım bizimkide nedeni bilinmeyen infertilite...
bir defa aşılama yaptım tutmadı,yaklaşık altı aydır tedaviye ara vermiş durumdayım...
şimdide doktora gitmeyi düşünmüyorum...
bende çok yıprandığım için ara vermiştim...
şimdi kafam daha rahat daha huzurluyum...
inanıyorum birgün bizlerde anne olacagız...rabbim büyük...
yeterki sabretmesini bilelim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?