evet canım ya pazartesi sendromu, bazen böyle oluyor, istem dışı, ama insan herşeye alışıyo.slm kızlar,hepimizin berat kandili mübarek olsun,hayırlı kaderlerimiz yazılsın inş.biraz hüzünlü başlamışız bugün güne ama pazartesi sendromundandır diye düşünüyorum,inş.bu günlerimizde geçecek.a.s.a.s.
slm canım.İnşallah.
evet canım ya pazartesi sendromu, bazen böyle oluyor, istem dışı, ama insan herşeye alışıyo.
ozlemciğim ne zamandırdan beri bebek düşünüyordun.
Allahım göster semanın sakinlerine ve mahşerdekilere,
Habibine ve Ümmeti Habibullaha verdiğin değeri...
Affeyle bizleri meccanen. Affeyle Habibin ve Ümmeti
Habibullahın hürmetine bütün ümmetleri...
Muhakkak ki Senin ve Habibinin şanı pek yücedir.
Muhakkak ki Sen Gafursun ve affın pek yücedir...
Affeyle bizleri... Amiiin.
Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.
Dua, kulun ümit dalı ve Rabb'ine (cc) bağlılığının en güzel ifadesidir. Dua, mümin için eşi bulunmaz bir silah, ümit gecesinde hayırlı bir sabah, bela, şiddet ve felaket çemberinden kurtuluş ve ferahtır.
Dua , kulun şerefini artıran, iki alemde de yüzünü ak eden bir güzellik bulutu halinde rahmet katrelerini gönül toprağına döken en hayırlı şeydir.
Allahım bu gecede gönüllerimizdekini versin, hayırlısı ile bizleride gönlümüzde olanlara kavuştursun.
Kızlar hepinize gelsin. geshenk canım benim sen böylede çok gençsin canım.
hı sanada baya olmuş canım, inşallah aşılaman tutar, yılmak yok, yola devam. Ama tedavi hiç bırakma. Ben tedaviye bi başladım sonra yarım bıkaktım, birazda doktorla alakalı ağustosto tekrar başlıyacağım gittiği yere kadar gideceğim.4 yıldır canım.
ağzına sağlık.. ellerine yüreğine sağlık canım...
sorma zerdalım herkes daha gençsin der hep genç muhabbeti yapılır bana.. yani hep yaşımı bilmeyen öyle konuşur.hatta yaşıma kimse inanmaz ben biraz minyonum ama kafa kağıdı öyle demiyor... delikafadulden
acı gerçekler... -tatlicadiarzu-
FARKINDA OLMALI İNSAN
İnsan;
Kendisinin,hayatın ve olayların gidişatının farkında olmalı.
Farkı farketmeli, fark ettiğini de farkettirmeli bazen...
Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını farketmeli.
Anne karnına sığarken, dünyaya neden sığmadığını
Ve en sonunda bir metrekarelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli.
Şu çok görünen dünyanın , ahirete nasiple anne karnı gibi olduğunu farketmeli.
Henüz bebekken "dünya benim!..." dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu,
Ölürken de aynı avuçların "herşeyi bırakıp gidiyorum işte!"dercesine apaçık kaldığını farketmeli...
Ve kefenin cebinin olmadığını farketmeli.
Baskın yeteneğini farketmeli sonra,
Azrailin her an sürpriz yapabileceğini,
Nasıl yaşarsa öyle öleceğini farketmeli insan.
Ve ölmeden evvel ölebilmeli.
Hayvanların yolda, kaldırımda, çöplükte
Ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini farketmeli.
Eşref-i mahlûkat (yaratılmışların en güzeli) olduğunu farketmeli ve ona göre yaşamalı
Gülün hemen dibindeki dikeni, dikenin hemen yanıbaşındaki gülü farkedebilmeli.
Evinde 4 köpek 2 kedi beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını farketmeli.
"Seni çook seviyorum!" demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü farketmeli.
Dolabında asılı 25 gömleğin sadece üçünü giydiğini,
Ama arka sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu farketmeli.
Zenginliğin ve bereketin; sofradayken, önünde biriken ekmek kırıntılarını yemekte gizlendiğini farketmeli...
Annesinden doğarken tertemiz teslim aldığı gırtlağını
60-70 yıl sonra sigara yüzünden azraile soba borusu gibi teslim etmenin
Emanete hıyanet sayılacağını farketmeli.
FARKETMELİ...
Ömür dediğin 3 gündür.
Dün geldi geçti, yarın meçhuldür,
O halde ömür dediğin 1 gündür
O DA BUGÜNDÜR
bu da çoook güzel... çılgınımı da gelsin....
hı sanada baya olmuş canım, inşallah aşılaman tutar, yılmak yok, yola devam. Ama tedavi hiç bırakma. Ben tedaviye bi başladım sonra yarım bıkaktım, birazda doktorla alakalı ağustosto tekrar başlıyacağım gittiği yere kadar gideceğim.
bende miyonum, kime yaşımı söylediysem inanmazdı, ama dediğin gibi kafa değişmiyor.
ama şu an hayatımızda bi değişiklik olsa, hemen hayata yeni başlamış gibi hissediyor insan kendini, hep öyle olmuştur bana. Sonra tekrar monotonlaşıyor.
Şiirin çok güzel, günün değerini bilmeli insan.
hı sanada baya olmuş canım, inşallah aşılaman tutar, yılmak yok, yola devam. Ama tedavi hiç bırakma. Ben tedaviye bi başladım sonra yarım bıkaktım, birazda doktorla alakalı ağustosto tekrar başlıyacağım gittiği yere kadar gideceğim.
bende miyonum, kime yaşımı söylediysem inanmazdı, ama dediğin gibi kafa değişmiyor.
ama şu an hayatımızda bi değişiklik olsa, hemen hayata yeni başlamış gibi hissediyor insan kendini, hep öyle olmuştur bana. Sonra tekrar monotonlaşıyor.
Şiirin çok güzel, günün değerini bilmeli insan.
oh oh gezin canım eğlenin oğluşunla, yüzmeye nereye gidiyorsunuz, mudanya ya mı? Çok küçükken gitmiştim bursaya çok güzel bi yer, çok hoşuma gitti.
inşallah canım inşallah...
oooohh yüzün bakalım ana oğul...
güzel duygudur mutlaka....... içinde kıpırdanan bir minik o anda sevgisini veriyordur Rabbim.. eline alıp tutup sevecekmiş gibi olur insan çünkü varlığını tastamam belli ediyor artık. düşünsenize ben burdayım dercesine hareketlendiği anları... Allah bağışlasın sana inşallah sezencim.. gelişmelerinizi bizde heyecanla takip ediyoruz hepinizin tüm hamilelerimizin.. sinoşunda öyle.. lovelimin de.. neşeminde.... başka unuttuğum hamilemiz varmıydıı.. iyi bakın yeğenlerimize...
dikkat din ama olurmu..
özlemcim,inşaşılamanın sonucu çok sevindirici olur canım
sezencim,anne oğul keyfinize dicek yok maşallah,rabbim bizlerede göstersin o günleri inş.
ben çıkıyorum,bugünden itibaren meryem suresi ve muhammed suresin başlıyorum inş.görüşürüz.
sezencim,anne oğul keyfinize dicek yok maşallah,rabbim bizlerede göstersin o günleri inş.
ben çıkıyorum,bugünden itibaren meryem suresi ve muhammed suresin başlıyorum inş.görüşürüz.
çok sıcak kızlarrr
ben de o da yok klima beni çarpıyor diye aldırmadım kocama Allahtan azcık esiyor yoksaaaaa pişmiş tavuk gibi olurdum
Kumsalım şükürler olsun yolunda ama tedirginlik hep var. Canım inşallah bu sabırlarınızın karşılığını vırak vırak bağıran, uyusa da dinlensek diye bakacağınız yaramaz bebişlerle alacaksınız. Karşıdan davulun sesi tiz gelir,bu aşamaları yaşamayanlar yaşadıklarımızı anlayamaz. Kız bebişleri korkutun biraz, bak 3 ay içinde geldin geldin gelmedin gidip evlatlık alıcam deyin. Başkasının annesi olucam deyin. Ne bileyim pek nazlı bizimkiler, laftan anlamıyorlar, bilmem kime çekmişler:))
Geshenkim amiiiiiiiiiiinnnnnnn diyorum. Neye göre geç kaldık? Ben 34 yaşımdayım hiç de geç kalamım, siz mi geç kaldınız? Getirmeyin beni oaraya...Köyde olsaydık 16mızda geç kalmış olacaktık, Avrupa'da yaşasaydık erken evlenmiş olacaktık, kime neye göre geç? Moralleri bozmak yok. 3 sene de sürse, 10 sene de sürse bu yoldan dönmek yok. Hiçbişi olmasa karınca misali yolunda ölürüz be güzelim. Hem bizim neyimiz kolay oldu ki, dimi? Hadi kızlar canlanın biraz...
İyiyiz şükür Çılgnım da ya ben bu Hüseyin ismine alışamadım, eşim çok istiyor ama en başka yeni güzel isimlerden istiyorum ya bir el atıverin şu olayıma.Güzell bir isim bulun oğluma...
Lovelim Hüseyin ile teyzelerine dua ediyoruz, bolca tembellik yapıyoruz, tembel olacak bu veled:))
yoookkk... asla sitem değil.... özlem desek biz buna yerimseniben
tabiii nasıl uygun görürsen canım benim... sana külfet olacaksa sağlığınıza engel teşkil ediyorsa cööö bilem deme ....
amaaaa oğluşun doğduktan sonra kaçarın yok bak... daha sık gel o zaman anlaştıkmı...
yaş konusuna gelince ben çok geç kaldım düşüncesindeyim bana kızma ama o olacakda ben görecemde büyüyecekde sağlığım el verecekmi o zaman.. düşünsene şimdi hamile kalsam doğana kadar 38 olacam .. çocuk 20 yaşındayken ben 60 yakın yani anane babane yaşında... onunda olacağı meçhul.. hatta imkansız gibi resmen...benim yaşlarımda erken evlenip hemen çocuğu olanların yine erken evlenen çocukları var nerdeyse bunlarıda gördükçe iyice bıraktım... kısırlıkmış demek benim kaderim şeyimi yırtsan yok anacım olmayacak işte...neyse olsun... yinede yaşamak çok güzel... hayatta güzel olan şeyleri alıp kötüleriyle ilgilenmiyorum ben... buna da şükür tatalak değiliz başka sorunlarımız yok eşimi çok seviyorum ve mutluyum. sizleride seviyorum kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan
nesecim sitem değil kıs, meraklanıyoruz..iyi misin diye? ondan güzelim..geshenkim dogru demiş.
yaşa cok takılmayalım geshenk yaa..sanatçılar 40larından sonra doguruyorlar..ayrıca Allah uzun ömür ve sağlık versin..öyle deme tatlım..
sen minyonsun ayrıca, yaşını da göstermiyorsun..60'ınada da 40larında gibi durursun ayoll..
geshenk bu arada ben de seni çok seviyorum kısss..
Geshenk ne varmış senin yaşında? O kadar uzun boylu düşünme. Ya şimdi eşin olmasaydı, işin olmasaydı, sağlığın yerinde olmasaydı,....yine de yaşamayacak mıydın? Eteğinde 5-6 çocuk mutsuz öyle çok kadın var ki, çocuk mutluluğun anahtarı değil, sace bizim yaşamımızdaki eksik kalan unsur o. O da yakında tamlanacak inşallah hiç canını sıkma. Hep kendimizden kötü durumda olanlara bakalım ki bize herşyimizi veren Yaradan'a şükürle dua edelim. Yoksa bim elimdeki neyi ben hakettim ki, ne bana ait ki? Bir günd ehepsi elimden uçup gidiverir de bakakalırım. Yanlış mı? Gün bile değil anında bizim sandığıız , garanti sandıklarımız bizi terkediverir. ÇOk şükür bu günlerimize. Rabbim bugünlerimizi aratmasın. Eğer karnımdaki çocuğu hemen buluverseydim acaba onun kıymetini bilir miydim? Bak bunlar sana değil, kendime. Beklemenin ne zor oldğunu biliyorum ama demekki Rabbim bizim dualarımızı çok seviyor ki yalvartırıyor, sevmese hemen verir sesimizi keserdi...
bak işte ne güzel demiş nesem.ne güzel anlar, ne güzel ifade edersin..
slm kızlar,hepimizin berat kandili mübarek olsun,hayırlı kaderlerimiz yazılsın inş.biraz hüzünlü başlamışız bugün güne ama pazartesi sendromundandır diye düşünüyorum,inş.bu günlerimizde geçecek.a.s.a.s.
amin..inşallahh canım
Allahım göster semanın sakinlerine ve mahşerdekilere,
Habibine ve Ümmeti Habibullaha verdiğin değeri...
Affeyle bizleri meccanen. Affeyle Habibin ve Ümmeti
Habibullahın hürmetine bütün ümmetleri...
Muhakkak ki Senin ve Habibinin şanı pek yücedir.
Muhakkak ki Sen Gafursun ve affın pek yücedir...
Affeyle bizleri... Amiiin.
Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.
Dua, kulun ümit dalı ve Rabb'ine (cc) bağlılığının en güzel ifadesidir. Dua, mümin için eşi bulunmaz bir silah, ümit gecesinde hayırlı bir sabah, bela, şiddet ve felaket çemberinden kurtuluş ve ferahtır.
Dua , kulun şerefini artıran, iki alemde de yüzünü ak eden bir güzellik bulutu halinde rahmet katrelerini gönül toprağına döken en hayırlı şeydir.
Allahım bu gecede gönüllerimizdekini versin, hayırlısı ile bizleride gönlümüzde olanlara kavuştursun.
Kızlar hepinize gelsin. geshenk canım benim sen böylede çok gençsin canım.
zerdalım aminnn canım..ne güzel yazmışsın.
FARKINDA OLMALI İNSAN
İnsan;
Kendisinin,hayatın ve olayların gidişatının farkında olmalı.
Farkı farketmeli, fark ettiğini de farkettirmeli bazen...
Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını farketmeli.
Anne karnına sığarken, dünyaya neden sığmadığını
Ve en sonunda bir metrekarelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli.
Şu çok görünen dünyanın , ahirete nasiple anne karnı gibi olduğunu farketmeli.
Henüz bebekken "dünya benim!..." dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu,
Ölürken de aynı avuçların "herşeyi bırakıp gidiyorum işte!"dercesine apaçık kaldığını farketmeli...
Ve kefenin cebinin olmadığını farketmeli.
Baskın yeteneğini farketmeli sonra,
Azrailin her an sürpriz yapabileceğini,
Nasıl yaşarsa öyle öleceğini farketmeli insan.
Ve ölmeden evvel ölebilmeli.
Hayvanların yolda, kaldırımda, çöplükte
Ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini farketmeli.
Eşref-i mahlûkat (yaratılmışların en güzeli) olduğunu farketmeli ve ona göre yaşamalı
Gülün hemen dibindeki dikeni, dikenin hemen yanıbaşındaki gülü farkedebilmeli.
Evinde 4 köpek 2 kedi beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını farketmeli.
"Seni çook seviyorum!" demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü farketmeli.
Dolabında asılı 25 gömleğin sadece üçünü giydiğini,
Ama arka sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu farketmeli.
Zenginliğin ve bereketin; sofradayken, önünde biriken ekmek kırıntılarını yemekte gizlendiğini farketmeli...
Annesinden doğarken tertemiz teslim aldığı gırtlağını
60-70 yıl sonra sigara yüzünden azraile soba borusu gibi teslim etmenin
Emanete hıyanet sayılacağını farketmeli.
FARKETMELİ...
Ömür dediğin 3 gündür.
Dün geldi geçti, yarın meçhuldür,
O halde ömür dediğin 1 gündür
O DA BUGÜNDÜR
bu da çoook güzel... çılgınımı da gelsin....
canımm benim cok güzel..gerçekten moralsizdim çok iyi geldi.
ben zaten maddi şeylerin peşinde koşmadım..mutlu olamıyorum oyle..beni mutlu eden seyler apayrı..çok şükür rahat yaşayacak kadar kazanıyorum..Allah'ım bugunlerimizi aratmasın , zatene villarlarda, ne arabalarda ne yatlarda gözüm.
aileme destek olayım, eşimle birbirimize yetelim benim için bunlar yeter. sağlık, mutluluk, huzur olsun. dualarım sevdiklerim iyi olsun benimle olsunlar. o yeter bana.
Allah kabul etsin tatlım..
ben de o da yok klima beni çarpıyor diye aldırmadım kocama Allahtan azcık esiyor yoksaaaaa pişmiş tavuk gibi olurdum
izmir de yanıyorr..ama klimasız oturamıyos biz bazenn..
nesecim senin aklından geçen bişiler yok mu?
hüseyin ismi güzel bence de anlamlı..
ama ben de daha kısa isimleri seviyorum..soylemesi daha kolay..
gene de ne dicem, ismi ne olursa olsun cok sevilecek nasılsa..
isim hemen onunla özdeşleşecek..o yüzden ismi de cok sevilecek..
sezosum da egesiyle yüzmüşş..ne güzel..maşşallah maşallahh
hayalimdi benim de. hamileyken yüzücektim..denizi çok seviyorum ya. hayal işte..belki bir gün olur
nesecim sitem değil kıs, meraklanıyoruz..iyi misin diye? ondan güzelim..geshenkim dogru demiş.
yaşa cok takılmayalım geshenk yaa..sanatçılar 40larından sonra doguruyorlar..ayrıca Allah uzun ömür ve sağlık versin..öyle deme tatlım..
sen minyonsun ayrıca, yaşını da göstermiyorsun..60'ınada da 40larında gibi durursun ayoll..
geshenk bu arada ben de seni çok seviyorum kısss..
bak işte ne güzel demiş nesem.ne güzel anlar, ne güzel ifade edersin..
amin..inşallahh canım
zerdalım aminnn canım..ne güzel yazmışsın.
canımm benim cok güzel..gerçekten moralsizdim çok iyi geldi.
ben zaten maddi şeylerin peşinde koşmadım..mutlu olamıyorum oyle..beni mutlu eden seyler apayrı..çok şükür rahat yaşayacak kadar kazanıyorum..Allah'ım bugunlerimizi aratmasın , zatene villarlarda, ne arabalarda ne yatlarda gözüm.
aileme destek olayım, eşimle birbirimize yetelim benim için bunlar yeter. sağlık, mutluluk, huzur olsun. dualarım sevdiklerim iyi olsun benimle olsunlar. o yeter bana.
Allah kabul etsin tatlım..
izmir de yanıyorr..ama klimasız oturamıyos biz bazenn..
eee o söylediklerinde zaten sağlam karakterde olur... boşuna sevmiyorum ben seni dimiii yerimseniben aynen öyle al bendende o kadar.. 3 günlük dünya.. bugün varsak yarın yokuz... amaaannn kime ne kalmışki dünya.... işte bu yüzden daima şükredip hallerimize mutlu mesut yaşamaya devam.. sevdiklerimizle sevdiğimiz yerlerde sevdiğimiz şeylerle yaşamaktan daha güzel ne varki... küçücük şeylerle mutlu olmayı bilmek marifet....
izmir sıcaktır yav... burası bilem çoook sıcak.... klimasız durulacak gibi değil.... olmayanlara Allah yardım etsin.. helede dışarıda çalışanlara.....
ayliiiin gelseneeeeeeeeeeeeeeee....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?