30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

yok duymadım . bahsetsene biraz nasıl bişiymiş bu böyle.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle hamile kalması riskli olan Merve Erkek (33), ''Da Vinci'' robotu ile ameliyat olduktan sonra hamile kaldı.

Ev hanımı ve 15 yıllık evli olan Erkek, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ilk çocuğunun ardından yaşadığı sağlık sorunları yumurtalıklarının bağlandığını ve bir daha hamile kalmasının zor olduğunun kendisine söylendiğini anlattı.

Avukat olan eşinin, astronotlara gerektiğinde yeryüzündeki cerrahlar tarafından ameliyat yapabilmesi için NASA ve ABD Savunma Bakanlığı'nın ortak projesiyle geliştirilen ''Da Vinci'' adlı robotun Türkiye'ye getirildiğini ve bu robotla yapılacak ameliyatla hamile kalmasının mümkün olacağını öğrenmeleri üzerine girişimlere başladıklarını söyledi.

Erkek, daha önce ikinci çocuk isteklerinin hep hüsranla sonuçlandığını belirterek, şunları anlattı:

''Bugüne kadar sezeryanla üç kez doğum yaptım. Ancak tek çocuğum hayatta. 8 yıl önceki son doğumdan sonra doktorlar vücudumun yeni bir ameliyatı daha kaldıramayacağını söylediler ve yumurtalık tüplerimi bağladılar. Ancak sürekli olarak ikinci çocuk istiyordum. Eşim, 'Da Vinci'' robotuyla yapılacak cerrahi müdahaleyle tüplerinin öğrenince büyük bir heyecan yaşadık.''

''Da Vinci'' robotunun bulunduğu hastanelerden olan İstanbul'daki Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle bağlantıya geçtikleri ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Göçmen ile yaptıkları görüşme sonunda ameliyat olduğunu ifade eden Erkek, ''Yaklaşık üç saat süren ameliyatla bağlı olan tüplerim açıldı. Söz konusu yöntem sayesinde ikinci çocuğuma doğal yollardan hamile kaldım. Yeniden anne olacağım için çok mutluyum. Yaşadıklarıma inanamıyorum''

canım,yukardaki alıntı,anladığım kadarıyla,mikro cerrahi gibi bişey ve hasarsız amleyita yapıyo demekki,daha öncedende duymuştum,sabah miyomnlarında bu yöntemle ameliyat edildiğini,hastaların yüzde ellisinin hamile olduğunu,bir kısmının da doğurduğunu,başarılı bi yöntem olduğunu söylediler,verdikleri bilgi bu kadardı,benimde aklıma sen geldin.rabbim şifanı versin,tosuncuk miyomlar kaybolsun inş.
ama sana bişey daha söylim,miyomla iki çocuk doğurdu benim yengem,hemide kırkından sonra,o da geç evlenmişti çünkü.yani seni bilmiyomda,ben acaba geç evlendiğimden mi böyle,genç olsaydım,daha mı çabuk olurdu diye düşünüyorumda bazen,onmdan dedim.

tüple alakalı bir durummuş bu demekki.. benimkisi myom hemide tosuncuk gibi :)) iyice serpilmiş boş ya içerisi sere serpe büyüyor hamileliğe engel değilmiş sözde ama rahimin anasını ağlatıyor karnımı şişiriyor ha bre. bu robot nerelerde varki başka bu marifeti her konuda varsada yine tuz oranı yüksektir bunun be kardelenciğim -tatlicadiarzu-

canım,rahmede sokuyolarmış işte,miyomlardada uygulanıyomuş,ama hangi hastanelerde var bilmiyorum,tuzundan hiççç haberim yok.
inş bi an önce rahmin dolarda,hemide ikizlernen,o ikiz miyomlara yer kalmaz orda,dsıkışır kalırlar.:mymeka:

yerim sizi kıslarr..
aksama bulusalım mııı?? :)
geshenkim sabah ben de dinledim..kesik cok az oldugu için daha cabuk iyileşiyormus.miyomdan bahsedince ben de kulak kabarttım..tv lere cok da güvenmem ama bir arastırmada fayda olabilir ..

günaydın kızlarr
sıcaklarla başım dertte uyuyamıyorum...

evet.. en büyük neden o ya zaten... geç kaldık maalesef geeeçççç... her ne kadar daha olur deyip ikide örnek çıkarsalarda karşımıza acı gerçek bu.. en son gittiğim kadın doktor bana tüpün tutmamasını yaşla ilgili sanırım diye açıkladı.. çöktüm kaldım o koltukta bir kere daha....
napalım canımız sağolsun.. bir daha gelirsek dünyaya o zaman erken evleniriz bunu öğrenmiş olduk barim sempatiksalakcinni yapacak bişi yokkkk delikafadulden

anam,bu bir çıkma teklifi mikaydirigubbakcemile3

özletme kendini tatlım...ilk söylediğine de katılıyorum...hepimizin morale ihtiyacı var...ateşi körüklemek yerine birbirimize moral verelim..çılgınım inşallah bir avazda canım...öpüyorum seni tontişim...opuyorumnanaktan

günaydın leylaaa
günaydın çılgın iyi çalışmalarr sana
günaydın lovelim...senide öpüyorum..bugün biraz yoğun gibiyim tatlımm..ama sizi takip ediyorum ara ara...opuyorumnanaktan

günaydın bayanlar

günaydın kardelenim...senide öpüyorum tatlım..opuyorumnanaktan

yuhhhh o dr a,başka dicek bişey bulamıyorum.:mymeka:

leylacım,hoş geldin canım,demek sende yoğunsun,oysa ben bütün işlerimi bitirdim ve bugün boşta sayılırım.

amiiiiiiinnn.. işte buranın güzelliği buuuu... bakın görün hiç artniyet varmııı???? opuyorumnanaktan
inşallah öyle olur tatlım ama benimki zaten dışında rahmin .. benim tüpçü prof yinede hamile kalsaydım yeri daralttığı için sağlıklı ikiz gebelik olamaz demişti üstüne düşme tehlikesi varmış myom olunca bunu buradakide demişti... yaaaa geldiği yere geri dönsede beni uğraştırmasa ne iyi olurdu bebekte istemiyorum artık bu saatten sonra o olacakta ben görecem ki olmaması için her bişi çıktı mübarek karşıma.

yahu sokaklarda yaşayan aç sefil gezen insanlara tecavüz eden şerefsizler var ya hani insanlık dışı yaratıklar... yaaa o zavallılar bile hamile kalıyorlar ne yiyip içiyor çöplerdende..ne yumurtasında kalite :))) olacaksa oluyor işte olmayacaksa yırtsan bir tarafını yokk kardeşim yokkk

onuda bıraktım bizim bahçede bir boncuk var kedi.. yılda kaç kere doğuruyor var yaa bayan cazibe.. o karnı hep şiş memişler dışarda emziriyo sürekli.. bakıyorum bazan ona.. yuhh ulan diyorum sempatiksalakcinni kedi kadar bilem olamaıyorum arkadaş -tatlicadiarzu-

anam,bu bir çıkma teklifi mikaydirigubbakcemile3

benimlende çıksanaaa a.s.

he yaw çıkma teklifi..hepinizi akşama tost yemeğe bekliyorum odama:)))))
bak çağla şıkel rezaletiydi bu hatırlarsınız di mi..
şimdi hatunun bebişi var süper anne oldu gitti..

geshenk teeet keserim seni..doktorlar kendilerine kabahat bulmucaklar ya ondan oyle pörtletiyor.
onların işleri o, madem artizlik yapıyorlar geç olanları yaptırtmaları başarı. gençleri dogurtsalar ne olacak..
benim toktor da 36 yaşında dogurmus işte..
valla sanatçılara bak hepsi 40 ının üzerinde doguruyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…