30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

:)) hoşbuldum cnm emekli maaşına göre regl çünkü takip etmek istemiyorum 1-2 gün gecikse hemen hamileyim moduna giriyorum olmayınca daha çok üzülüyorum başka çarem yok malesef ama yinede aklımda kalmış nasip bakalım

inş cnm ya çok istiyorum ama bilirsin işte test yapsam bir türlü yapmasam bir türlü emekli maaşını alalı 6 gün oldu ben hala regl olmadım göğüslerim şişti sanki ama sinirlerim hop hop hopluyor aniden ve regl olcakmışım gibi geliyor.korkuyorum...ya hamile değilsem ((

Kendisinin, hayatın, olayların, gidişatın farkında olmalı.
Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazen
Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını fark etmeli
Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda, bir
metrekarelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmeli.
Şu çok geniş görünen dünyanın ahirete nispetle anne karnı gibi olduğunu
fark etmeli.

Henüz bebekken "Dünya benim" dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu,
ölürken de aynı avuçların "Her şeyi bırakıp gidiyorum işte" dercesine
apaçık kaldığın fark etmeli.
Ve kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli.
Azrailin her an sürpriz yapabileceğini,nasıl yaşarsa öyle öleceğini fark etmeli
Yaratılmışların en güzeli olduğunu, fark etmeli ve ona göre yaşamalı
Gülün hemen dibindeki dikeni,dikenin hemen yanı başındaki gülü fark etmeli
Evinde kedi, köpek beslediği halde, çocuk sahibi olmaktan korkmanın
mantıksızlığını fark etmeli

Dolabında asılı 25 gömleğinin sadece üçünü giydiğini ama arka sokaktaki
komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu fark etmeli.
Annesinden doğarken tertemiz teslim aldığı gırtlağını, 60-70 yıl sonra
sigara yüzünden Azrail’e soba borusu gibi teslim etmenin emanete hıyanet
sayılacağını fark etmeli

63 yıldır hiç karnı doymayan bir Peygamber’in ümmeti olarak beslenme
yüzünden sarkan göbeğini fark etmeli. İnsan fark etmeli ki.
Ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür
O halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür

ooooo sınav çok yaklaşmış, sizin o taraflar güzeldir. Çocuklar içinde moral olur, eşinle senin içinde değişiklik olur. O tarafları hiç görmedim canım kısmet işte, belki günün birinde yolumuz düşer inşallah. Senide bu taraflara safranboluya bekleriz.

melony kaçak gel buraya ne kadarlık oldun, nasıl gidiyor hamilelik, tam cinsiyetini soracaktım avatarda kız gördüm. hayırlı uğurlu olsun tatlım.

çok şükür neti açtırdık artıkın buralarda olurum 6 bucuk aylık olduk canım 3 ay kaldı işte evet kız teyzesi şevval hanım gelioooo sen nasılsın canım

Canım hem tedavine başla, hem eşinle gününü yaşa, bu arada stresde yapmazsın oluruna bırakmış olursun. Birkaç ay böyle deneyin.
hayırlı olsun canım iğnen. Bakalım inşallah kızların çoğu hamilelik haberleriyle döner.
slm arkadaşlar ben 38 yaşında birbuçuk senelik evliyim bu ay yumurtlama takibi yaptırdım acaba bu şekilde olan aranızda varmı ?
Hoşgeldin canım. Yumurta takibi yaptırman güzel, en azından çatlayıp çatlamadığı, ne kadar olgunluğa eriştiği belli olur. üstelik ona görede çalışma günleri verir.
hayırlısı canım neyin nerden geleceği hiç belli olmuyor. inşallah hamilesindir, bi test yapıverseydin. için rahatlar.
çok şükür neti açtırdık artıkın buralarda olurum 6 bucuk aylık olduk canım 3 ay kaldı işte evet kız teyzesi şevval hanım gelioooo sen nasılsın canım
Şevval demek çok güzel bi isim, bizde beklemedeyiz canım. Bindik bi almate gidiyoz kıyamete. Hayırlısı ile gelsin bebişlerimiz.

Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Cum'a gününde bir saat vardır. Allah'ın kullarından bir müslim namazda ve kıyamda iken Allah Teâlâ'dan niyâz ile bir şey isteyip duâsı o saate tesadüf ederse Allah teâlâ Hazretleri o kimsenin dileğini verir." Böyle buyurduktan sonra mübarek küçük parmağının ucuna işaret buyurdu. (11)

Cum'a gününün içindeki saat, küçük parmağına nisbetle parmağın ufak ucu ne kadar ise, güne nis-betle o kadar az bir müddetdir ki o saat içinde her halde duâ müstecâb olur demektir.

Güzeldir ya. Ben de o tarafları çok merak ediyorum. Kısmet artık, yolumuz düşerse geliriz Çocuklar patlamaya hazır bomba. İdare öyle, diğer öğretmen arkadaşlar da... Bir ben sakinim arada. Normalde çok telaşlı bir yapım vardır. İş başa düşünce birinin sakin olması lazım. Hiiiiiiç sıkamam canımı şimdi valla Oooooo senin de beklenmeyen adet günü bugündü di mi. Adet belirtisi var mı? Gerçi gebelik belirtilerine benzer ama. Neler hissediyorsun?

Cuma, önemli olayların meydana geldiği çok hayırlı ve faziletli bir gündür. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (a.s.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.
Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü'min o saatte Allah'tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.

Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:

Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.
Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir.
Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.

- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."

Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir.

Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin.
Karsilaşan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahlari bagışlanir.

Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.

Ömrünü boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i şerife ile meşgul olmalidir. Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiş olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha ağır gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin.

Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

Hiçbir his yok bende. Bu gün 30.günüm dün akşam biraz kassığımda batmalar oldu ama hafif hafif, bişey değil sanırım. Bu ay ben geç yumurtladığımı düşünüyorum. geçen ay 34.günümde olmuştum. O yüzden 1 nisana kadar bekliyeceğim. Senin doktora gideceğin gün belli olur durumum, tabi o zamana kadar regli olmazsam. Benim için dua et senem, sen nasıl bekliyebiliyorsun gününü demi, daha kimseye söylemediniz dimi. Sen rehberlik hocası olduğun için sakin olabiliyorsun, zaten konuşmaların çok anlamlı. Öğrencilerinle aran nasıl, seni seviyorlar gerçi.

Tatlım ben aşırı sabırsızımdır normalde. Anneme ve eşimin annesine söyledik. Ama testin pozitif çıktığını, hala adet olmadığımı, belki hamile olabileceğimi söyledik. Biz bile çok hayal kurmuyoruz şimdilik. Öyle zor ki beklemek. Yumuşacık, kocaman bir yüreğin var senin. Bizlerin duaları hep üzerinde emin ol. Başkasının mutluluğuna sevinebilmek bence dünyadaki en büyük erdem. Allah görüyor, karşılığını da verir. Sadece en doğru zaman gerekiyor bazılarımız için. O yüzden hakkımızda hayırlısı olsun diyoruz. Bak bu hikaye de benden sana gelsin ;

ACELE KARAR VERMEYİN
Köyün birinde yaşlı bir adam varmış.çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanırmış...öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki,kral bu at için ihtiyara nerdeyse hazinesinin tamamını teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış..''Bu at,bir at değil benim için:bir dost,insan dostunu satar mı''
dermiş hep.Bir sabah kalkmışlar ki,at yok.Köylü ihtiyarın başına toplanmış:
''Seni ihtiyar bunak,bu atı sana bırakmayacakları,çalacakları belliydi.Krala satsaydın,ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın.Şimdi ne paran var, ne de atın'' demişler....
İhtiyar:''Karar vermek için acele etmeyin" demiş."sadece at kayıp" deyin, "Çünkü gerçek bu.Ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz karar.Atımın kaybolması,bir talihsizlik mi,yoksa bir şans mı?. Bunu henüz bilmiyoruz. çünkü bu olay henüz bir başlangıç.Arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez. ''köylüler ihtiyar bunağa kahkahalarla gülmüşler.Aradan 15 gün geçmeden at,bir gece ansızın dönmüş...Meğer çalınmamış,dağlara gitmiş kendi kendine .Dönerken de ,vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş.Bunu gören köylüler toplanıp ihtiyardan özür dilemişler.''babalık'' demişler,sen haklı çıktın atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için,şimdi bir at sürün var....'' Karar vermek için gene acele ediyorsunuz '' demiş ihtiyar.''sadece atın geri döndüğünü söyleyin.Bilinen gerçek sadece bu.Ondan ötesinin ne getireceğini henüz bilmiyoruz.Bu daha başlangıç.Birinci cümlenin birinci kelimesini okur okumaz kitap hakkında nasıl fikir yürütebilirsiniz.? Köylüler bu defa açıkça ihtiyarla dalga geçmemişler ama içlerinden ''bu herif sahiden gerzek '' diye geçirmişler...
Bir hafta geçmeden,vahşi atları terbiye etmeye çalışan ihtiyarın tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış.Evin geçimini temin eden oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış.Köylüler gene gelmişler ihtiyara.''bir kez daha haklı çıktın '' demişler.'' bu atlar yüzünden tek oğlun,bacağını uzun süre kullanamayacak.oysa sana bakacak başkası da yok.şimdi eskisinden daha fakir,daha zavallı olacaksın'' demişler. İhtiyar ''siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz'' diye cevap vermiş.''O kadar acele etmeyin.Oğlum bacağını kırdı gerçek bu.Ötesi sizin verdiğiniz karar.Ama acaba ne kadar doğru.Hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağı size asla bildirilmez.''
Birkaç hafta sonra ülkelerine,düşmanlar kat kat büyük bir ordu ile saldırmış.Kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere çağırmış.Köye gelen görevliler,ihtiyarın kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar.Köyü matem sarmış.Çünkü savaşın kazanılmasına imkan yokmuş,giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş.Köylüler ,gene ihtiyara gelmişler.....'' gene haklı olduğun kanıtlandı'' demişler.''oğlunun bacağı kırık ama hiç değilse yanında .oysa bizimkiler,belki asla köye dönemeyecekler.Oğlunun bacağının kırılması talihsizlik değil,şansmış meğer'' ..... ''siz erken karar vermeye devam edin '' demiş ihtiyar.''oysa ne olacağını kimseler bilemez.Bilinen bir tek gerçek var.Benim oğlum yanımda, sizinkiler,sizinkiler askerde.....Ama bunların hangisinin talih hangisinin şanssızlık olduğunu sadece allah biliyor.

Şu anda beklememiz gerekiyor bazı şeylerin istediğimiz gibi olmasını ya, sahip olduğumuz güzellikleri de es geçmeyelim. Sen zaten şükretmeyi bilen birisin. Kendini rahat bırak olur mu? Bugünlerinin de tadını çıkar. Sormuşsun ya, öğrencilerinle aran nasıl diye. Çok iyi. Onlara da sınav konusunda benzer tavsiyeler veriyorum. Üniversite her şey değil diyorum. Sadece ayağınıza giydiğiniz bir ayakkabı. Bir tek ayakkabıyla sokağa çıkabilir misiniz? Hayır. Eğitiminizin üzerine bişeyler koymalısınız. Misal, çocuğumuzun olması hayatımızın tek amacı mı? Geçen sene yengem vefat etti. Kolon kanserinden. 35 yaşında... İki miniği var ardında. Çok istemişti çocuk. Bir düşüğün ardından önce birine, 2 yıl sonra diğerine hamile kaldı. Yaşları 5 ve 7 şimdi. Annesizler. Elbette bu dünyada yiyecek ekmekleri varmış. Onları seven insanlar da. Ama Allah herşeyin hayırlısını versin. Sırasıyla versin. Sağlığımız yerinde olmadıktan sonra çocuğa ne veririz? Şükür en büyük iç temizliği bence. Yüce Rabbim herkes için hayırlısını, en hayırlı zamanda versin inşallah.

Güzel bi hikaye senemciğim, şimdi bi yazıyla uğraştımda, ay suyumu çıkardılar. Koşturmaktan. Sabırla ve azimle bekliyorum canım. İnşallah hayırlı sonuçlar alırım. Bebeğimi kaybettim acı gördüm, rabbimden en hayırlısını diledim hep. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.

Yengen için başınsağ olsun canım. Geride annesiz iki evlat bırakmakta çok zor, mevlam hayırlar versin, hepimizin bi sınavı var, inşallah anlımızın akıyla çıkarız bu sınavdan.

herkese günaydınn :))))))

dün yazamadım, ovulasyon testini kullandım işlemi tamamladık, bugünde testi yapıcam duruma bakacağım, şu mubarek günde herşeyin hayırlısı arkadaşlar :))))

sevgilerrr hepinizeeee....

Amin canım sen elinden geleni yap, tevekkülü allaha bırak. Dua edip bekliyeceğiz artık. Ama ovulasyonda bugünde çift çizgi görebilirsin. Benim bazen 3 gün üst üste lh seviyesinin yukarda kaldığını görüyorum. tabi kitlerimde kısıtlı olunca daha fazla yapmayıp bırakıyorum. Ama bildiğim kadarıyla, ovulasyon bittikten sonra tek çizgiye düşüyormuş. Bu akşamda çalış, eğer bugün çalışamazsan yarın akşam çalış.

senem 2 güne bi çalıştı. Kimiside çift çizgiyi görünce 2 gün üst üste çalışıyor. Sen bilirsin artık.

Sözlükte dayanmak, güvenmek, vekil tutmak anlamlarına gelen tevekkül, terim olarak; hedefe ulaşmak için gerekli olan maddi ve manevi sebeplerin hepsine başvurduktan ve yapacak başka bir şey kalmadıktan sonra Allah’a dayanıp güvenmek ve ondan ötesini Allah'a bırakmak demektir Tevekkül, Müslümanların kadere olan inançlarının tabii bir sonucudur Tevekkül eden kişi Allah’a kayıtsız şartsız teslim olmuş kişidir Tevekkül etmek, tembellik ve miskinlik demek olmadığı gibi, çalışma ve ilerlemeye mani de değildir Tevekkül, çalışıp, çabalamak, çalışıp çabalarken Allah'ın bizimle olduğunu hatırdan çıkarmamak ve sonucu Allah'a bırakmaktır Kur'an'da, “Çalışanların ücreti ne güzeldir Onlar ki sabrederler ve Rablerine tevekkül ederler” buyurulmaktadır (Ankebut 29/58-59)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…