30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

ve ben geldim sizlere bo bol dua ettim iftar öncesi yasin okuduk size dua ettim 30luk çıtırlartopiğindeki arkadaşlarıma ve bana bebek tez zamanda hayırlısıyla nasip et rabbim

Bu arada kitap kurduyum biliyorsunuz ama, tavsiyem izlemeyenler Ulak filmini izlesin, Çağan Irmak filmi...Etkileyici ve lirik...Ben izlemek için çok geç kalmışım

Evet gerçekten güzel film, ben geç kalmışım gerçekten...Kendimi kitap okuma dışında film izlemeye de verdim.Eşimle beraber her akşam bir film izliyoruz bir haftadır....

uzun zamandır girmiyorum. Bu topikte ilk 30 lu yaşlarda olupta bunalıma giren bendi sanırım. 31 bitiyor. Uğraşmıyorum da takmıyorum da. O kadar önemli problemimizde yoktu ama iki aşılama sonuç yok. Tüp bebek için ise kararsızım. Sanırım ağır depresyondayım. Psikoloğa gittim en az bir yıl tedavi görmen lazım bebeği şimdilik düşünme yaşın daha genç diyor. Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar. Kafayı yedim ben artık.

kıslar merhaba; topiği yeni keşfettim valla...
benide alın aranıza nolur. 3 yıldır bebiş istiyorum üstelik bende 30 luk oldum, ilk bebişimi düşürdüm 2 ay önce ondan sonrada tık yok hala....inşşallah rabbim mübarek günlerin yuzu suyu hürmetine hepimize bebiş gönderir bu ay.... AMıNNNNNN

Ezel nal canım kendi kendini iyileştir tatlım bende 2 yıl tedavi gördüm noldu şimdide bebişim olmuyo diye girdim bunalıma. eee yine ilaç başlayım diyor drum. oldu bi 2 sene daha bekle bebiş için ondan sonra yine olmasın ytine ilaç.... kısır döngü yani..
sakın ilaç başlama, kendine yeni hobiler edin, kendi kendini motive et nolurr..

Canım seni çok iyi anlıyorum Ocakta benim de 31 bitecek.3 senelik evliyim.Sebepsiz infertilite grubundayım.Son 3 aydır yumurta takibim yapıldı bir kimyasal gebelik oldu, hamile kalamadım.Araya yaz tatili girdi tatilde ailem moral kaynağım oldu geldiğimde tekrar doktora gitmedim 2 aydır bıraktım yani herşeyi canım.Ben tüp bebek düşünüyordum ama özellikle bu konuyu takıntı yaptığım için ve hayatımı sadece bebek olmasına yönelik yaşadığım için ailemden sert bir eleştiri alınca aklım başıma geldi ve özellikle son 15 gündür herşey olacağına varır diyor ve gerçekten de hesap yapmadan, gün saymadan yaşıyorum.Evet, bana kalırsa yaşım geçiyor ama, bir düşününce de daha yeni evlenenler ya da evlenmeyi yeni düşünenler var.Onlara göre o zaman çok geç herşey için...Tabi ki değil! Biliyorsun olumsuz düşünmek olumsuzlukları da beraberinde getirir, yarın bir gün ölsek ne olacak bebek arzumuz o da bizimle yok olup gidecek? Yazık olmayacak mı arkamızda kalanlara...Sağlık olsun canım, bence hepimiz yeterince güçlüyüz tedavi olmana gerek yok kendi kendini motive ederek atabilirsin bu takıntıyı üstünden...Bak söylemesi kolay gibi ama benim de senden yok farkım...Ben bu takıntılı beklentiyi sildim, silmek zorundayım...Kendini çaresiz ve aciz gördükçe acizleşirsin ben öyle hissediyordum çünkü...Valla taktir Allahtan, ben istiyorum gelirse bebişim hoş gelir sefa gelir...Böyle dile canım...Sevgileropuyorumnanaktan

30'luk çıtırlar uzun süredir topiğe girmiyordum 6 ağustosta ilk aşılamamı yaptırdım eşimin doğum gününde güzel haber umarken adet kanamam geldi ağlaya ağlaya pasta kestik ertesi gün ikinci aşılama prosedürleri için doktora gittiğimde mutlaka kan testi yapmamı istediler ben testin negatif çıkacağına emindim. Test sonucunu bile beklemeden eve geldim iş yapmayabaşladım hastaneden aradılar ve kan testimin pozitif olduğunu ancak değerin çok yüksek olmadığını prognex iğne olmam gerektiğini söylediler yana yakıla iğneyi buldum ve oldum iki gün üst üste (10 gün iğne yeri alev alev yandı ve adım bile atamadım) iki gün sonra tekrar test yaptırdım ve test sonucunda değerim 21 den 8 e düşmüştü iğneye devam edip iki gün sonra tekrar kan testi yaptırmamı söylediler bende bu değerin yükselmesinin olası olmadığını ( onlarda onayladı) iğnenin rahatsız ettiğini ve olmayacağımı söyledim. (ığne düşük önleyici) Sonra gitmem gereken günler gidemedim çünkü iş yerimde sınav vardı ve bende jüriydim ilk yarattığım fırsatta yeniden gittim ve 10 günlük kanamadan sonra 0 çıkacağına okadar eminimki artık bu seferde 10 olmuş değer demesinlermi çıldırmamak içten değil
iki gün sonra tekrar kan testi yapalım dediler.Şimdi benim korkum dış gebelik ama değerlerin çok düşük olması beni biraz rahatlatıyor ben ne olursa olsun şu pozitif değeri bir görsem o bile yeter diyordm ama büyük konuşmamak lazım allah öyle bir gösteriyorki şimdide diyorumki hayırlısı ile üreme organlarım bir zarar görmeden negatif değeri bir görsem diyorum. Kızlar dua ederken herşeyin hayırlısını dileyin allahtan. Gerçi ben her zaman hayırlısıysa diye açarrım ağzımı ama kader böyleymiş. Şimdi ne olur bana dua edinde dış gebelik olmasında normal düşük olsun psikolojimiz okadar kötükü etrafta problemsiz hamileler gerine gerine dolaşıyor hemde neredeyse sağımızda solumuzda arkadaşlarımız hamile ya neden biz offff bu mubarek günlerde isyan edesi geliyor insanın sonra çocuğunu kucağına aldıktan sonra hatta büyüttükten sonra kaybeden insanları düşünüp kendimi frenliyorum.

Burp arkadaşım, yazdıklarından çok etkilendim, tabi ki dua ederiz ne demek.ınşallah sağlığını tehlikeye sokmadan biter bu süreç.Üzülme lütfen, çevrendeki hamileleri de boşver herkes kaderini yaşar, hayatımızı tek bir amaç hedef için yaşamak zaten yanlış...Gör bak bu süreci çok rahat atlatıp, ilerde çok da sağlıklı bir gebelik yaşayacaksın.Buna içten inan, ben inanıyorum.Bir gün hepimiz bebişlerimize kavuşacağız.Zamanı kendimize zehir etmemek en iyisi...Sen de isyan etmeden, dualarını da eksiltmeden umarım bir an önce sağlığına kavuşursun.başına gelen şey hiç kolay bir şey değil, Allah sana sabır, sağlık versin canım.Geçmiş olsun....

canım desteğin için çok teşekkür ederim bizim halimizden ancak bizim gibiler anlar pozitif sonucu alabilmek için nasıl yanıp tutuşurken öyle bir şey yaşadıkki negatif için yanar tutuşur oldum allah kimseye böylesini yaşatmasın allah beterinden saklasın hepimizi

Merhaba arkadaşım,
yazdıkların benide etkiledi inanki, bu mubarek günlerde Allahım inşallah dualarımızı kabul eder ve bizimde bebişlerimiz olur umarım seninde gebeliğin normale döner alırsın bebeğini kucagına arkadaşım içini ferah tut,güzel düşün ki güzel olsun...

canım benim çok geçmiş olsun her şerde bir hayır vardır demek gerçekten en doğrusu bizler dua etmekten başka bişey yapamayız malesef :sinifsinif:
kendimizi frenlemek en doğru seçenek hayatımıza devam edebilmemiz için akıl sağlığımızıda korumamız gerek yoksa bebek sahibi olabilecek gücümüzüde kaybedicez
allahım hepimize sabır versin :Saruboceq:

canlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim bu dertler herkezle paylaşılmıyor aile ile bile bir yere kadar anlatılıyor onlar sürekli teselli etme derdinde oluyorlar bizim duygularımıza tam tercume olamıyorlar ama bizi gerçekten bizim gibiler anlıyor o nedenle bu forum gerçekten iyi geliyor insana .

burp arkadaşım geçmiş olsun ben de 2 ay önce hamile kaldım ama bebek gelişmedi progestan içtiğim için bebek düşmedi bıraktımtek istediğim kendiliğinden düşmesiydi düşmedi tabi kürtaj oldum hayırlısı için dua ederim hep bu da hayırlısıymış

Kızlar çeşitli sebeplerden yazamıyorum, lütfen devam edin. Geçen cuma adet oldum, 1 haftadır adam gibi gelmedi şükür şimdi daha iyi maşallah. Hepinizi takip edicem. Canlarım cuzlarımı adet bitince okurum. Sıra önemli değil herkes alsın okusun, buraya yazsın. Yazılanları okuyamadım sizden 2 şey istiyorum; 1- lütfen ramazanı iyi değerlendirip bolca birbirimize dua edelim. 2- ne olursa olsun ümidimizi ve neşemizi kaybetmeyelim. Herkesin birşeylerle meşgul olmasını istiyorum, kendim de dahil. Problemler çözülünce aranızdayım yine inşallah. Hepinizin yanaklarından koccamannnnnnnnnnnnn öpüyorum....

6. cuz senindir canım, istediğin zaman oku. Ben de adetim bitince okuyacağım inşallah. Hadi kızlar toparlanalım biraz....Burası hepimizin topiği, her biriniz en az benim kadar bu topikte eğlenmekle sorumlusunuz:))

Sözüm kendime. Kasvetli bulutları klava: topiğe getirene 50 mekik cezası:)) alkisalkisalkis

ben çekerim mekiği ben sporcuyum hehehehe:jeyyar:
sen bana bulaşık yıkama cezası verirsin olmazsasırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…