6. cuz senindir canım, istediğin zaman oku. Ben de adetim bitince okuyacağım inşallah. Hadi kızlar toparlanalım biraz....Burası hepimizin topiği, her biriniz en az benim kadar bu topikte eğlenmekle sorumlusunuz:))
Sözüm kendime. Kasvetli bulutlarıklava: topiğe getirene 50 mekik cezası:)) alkisalkisalkis
lalehan çok haklısın arkadaşım,bende 7 aşılama üç tüp yaptırdım sonuç negatif..ne yapalım kısmet ..olmayınca olmuyor..bende değişik hobilerle kendimi oyalamaya çalışıyorum..artık hayatıma bir yön vermeye başladım..yoksa hergün üzüntü ,stres ,hayat çekilmiyor..kendimi toparladım,bununla başa çıkma yollarını aradım,başardım..ama tamamen geçmiyor ,ara sıra aklıma gelince yine üzülüyorum..ama kabullendim artık,hayat devam ediyor çünkü..a.e.o hayırlı ramazanlar..
bende bir zamanlar patik örmek istedim ama becerememiştim:kedi:
arkadaşlar herkese hayırlı cumalar hayırlı ramazanlar dilerim heniz 30 olmadım ama çok az kaldı umarım benimde bu topikte yer almamda sakınca yoktur:)
bende kısaca hikayemden bahsetmek isterim 3 yıllık evliyim evlendikten 6 ay sonra normal yolla hamile kaldım ama kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. sonraki 2 yıl hiç korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı ama aklımıza hiç kötü bişey gelmedi 2 yıl sonunda bir problem olduğunu düşünüp doktora gittik ve eşimin sperm sayısının oldukça düşük morfolojisininde oldukça bozuk olduğunu öğrendi.ikimizde sağlık sektöründe olduğumuz ve böyle bi olasılığı gözden kaçırarak 2 yıl geçeirdiğimiziçin çok pişman olduk.
şubat ayında bi tüp bebek merkezi ile görüşüp mikro enjeksiyon yaptırmaya karar verdik. temmuzun 17 sinde transferim yapıldı bebeğim rahmi tuttu ama maalesef yine gelişmediği için yine kürtaj olmak zorunda kaldım 10 gün önce.doktor 2 defa aynı şey olduğu için eşimden ve benden genetik testler istedi. haftaya perşembe randevumuz var genetik testler için.bende diğer arkadaşlar gibi psikiyatriste gittim çünkü ağır depresyondayım .doktorum en az 1 yıl ilaç tedavisi önerdi ama eşim bukadar uzun zaman beklemek istemiyor. 3 ay sonra tekrar deneyelim diyor. bende çok kararsızım çünkü bu zorlu sürece tekrar girmek beni çok korkutuyor. özellikle bu gerginlikler eşimle aramı açıyor.3 gündür bu konuyu tamamen aklımızdan çıkardık RABBİME şükürler olsun çok huzurluyuz tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ama benimde minik bi yavrum olsun peşimden annem diye dolaşsın istiyorum eşime ve bana ait ortak bi parçamız olsun istiyorum.inancım kuvvetlidir ama sanki üzerime ölü toprağı atılmışgibi bu mübarek ayları hiç değerlendiremiyorum. edebildiğim tek dua RABBİM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALİM EVLAT İSTİYORUM oluyor. RABBİM isteyen herkezin kucağını boşbırakmasın önce rahmine sonra kucağına versin meleğini dilerim çünkü karnınıza düştükten sonra kaybetmek çok daha acı oluyor.
Ramazan dolayısıyla bu sıralar değişik yemek ve pastalar öğrenmeğe çalışıyorum...
güzel şeyler üretip eşimin ve sevdiklerimin beğenmesi ve çok hoş bişey..
hem bişeylerle oyalanmış olup hemde yeni şeyler öğreniyorum ...
ve emeğin karşılıgında güzel sözler insana yaşama sevinci veriyor....
ama meşguliyetlerin sıkıntılı olmaması için farklı alanlar bulmak gerek
hep monotonluk sıkıcılık oluşturuyor...tadını alamıyorsun yani ...
her ay kendime yeteneklerim ve zamanım doğrultusunda farklı alanlar bulmaya çalışacağım inş.
gelecek ay patik öğrenmeye karar verdim bayramdan sonra inş.
sonra pc de düzenleme yapacam manzara resimleri kolleksiyonlarım var pc de çok yer kaplıyor hafızada yer kalmadı eleme yapmam gerek yani :) kısaca pc temizliği neyse bunlarla uğraşırken ...
1. ve 2. cüz lere haftaya başlayacam inş. şu sıralar hastayım doktora gittim psikolojik çıktı yani fizik tedavisi uzmanı psikiyatriye yönlendirdi... çoğu hastalıkların başında psikolojik sebebler varmış...
aslında kendi kendimizi hasta yapıyoruz...bişey üzerinde aşırı düşünmek o konu üzerinde sürekli yoğunlaşmak kas ve sinir sistemini bozuyor maaleseff...
sürekli kafanda bişeyleri takıntı yapmak insanı hayattan ve gerçeklerden uzaklaştırıyor..
kulağa ne kadar hoş gelmesede kimine göre hayatta en gerçek şey ölümdür ve ölümlü dünyada geçici şeyleir düşünmek ne kadar doğru ? diye düşündüm durdum bugün.... belki çok istediğimiz şeyler bizim için hayırlı değilidr bilemeyız..
Rabbim bize çok yakın herşey den daha yakın bize bizden daha yakın olana uzak olmak kendimize yaptığımız hakszlık ve yalnızlık olmuyor mu.?...
işte böyle içimden bugun böyle şeyler yazmak geldi...belki sizinle belki kalemimle biraz dertleşmek ve tefekkür etmek güzeldi..
.sizleri göremeden muhabbetleşmek ve görmeden sevmek karşılıksız ...gönül diyarımız ve mekanımız yakın olsun canlar ....A.E.O.
dualrımız daim olsun
hayırlı ramazanlar diliyorum .a.s.
Canım seni çok iyi anlıyorum Ocakta benim de 31 bitecek.3 senelik evliyim.Sebepsiz infertilite grubundayım.Son 3 aydır yumurta takibim yapıldı bir kimyasal gebelik oldu, hamile kalamadım.Araya yaz tatili girdi tatilde ailem moral kaynağım oldu geldiğimde tekrar doktora gitmedim 2 aydır bıraktım yani herşeyi canım.Ben tüp bebek düşünüyordum ama özellikle bu konuyu takıntı yaptığım için ve hayatımı sadece bebek olmasına yönelik yaşadığım için ailemden sert bir eleştiri alınca aklım başıma geldi ve özellikle son 15 gündür herşey olacağına varır diyor ve gerçekten de hesap yapmadan, gün saymadan yaşıyorum.Evet, bana kalırsa yaşım geçiyor ama, bir düşününce de daha yeni evlenenler ya da evlenmeyi yeni düşünenler var.Onlara göre o zaman çok geç herşey için...Tabi ki değil! Biliyorsun olumsuz düşünmek olumsuzlukları da beraberinde getirir, yarın bir gün ölsek ne olacak bebek arzumuz o da bizimle yok olup gidecek? Yazık olmayacak mı arkamızda kalanlara...Sağlık olsun canım, bence hepimiz yeterince güçlüyüz tedavi olmana gerek yok kendi kendini motive ederek atabilirsin bu takıntıyı üstünden...Bak söylemesi kolay gibi ama benim de senden yok farkım...Ben bu takıntılı beklentiyi sildim, silmek zorundayım...Kendini çaresiz ve aciz gördükçe acizleşirsin ben öyle hissediyordum çünkü...Valla taktir Allahtan, ben istiyorum gelirse bebişim hoş gelir sefa gelir...Böyle dile canım...Sevgileropuyorumnanaktan
30'luk çıtırlar uzun süredir topiğe girmiyordum 6 ağustosta ilk aşılamamı yaptırdım eşimin doğum gününde güzel haber umarken adet kanamam geldi ağlaya ağlaya pasta kestik ertesi gün ikinci aşılama prosedürleri için doktora gittiğimde mutlaka kan testi yapmamı istediler ben testin negatif çıkacağına emindim. Test sonucunu bile beklemeden eve geldim iş yapmayabaşladım hastaneden aradılar ve kan testimin pozitif olduğunu ancak değerin çok yüksek olmadığını prognex iğne olmam gerektiğini söylediler yana yakıla iğneyi buldum ve oldum iki gün üst üste (10 gün iğne yeri alev alev yandı ve adım bile atamadım) iki gün sonra tekrar test yaptırdım ve test sonucunda değerim 21 den 8 e düşmüştü iğneye devam edip iki gün sonra tekrar kan testi yaptırmamı söylediler bende bu değerin yükselmesinin olası olmadığını ( onlarda onayladı) iğnenin rahatsız ettiğini ve olmayacağımı söyledim. (İğne düşük önleyici) Sonra gitmem gereken günler gidemedim çünkü iş yerimde sınav vardı ve bende jüriydim ilk yarattığım fırsatta yeniden gittim ve 10 günlük kanamadan sonra 0 çıkacağına okadar eminimki artık bu seferde 10 olmuş değer demesinlermi çıldırmamak içten değil
iki gün sonra tekrar kan testi yapalım dediler.Şimdi benim korkum dış gebelik ama değerlerin çok düşük olması beni biraz rahatlatıyor ben ne olursa olsun şu pozitif değeri bir görsem o bile yeter diyordm ama büyük konuşmamak lazım allah öyle bir gösteriyorki şimdide diyorumki hayırlısı ile üreme organlarım bir zarar görmeden negatif değeri bir görsem diyorum.Kızlar dua ederken herşeyin hayırlısını dileyin allahtan. Gerçi ben her zaman hayırlısıysa diye açarrım ağzımı ama kader böyleymiş. Şimdi ne olur bana dua edinde dış gebelik olmasında normal düşük olsun psikolojimiz okadar kötükü etrafta problemsiz hamileler gerine gerine dolaşıyor hemde neredeyse sağımızda solumuzda arkadaşlarımız hamile ya neden biz offff bu mubarek günlerde isyan edesi geliyor insanın sonra çocuğunu kucağına aldıktan sonra hatta büyüttükten sonra kaybeden insanları düşünüp kendimi frenliyorum.
Merhaba arkadaşım,
yazdıkların benide etkiledi inanki, bu mubarek günlerde Allahım inşallah dualarımızı kabul eder ve bizimde bebişlerimiz olur umarım seninde gebeliğin normale döner alırsın bebeğini kucagına arkadaşım içini ferah tut,güzel düşün ki güzel olsun...
NESEMESE canım, Allah rahmet eylesin, bir laf vardır bilirsin, her ölüm erken ölümdür...Yaş önemli değil....Allah yakınlarına sabır versin...Ebedi hayata kavuşan herkesin ruhu şad olsun...Tabiki gelirse bebişlerimiz hoş gelir sefa gelir, taktir Allah'tan...Bizim gibi annelere kıyılır mı:) Gelecekler birer birer:) Hepinizi öpüyorum kızlaaar....opuyorumnanaktan
Neşecim Allah rahmet eylesin mübarek bir ayda hakkın rahmetine kavuştu.Kabri nurla dolsun inşallah.Benim adetim nasipse yarın biter ben de 6.cüze başlarım inşallah.
ege üniversitesi hastanesinden genetik labratuarı bölümünden randevu aldım perşmbe için bence herkes denemeden önce mutlaka yaptırmalı illa bikaçtane acımı yaşamak gerekiyo anlamıyorum zatem merkeze olan güvenimde sarsıldıben tekrar orada denemek istemiyorum amaeşimorada deneyelim diyo bilemiyorum kafam çok karıştı
başın sağolsun neşecim ben bol bol örgü modeli bulldum hangisinden başlasam diyorum hadeee hayat güzel olacak sizi seviyorum
slm bayanlar bende bügün kürtaj oldum cünkü düşük yapmısım okadar kötü bir duygu ki bu anlatamam 5 haftalıkta olsa onun ıcımde oldugunu hissetmek ALLAH böyle bir acıyı kimseye yasatmasın hepinizin o güzel kalbınıze gore versın, inş hepinizin bir tane bebişi olur yüzünüz hep güler..
slm bayanlar bende bügün kürtaj oldum cünkü düşük yapmısım okadar kötü bir duygu ki bu anlatamam 5 haftalıkta olsa onun ıcımde oldugunu hissetmek ALLAH böyle bir acıyı kimseye yasatmasın hepinizin o güzel kalbınıze gore versın, inş hepinizin bir tane bebişi olur yüzünüz hep güler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?