30'lu Yaşlarda Olup Gebe Kalamayanlar

arkadaşlar herkese hayırlı cumalar hayırlı ramazanlar dilerim heniz 30 olmadım ama çok az kaldı umarım benimde bu topikte yer almamda sakınca yoktur:)
bende kısaca hikayemden bahsetmek isterim 3 yıllık evliyim evlendikten 6 ay sonra normal yolla hamile kaldım ama kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. sonraki 2 yıl hiç korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı ama aklımıza hiç kötü bişey gelmedi 2 yıl sonunda bir problem olduğunu düşünüp doktora gittik ve eşimin sperm sayısının oldukça düşük morfolojisininde oldukça bozuk olduğunu öğrendi.ikimizde sağlık sektöründe olduğumuz ve böyle bi olasılığı gözden kaçırarak 2 yıl geçeirdiğimiziçin çok pişman olduk.
şubat ayında bi tüp bebek merkezi ile görüşüp mikro enjeksiyon yaptırmaya karar verdik. temmuzun 17 sinde transferim yapıldı bebeğim rahmi tuttu ama maalesef yine gelişmediği için yine kürtaj olmak zorunda kaldım 10 gün önce.doktor 2 defa aynı şey olduğu için eşimden ve benden genetik testler istedi. haftaya perşembe randevumuz var genetik testler için.bende diğer arkadaşlar gibi psikiyatriste gittim çünkü ağır depresyondayım .doktorum en az 1 yıl ilaç tedavisi önerdi ama eşim bukadar uzun zaman beklemek istemiyor. 3 ay sonra tekrar deneyelim diyor. bende çok kararsızım çünkü bu zorlu sürece tekrar girmek beni çok korkutuyor. özellikle bu gerginlikler eşimle aramı açıyor.3 gündür bu konuyu tamamen aklımızdan çıkardık RABBİME şükürler olsun çok huzurluyuz tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ama benimde minik bi yavrum olsun peşimden annem diye dolaşsın istiyorum eşime ve bana ait ortak bi parçamız olsun istiyorum.inancım kuvvetlidir ama sanki üzerime ölü toprağı atılmışgibi bu mübarek ayları hiç değerlendiremiyorum. edebildiğim tek dua RABBİM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALİM EVLAT İSTİYORUM oluyor. RABBİM isteyen herkezin kucağını boşbırakmasın önce rahmine sonra kucağına versin meleğini dilerim çünkü karnınıza düştükten sonra kaybetmek çok daha acı oluyor.

Yeni gelen arkadaşlar aramıza hoş geldiniz..Yazdıklarınızı hnüz okuyamadım, okumadan şunu söyleyebilirim hepimiz geçişte ne yaşadıksa yaşadık şimdi bugün dualar edip yeni umutlara merhaba deme zamanı...Bizi bu dünyaya getiren Yaradan bizim ihtiyaçlarımızı da en iyi bilendir. Geçmişte hamiş kalmadıysak mutlaka bizim için en iyisi bu olduğu içindir. Şimdi dua ederken şöyle diyeceğiz; "anne olmayı bizim için hayırlı eyle ve hayırlısıyla en güzel zamanda bu nimetle ailemizi şenlendir Mevlam"... Şimdi hala içinde umutsuzluk olan lütfen gidip bir güzel duş alsın, tüm kötü düşüncelerini suya bıraksın ve gülümseyerek buraya güzel ve mutlu şeyler yazsın...Yok ben durmuma üzüleceğim diyenler lütfen buradan uzak dursun. Bugün 28 Ağustos, düşüncelerimi temizlediğim gün...Bu kadar... Hadi herkes bir gülücük atacak hem yüzünde hem burada..

ılk gülücük benden

:)) :sm_cool:

Loveli yazın kısa olduğu için okudum, canım sen karamsarlık yaparsan sana bulaşık cezası...
Ben yaparsam hem ütü hem mekik cezası...
Hah şimdik oldu, yeniler sizlerde neler var???

Eskiler sizi unuttum sanmayın, pusmayın bakiiiiiiiiiiiiiimmmm orda klava:
Kısss yakaladım seni, demek gizli gizli okuyup kaçıyorsun haaa....Çık çabuk ortaya ... sobeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Son düzenleme:

süpermişşşşşş:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hehe tamam süperimmm süper yaşsınnnsositosositolülülülülülüdelikafaduldenhihoyyyt:sm_cool:

Ramazan dolayısıyla bu sıralar değişik yemek ve pastalar öğrenmeğe çalışıyorum...
güzel şeyler üretip eşimin ve sevdiklerimin beğenmesi ve çok hoş bişey..
hem bişeylerle oyalanmış olup hemde yeni şeyler öğreniyorum ...
ve emeğin karşılıgında güzel sözler insana yaşama sevinci veriyor....
ama meşguliyetlerin sıkıntılı olmaması için farklı alanlar bulmak gerek
hep monotonluk sıkıcılık oluşturuyor...tadını alamıyorsun yani ...
her ay kendime yeteneklerim ve zamanım doğrultusunda farklı alanlar bulmaya çalışacağım inş.
gelecek ay patik öğrenmeye karar verdim bayramdan sonra inş.
sonra pc de düzenleme yapacam manzara resimleri kolleksiyonlarım var pc de çok yer kaplıyor hafızada yer kalmadı eleme yapmam gerek yani :) kısaca pc temizliği neyse bunlarla uğraşırken ...
1. ve 2. cüz lere haftaya başlayacam inş. şu sıralar hastayım doktora gittim psikolojik çıktı yani fizik tedavisi uzmanı psikiyatriye yönlendirdi... çoğu hastalıkların başında psikolojik sebebler varmış...
aslında kendi kendimizi hasta yapıyoruz...bişey üzerinde aşırı düşünmek o konu üzerinde sürekli yoğunlaşmak kas ve sinir sistemini bozuyor maaleseff...
sürekli kafanda bişeyleri takıntı yapmak insanı hayattan ve gerçeklerden uzaklaştırıyor..
kulağa ne kadar hoş gelmesede kimine göre hayatta en gerçek şey ölümdür ve ölümlü dünyada geçici şeyleir düşünmek ne kadar doğru ? diye düşündüm durdum bugün.... belki çok istediğimiz şeyler bizim için hayırlı değilidr bilemeyız..
Rabbim bize çok yakın herşey den daha yakın bize bizden daha yakın olana uzak olmak kendimize yaptığımız hakszlık ve yalnızlık olmuyor mu.?...
işte böyle içimden bugun böyle şeyler yazmak geldi...belki sizinle belki kalemimle biraz dertleşmek ve tefekkür etmek güzeldi..
.sizleri göremeden muhabbetleşmek ve görmeden sevmek karşılıksız ...gönül diyarımız ve mekanımız yakın olsun canlar ....A.E.O.
dualrımız daim olsun
hayırlı ramazanlar diliyorum .a.s.

lalehan çok haklısın arkadaşım,bende 7 aşılama üç tüp yaptırdım sonuç negatif..ne yapalım kısmet ..olmayınca olmuyor..bende değişik hobilerle kendimi oyalamaya çalışıyorum..artık hayatıma bir yön vermeye başladım..yoksa hergün üzüntü ,stres ,hayat çekilmiyor..kendimi toparladım,bununla başa çıkma yollarını aradım,başardım..ama tamamen geçmiyor ,ara sıra aklıma gelince yine üzülüyorum..ama kabullendim artık,hayat devam ediyor çünkü..a.e.o hayırlı ramazanlar..

bende bir zamanlar patik örmek istedim ama becerememiştim:kedi:

Merhaba kızlar hatimler dualar ne alemde? Kaçıncı cuzda kalmıştık? Benim adetim bitti artık cuzlarıma başlayacağım inşallah..Hepinizi kocaman öpüyorum, hayırlı ramazanlar güzel hatunlar:))

Kızlar bugün cenazemiz var. Herşeyin hayırlısı. Uzaktan akraba da olsa vefat eden yaşlı da olsa insa üzülüyor. Kimbilir 90 küsür yaşlarda onun içinde ne istekleri yapamadıkları beklentileri vardı...Kendimize bu hayatı zehir etmemek gerek. Kendimize ve eşlerimize. Hepinizi çok seviyorum...

Selvinn canım aklımızdan çıkması mümkün değil ama hayatın merkezine bu konuyu almak da aile hzurumuzu ve psikolojimizi bozuyor. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Sonunda çok güzel günler bizi bekliyor kızlar. Ha gayret az kaldı inşallah..

Haklısın Pınar canım herşeyin hayırlısını istiyoruz...Test sonuçlarından bizi de haberdar et..Bu testler nerede nasıl yapılıyor? Benim de aklıma gelmiyor değil..Sonra da olacağı varsa her şekilde olur diyorum..

Lalehan canım geçmiş olsun hepsini atlatıcaz güzel arkadaşlarım benim...

Librarian sana söyleyecek söz bulamıyorum. Son sözün çok güzel. Takdir Allah'tan gelirse hoş gelir sefa gelir... İşte bunu çok beğendim:)) teşekkürler canım paylaştığın için...

Burp canım büyük geçmiş olsun. Şimdi herşeyi unutup güzel günlerin dualarını edelim hep birlikte..Durumundan haberdar et bizi..

Çok haklısın Uhdecim güzel düşünelim güzel olsun...

Hani bizim takipçilerimiz nerde??Nerde kaldı bizim kadim dostlarımız???Bir merhaba demenizi bekliyoruz..Yoksa bizi unuttunuz mu????

NESEMESE canım, Allah rahmet eylesin, bir laf vardır bilirsin, her ölüm erken ölümdür...Yaş önemli değil....Allah yakınlarına sabır versin...Ebedi hayata kavuşan herkesin ruhu şad olsun...Tabiki gelirse bebişlerimiz hoş gelir sefa gelir, taktir Allah'tan...Bizim gibi annelere kıyılır mı:) Gelecekler birer birer:) Hepinizi öpüyorum kızlaaar....opuyorumnanaktan

Neşecim Allah rahmet eylesin mübarek bir ayda hakkın rahmetine kavuştu.Kabri nurla dolsun inşallah.Benim adetim nasipse yarın biter ben de 6.cüze başlarım inşallah.

ege üniversitesi hastanesinden genetik labratuarı bölümünden randevu aldım perşmbe için bence herkes denemeden önce mutlaka yaptırmalı illa bikaçtane acımı yaşamak gerekiyo anlamıyorum zatem merkeze olan güvenimde sarsıldıben tekrar orada denemek istemiyorum amaeşimorada deneyelim diyo bilemiyorum kafam çok karıştı

başın sağolsun neşecim ben bol bol örgü modeli bulldum hangisinden başlasam diyorum hadeee hayat güzel olacak sizi seviyorum

slm bayanlar bende bügün kürtaj oldum cünkü düşük yapmısım okadar kötü bir duygu ki bu anlatamam 5 haftalıkta olsa onun ıcımde oldugunu hissetmek ALLAH böyle bir acıyı kimseye yasatmasın hepinizin o güzel kalbınıze gore versın, inş hepinizin bir tane bebişi olur yüzünüz hep güler..

Haribocum geçmil olsun canım, Allah sana da tez zamanda sağlıklı bir bebek versin tekrar.Üzülme demek kolay ama lütfen çok yıpratma kendini...Kader de canım...Sevgiyle kal...

Saolasın canım benim. Bizde seni öpüyoruz..Son zamanlarda neler yapıyorsun???

Neşecim Allah rahmet eylesin mübarek bir ayda hakkın rahmetine kavuştu.Kabri nurla dolsun inşallah.Benim adetim nasipse yarın biter ben de 6.cüze başlarım inşallah.

Amin Gizemim, maşallah epey ilerledik hatimde kızlar, ha gayret bu ramazan sonu da şöyle bir hamiş patlaması bekliyorum burda hayırlısıyla...Ben tüm kalbimle olacağına inanıyorum inşallah...

Canım bu testleri çok merak ediyorum, nelere bakılıyor ki?? Önceki merkez neresiydi???

başın sağolsun neşecim ben bol bol örgü modeli bulldum hangisinden başlasam diyorum hadeee hayat güzel olacak sizi seviyorum

Saoalsın Lovelicim, biz deseni çok seviyoruz. Elde mi örüyorsun boyunda mı? Ne çeşit bir örgü bu ya???

Canım ya geçmiş olsun inşalh bu günlerini unutturacak kadar güzel günler geliyor yakında..Amin canım birbirimize çok dua edelim.

Kızlar sorumu tekrarlıyorum, en son kaçıncı cuzda kaldık??? Hatimi nereye kadar dağıtabildik??

haribocum geçmiş olsun bundan 2 ay evvel 10 haftalık bebeğimi kürtajla aldırdım bebeğimi bir yıldır bekliyordum 3 aydır tedavi görüyordum birşeyimiz yoktu şansımız artsın diye klomen kullandım hamile kaldım ama yaşatamadım seni anlıyorum çok bağlanıyor insan
ama şöyle düşün sağlıklı olsaydı gitmezdi şanslıyız erken farkedildi ve bitti şimdi sağlıklı bebeklerimiz olsun diye dua etmeliyiz
ağla içinde acı kalmasın sonra silkin topla kendini bu sürecin iyi tarafından bak
meleğimi hiç unutmadım ama iyi değildi rabbim verdi rabbim aldı böyle düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…